Neptu Δημοσ. 27 Ιουλίου Δημοσ. 27 Ιουλίου Έχω σταμπάρει το Ubiquiti NanoStation Loco M2 Θα τοποθετηθεί σε εξωτερικό χώρο, κάτω από στέγαστρο ώστε να καλύπτει μια αυλή. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα της wis networks το οποίο αρχίζει και κάνει κόλπα με restarts, χάνει και τις ρυθμίσεις, οπότε λέω να πάω σε κάτι καλύτερο. Έχετε κάποια άλλη πρόταση; Εννοείται POE. Θέλω να είναι κάπως καλούτσικο διότι θα είναι σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και κατα περιόδους θα εξυπηρετεί 20+ χρήστες. Θα λειτουργεί σαν access point. Κάτι που πρέπει να έχω στο νου;
poulinos Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου γενικως τα ubiquiti εχουν πολυ καλες κριτικες On 27/07/2025 at 16:38, Neptu said: Έχω σταμπάρει το Ubiquiti NanoStation Loco M2 Θα τοποθετηθεί σε εξωτερικό χώρο, κάτω από στέγαστρο ώστε να καλύπτει μια αυλή. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα της wis networks το οποίο αρχίζει και κάνει κόλπα με restarts, χάνει και τις ρυθμίσεις, οπότε λέω να πάω σε κάτι καλύτερο. Έχετε κάποια άλλη πρόταση; Εννοείται POE. Θέλω να είναι κάπως καλούτσικο διότι θα είναι σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και κατα περιόδους θα εξυπηρετεί 20+ χρήστες. Θα λειτουργεί σαν access point. Κάτι που πρέπει να έχω στο νου; οτι παρεις καλο θα ειναι να παιζει dual band και αν ειναι και wifi 6 δεν θα ειναι κακο.wifi 7 μετα παει ακριβα χωρις λογο
uniquegr Δημοσ. 17 Αυγούστου Δημοσ. 17 Αυγούστου Το nanostation είναι κατευθυντικό, έχω την εντύπωση ότι δεν θα εξυπηρετήσει την ευρεία κάλυψη ενός χώρου. Επιπλέον, είναι 2.4GHz, άρα μη περιμένεις να έχεις τρελές ταχύτητες. Έχω το Loco M2, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω δοκιμάσει σαν access point για να σου πω πως τα πάει. Πως και δεν βάζεις ένα απλό wifi router, ΑΝ υπάρχει η δυνατότητα τροφοδοσίας πλην του POE?
poulinos Δημοσ. 19 Αυγούστου Δημοσ. 19 Αυγούστου (επεξεργασμένο) On 17/08/2025 at 23:18, uniquegr said: Το nanostation είναι κατευθυντικό, έχω την εντύπωση ότι δεν θα εξυπηρετήσει την ευρεία κάλυψη ενός χώρου. Επιπλέον, είναι 2.4GHz, άρα μη περιμένεις να έχεις τρελές ταχύτητες. Έχω το Loco M2, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω δοκιμάσει σαν access point για να σου πω πως τα πάει. Πως και δεν βάζεις ένα απλό wifi router, ΑΝ υπάρχει η δυνατότητα τροφοδοσίας πλην του POE? το πως εκπεμπει το nanostation. δεν ανοιγει πολλες μοιρες οπως ειπες Επεξ/σία 19 Αυγούστου από poulinos
kostasbm Δημοσ. 19 Αυγούστου Δημοσ. 19 Αυγούστου αν είναι αυλή και το βάλει σε μια γωνία δεν θα έχει θέμα κατευθυντικότητας ο αρχικός λωβος στη κάθετη εκπομπη στα 10 με 15 μέτρα έχει αρκετό άνοιγμα για να καλύψει αυλή 1
poulinos Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου και βεβαια μπορει να βρει μοντελα για ολες τις αναγκες του
Neptu Δημοσ. 27 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου Λοιπον επανήλθα διότι πάγωσε λίγο το θέμα αλλά τώρα πρέπει να το προχωρήσω. Σκεφτείτε ότι τα δωμάτια είναι στη σειρά (4 πάνω + 4 κάτω) και η κεραία θα μπει μπροστά στην αυλή (κέντρο) και θα τα κοιτάει. Όπως ο ποδοσφαιριστής που ετοιμάζεται να χτυπήσει πέναλτι. Οπότε μας ενδιαφέρει κυρίως να καλύψει αυτή την πλευρά. Οκ θέλουμε και σήμα στον γύρω χώρο αν κάποιος είναι στην αυλή αλλά από τη στιγμή που είναι ανοιχτός χώρος, όσο χάλια και να είναι η κατευθυντικότητα, φαντάζομαι δε θα υπάρχει θέμα. Είναι 2,4GHz αλλά το Internet τρέχει στα 50mbps Οπότε μας καλύπτει.. Αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον θα μου πείτε. Λίγο δύσκολο το κόβω, άρα δε με απασχολεί. Απ ότι κατάλαβα αυτά τα μηχανήματα είναι κυρίως για να ενώσουν 2 απομακρυσμένα σημεία και όχι απλά να εκπέμπουν παντού.; Δε θέλω απλό router, Θέλω κάτι καλύτερο. Και παρόλο που θα είναι λίγο καλυμένο θέλω εξωτερικού τύπου να αντέχει καμια ψιχάλα Τώρα υπάρχει ένα της κακιάς ώρας και κάνει δουλειά αλλά ήρθε καιρός για αλλαγή. Εκτός αν πάρω αυτό
poulinos Δημοσ. 28 Αυγούστου Δημοσ. 28 Αυγούστου On 27/08/2025 at 00:03, Neptu said: Λοιπον επανήλθα διότι πάγωσε λίγο το θέμα αλλά τώρα πρέπει να το προχωρήσω. Σκεφτείτε ότι τα δωμάτια είναι στη σειρά (4 πάνω + 4 κάτω) και η κεραία θα μπει μπροστά στην αυλή (κέντρο) και θα τα κοιτάει. Όπως ο ποδοσφαιριστής που ετοιμάζεται να χτυπήσει πέναλτι. Οπότε μας ενδιαφέρει κυρίως να καλύψει αυτή την πλευρά. Οκ θέλουμε και σήμα στον γύρω χώρο αν κάποιος είναι στην αυλή αλλά από τη στιγμή που είναι ανοιχτός χώρος, όσο χάλια και να είναι η κατευθυντικότητα, φαντάζομαι δε θα υπάρχει θέμα. Είναι 2,4GHz αλλά το Internet τρέχει στα 50mbps Οπότε μας καλύπτει.. Αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον θα μου πείτε. Λίγο δύσκολο το κόβω, άρα δε με απασχολεί. Απ ότι κατάλαβα αυτά τα μηχανήματα είναι κυρίως για να ενώσουν 2 απομακρυσμένα σημεία και όχι απλά να εκπέμπουν παντού.; Δε θέλω απλό router, Θέλω κάτι καλύτερο. Και παρόλο που θα είναι λίγο καλυμένο θέλω εξωτερικού τύπου να αντέχει καμια ψιχάλα Τώρα υπάρχει ένα της κακιάς ώρας και κάνει δουλειά αλλά ήρθε καιρός για αλλαγή. Εκτός αν πάρω αυτό Πλεον οτι access point και να παρεις θα ειναι Dual band ετσι και αλλιως αν και οπως ειπες και 2,4 να μπει ο αλλος δεν εχεις θεμα.αν μπορεις επισης να βαλεις μεγαλυτερη γραμμη απο 50 καντο εφοσον εχεις 8 δωματια. γενικα καποια ειναι για να κανεις Link και να στειλουν αρκετα μακρυα.συνηθως το αναφερει στην χρηση του καθε access point και φαινεται και απο το σχεδιο που εβαλα και εγω πιο πανω που δειχνει πως εκπεμπει. τα ubiquiti γενικα ειναι πολυ καλα αρκει να βρεις κατι για εξωτερικο χωρο πχ https://www.skroutz.gr/s/35808351/Ubiquiti-U6-Mesh-Access-Point-Wi-Fi-6-Dual-Band-2-4-5GHz-gia-Exoteriki-topothetisi.html τωρα αν θα παιξεις με το app μονο ή θα παρεις καποιον controller εσυ το αποφασιζεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα