Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά στην παρέα.

Διερευνώ εντός του επόμενου 6μηνου, την αγορά μικρού αυτοκινήτου πόλης ως δεύτερου οικογενειακού, με τα εξής κριτήρια.

Κατανάλωση.
Να έχει ένα X ύψος να μη βαράμε τα κεφάλια στη θέση οδήγησης. Ιδανικά πιο SUV αμάξωμα, ακόμα και σε mini μήκος.
Αξιοπιστία.
Τιμή 20000 ευρώ +- .
Αυτόματο.
Υβριδικό ή ηλεκτρικό. (έχω πρόσβαση σε ρεύμα σε θέση στάθμευσης στο σπίτι)

Τα πρώτα που μού έρχονται στο μυαλό είναι:

BYD Dolphin Surf.
Toyota Aygo X Hybrid.

Θα χαρώ να ακούσω και άλλες προτάσεις και τις απόψεις σας για όλα τα διαθέσιμα μοντέλα.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

yaris cross. "λεφτα στην τραπεζα"

Ευχαριστώ, γνωστό πολυπουλημένο μοντέλο, αλλά 26000 ευρώ στην πρώτη έκδοση.

Βγαίνει εκτός με τα παραπάνω κριτήρια.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, QuantumWanderer είπε

Γειά χαρά στην παρέα.

Διερευνώ εντός του επόμενου 6μηνου, την αγορά μικρού αυτοκινήτου πόλης ως δεύτερου οικογενειακού, με τα εξής κριτήρια.

Κατανάλωση.
Να έχει ένα X ύψος να μη βαράμε τα κεφάλια στη θέση οδήγησης. Ιδανικά πιο SUV αμάξωμα, ακόμα και σε mini μήκος.
Αξιοπιστία.
Τιμή 20000 ευρώ +- .
Αυτόματο.

Τα πρώτα που μού έρχονται στο μυαλό είναι:

BYD Dolphin Surf.
Toyota Aygo X Hybrid.

Θα χαρώ να ακούσω και άλλες προτάσεις και τις απόψεις σας για όλα τα διαθέσιμα μοντέλα.

Μάλλον έκανες τις 2 καλύτερες επιλογές. Τώρα πρέπει να δείς αν θέλεις ηλεκτρικό που σημαίνει πολύ χαμηλό κόστος χρήσης αλλά περιορισμό στην εμβέλεια που έχουν τα ηλεκτρικά+ το παντρεύεσαι λόγω πτώσης μεταπωλητικής αξίας ή υβριδικο Γιαρις που μιλάμε για 3.5λιτ/100 κατανάλωση αλλα πάς οπου θες και κρατάει μεταπωλητική αξία. Στο ίδιο δίλλημα είμαι και εγώ και μάλλον θα πάω σε ηλεκτρικό αφού υπάρχει 2ο θερμικό. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, QuantumWanderer είπε

εφόσον έχεις ήδη θερμικό και δεν πας σε μτχ , εννοείται ηλεκτρικό 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο την στιμγη που εχεις θεση και φορτιση  και μπορεις να αντεξεις οικονομικα το Dolphin surf πας με κλειστα ματια.Πηγαινε να το κανεις test drive.
Τεχνολογια-δυναμη-δυνατο εξοπλισμο-χωρους.

Δεν εχει καμια σχεση με τον κουβα της Toyota. Ποσο θα εχει το υβριδικο?δεν εχουν βγει τιμες ακομα.

Επεξ/σία από fabiawrc
Δημοσ.

ο κουβας της toyota ειναι μιας εταιριας δοκιμασμενης επι 30-40 χρονια, και τα αυτοκινητα της ειναι πρωτα σε πωλησεις παγκοσμιως

η byd ειναι μια νεα εταιρια, και σε βαθος 10ετιας δεν ξερεις τι θα βγαλει σε ζητηματα αξιοπιστιας

ουτε τι σερβις θα εχεις σε μια 10ετια, αν αυτος που εχει τωρα το σερβις διακοψει τη συνεργασια... 

• Haha 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, NeCrOmAnCeR19 είπε

Mg3 hybrid ?

Το είχα οδηγήσει, μού είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση.
Έχω ερωτηματικά για αξιοπιστία, όπως και είδα ότι δεν πλησιάζει τις καταναλώσεις των Toyota Hybrid.

BYD Dolphin ( οχι surf ) 

27000 ευρώ πλέον, οπότε βγαίνει εκτός αρχικών κριτηρίων.

Αλλιως leapmotor t03 για καθαρα αστική χρήση. 

Έχει ύψος στη θέση του οδηγού; Δεν το έχω δει.
Υπάρχει σοβαρό δίκτυο υποστήριξης στην επικράτεια και ως ελληνική αντιπροσωπεία;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, QuantumWanderer είπε

Το είχα οδηγήσει, μού είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση.
Έχω ερωτηματικά για αξιοπιστία, όπως και είδα ότι δεν πλησιάζει τις καταναλώσεις των Toyota Hybrid.

Οχι απλως τις πλησιαζει , αλλα ισως ειναι και ακριβώς στις ιδιες ( του έχω κανει 12.500 χλμ )

27000 ευρώ πλέον, οπότε βγαίνει εκτός αρχικών κριτηρίων.

26.000 με την επιδότηση. Και μπορει ανάλογα τον πωλητή να παιξει και κατι καλύτερο 

Έχει ύψος στη θέση του οδηγού; Δεν το έχω δει.

Για 2 ενήλικες και 2 παιδια ειναι μια χαρά. Αλλα μεχρι εκει !!!

Υπάρχει σοβαρό δίκτυο υποστήριξης στην επικράτεια και ως ελληνική αντιπροσωπεία;

Δημοσ.

Πιο συγκεκριμένα, τί καταναλώσεις βλέπεις σε πόλη με το MG3;

Το εύρος τιμής που έχω θέσει στο αρχικό ερώτημα είναι 20000 +-.
Δηλαδή όχι 25000-27000, «δώσε κάτι παραπάνω». 🤓

1 ώρα πριν, imr είπε

Grande panda

Η το hybrid(mild ειναι νομιζω) η το ηλεκρικο

Το ηλεκτρικό το βλέπω στα 27000, που αν πάρεις την επιδότηση, υποθέτω πέφτει στα 24000. Εκτός λόγω τιμής.

Το ήπια υβριδικό είναι ήπια υβριδικό, οπότε στην πράξη δεν πέφτει σε καταναλώσεις όπως τα πλήρως υβριδικά, οπότε φεύγει κι αυτό.

Ευχαριστώ για την πρόταση πάντως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Honda jazz hybrid, αν αντεχεις τα 25.000, ειναι εξαιρετικο, τεραστιο σε χωρους, αξιοπιστία και 3,5 l/100

αν εχεις χωρο για να φορτιζεις το dolfin surf με την 43αρα μπαταρια ειναι καλη επιλογη, με ερωτηματικο ομως για την πορεια του σε βαθος ετων. Αν το θες για μια 5ετια οκ

Επεξ/σία από oddios1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, QuantumWanderer είπε

Πιο συγκεκριμένα, τί καταναλώσεις βλέπεις σε πόλη με το MG3;

Το εύρος τιμής που έχω θέσει στο αρχικό ερώτημα είναι 20000 +-.
Δηλαδή όχι 25000-27000, «δώσε κάτι παραπάνω». 🤓

Το ηλεκτρικό το βλέπω στα 27000, που αν πάρεις την επιδότηση, υποθέτω πέφτει στα 24000. Εκτός λόγω τιμής.

Το ήπια υβριδικό είναι ήπια υβριδικό, οπότε στην πράξη δεν πέφτει σε καταναλώσεις όπως τα πλήρως υβριδικά, οπότε φεύγει κι αυτό.

Ευχαριστώ για την πρόταση πάντως.

Καταναλώσεις καθαρα εντός πόλης Αθήνα που μενω . 

Χωρις κλιματισμό απο 4.3 μεχρι 4.8 

Με κλιματισμό αυτές τις δύσκολες ημέρες μεχρι 5.6 εχω γραψει . 

Σε ταξιδια φορτωμενο 4 5 ατομα συνολικο βαρος με κλιματισμό παιζει στα 5.2 μεχρι 5.5 μεχρι τα 120 χλμ 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...