Προς το περιεχόμενο

Mac Mini + Macbook Air Combo Ερώτηση

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από atheatos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

έχω ένα Macbook Air M2 16GB 512GB και πρόσφατα αντικατέστησα το παλαιό μου Mac Mini με το Mac Mini M4 Pro 24GB / 512GB. Ως κύριο υπολογιστή χρησιμοποιώ το Mini, το Macbook το χρησιμοποιώ σπάνια, άμα θέλω να ψάξω/σερφάρω για κάτι στον καναπέ ή να εκτυπώσω κάτι γιατί ο εκτυπωτής μου δεν έχει δίκτυο στο δωμάτιο που είναι και εκτυπώνω μέσω USB. Σκέφτηκα σε κάποια φάση να το πουλήσω γιατί είναι δύσκολο να χρησιμοποιείς δύο συσκευές και να θες να είναι συγχρονισμένες. Η κύρια χρήση που κάνω στο Mac Mini είναι xCode Development, RAW επεξεργασία στο Pixelmator και Plex Server για 4K ταινίες που και που, άντε και κανένα παιχνίδι άμα βρω χρόνο. Χρησιμοποιεί κανείς άλλος Notebook μαζί με Desktop Mac και ποια είναι η ιδανική χρήση; 

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Huruduru είπε

Σκέφτηκα σε κάποια φάση να το πουλήσω γιατί είναι δύσκολο να χρησιμοποιείς δύο συσκευές και να θες να είναι συγχρονισμένες

Πως θες να είναι συγχρονισμένες ?

Η ιδανική χρήση του macbook πάντως, δεν είναι αυτή που περιγράφεις …..

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, atheatos είπε

Πως θες να είναι συγχρονισμένες ?

Η ιδανική χρήση του macbook πάντως, δεν είναι αυτή που περιγράφεις …..

Ναι το ξέρω γι'αυτο και η ερώτηση, τι χρήση κάνει ο καθένας που έχει παρόμοιο Setup. Συγχρονισμένες για παράδειγμα ότι έχω στον έναν από αρχεία, προγράμματα κλπ να είναι προσβάσιμα και στον άλλο 

• Λύση
Δημοσ.

Το ιδανικό στην περίπτωση σου θα ήταν το Mac mini να δουλεύει ως server συνδεδεμένος στον εκτυπωτή και το MacBook συνδεδεμένο με την οθόνη . Υπάρχουν προγράμματα Remote Desktop με τα οποία μπορείς να έχεις πρόσβαση στο Mac mini και να το χρησιμοποιείς σαν να είναι μπροστά σου, από το MacBook.

1 λεπτό πριν, Huruduru είπε

Ναι το ξέρω γι'αυτο και η ερώτηση, τι χρήση κάνει ο καθένας που έχει παρόμοιο Setup. Συγχρονισμένες για παράδειγμα ότι έχω στον έναν από αρχεία, προγράμματα κλπ να είναι προσβάσιμα και στον άλλο 

Για αρχεία καλύτερη λύση συγχρονισμου είναι NAS είτε έχεις mac είτε έχεις pc.

• Like 1
Δημοσ.

η πιο ευκολη λυση ειναι το icloud... βαζεις εκει τ αρχεια σου και ειναι παντα διαθεσιμα σε οποιιαδηποτε συσκευη με iios/mac os

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακριβως οτι ειπε ο φιλος απο πανω! icloud και εχεις σωθει..

Εχω πολυ παρομοιο setup με την μονη διαφορα οτι αντι για Mac mini εγω εχω ενα iMac συν το Macbook Air...

Εχω ολα μου τα αρχεια στο iCloud (2ΤΒ) και αμεσα προσβασιμα απο οποιοδηποτε device (συν iPhone)...

Εγω τα δουλευω ως εξης.. το iMac σαν εργατης οπου το χρησιμοποιω τις πιο πολλες ωρες για οποιαδηποτε δουλεια γραφειου οπου τα keyboard/mouse βολευουν..... και οταν θελω να αραξω σε κρεβατι, καναπε, βεραντα, κτλ παιρνω το macbook και συνεχιζω τη δουλεια μου, σερφαρισμα , κτλ κτλ...

Επεξ/σία από petran1790
  • Like 1
Δημοσ.

Άλλος ένας που το χρησιμοποιεί με ακριβώς τον ίδιο τρόπο! Με iCloud 2TB και τα πάντα έρχονται μέσα σε δευτερόλεπτα από συσκευή σε συσκευή!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...