fenomeno89 Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου καλημέρα σε όλους, Θέλω να αγοράσω καινούριο server στην επιχείρηση μου. Ο server συνδέεται με άλλα 10 τερματικά. Ποσό που διαθέτουμε : 1500€ Χρήση υπολογιστή : επαγγελματική, server Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Όχι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη: Δεν χρειάζομαι οθόνη Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?: Οχι Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Θα το προτιμούσα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα προτιμούσα από το κατάστημα Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα : Δεν χρειάζεται Ευχαριστω εκ των προτέρων
@topos Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Ok, πες λίγα περισσότερο το τι θα "servιρει" ο server?(άλλο να είστε 10 άτομα και να κάνετε video editing, άλλο απλά να "κόβει" τιμολόγια) καθώς επίσης Α)Τι αποθηκευτικό χώρο χρειάζεσαι Β)Τι διασύνδεση έχεις (lan/router/switch) με τα υπόλοιπα pc. Spoiler Υποθετω 1000αρη, εάν ναι σκοπεύεις να το αναβαθμίσεις?(Είναι κοστοβωρο και αυτό) Επεξ/σία 26 Ιουλίου από @topos
fenomeno89 Δημοσ. 26 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου Εχεις δίκιο. Μιλάμε για εταιρία λογιστικών υπηρεσιών που χρησιμοποιει συγκεκριμένα λογιστικά προγράμματα. Η διασύνδεση των τερματικών είναι lan(τοπικό δίκτυο) και με cloud server μεσω vpn. Χρςειάζομαι 2 tb
suboy99 Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου Μήπως να απευθυνθείς σε κάποια εταιρία IT για να έχεις και μια σχετική υποστήριξη? 1
fenomeno89 Δημοσ. 26 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου Εχω βρει τις παρακάτω επιλογές. 2 λεπτά πριν, suboy99 είπε Μήπως να απευθυνθείς σε κάποια εταιρία IT για να έχεις και μια σχετική υποστήριξη? έχω εταιρία που με υποστηρίζει στο κομμάτι των υπηρεσιών απλά θέλω να αναβαθμίσω τον server που έχω τώρα.
Λύση @topos Δημοσ. 28 Ιουλίου Λύση Δημοσ. 28 Ιουλίου (επεξεργασμένο) On 26/07/2025 at 18:14, fenomeno89 said: Εχω βρει τις παρακάτω επιλογές. έχω εταιρία που με υποστηρίζει στο κομμάτι των υπηρεσιών απλά θέλω να αναβαθμίσω τον server που έχω τώρα. Στο αποπανω θα χρειαστείς και ψυκτρα(δεν έχει στο κουτί του), αν από e-shop θα έλεγα την bequite pure rock 3(κάνει γύρω στο 45ευρω). Αλλά γενικά να ξέρεις ότι ο 7900x είναι αρκετα ζεστουτσικος.Για αυτό που περιγράφεις θα προτιμούσα τον 7900(σκέτο -αυτος έχει και ψυκτρα στο κουτί) Comparison Αλλά 2 παρατηρήσεις Α)Ram, εκτιμώ πως τώρα ήδη τρέχετε το πρόγραμμα στο παλιό server.Εαν εχεις τσεκαρει task manager στο υπάρχων μηχάνημα και είσαι σίγουρος ότι φτάνει τα 32gb + ότι δεν θα του "φορτώσετε" έξτρα δουλειές στο μέλλον μια χαρά. Αν όχι μου φαινοντε σχετικά λίγα. Β)Θα έλεγα να πάρεις 2 ίδιους nvme και να τους βάλεις σε "raid", πρακτικά ο ένας να είναι κλώνος του άλλου ώστε σε περίπτωση σφάλματος του ενός να συνεχίσεις να δουλεύεις απρόσκοπτα και να μην χάσεις αρχεία. -Εκτος εάν έχεις στήσει κατάσταση με cloud- Και bonus Γ) Θα προτιμούσα το seasonic στα 96 ευρώ. Γενικά τα watt που χρειάζεσαι εσύ είναι ~300 max.Οποτε με ένα οποιοδήποτε 450αρη+ θα έχεις αρκετο αέρα. Spoiler Αυτό θα άλλαζε μόνο στην περίπτωση που του έβαζες έξτρα κάρτα γραφικων Επεξ/σία 28 Ιουλίου από @topos
dpolal Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου Στις 26/7/2025 στις 6:10 ΜΜ, fenomeno89 είπε Εχεις δίκιο. Μιλάμε για εταιρία λογιστικών υπηρεσιών που χρησιμοποιει συγκεκριμένα λογιστικά προγράμματα. Η διασύνδεση των τερματικών είναι lan(τοπικό δίκτυο) και με cloud server μεσω vpn. Χρςειάζομαι 2 tb Στις 26/7/2025 στις 6:14 ΜΜ, fenomeno89 είπε Εχω βρει τις παρακάτω επιλογές. έχω εταιρία που με υποστηρίζει στο κομμάτι των υπηρεσιών απλά θέλω να αναβαθμίσω τον server που έχω τώρα. Καταρχήν για λογιστικά προγράμματα δεν χρειάζεσαι 12core επεξεργαστή, σε απασχολεί κυρίως να έχει μπόλικη μνήμη και ο αποθηκευτικός του χώρος να είναι κατά προτίμηση σε συστοιχία raid. Και ΟΧΙ αυτό δεν είναι backup αλλά προσφέρει μια κάποια σχετική ασφάλεια. Από εκεί και πέρα απευθύνεσαι σε εταιρεία και αγοράζεις dedicated επώνυμο server DELL ή ΗΡ ή Lenovo. Εκτός του ότι είναι μηχανήματα σχεδιασμένα να λειτουργούν 24/7 με ειδικές διατάξεις για ψύξη το κυριότερο είναι το Next business day support που παρέχουν οι εταιρείες και που γίνεται στον χώρο σου. Άλλο πράμα είναι να έρθει ο τεχνικός και να σου επισκευάσει τον server στον χώρο σου χωρίς να χρειαστεί να βγεί εκτός εταιρείας και άλλο πράμα να πρέπει να πάρεις εσύ τον υπολογιστή και να τον πας στο κάθε τυχαίο e-shop για έλεγχο ειδικά όταν θα έχει επάνω του φορτωμένα όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία των πελατών σας. Αφού μιλάς για 10 σταθμούς εργασίας τότε θεωρώ ότι μιλάμε για πολύ μεγάλο γραφείο, τα δεδομένα είναι άλλα και όσο καλό μπορεί να είναι ένα πισί σαν αυτό που έδειξες το θέμα είναι πως είναι πισί, δεν είναι server. Αυτή είναι η άποψη μου. 3
fenomeno89 Δημοσ. 28 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου Πολύ σωστή η σκέψη σου, απλά έχω άμεση συνεργασία με εταιρία για άμεση εξυπηρέτηση στην ίδια πολυκατοικία με μένα συνεπώς έχω support την ίδια μέρα. Όσον αφορά για τα επώνυμα μηχανήματα θα κάνω μια αναζητηση να δω τις επιλογές. Έχεις να μου προτείνεις κάποιο; 1 ώρα πριν, @topos είπε Στο αποπανω θα χρειαστείς και ψυκτρα(δεν έχει στο κουτί του), αν από e-shop θα έλεγα την bequite pure rock 3(κάνει γύρω στο 45ευρω). Αλλά γενικά να ξέρεις ότι ο 7900x είναι αρκετα ζεστουτσικος.Για αυτό που περιγράφεις θα προτιμούσα τον 7900(σκέτο -αυτος έχει και ψυκτρα στο κουτί) Comparison Αλλά 2 παρατηρήσεις Α)Ram, εκτιμώ πως τώρα ήδη τρέχετε το πρόγραμμα στο παλιό server.Εαν εχεις τσεκαρει task manager στο υπάρχων μηχάνημα και είσαι σίγουρος ότι φτάνει τα 32gb + ότι δεν θα του "φορτώσετε" έξτρα δουλειές στο μέλλον μια χαρά. Αν όχι μου φαινοντε σχετικά λίγα. Β)Θα έλεγα να πάρεις 2 ίδιους nvme και να τους βάλεις σε "raid", πρακτικά ο ένας να είναι κλώνος του άλλου ώστε σε περίπτωση σφάλματος του ενός να συνεχίσεις να δουλεύεις απρόσκοπτα και να μην χάσεις αρχεία. -Εκτος εάν έχεις στήσει κατάσταση με cloud- Και bonus Γ) Θα προτιμούσα το seasonic στα 96 ευρώ. Γενικά τα watt που χρειάζεσαι εσύ είναι ~300 max.Οποτε με ένα οποιοδήποτε 450αρη+ θα έχεις αρκετο αέρα. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Αυτό θα άλλαζε μόνο στην περίπτωση που του έβαζες έξτρα κάρτα γραφικων Αν δεν καταλήξω σε επώνυμο server θα ακολουθήσω αυτό που πρότεινες χωρίς το κομμάτι του backup γιατί όπως ανέφερες έχω ήδη στήσει αυτόματο cloud backup
dpolal Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, fenomeno89 είπε Πολύ σωστή η σκέψη σου, απλά έχω άμεση συνεργασία με εταιρία για άμεση εξυπηρέτηση στην ίδια πολυκατοικία με μένα συνεπώς έχω support την ίδια μέρα. Όσον αφορά για τα επώνυμα μηχανήματα θα κάνω μια αναζητηση να δω τις επιλογές. Έχεις να μου προτείνεις κάποιο; Αν δεν καταλήξω σε επώνυμο server θα ακολουθήσω αυτό που πρότεινες χωρίς το κομμάτι του backup γιατί όπως ανέφερες έχω ήδη στήσει αυτόματο cloud backup Δεν έχω κάτι να σου προτείνω επειδή έχω πάρα πολύ καιρό να ασχοληθώ. Φαντάζομαι θα σε καλύψει κάποιο μηχάνημα με Xeon επεξεργαστή, rackάτο ή tower αναλόγως την εγκατάσταση που ήδη έχεις, με raid controller και swapable δίσκους και ανάλογα τις ανάγκες σου με ένα ή παραπάνω τροφοδοτικά. Επίσης από τι στιγμή που θα συνδέονται 10 τερματικά θα πρέπει να έχει server OS επάνω. Στους μεγάλους από μοντέλα παίζουν τα Proliant, τα PowerEdge και τα Thinksystem. Θα σου έλεγα να στείλεις προδιαγραφές και να πάρεις προσφορές από διάφορες εταιρείες. Τσάμπα είναι. Τέλος, σίγουρα θα είναι πάρα πολύ ποιό ακριβό από το σύστημα που έχεις αναφέρει παραπάνω αλλά αγοράζεις peace of mind, γιατί το θέμα σου δεν είναι μόνο το backup αλλά αν γίνει κάποια στιγμή η στραβή πόσο καιρό σε πέρνει να μείνεις χωρίς server μέχρι να επανέλθει το σύστημα ή να πρέπει να στηθούν όλα από την αρχή; Σε ένα σύστημα με server και επαγγελματικό raid controller θα κάνετε μια φορά την εγκατάσταση λειτουργικού, εφαρμογών και ρυθμίσεων και μετά δε πά να καεί το σύμπαν, αντικαθιστάς και ολόκληρο το σίδερο αν χρειαστεί και συνεχίζεις από εκεί που είχατε μείνει. Επεξ/σία 28 Ιουλίου από dpolal 1
kage Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου (επεξεργασμένο) ας μαθει τι εχει τωρα κ αν καλυπτεται,γιατι τα 5 10κ δεν θα τα ριξει.. monitoring σ κανει καποιος απο αυτους εκει ?απο μνημη/cpu ειναι οκ ακομη κ τωρα? εχει alerts θερμοκρασιας ή κανας σκληρος να ειναι στα ορια? καθε μηνα κρατας offline backup?hot swap μπορουν να κανουν κ με ετοιμα ssd nas..αλλα δεν νομιζω οτι ειναι εκει το θεμα... ρωτα αν εχεις firewall/av ειτε σε sw /hw γιατι και τa raid αν μολυνθουν ιδιο αποτελεσμα εχουν...μεσα εχουν σεταρει κ email server? τιμολογια κρατας/στελνουν σε cloud drive υπηρεσια ? Επεξ/σία 28 Ιουλίου από kage
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα