Crash24 Δημοσ. 25 Ιουλίου Δημοσ. 25 Ιουλίου Η Apple κυκλοφόρησε επίσημα τις πρώτες δημόσιες beta εκδόσεις για τις επόμενες μεγάλες ενημερώσεις λογισμικού της, συμπεριλαμβανομένων των iOS 26, iPadOS 26, macOS Tahoe 26 Δύο ημέρες μετά την 4η beta έκδοση για προγραμματιστές, η Apple κυκλοφόρησε δημόσιες beta εκδόσεις για όλα τα λειτουργικά της συστήματα, συμπεριλαμβανομένου του HomePod Software 26 και των AirPods. Η σημαντικότερη αλλαγή που θα παρατηρήσουν οι χρήστες είναι η νέα γλώσσα σχεδιασμού που η Apple ονομάζει "Liquid Glass". Η νέα γλώσσα σχεδιασμού εμπνέεται από το visionOS και, όπως υποδηλώνει το όνομά της, περιλαμβάνει πολλές διαφάνειες. Η αλλαγή φάνηκε ριζική κατά τη δοκιμή της πρώτης beta έκδοσης για προγραμματιστές, ενώ η Apple έχει ήδη προσαρμόσει ορισμένα στοιχεία της διαφάνειας και άλλαξε την εμφάνιση του Control Center σε επόμενες beta εκδόσεις. Πάντως και φέτος, η εταιρεία εξακολουθεί να μην διαθέτει πολλές από τις νέες λειτουργίες σε χρήστες της Ε.Ε εξαιτίας του Νόμου για τις Ψηφιακές αγορές (DMA). Τα νέα λειτουργικά συστήματα της Apple έχουν επίσης ενημερωμένο σύστημα αρίθμησης: όλα πλέον καταλήγουν σε 26, παίρνοντας στοιχεία από τον τρόπο που η αυτοκινητοβιομηχανία ονομάζει τα αυτοκίνητά της με βάση το επόμενο έτος. Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι ένα απλούστερο και καλύτερο σύστημα που θα διευκολύνει τους χρήστες να γνωρίζουν αν έχουν το νεότερο λογισμικό. Όσον αφορά τις δύο πιο εμφανείς αλλαγές, αυτές στοχεύουν στην ενοποίηση των πλατφορμών της Apple. Αρχικά έχουμε τη μεγαλύτερη ανανέωση στο γραφικό περιβάλλον του iOS μέχρι σήμερα. Το Liquid Glass είναι το όνομα της εταιρείας για το γυαλιστερό, διαφανές redesign που θα φτάσει σε όλους το φθινόπωρο. Το iOS 26 φέρνει ακόμα νέα εξατομικευμένα backgrounds και δημοσκοπήσεις στα Messages. Το Live Translation είναι μια άλλη νέα προσθήκη, διευκολύνοντας την επικοινωνία στα Messages, FaceTime και Phone. Επιπλέον, το Visual Intelligence εξελίσσεται αφού πλέον επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με περιεχόμενο στην οθόνη του iPhone τους. ios26.mp4 Υπάρχουν επίσης νέα εργαλεία screening για να αποφασίσουν οι χρήστες αν μια συνομιλία αξίζει τον χρόνο τους. Η εφαρμογή Phone περιλαμβάνει ακόμη και το Hold Assist, που περιμένει στην αναμονή μιας τηλεφωνικής συνομιλίας για να μη χρειάζεται να το κάνουν οι χρήστες και ενημερώνει σχετικά τον κάτοχο της συσκευής όταν ο συνομιλητής είναι διαθέσιμος. Τη public beta του iOS 26 μπορούν να την εγκαταστήσουν μέσα από τις Ρυθμίσεις-> Γενικά-> Ενημέρωση λογισμικού, όσοι διαθέτουν κάποιο από τα παρακάτω μοντέλα: iPhone SE (second generation or later) iPhone 11 iPhone 11 Pro iPhone 11 Pro Max iPhone 12 iPhone 12 mini iPhone 12 Pro iPhone 12 Pro Max iPhone 13 iPhone 13 mini iPhone 13 Pro iPhone 13 Pro Max iPhone 14 iPhone 14 Plus iPhone 14 Pro iPhone 14 Pro Max iPhone 15 iPhone 15 Plus iPhone 15 Pro iPhone 15 Pro Max iPhone 16e iPhone 16 iPhone 16 Plus iPhone 16 Pro iPhone 16 Pro Max Κατά γενική ομολογία πάντως, η πιο σημαντική ενημέρωση στις πλατφόρμες της Apple φέτος είναι αυτή που βλέπουμε στο iPadOS 26. Το νέο λογισμικό κάνει το tablet της Apple περισσότερο παραγωγικό εργαλείο φέρνοντας αλλαγές που ζήταγαν οι χρήστες τα τελευταία χρόνια, φέρνοντας το πιο κοντά με το macOS. Έτσι το iPad έχει επιτέλους δυνατότητα διαχείρισης παραθύρων τύπου desktop και Menu Bar dropdown entries. Περιλαμβάνει ακόμη και την εφαρμογή Preview και το Exposé, και τα δύο οικεία στους χρήστες Mac. ipados26.mp4 Το iPadOS 26 είναι συμβατό με τα παρακάτω μοντέλα: iPad Pro (M4) iPad Pro 12.9-inch (3ης γενιάς και νεότερο), iPad Pro 11-inch (1ης γενιάς και νεότερο) iPad Air (M2 και νεότερο), iPad Air (3ης γενιάς και νεότερο) iPad (A16), iPad (8ης γενιάς και νεότερο), iPad mini (A17 Pro), iPad mini (5ης γενιάς και νεότερο) Περνώντας στο λογισμικό των υπολογιστών Mac της Apple, κι' αυτό υιοθετεί το branding "26" χωρίς να εγκαταλείπει τα landmarks της Καλιφόρνια. Το macOS Tahoe 26 προσθέτει την εφαρμογή Phone και τα Live Activities από το iPhone ενώ η ενημέρωση εισάγει ένα πιο προηγμένο Spotlight που επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν ενέργειες απευθείας από τον launcher. Η public beta του macOS Tahoe 26 όπως και η τελική έκδοση όταν αυτή κυκλοφορήσει, μπορεί να εγκατασταθεί στα παρακάτω μοντέλα: MacBook Air με Apple silicon (2020 και νεότερα) MacBook Pro με Apple silicon (2020 και νεότερα) MacBook Pro (16 ιντσών, 2019) MacBook Pro (13 ιντσών, 2020, Τέσσερις θύρες Thunderbolt 3) iMac (2020 και νεότερα) Mac mini (2020 και νεότερα) Mac Studio (2022 και νεότερα) Mac Pro (2019 και νεότερα) Τέλος, όπως ανακοινώθηκε, το watchOS 26 προσθέτει το Workout Buddy, έναν εικονικό προπονητή fitness. Η λειτουργία που τροφοδοτείται από AI μαθαίνει από το ιστορικό fitness για να "εντοπίζει σημαντικές insights σε πραγματικό χρόνο". Ένα μοντέλο text-to-speech στη συνέχεια τα επικοινωνεί προφορικά. Παρόλο που οι δημόσιες beta εκδόσεις είναι λιγότερο επικίνδυνες από την εγκατάσταση μιας beta έκδοσης για προγραμματιστές που είναι διαθέσιμες λίγο μετά την ανακοίνωση στο συνέδριο WWDC, σύμφωνα με την προειδοποίηση, αυτό εξακολουθεί να είναι λογισμικό σε περίοδο δοκιμών. Συνιστάται μόνο για όσους είναι άνετοι με τους εγγενείς κινδύνους, που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν προβληματικές εφαρμογές και απρόβλεπτη αυτονομία. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
kundi Δημοσ. 25 Ιουλίου Δημοσ. 25 Ιουλίου είναι ένα update τίποτα παραπάνω , και το βαφτίζεις νέο λογισμικο το Mac OS , θες μετα απο 6 χρονια να παρεις νεο μοντελο γιατι κοβεις την αναβάθμιση ενώ το μηχάνημα πάει σφαίρα, πια η λογικη δεν καταλαβα ποτε , να βάλεις το open core ειναι μια λυση ,
Huruduru Δημοσ. 25 Ιουλίου Δημοσ. 25 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, kundi είπε είναι ένα update τίποτα παραπάνω , και το βαφτίζεις νέο λογισμικο το Mac OS , θες μετα απο 6 χρονια να παρεις νεο μοντελο γιατι κοβεις την αναβάθμιση ενώ το μηχάνημα πάει σφαίρα, πια η λογικη δεν καταλαβα ποτε , να βάλεις το open core ειναι μια λυση , Οι M Silicon Mac παίρνουν 7 χρόνια Major Updates, αυτό δεν σε εμποδίζει να το χρησιμοποιήσεις 9-10 χρόνια. Από εκεί και μετά μπορείς να τον χρησιμοποιείς και παραπάνω απλά μην περιμένεις άλλες εκδόσεις. Οι περισσότεροι δεν θα χάσουν και κάτι στην καθημερινή χρήση, εκτός αν είσαι Power User και τον χρησιμοποιείς επαγγελματικά για βαριά Workflows. Επεξ/σία 25 Ιουλίου από Huruduru 5
Vasilisxd Δημοσ. 25 Ιουλίου Δημοσ. 25 Ιουλίου (επεξεργασμένο) meh στο iPhone🫤 Επεξ/σία 25 Ιουλίου από Vasilisxd
soconium Δημοσ. 25 Ιουλίου Δημοσ. 25 Ιουλίου 12 λεπτά πριν, Vasilisxd είπε meh στο iPhone🫤 Έβαλα την beta στο iPad αλλά όχι στο iPhone ακόμα. Εχεις δει bugs ή θέματα με μπαταρία κτλ; Αυτό που βλέπω εγώ πάντως είναι πως ενώ όλοι θέλουν το iPad να πάρει Mac OS τελικά θα γίνει το αντίθετο. Αυτο δείχνουν οι αλλαγές στο mac που μοιάζει όλο και πιο πολύ με iPhone/ipad. Η apple εφαρμόζει το πείραμα με το βάτραχο και το ζεστό νερό. Εχει long term plan. Σε μερικά χρόνια θα είναι ίδια μεταξύ τους και σαν κερασάκι στο τελος θα σου κλειδώσει την ελευθερία να εγκαθιστάς εφαρμογές από οπουδήποτε αλλού εκτός store και στο Mac OS.
Vasilisxd Δημοσ. 25 Ιουλίου Δημοσ. 25 Ιουλίου 1 hour ago, soconium said: Έβαλα την beta στο iPad αλλά όχι στο iPhone ακόμα. Εχεις δει bugs ή θέματα με μπαταρία κτλ; Αυτό που βλέπω εγώ πάντως είναι πως ενώ όλοι θέλουν το iPad να πάρει Mac OS τελικά θα γίνει το αντίθετο. Αυτο δείχνουν οι αλλαγές στο mac που μοιάζει όλο και πιο πολύ με iPhone/ipad. Η apple εφαρμόζει το πείραμα με το βάτραχο και το ζεστό νερό. Εχει long term plan. Σε μερικά χρόνια θα είναι ίδια μεταξύ τους και σαν κερασάκι στο τελος θα σου κλειδώσει την ελευθερία να εγκαθιστάς εφαρμογές από οπουδήποτε αλλού εκτός store και στο Mac OS. Η προηγούμενη beta είχε κολλήματα, αυτή είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα, είναι usable. Παίζουν όλες μου οι εφαρμογές, από τράπεζες κλπ. *iPhone 13 Max 2
LLLEFTERIS Δημοσ. 25 Ιουλίου Δημοσ. 25 Ιουλίου Εμενα γιατι σε ενα 13 mini που εχω για σουταρισμα δεν μου την βγαζει και μου λεει οτι η 18.5 ειναι η τελευταια;
Achilleaspap Δημοσ. 25 Ιουλίου Δημοσ. 25 Ιουλίου 2 ώρες πριν, Huruduru είπε Εμένα εμφανισιακά μου αρέσει. Όμορφο είναι, λειτουργικό δεν είναι
Huruduru Δημοσ. 25 Ιουλίου Δημοσ. 25 Ιουλίου 36 λεπτά πριν, Achilleaspap είπε Όμορφο είναι, λειτουργικό δεν είναι Περιμένω να βγει η τελική έκδοση να το δοκιμάσω. Δεν μου άρεσε ποτέ η αλλαγή από το Skeuomorphic στο flat souless από το iOS 7 και μετά. Θα μου πεις γούστα είναι αυτά. Δεν μπορώ να κρίνω την λειτουργικότητα πριν το δοκιμάσω.
paolo.catti Δημοσ. 25 Ιουλίου Δημοσ. 25 Ιουλίου Εγώ που τη δοκίμασα σε iPad Pro M1 είχε πολλά κολλήματα και γύρισα πίσω σε iPadOS 18... και θα περιμένω την RC για να ξανά δοκιμάσω.
TELSONGR Δημοσ. 25 Ιουλίου Δημοσ. 25 Ιουλίου Τι γίνεται με τις banking εφαρμογές (κυρίως για τις 4 συστημικές τράπεζες), και με την beta 4; Λειτουργούν ή έχουμε ακόμα θέματα;
digitalarchive Δημοσ. 25 Ιουλίου Δημοσ. 25 Ιουλίου 4 ώρες πριν, shadowlike είπε τις διαφάνειες μπορείς να τις απενεργοποιήσεις; οντως αυτο το χαλι απανεργοποιηται;
Achilleaspap Δημοσ. 25 Ιουλίου Δημοσ. 25 Ιουλίου 5 ώρες πριν, shadowlike είπε προσβάσιμοτητα > οθόνη και μέγεθος κείμενο > μείωση διαφάνειας. Αλλά το ίδιο απαίσιο μου φαίνεται. Δε κολλαει με το υπόλοιπο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα