dsp Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Αγορασα χθες ενα Monitor philips 22' crt εκτος απο συνδεση vga μπορω να την συνδεσω και με βυσματα bnc , γνωριζει κανεις εαν με bnc συνδεση παρω καλυτερο αποτελεσμα εικονας στο monitor ? (Το καλωδιο bnc σε vga κοστιζει 26 ευρω αξιζει τον κοπο ?)
xaotikos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Με ένα bnc ή με 4άδα bnc (RGB-Sync)? Δεν νομίζω να έχει διαφορά. Προτείνω το vga πάντως.
dsp Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Ρωταω επειδη με bnc παιρνεις τα 3 βασικα χρωματα οπως και την καθετη και οριζοντια συχνοτητα σε διαφορετικα bnc βυσματα.
madsc Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Παίξε στο γνωστό vga. Bnc βοηθάει σε μεγαλύτερες αποστάσεις κ σε άλλου τύπου συσκευές. Ούτως άλλως η κάρτα σου βγάζει τετραπολικό bnc; :wink: /sc
kavaliotis Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 Τα BNC δεν χρησιμοποιουνται για να κανουν τις οθονες σαν VIDEOWALL? Παντως εννοειται αστο με την απλη vga...
Tipos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 Με BNC ασφαλώς και έχεις καλύτερη ποιότητα απεικόνισης. Άλλωστε στα περισσότερα επαγγελματικά μόνιτορ χρησιμοποιείτε το BNC.
dsp Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 Ευχαριστω πολυ αυριο παω να παρω bnc !!!!!!
kavaliotis Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 Με BNC ασφαλώς και έχεις καλύτερη ποιότητα απεικόνισης.Άλλωστε στα περισσότερα επαγγελματικά μόνιτορ χρησιμοποιείτε το BNC. Εχεις δοκιμασει? Ειδες διαφορα?
Tipos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 Ναι έχει διαφορά ειδικά αν χρησιμοποιείς μεγάλο καλώδιο. Εγώ μεταξύ μόνιτορ και PC έχω μεγάλη απόσταση ( περισσότερο από 3 μέτρα ) και με απλό καλώδιο VGA είχα μεγάλες απώλειες. Παλαιότερα χρησιμοποιούσα μια κάρτα VGA η οποία είχε έξοδο BNC και ήταν ότι καλύτερο. Πάντως το καλώδιο που χρησιμοποιώ τώρα το έχω φτιάξη μόνος μου, διότι από αυτά που υπήρχαν στο εμπόριο δεν βρήκα κάτι που να ταιριάζει στις απαιτήσεις μου (μήκος, ποιότητα).
xaotikos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 Σε μεγάλη απόσταση λογικό είναι το bnc να παίζει καλύτερα. Σε normal αποστάσεις (1-2 μέτρα που δίνουν τα monitors από default) δεν νομίζω να υπάρχει διαφορά αισθητή με γυμνό μάτι. Τουλάχιστον σε μόνιτορ ιατρικών συσκευών που έπερναν και bnc και vga δεν είδα καμία διαφορά όταν ήταν μικρές αποστάσεις.
Nfountou Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 eixa dokimasei bnc se mia eizo k den eixa dei kamia diafora....
madsc Δημοσ. 23 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2004 Ας ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα: Μιας κ η κάρτα γραφικών σου βγάζει έξοδο εικόνας σε vga (d-sub-15pins) το σήμα που μεταφέρεται είναι αναλογικό ( http://www.webopedia.com/TERM/V/VGA.html ). Όπως κάθε αναλογικό σήμα μπορεί να υποστεί απώλειες (πτώση σήματος σε db). Οι απώλειες συμβαίνουν από: α. μέτρια/κακή ποιότητα καλωδίου (παίρνεις καλύτερης ποιότητας καλώδιο) β. αντάπτορες/συνδέσεις κατά μήκος του καλωδίου (ο πιο συχνός λόγος για τη δημιουργία ειδώλου - προσπαθείς να εξαλείψεις τις συνδέσεις) γ. εξωγενείς παρεμβολές/παράσιτα (χρησιμοποιείς κουμπωτούς φερίτες στις 2 άκρες του καλωδίου - απομακρύνεις παραλληλισμένα καλώδια εναλασσόμενου + μαγνητικά πεδία) δ. Μεγάλη απόσταση σύνδεσης για το πρωτόκολλο χωρίς extender (10m max για 1024x768@60Hz με υψηλής καθαρότητας χαλκού καλώδιο, ανάλυση - μέτρα => αντιστρόφως ανάλογα) Αν ανήκεις σε αυτή τη περίπτωση κ η κάρτα γραφικών σου δεν έχει κάποια καθαρή έξοδο component (3 bnc/rca) ή RGBHV (5 bnc/rca), δεν υπάρχει λόγος να συνδέσεις έτσι το monitor σου για normal αποστάσεις καθώς το σήμα δεν μετατρέπεται με απλό καλώδιο. ( http://www.avcable.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=CTGY&Category_Code=VGA ) Σε περίπτωση που έχει κάποια από αυτές τις εξόδους η κάρτα γραφικών σου κ θες να τοποθετήσεις το monitor σου σε απόσταση μεγαλύτερη από τις προδιαγραφές του vga τότε ναι εκεί η υπόθεση είναι σχεδόν μονόδρομος - θα δεις διαφορές. Για αυτό που ειπώθηκε: Άλλωστε στα περισσότερα επαγγελματικά μόνιτορ χρησιμοποιείτε το BNC. Μην συγχέετε τη λέξη "επαγγελματικό" με τη λέξη "υψηλή ποιότητα" δεν είναι κανόνας ούτε καν άγραφος σε κανένα τομέα της τεχνολογίας (επέκταση πάνω σε αυτό σε άλλο post). Στα "επαγγελματικά" monitor χρησιμοποιείται διαχωρισμένο καλώδιο λόγω ανάγκης κάλυψης μακρυνών αποστάσεων. Εν κατακλείδι όλα εξαρτώνται από το μήκος κ την ανάλυση που θες να δουλέψεις. Για μήκη κάτω από 15΄ (~4,5m ) δεν υπάρχει λόγος ούτε να σκεφτείς να κάνεις breakout (χωρίσεις) ακόμα κ με απλό καλώδιο. Μόλις δεις κόστος για breakout καλώδια της "προκοπής" θα καταλάβεις τι εννοώ. :wink: /sc
dsp Δημοσ. 23 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2004 Λοιπον σημερα πηρα το καλωδιο η διαφορα οντος ειναι μεγαλη αφου τα γραμματα φαινονται με μια απιστευτη καθαροτητα οπως επισης και τα χρωματα εναι πολυ καλυτερα.
kavaliotis Δημοσ. 23 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2004 Λοιπον σημερα πηρα το καλωδιο η διαφορα οντος ειναι μεγαλη αφου τα γραμματα φαινονται με μια απιστευτη καθαροτητα οπως επισης και τα χρωματα εναι πολυ καλυτερα. Μηπως ειχε προβλημα το απλο καλωδιο VGA που ειχες? Μου φαινεται πολυ παραξενο να δεις τοσο μεγαλη διαφορα για τοσο μικρη αποσταση...
dsp Δημοσ. 23 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2004 Το καλωδιο Vga ηταν αυτο που υπηρχε στην συσκευασια και δεν ειχε απολυτως κανενα προβλημα. Το θεμα ειναι οτι επειδη στην bnc υπαρχει διαχωρισμος των τριων βασικων χρωματων καθε (θορυβος) σηματος που υπαρχει στην συνδεση vga εξαφανιζεται με αποτελεσμα να εχουν οξυτερη εικονα εικονα και καλυτερη ποιοτητα χρωματος. Αντιστοιχα ακριβως το ιδιο πραγμα εχω δει και στην συνδεση που εχω κανει μεταξυ ενος philips dvd με εναν ποτζεκτορα philips vga σε 3 rca για progressive σημα , ασχετα εαν στην μια περιπτωση μιλαμε για bnc και στην αλλη για rca. :wink:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.