kax54638 Δημοσ. 27 Ιουλίου Δημοσ. 27 Ιουλίου Έχω ένα πολύ παλιό UPS Cyberpower CP1300 το οποίο δουλεύει κανονικά πλην των μπαταριών. Τις αφαίρεσα από το UPS - ήταν δύο ενωμένες μεταξύ τους με καλώδιο και με κολλητική ταινία από τον κατασκευαστή. Εϊναι αυτές που βλέπεται στην φωτό. Μπορεί κάποιος να με κατευθύνει τι μπαταρίες πρέπει να επιλέξω γιατί δεν καταλαβαίνω τίποτα. Ευχαριστώ.
HamerZ Δημοσ. 27 Ιουλίου Δημοσ. 27 Ιουλίου 12Volt και 7Ah οπότε αν θες και καλή μάρκα κοιτάς στο https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=vrla+12v+7ah Επίσης, αν χωράει στο UPS, με μεγαλύτερη βέβαια τιμή κοιτάς και στην έκδοση 12Volt και 9Ah, πάλι των ίδιων εταιρειών. 2
manolis940 Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου Γιατί φαίνονται μικρές είναι σαν κύβος ή είναι μακρόστενες;
kax54638 Δημοσ. 31 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 27 minutes ago, manolis940 said: Γιατί φαίνονται μικρές είναι σαν κύβος ή είναι μακρόστενες; Είναι όντως μικρότερες αυτές που είχε. Δηλαδή σε διαφορετικό σχήμα από ότι άλλο βλέπω - πιο τετραγωνισμένες και έχουν τους πόλους σε άλλη πλευρά. Χαζή ερώτηση χρειάζομαι 2 ίδιες μπαταρίες για να δουλέψει; Γιατί εγώ ο έξυπνος αγόρασα μόνο μια συγκεκριμένα αυτήν https://www.skroutz.gr/s/9275268/SunLight-SPA-12-7-F1-4-8mm-Mpataria-UPS-me-CHoritikotita-7Ah-kai-Tasi-12V-1tmch.html Την συνέδεσα και το άνοιξα αλλά δεν φαινόταν να φορτίζει. Επίσης το πλαστικάκι πάνω από τον κόκκινο πόλο δεν το έχω. Πετάχτηκε με την παλιά μπαταρία. Υπάρχει πρόβλημα χωρίς αυτό; Θα έπρεπε να δουλεύει και με μια μπαταρία;. Χωράει πάντως και δεύτερη
Λύση manolis940 Δημοσ. 31 Ιουλίου Λύση Δημοσ. 31 Ιουλίου Η αλήθεια είναι πω με μπερδεύει το όνομα τους που γράφει CPS7-12 το οποίο σε παραπέμπει ότι είναι 7Ah. Όμως οι 7Ah είναι οι μακρόστενες σαν αυτές που αγόρασες. Βλέπω στο reddit να κάνουν μια κουβέντα και να λένε ότι είναι όντως 7Ah αλλά η εταιρεία δεν τις βγάζει πλέον και μάλλον δεν θα βρεις Εδώ βλέπω ότι θέλεις δύο μπαταρίες διότι η σύνδεση των μπαταριών είναι σε σειρά πράγμα που σημαίνει ότι η έξοδος απ' την μπαταρία σου είναι 24Volt και όχι 12Volt που βγάζει μία μπαταρία. Οπότε μάλλον η μόνη λύση είναι να πάρεις 2 μπαταρίες των 5Ah που είναι στο ίδιο μέγεθος και να τις συνδέσεις με τον ίδιο τρόπο. Φυσικά θα χάσεις λίγη χωρητικότητα αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη επιλογή. Προτείνω να αποφύγεις τις sunlight είναι μάπα μπαταρίες. Δεν βγάζουν ούτε εξάμηνο. CBS ή αν δεν σηκώνεις το κόστος πήγαινε σε Ultracell.
manolis940 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 22 λεπτά πριν, kax54638 είπε Ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Θα το δοκιμάσω. Προσοχή πάντα με τα UPS. Μην ξεχνάς ότι το DC ρεύμα που φαίνεται αθώο μετατρέπεται σε AC των 240 Volt οπότε αν αγγίξεις σε λάθος μέρος της πλακέτας θα είναι σαν αγγίζεις και ένα γυμνό καλώδιο του σπιτιού σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα