great Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου 4 hours ago, poulinos said: και καποτε ειχαν 200 ευρω πρεπει να ειμαι ο μονος που ειχε παρει εκεινο το panasonic απο τον GERMANΟ που ηταν για ISDN μόνο και το ακουστικο ειχε υποδοχη για καλωδιο που εμπαινε στην COM1 και ειχες ουσιαστικα INTERNET στο laptop οπου επιανε το σταθερο. Πανακριβο.
mr.Vox Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, poulinos είπε θα επαιρνα new να τελειωνα.παιζει με 30 να παρεις νεο panasonic πραγματι 3 volt δυσκολα θα κανουν ζημια.ισως σε long term Δεν είναι ακριβώς έτσι στην δική μου περίπτωση γιατί ήταν και VoIP τηλέφωνο υβριδικό. Υποστήριζε και γραμμές VoIP (από άλλους παρόχους). Η φθηνότερη είναι στα 110 ευρώ. Πέρα από αυτό είχα ζευγαρώσει άλλες τέσσερις συσκευές στην ίδια βάση και είχα φτιάξει ένα μικρό τηλεφωνικό κέντρο. Εξυπηρετεί αυτή την στιγμή μια διπλοκατοικία με διαφορετικά νούμερα η κάθε μία Voip. Υπάρχει και η δυνατότητα εσωτερικών κλήσεων και transfer (μεταφορά) των κλήσεων μεταξύ των συσκευών. Δοκίμασα μια καινούργια που έλεγε συμβατής αλλά κάποιες λειτουργίες όπως η ένδειξη εισερχόμενης δεν λειτουργούσε. Αυτός είναι και ο λόγος που ασχολήθηκα με το τροφοδοτικό. Επεξ/σία 27 Ιουλίου από mr.Vox
poulinos Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου On 26/07/2025 at 18:49, great said: πρεπει να ειμαι ο μονος που ειχε παρει εκεινο το panasonic απο τον GERMANΟ που ηταν για ISDN μόνο και το ακουστικο ειχε υποδοχη για καλωδιο που εμπαινε στην COM1 και ειχες ουσιαστικα INTERNET στο laptop οπου επιανε το σταθερο. Πανακριβο. γενικοτερα ελαχιστους εχω δει να εχουν παρει isdn τηλεφωνα (σταθερα,ασυρματα). On 26/07/2025 at 19:43, mr.Vox said: Δεν είναι ακριβώς έτσι στην δική μου περίπτωση γιατί ήταν και VoIP τηλέφωνο υβριδικό. Υποστήριζε και γραμμές VoIP (από άλλους παρόχους). Η φθηνότερη είναι στα 110 ευρώ. Πέρα από αυτό είχα ζευγαρώσει άλλες τέσσερις συσκευές στην ίδια βάση και είχα φτιάξει ένα μικρό τηλεφωνικό κέντρο. Εξυπηρετεί αυτή την στιγμή μια διπλοκατοικία με διαφορετικά νούμερα η κάθε μία Voip. Υπάρχει και η δυνατότητα εσωτερικών κλήσεων και transfer (μεταφορά) των κλήσεων μεταξύ των συσκευών. Δοκίμασα μια καινούργια που έλεγε συμβατής αλλά κάποιες λειτουργίες όπως η ένδειξη εισερχόμενης δεν λειτουργούσε. Αυτός είναι και ο λόγος που ασχολήθηκα με το τροφοδοτικό. τοτε οκ.γενικα παντως στο ιντερνετ μπορεις να βρεις οτι τροφοδοτικα θες.επισης να ξερεις οτι με fritz!box μπορεις να στησεις κεντρο κανονικα με εσωτερικα νουμερα,τηλεφωνητες,fax κτλ On 25/07/2025 at 09:36, ekrepali said: Μαλλιά έχουν πέσει... είχα πάρει το Panasonic TG 6811 με 28ευρω το 2019 και τώρα έχει μονίμως 38+ . 28 ευρω παιζει να μην βρεις ετσι και αλλιως λογω οτι πλεον εχουμε 2025 οποτε τιμες 2019 δυσκολο.αλλα γενικα οι τιμες δεν ειναι οπως οταν βγηκαν
mr.Vox Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, poulinos είπε τοτε οκ.γενικα παντως στο ιντερνετ μπορεις να βρεις οτι τροφοδοτικα θες.επισης να ξερεις οτι με fritz!box μπορεις να στησεις κεντρο κανονικα με εσωτερικα νουμερα,τηλεφωνητες,fax κτλ Ναι μπορείς να βρεις τροφοδοτικό ότι θες. Βρήκα στο aliexpress. Αυτό που δεν βρήκα πουθενά είναι το βύσμα που έχουν τα siemens, gigaset. Έχουν άλλη διατομή. Εννοώ το βύσμα του τροφοδοτικού που πάει στην βάση της συσκευής που πατάει πάνω. Eκανα πατέντα κόβοντας το καλώδιο. Όπως αυτό που βάζω στην φωτογραφία το οποίο είναι original. Επεξ/σία 6 Αυγούστου από mr.Vox
poulinos Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου 2 hours ago, mr.Vox said: Ναι μπορείς να βρεις τροφοδοτικό ότι θες. Βρήκα στο aliexpress. Αυτό που δεν βρήκα πουθενά είναι το βύσμα που έχουν τα siemens, gigaset. Έχουν άλλη διατομή. Εννοώ το βύσμα του τροφοδοτικού που πάει στην βάση της συσκευής που πατάει πάνω. Eκανα πατέντα κόβοντας το καλώδιο. Όπως αυτό που βάζω στην φωτογραφία το οποίο είναι original. ας το πουμε αυθεντικο φορτιστη δεν βρηκες πουθενα ειτε ali express ειτε δεν ξερω που? ή η τιμή ηταν απαγορευτικη? ποσο με νευριαζει οταν βαζουν δικα τους βυσματα και μετα τρεχεις αν γινει κατι.ναι μεν δυσκολο να καει ενας μετασχηματιστης αλλα αν τυχει.... βεβαια λιγο τους νοιαζει.σου λενε παρε καινουρια συσκευη
mr.Vox Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου 19 λεπτά πριν, poulinos είπε ας το πουμε αυθεντικο φορτιστη δεν βρηκες πουθενα ειτε ali express ειτε δεν ξερω που? ή η τιμή ηταν απαγορευτικη? ποσο με νευριαζει οταν βαζουν δικα τους βυσματα και μετα τρεχεις αν γινει κατι.ναι μεν δυσκολο να καει ενας μετασχηματιστης αλλα αν τυχει.... βεβαια λιγο τους νοιαζει.σου λενε παρε καινουρια συσκευη Αρχικά δεν το καταλαβαίνεις ότι φταίει το τροφοδοτικό. Έτσι δεν λειτουργεί η βάση καθόλου. . Νομίζεις ότι μπορεί να κάηκε η βάση. Μιλάμε για αυτή την συσκευή και την βάση της, αρκετά παλιά στην οποία έχουν ζευγαρώσει πάνω άλλα πέντε ακουστικά της ίδιας εταιρείας. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στα ακουστικά που έχεις. Εκεί νομίζεις ότι χάλασαν οι μπαταρίες και αρχίζεις και ψάχνεσαι. Όλα τα μοντέλα εκείνης της εποχής ήταν συμβατά. Ακόμα και τα μεταγενέστερα. Στην αγορά τότε μέσα στο μενού είχαν κρυμμένη την λειτουργία IP τηλεφωνία, Voip. Αν σου καεί η βάση τέλος δεν λειτουργεί τίποτα. Έτοιμος να την πετάξω ήμουν και μου ήρθε φλασιά να μετρήσω με πολύμετρο το τροφοδοτικό. μετά άρχισε άλλη περιπέτεια. Δεν έβρισκα στο εμπόριο. Ανάποδη πόλωση και διαφορετικό βύσμα. Στην Γερμανία κάπου βρήκα αλλά σε τιμή που δεν σύμφερε. Το κακό είναι λιγότερο με τα ακουστικά. Μένεις με ένα λιγότερο ή βάζεις ένα καινούργιο. Το δοκίμασα με καινούργιο. Τα πωλούσε η Cosmote γιατί ήταν συμβατά με το Cosmote smart router που κάποια στιγμή σταμάτησε να το δίνει. Είχανε κάτι ασυμβατότητες λόγω νεότερου firmware αλλά συνεργάζονταν. Τα σκότωνε έναν καιρό πέρσι στα 20 ευρώ. Τώρα ανέβασε την τιμή πάλι. Δεν ξέρω γιατί. Οπότε πριν πετάξουμε κάτι ελέγχουμε τα πάντα. Η λύση ήταν εύκολη. Κράτησα το παλιό βύσμα. Κόψιμο καλωδίου Τροφοδοτικό ρυθμιζόμενο. Αυτό είχα διαθέσιμο. Αλλαγή της πόλωσης. Λειτουργούν όλα κανονικά εδώ και ένα χρόνο. 1
great Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Δεν χρειαζεσε original φορτιστή εαν εχει τετοια βυσματα εχουν adaptores και αλλη ακρη ειναι USB οπου μπαινει σε οποιοδηποτε φορτιστη κλασικο. Το ιδιο εκανα για φορτιστη για αυτο εδω το keyboard, ειχε μια μουτσουνα καλωδιο και μπριζα και πηρα καλωδιο ιδιο βυσμα με USB στο τέλος. https://www.skroutz.gr/s/24022305/DeLock-Cable-USB-A-male-DC-3-5-x-1-35-mm-Mayro-1-5m-82377.html αυτο ειναι μικροτερο σε διαμετρο αλλά βρίσκεις. Επεξ/σία 6 Αυγούστου από great
nvel Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, great είπε Δεν χρειαζεσε original φορτιστή εαν εχει τετοια βυσματα εχουν adaptores και αλλη ακρη ειναι USB οπου μπαινει σε οποιοδηποτε φορτιστη κλασικο. Το ιδιο εκανα για φορτιστη για αυτο εδω το keyboard, ειχε μια μουτσουνα καλωδιο και μπριζα και πηρα καλωδιο ιδιο βυσμα με USB στο τέλος. https://www.skroutz.gr/s/24022305/DeLock-Cable-USB-A-male-DC-3-5-x-1-35-mm-Mayro-1-5m-82377.html αυτο ειναι μικροτερο σε διαμετρο αλλά βρίσκεις. η βάση θέλει 6.5V και γωνιακό βύσμα 5.5x3, στην απίθανη περίπτωση που καταφέρεις να βρεις τέτοιο βύσμα σε usb, αν της δώσεις 5V δεν θα λειτουργεί και αν βαλεις και ευθύ βύσμα δεν θα στέκεται επιπλέον Επεξ/σία 6 Αυγούστου από nvel 1
mr.Vox Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Βύσμα δεν βρήκα πουθενά όσα και να δοκίμασα. Ούτε στα καταστήματα ηλεκτρονικών. Ίσως στο AliExpress αλλά δεν είχα τις πραγματικές διαστάσεις. Είναι φασοόν της Gigaset. Επίσης η πόλωση είναι ανάποδα από αυτά του εμπορίου. Αυτό που έβαλα στην πρώτη φωτογραφία μπορεί να μην είναι ακριβώς το δικό του. Την φωτό την βρήκα στο internet. Έχω όμως κάπου σημειώσει τον ακριβός τύπο. Το έχω φωτογραφίσει κιόλας. Δουλεύει με 6 volt κανονικά πάντως. 6,5 volt βρήκα από Κίνα. Επεξ/σία 6 Αυγούστου από mr.Vox
great Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου 2 hours ago, nvel said: η βάση θέλει 6.5V ok ναι πάσο, ειναι αρκετό. Εμενα οτι εχω μετατρέψει (3 συσκευες εχω πεταξει φορτιστες και τα εχω σε USB) ειναι απο 1.5 εως 5V, το 6.5V είναι ενα stop. κρίμα. Απο οταν ανακαλυψα οτι δεν θελω τα μπαουλα φορτιστες για κατι συσκευες για φόρτιση (οχι μόνιμα στην μπρίζα, τηλεκοντρολ, πληκτρολόγιο κτλ) τα εχω ολα σε USB.
mr.Vox Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου Τα συζητάμε αυτά γιατί πολλές φορές πετάμε ακριβές συσκευές που δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε εύκολα ή επειδή δεν υπάρχουν ή λόγω κόστους. 1
poulinos Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου 6 hours ago, mr.Vox said: Αρχικά δεν το καταλαβαίνεις ότι φταίει το τροφοδοτικό. Έτσι δεν λειτουργεί η βάση καθόλου. . Νομίζεις ότι μπορεί να κάηκε η βάση. Μιλάμε για αυτή την συσκευή και την βάση της, αρκετά παλιά στην οποία έχουν ζευγαρώσει πάνω άλλα πέντε ακουστικά της ίδιας εταιρείας. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στα ακουστικά που έχεις. Εκεί νομίζεις ότι χάλασαν οι μπαταρίες και αρχίζεις και ψάχνεσαι. Όλα τα μοντέλα εκείνης της εποχής ήταν συμβατά. Ακόμα και τα μεταγενέστερα. Στην αγορά τότε μέσα στο μενού είχαν κρυμμένη την λειτουργία IP τηλεφωνία, Voip. Αν σου καεί η βάση τέλος δεν λειτουργεί τίποτα. Έτοιμος να την πετάξω ήμουν και μου ήρθε φλασιά να μετρήσω με πολύμετρο το τροφοδοτικό. μετά άρχισε άλλη περιπέτεια. Δεν έβρισκα στο εμπόριο. Ανάποδη πόλωση και διαφορετικό βύσμα. Στην Γερμανία κάπου βρήκα αλλά σε τιμή που δεν σύμφερε. Το κακό είναι λιγότερο με τα ακουστικά. Μένεις με ένα λιγότερο ή βάζεις ένα καινούργιο. Το δοκίμασα με καινούργιο. Τα πωλούσε η Cosmote γιατί ήταν συμβατά με το Cosmote smart router που κάποια στιγμή σταμάτησε να το δίνει. Είχανε κάτι ασυμβατότητες λόγω νεότερου firmware αλλά συνεργάζονταν. Τα σκότωνε έναν καιρό πέρσι στα 20 ευρώ. Τώρα ανέβασε την τιμή πάλι. Δεν ξέρω γιατί. Οπότε πριν πετάξουμε κάτι ελέγχουμε τα πάντα. Η λύση ήταν εύκολη. Κράτησα το παλιό βύσμα. Κόψιμο καλωδίου Τροφοδοτικό ρυθμιζόμενο. Αυτό είχα διαθέσιμο. Αλλαγή της πόλωσης. Λειτουργούν όλα κανονικά εδώ και ένα χρόνο. εχω πετυχει τηλεφωνο με τετοια βαση. επισης να προσθεσω δυο πραγματα ακομα. α.πιο ευκολο να καει ο μετασχηματιστης παρα η βαση. β.σε αλλο siemens πολυ παλιο μοντελο ειχαν και εκει μια αναποδια.αντι στο rj11 να παιζουν τα 2 μεσαια επαιζαν τα 2 ακριανα.το εχω πετυχει σε 2 συσκευες στην ζωη μου.και επρεπε να κανεις πατεντα για να παιξει το adsl filter/splitter. παντως σε ενα απλο panasonic που εχω μου δινει δυνατοτητα για ακουστικο νο2 και νο3.δεν το εχω δοκιμασει.και εγραφε και κατι για ενδοεπικοινωνια. 5 hours ago, nvel said: η βάση θέλει 6.5V και γωνιακό βύσμα 5.5x3, στην απίθανη περίπτωση που καταφέρεις να βρεις τέτοιο βύσμα σε usb, αν της δώσεις 5V δεν θα λειτουργεί και αν βαλεις και ευθύ βύσμα δεν θα στέκεται επιπλέον και στο δικο μου panasonic ειναι γωνιακο.οπως και σε παρα πολλα ασυρματα. 3 hours ago, mr.Vox said: Βύσμα δεν βρήκα πουθενά όσα και να δοκίμασα. Ούτε στα καταστήματα ηλεκτρονικών. Ίσως στο AliExpress αλλά δεν είχα τις πραγματικές διαστάσεις. Είναι φασοόν της Gigaset. Επίσης η πόλωση είναι ανάποδα από αυτά του εμπορίου. Αυτό που έβαλα στην πρώτη φωτογραφία μπορεί να μην είναι ακριβώς το δικό του. Την φωτό την βρήκα στο internet. Έχω όμως κάπου σημειώσει τον ακριβός τύπο. Το έχω φωτογραφίσει κιόλας. Δουλεύει με 6 volt κανονικά πάντως. 6,5 volt βρήκα από Κίνα. αν ειναι 6.5 το 6 θα παιξει.το 5 ειναι λιγο οριακο.αν ηταν 12 και εδινες 11 εκει ειναι πιο easy να παιξει. 2 hours ago, mr.Vox said: Τα συζητάμε αυτά γιατί πολλές φορές πετάμε ακριβές συσκευές που δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε εύκολα ή επειδή δεν υπάρχουν ή λόγω κόστους. απλα πολλες φορες βρισκεις κατι new και αγοραζεις .εκτος αν ειναι κατι πολυ συγκεκριμενο. τυχαιο παραδειγμα.εχω ενα panasonic που απορω αν κανει 30 ευρω.αν παω απο ΕΛΛΑΔΑ να αγορασω καναν μετασχηματιστη παιζει να κανει κανα 10 ευρω για πλακα.εκει βαζω αλλα 20 και αγοραζω νεο τηλεφωνο με εγγυηση κτλ. θα μου πεις αγοραζεις και απο εξωτερικο.απλα το ανεφερα για ατομα που δεν ειναι ψαγμενα.για αυτο και δυστυχως παρα πολλα καταληγουν στα σκουπιδια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα