Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Ιουλίου Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 53 minutes ago, asikis said: Γιατί τα consumer electronics δεν έφτασν ποτέ στο επιθυμητό επίπεδο innovation/κόστους/δοαθεσιμότητας. Η τεχνολογία δικτύου για όλα τα εξοτικά που υπόσχονταν με την έλευση του 5g υπάρχει, δεν υπάρχουν όμως οι συσκευές, και οι υπηρεσίες, για να εκμεταλλευτούν την διαθέσιμη τεχνολογία. Επίσης γιατί δεν είναι αρκετές οι κεραίες, άσε που οι περισσότερες είναι DSS κι όχι mid-band.
Te0sX Δημοσ. 25 Ιουλίου Δημοσ. 25 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Semper Regant said: Huawei βασίλισσα. Στην Ελλάδα την έχουμε απαγορέψει με Αμερικανική εντολή. 2022 2024 2025 ας το κρατήσει λοιπόν η Τουρκία!!!! Επεξ/σία 25 Ιουλίου από Te0sX
Retromaniac Δημοσ. 25 Ιουλίου Δημοσ. 25 Ιουλίου 2 ώρες πριν, kinitos είπε Σε κάθε νέα έκδοση δικτύου λένε τα ιδια ακριβώς. Οτι θα κανει καλό σε αυτά και αυτά πχ ολογράμματα .Αλλα λες οτι δεν το είδαμε στο 5g .μα 5g τωρα τελευταία άρχισε στη Ελλάδα.. μέχρι και τωρα άσχετα αν λέει 5g τα περισσότερα ειναι 4g . Το θέμα ειναι εκτος το download να δούμε upload και latency. Α και μην ξεχνάμε οτι τωρα με το 6g θα βγαλουμε λέπια και λοιπα Μας παρακολουθεί και αυτο ειναι κακό εκτός αν ειναι απο την μετα και λοιπές αδερφές εταιρείες Σε κάθε νέα γενιά δικτύου λένε τα ίδια και τα ίδια: ότι θα φέρει επανάσταση σε διάφορους τομείς, όπως τα ολογράμματα. Αλλά αυτά δεν τα είδαμε καν με το 5G. Κι ας λένε ότι έχουμε 5G στην Ελλάδα — στην πραγματικότητα, τα περισσότερα είναι ακόμη 4G. Μόλις πρόσφατα άρχισε να εμφανίζεται σοβαρά το 5G. Το σημαντικό δεν είναι μόνο οι ταχύτητες λήψης (download), αλλά να δούμε επιτέλους καλύτερο upload και μικρότερο latency. Α! Και μην ξεχνάμε: με το 6G, μάλλον θα αρχίσουμε να βγάζουμε λέπια και να τηλεμεταφερόμαστε... 🤖🐉 2
Dr_Pepper Δημοσ. 25 Ιουλίου Δημοσ. 25 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, kinhthra είπε Και από πού θα τα κατεβάσει αφού τα περισσότερα σέρβερ δεν επιτρέπουν κατάβαση πάνω από μερικά MBs; 50GB ανά 1,4s = 35.7GB/s = 285.68 Gbps, θεωρητικά server (CDN/edge server κάποιας μεγάλης εταιρείας) μπορεί να εξυπηρετήσει 100-400Gbps βέβαια με το υπάρχουν δίκτυο στην πράξη ειδικά σε μέρη όπως η Ευρώπη ή επαρχίες των ΗΠΑ υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες και δεν νομίζω να ειναι ρεαλιστικό να εξυπηρετήσεις τέτοιες ταχύτητες με τον πληθυσμό της κίνας αλλά δεν ξέρω και ακριβώς τις δυνατότητες του κινέζικου διαδικτύου σίγουρα δεν μπορεί η Ευρώπη και οι ΗΠΑ να δώσουν τόση κίνηση στην κίνα. Αλλά ο πΟΤΕ μόνο στην ελλάδα λιμνάζει έξω γίνονται αναβαθμίσεις και τα πράματα προχωράνε μπορεί σε λίγα χρόνια τέτοιες ταχύτητες να ειναι εφικτές για ένα μεγάλο αριθμό τελικών χρηστών. Επεξ/σία 25 Ιουλίου από Dr_Pepper
SowSnow Δημοσ. 25 Ιουλίου Δημοσ. 25 Ιουλίου Και τώρα θα περιμένουμε καινούργια επιδημία Covid26 για να μας περάσουν με τα εμβόλια το 6G τσιπάκι …..!!!!!!! 1
alexpap Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου 6 ώρες πριν, TechWeirdo είπε Η China Mobile κατέβασε 50GB σε 1,4 δευτερόλεπτα. Εγώ ακόμα προσπαθώ να ανοίξω ένα email με Cosmote WiFi στο σαλόνι μου. Να φανταστώ ότι τόσα είναι η καινούρια έκδοση για το tetris ή της Solitaire Klondike (Μοναχικής πασιέντζας). Σημείωση: Τόσα πρέπει να είναι και ο καινούριος λογαριασμός της ΔΕΗ μου. Επιτέλους θα κατεβαίνει γρήγορα. 1
zazoum Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου 3 minutes ago, alexpap said: Τόσα πρέπει να είναι και ο καινούριος λογαριασμός της ΔΕΗ μου. Επιτέλους θα κατεβαίνει γρήγορα. ΧΑΧΑχαχα
freegr Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου Φυσικά το πείραμα υποτίθεται ότι απαιτεί εργαστηριακές συνθήκες οπότε είναι μόνο εντυπωσιακό για μάρκετινγκ
kinhthra Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου 7 ώρες πριν, Thresh είπε Όταν λες μερικά τι εννοείς? Γιατί πχ στο πιλοτικό της 10Gbps της Cosmote μια χαρά πάει "τέρμα" (βγάζοντας τα overheads) η γραμμή. Κατά τα άλλα το θετικό είναι ότι αυξάνεται η χωρητικότητα της κεραίας, "χωράει" περισσότερος κόσμος. Άσε τα τεστ. Δοκιμάστε να κατεβάζετε από τα σέρβερ της Microsoft, Google, Apple κτλ. Έχω 500MBs αλλά η ταχύτητα για να κατεβάσω δεν ξεπερνά τα 20 -30MBs 7 ώρες πριν, Thresh είπε Καθόλου σχετικό με την κινητή μιας κι οι πάροχοι, στην Ελλάδα τουλάχιστον, δεν χρεώνουν με βάση την ταχύτητα. Οπότε αν πάρεις ένα πρόγραμμα με Χ δωρεάν GB (ή unlimited), είτε είχες 3G, είτε έχεις 4G είτε έχεις 5G, ίδια χρήματα σου ζητάνε. Όσο για την σταθερή (FTTH), με τιμές ΔΕΗ δεν σε νοιάζει. Προς το παρόν αλλά όταν θα έρθει 6G θα το δούμε. Αν έχετε καταλάβει οι εταιρείες τώρα θέλουν το πολύ σε ένα μήνα να βγάλουν όλα τα λεφτά που έχουν επενδύσει. Όσον αφορά ftth που αφορούσε και το άρθρα τιμές είναι βάση ταχύτητας, τώρα με την ΔΕΗ δεν ξέρω τι πακέτα έχει. 1
diegogarcia Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου Ο ελεφαντας στο δωματιο Μονο να ελπιζει μπορει κανεις πως δε θα παρει μισο αιωνα να το καταλαβουμε οπως με το τσιγαρο 1
Ntinaras Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου 9 ώρες πριν, zio10 είπε Εντυπωσιακό αλλά ποιος χρειάζεται τέτοιες ταχύτητες; Ο ίδιος που χρειάζεται pcie SSD gen 5 με 7GB/s read/write. 7 ώρες πριν, kinhthra είπε Άσε τα τεστ. Δοκιμάστε να κατεβάζετε από τα σέρβερ της Microsoft, Google, Apple κτλ. Έχω 500MBs αλλά η ταχύτητα για να κατεβάσω δεν ξεπερνά τα 20 -30MBs Εγώ με 500αρα σχεδόν παντού την τερματίζω. 2
atypicalcoder Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου Δεν ξέρω τι λένε τα πιτσιρίκια αλλά εγώ είμαι της γενιάς που κατεβάζαμε 5GB παιχνίδι όλο το βράδυ. Μου είναι irrelevant Που σήμερα με 200αρα κατεβάζω 50GB σε 2 ώρες. Με απλά λόγια: μετά από ένα σημείο είναι άχρηστη η ταχύτητα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα