QuantumWanderer Δημοσ. 27 Ιουλίου Δημοσ. 27 Ιουλίου Γειά χαρά στην παρέα. Όλοι έχουμε διαβάσει κατά καιρούς άρθρα της «κοπής», για τη συσσώρευση βενζολίου όταν είναι κλειστό ένα αυτοκίνητο και ειδικά σε θερμοκρασίες από 20 και πάνω, ειδικά το καλοκαίρι ... και ότι όταν μπαίνουμε καλό είναι να κάνουμε ένα αερισμό πρώτα με πλήρως ανοιχτά παράθυρα και μετά από κάποια λεπτά να ανάβουμε τον κλιματισμό. Διερευνώ κάτι πιο τεκμηριωμένο πάνω σε αυτό, και όχι εικασίες άρθρων χωρίς τεκμηριώσεις. Έχει πετύχει κανείς κάτι πιο αναλυτικό και τεκμηριωμένο; Ευχαριστώ.
majunior Δημοσ. 27 Ιουλίου Δημοσ. 27 Ιουλίου Αρκετά πλαστικά απελευθερώνουν πτητικούς διαλύτες αν ζεσταθούν. Μπορείς να το δεις και σε κλειστό γραφείο με πλαστικές καρέκλες. Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Άνοιξε λίγο το παράθυρο και άμεσα έχεις ανακυκλώσει το μεγαλύτερο μέρος του αέρα. 1
QuantumWanderer Δημοσ. 27 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου Διερευνώ συγκεκριμένα τί συμβαίνει ειδικά σε σύγχρονα αυτοκίνητα και τί μελέτες υπάρχουν επί του θέματος. Οι εικασίες και επειδή «το ακούσαμε» ή «το διαβάσαμε κάπου», δεν είναι αρκετό. Για παράδειγμα, ακόμα κι αν συμβαίνει, θέλω να δω μελέτες με ποσοστά υπερβάσεων των επιτρεπόμενων ορίων, κλπ.
majunior Δημοσ. 27 Ιουλίου Δημοσ. 27 Ιουλίου 19 λεπτά πριν, QuantumWanderer είπε Διερευνώ συγκεκριμένα τί συμβαίνει ειδικά σε σύγχρονα αυτοκίνητα και τί μελέτες υπάρχουν επί του θέματος. Οι εικασίες και επειδή «το ακούσαμε» ή «το διαβάσαμε κάπου», δεν είναι αρκετό. Για παράδειγμα, ακόμα κι αν συμβαίνει, θέλω να δω μελέτες με ποσοστά υπερβάσεων των επιτρεπόμενων ορίων, κλπ. Here, knock yourself out: https://eur-lex.europa.eu/eli/dir/2004/37/oj/eng
QuantumWanderer Δημοσ. 27 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2 λεπτά πριν, majunior είπε Here, knock yourself out: https://eur-lex.europa.eu/eli/dir/2004/37/oj/eng Σε ευχαριστώ, τα έχω δει αυτά τα όρια. Καλά κάνεις και τα βάζεις εδώ να τα έχουμε συγκεντρωμένα. Διερευνώ μελέτες για το τί συγκεντρώσεις και ποιά αέρια συσσωρεύονται μέσα σε καμπίνες αυτοκινήτων και σε τί ποσότητες ανάλογα με τις θερμοκρασίες, ώστε να τα συγκρίνουμε με τα παραπάνω όρια.
atheatos Δημοσ. 27 Ιουλίου Δημοσ. 27 Ιουλίου 36 λεπτά πριν, QuantumWanderer είπε Σε ευχαριστώ, τα έχω δει αυτά τα όρια. Καλά κάνεις και τα βάζεις εδώ να τα έχουμε συγκεντρωμένα. Διερευνώ μελέτες για το τί συγκεντρώσεις και ποιά αέρια συσσωρεύονται μέσα σε καμπίνες αυτοκινήτων και σε τί ποσότητες ανάλογα με τις θερμοκρασίες, ώστε να τα συγκρίνουμε με τα παραπάνω όρια. Δεν ξέρω τα όρια αλλά ξέρω ότι στα καινούργια αυτοκίνητα είναι έντονο το φαινόμενο σε όλα τα υλικά τους, μιας και τα περισσοτερα υλικά δεν έχουν «στεγνώσει» πλήρως από την ώρα της κατασκευής τους. Ακομη και το χρώμα του αυτοκινήτου δεν έχει προλάβει να “ψηθεί” καλά καλά όταν το βγάζουν , με αποτέλεσμα πολλά καινούργια αυτοκίνητα στο χρόνο πάνω , να έχουν σημάδια από σκασμένη μπογιά που δεν είχε προλάβει να σκληρύνει. Τα πλαστικά αν και έχει πέσει η ποιότητα τους , είναι τα περισσότερα τώρα πια , με λιγότερες καρκινογόνες ουσίες ή είναι προϊόν ανακύκλωσης. Οποτε θα πρέπει να βάλεις και το παράγοντα έτος κατασκευής στην έρευνα σου ώστε να είναι σωστή . Άλλη συγκέντρωση έχει ένα αμάξι που μόλις βγήκε από το εργοστάσιο και άλλη συγκέντρωση ένα αμάξι που είναι ένα χρόνο στην αντιπροσωπεία πχ. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 27 Ιουλίου Δημοσ. 27 Ιουλίου Όταν μπαίνεις στο αμάξι που έχει πιάσει 60 βαθμούς από τον ήλιο στην αρχή κινείσαι με όλα τα παράθυρα ανοιχτά ώστε να φύγει καυτός αέρας και ύστερα από λίγο βάζεις τον κλιματισμό να κάνει ψύξη, διότι αν τον βάλεις κατευθείαν χωρίς να αερίσεις θα κάνει 2 ώρες να ρίξει την θερμοκρασία. Οπότε αφού θα αερίσεις έτσι και αλλιώς θα φύγουν και οι πτητικές ενώσεις που είχαν συγκεντρωθεί 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 27 Ιουλίου Δημοσ. 27 Ιουλίου Μόνο εμένα μου αρέσει η μυρωδιά των οργανικών διαλυτων και κυρίως η ωραι γλυκιά μυρωδιά του τολουολιου? 4
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου 16 ώρες πριν, QuantumWanderer είπε Διερευνώ συγκεκριμένα τί συμβαίνει ειδικά σε σύγχρονα αυτοκίνητα και τί μελέτες υπάρχουν επί του θέματος. Οι εικασίες και επειδή «το ακούσαμε» ή «το διαβάσαμε κάπου», δεν είναι αρκετό. Για παράδειγμα, ακόμα κι αν συμβαίνει, θέλω να δω μελέτες με ποσοστά υπερβάσεων των επιτρεπόμενων ορίων, κλπ. γιατί; 1
2MM Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου 14 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Μόνο εμένα μου αρέσει η μυρωδιά των οργανικών διαλυτων και κυρίως η ωραι γλυκιά μυρωδιά του τολουολιου? Kι εμενα μ αρεσει , αλλά δεν ειναι υγιεινο
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου 5 λεπτά πριν, 2MM είπε αλλά δεν ειναι υγιεινο ΜΑ τι λες τώρα καλύτερο από vicks 1
zio10 Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου 16 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Όταν μπαίνεις στο αμάξι που έχει πιάσει 60 βαθμούς από τον ήλιο στην αρχή κινείσαι με όλα τα παράθυρα ανοιχτά ώστε να φύγει καυτός αέρας και ύστερα από λίγο βάζεις τον κλιματισμό να κάνει ψύξη, διότι αν τον βάλεις κατευθείαν χωρίς να αερίσεις θα κάνει 2 ώρες να ρίξει την θερμοκρασία. Οπότε αφού θα αερίσεις έτσι και αλλιώς θα φύγουν και οι πτητικές ενώσεις που είχαν συγκεντρωθεί Εγώ ταυτόχρονα το κάνω, ανοίγω και παράθυρα και κλιμαστισμό για κάποια ώρα. 2
cumulus Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου 17 hours ago, 11osmikrosmhtsos said: Μόνο εμένα μου αρέσει η μυρωδιά των οργανικών διαλυτων και κυρίως η ωραι γλυκιά μυρωδιά του τολουολιου? Δικος μου εισαι.Θελεις να βρεθουμε να μαστουρωσουμε μαζι ; 1
warewolf Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου 28 λεπτά πριν, cumulus είπε Δικος μου εισαι.Θελεις να βρεθουμε να μαστουρωσουμε μαζι ; Μήπως κι εσείς πιτσιρίκια, σνιφάρατε δεξαμενές πετρελαίου και κόλλα UHU. ? 😁 1 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 28 Ιουλίου Δημοσ. 28 Ιουλίου 2 λεπτά πριν, warewolf είπε Μήπως κι εσείς πιτσιρίκια, σνιφάρατε δεξαμενές πετρελαίου και κόλλα UHU. ? Κάποια πράγματα είναι αναγκαία 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα