Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του αρχικού μοντέλου, η Xiaomi παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του TV Stick 4K με σημαντικές αναβαθμίσεις στην απόδοση και την υποστήριξη HDR10+, διορθώνοντας τις ελλείψεις του προηγούμενου μοντέλου.

Το νέο stick αντιμετωπίζει τις ελλείψεις του προκατόχου του στην υποστήριξη μορφών HDR και φέρνει πληθώρα άλλων βελτιώσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, το Xiaomi TV Stick 4K 2nd gen ενσωματώνει ένα νέο chipset με τετραπύρηνο επεξεργαστή Cortex-A55 και GPU ARM Mali-G310 V2. Συγκριτικά με το παλαιότερο chip (4x A35, Mali-G31 MP2), το νέο προσφέρει 80% υψηλότερη απόδοση CPU και εντυπωσιακή αύξηση 150% στην απόδοση GPU. Ωστόσο, η χωρητικότητα μνήμης παραμένει αμετάβλητη στα 2GB RAM και 8GB αποθηκευτικού χώρου.

Μια σημαντική αλλαγή είναι ότι η συσκευή τρέχει πλέον το περιβάλλον Google TV. Όπως αναφέρεται, η Google έχει δημιουργήσει σύγχυση με την ονομασία των τηλεοπτικών προϊόντων της, αλλά το Google TV είναι αυτό που θα πρέπει να προτιμάται (το Android TV είναι ο παλαιότερος launcher αλλά και το όνομα του λειτουργικού συστήματος).

Το νέο stick υποστηρίζει όχι μόνο Dolby Vision, αλλά και HDR10+ (που έλειπε από το stick πρώτης γενιάς). Για τον ήχο, υποστηρίζει τόσο Dolby Atmos όσο και DTS:X. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αρχικό stick υποστήριζε ήδη αποκωδικοποίηση AV1, όπως και αυτό. Η συνδεσιμότητα έχει βελτιωθεί με ταχύτερο Wi-Fi 6 (ax, αναβάθμιση από Wi-Fi 5/ac). Το Bluetooth παραμένει στην έκδοση 5.2.

image.png.ecdae6c0acaba171a196fb86ba7dac68.png

image.png.abd6a509f39b5fd16d2c27b1bb2dc468.png

Το τηλεχειριστήριο που περιλαμβάνεται έχει μερικά νέα κουμπιά. Χρησιμοποιεί Bluetooth, καθώς το stick είναι πιθανό να είναι κρυμμένο πίσω από την τηλεόρασή σας και η υπέρυθρη θύρα δεν θα λειτουργήσει (το IR απαιτεί οπτική επαφή). Το νέο Xiaomi TV+ εγκαινιάζει μια δωρεάν υπηρεσία ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης. Προσθέτει επίσης κουμπιά YouTube και Apps στα ήδη υπάρχοντα κουμπιά Netflix και Prime Video.

Προς το παρόν, το Xiaomi TV Stick 4K 2nd gen εμφανίζεται στο AliExpress στην τιμή των 40€ (με έκπτωση 52%). Όπως αναφέρεται, αναμένεται να είναι διαθέσιμο σύντομα και σε άλλα καταστήματα λιανικής.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με ενσωματωμενες διαφημισεις.

β.υπέρυθρη θείρα ?

καταραμενο translate

Επεξ/σία από poulinos
  • Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, poulinos είπε

με ενσωματωμενες διαφημισεις

Τα περισσότερα δυστυχώς το ίδιο είναι. Αν δεν θες διαφημίσεις παίρνεις AppleTV. Εδώ τηλεόραση των 1500€ και έχει διαφημίσεις και Tracker το Stick των 40€ θα κωλώσει; 

Επεξ/σία από Huruduru
  • Like 3
Δημοσ.

Αυτή η Xiaomi κάθε φορά αναβαθμίζει τα boxάκια της και τα stick της και κάθε φορά παραμένει στα 2gb ram/8gb αποθ. χώρου λες και είμαστε στο 2020.

Αν και έχω την πρώτη γενιά εδώ και 2-3 χρόνια (4Κ) και είμαι πολύ ευχαριστημένος, δεν μπορώ να μην σχολιάσω το γεγονός ότι δίνει specs με το σταγονόμετρο. 

• Like 7
Δημοσ.
7 minutes ago, Huruduru said:

Τα περισσότερα δυστυχώς το ίδιο είναι. Αν δεν θες διαφημίσεις παίρνεις AppleTV. Εδώ τηλεόραση των 1500€ και έχει διαφημίσεις και Tracker το Stick των 40€ θα κωλώσει; 

απλα η xiaomi εχει μια παραπανω αγαπη στις διαφημισεις.ενας απο τους λογους που δεν ξαναπηρα κινητο  xiaomi

• Like 5
Δημοσ.

Ποτέ ξανά.

Δύο διαφορετικά stickάκια τους, μετά από 5-6 μήνες και τα 2 εμφάνισαν thermal throttle και είναι ουσιαστικά άχρηστα.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Huruduru είπε

Το κακό με την Apple TV είναι που οι δικοί μας πάροχοι δεν βγάζουν εφαρμογή. Η πλάκα είναι ότι σου λένε ένα κάρο δικαιολογίες. Δεν ξέρω γιατί οι πάροχοι του εξωτερικού έχουν εφαρμογή. πχ Magenta TV (Deutsche Telekom θυγατρική Cosmote)

• Like 4
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, poulinos είπε

απλα η xiaomi εχει μια παραπανω αγαπη στις διαφημισεις.ενας απο τους λογους που δεν ξαναπηρα κινητο  xiaomi

Εγώ πήρα φέτος 😉, σε μισό λεπτό βάζεις προσωπικό dns (πχ dns.adguard.com) και δεν περνάει κουνούπι!

• Like 15
  • Thanks 1
Δημοσ.

Με τόσες αναβαθμίσεις, το Xiaomi TV Stick 4K 2nd gen σε κάνει να αναρωτιέσαι αν τελικά η τηλεόρασή σου ή το stick κρύβουν πιο πολύ έξυπνο μυαλό!

• Like 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, poulinos είπε

με ενσωματωμενες διαφημισεις.

Μπορεις να μας πεις που βλεπεις διαφημισεις στα προηγουμενα box/stick της; Γιατι εγω εχω και το box και το tv stick 4k πρωτης γενιας και δεν εχω δει ποτε διαφημιση. 

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Zengar Zombolt είπε

2gb ram και 8gb αποθηκευτικου χωρου
γελαει ο κοσμος εν ετει 2025

Σωστός. Έπρεπε να είναι τουλάχιτον 8gb ram.

46 λεπτά πριν, tsamo2 είπε

Ποτέ ξανά.

Δύο διαφορετικά stickάκια τους, μετά από 5-6 μήνες και τα 2 εμφάνισαν thermal throttle και είναι ουσιαστικά άχρηστα.

Αυτός είναι ο πιο σοβαρός λόγος να σκεφτεί κανείς να μην πάρει το stickάκι παρά το γεγονός ότι μπορεί να έχει διαφημίσεις.

• Like 1
Δημοσ.
41 minutes ago, panagiotis1988 said:

Μπορεις να μας πεις που βλεπεις διαφημισεις στα προηγουμενα box/stick της; Γιατι εγω εχω και το box και το tv stick 4k πρωτης γενιας και δεν εχω δει ποτε διαφημιση. 

humor ηταν επειδη το κανει στα κινητα της οτι και καλα θα το κανει και στα stick. διαφημισεις temu φαση

1 hour ago, NiKoSmile said:

Εγώ πήρα φέτος 😉, σε μισό λεπτό βάζεις προσωπικό dns (πχ dns.adguard.com) και δεν περνάει κουνούπι!

ειναι και αλλα που με χαλασαν.τελευταιο που ειχα παρει ηταν το xiaomi mi max 2.ωραιο κτηνακι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dimitris_1981 είπε

Το κακό με την Apple TV είναι που οι δικοί μας πάροχοι δεν βγάζουν εφαρμογή. Η πλάκα είναι ότι σου λένε ένα κάρο δικαιολογίες. Δεν ξέρω γιατί οι πάροχοι του εξωτερικού έχουν εφαρμογή. πχ Magenta TV (Deutsche Telekom θυγατρική Cosmote)

Για αυτό δεν ευθύνεται η Apple . Είναι οι πάροχοι εδώ που είναι για κλωτσιές

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...