Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχθές, αργά το βράδυ, μου έρχεται ειδοποίηση στο Viber ότι κάποιος από τις επαφές μου είναι πλέον στο Viber.

Ανοίγω λοιπόν την ειδοποίηση και με μεγάλη μου έκπληξη βλέπω ότι εμφανίζει το όνομα της γυναίκας μου στην νέα επαφή.

Μπαίνοντας στις πληροφορίες της επαφής στο Viber είδα ότι είναι ένα παλιό νούμερο What's Up της γυναίκας μου που έχει πάψει να το χρησιμοποιεί εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια. Δεν θυμάμαι καν εάν τότε έπρεπε να δηλώσεις το νούμερο σου με την ταυτότητα.

Μπορεί να μου πει κάποιος τι μπορεί να έχει συμβεί? Επειδή έχω κρατήσει την επαφή στο Viber, δείχνει ότι ήταν ενεργό πριν λίγη ώρα. 

Υπάρχει πιθανότητα η Cosmote να ανακυκλώνει νούμερα και να τα δίνει ξανά σε νέους πελάτες ή μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο?

Επεξ/σία από laxanoulis
  • Haha 1
Δημοσ.
Just now, laxanoulis said:

Υπάρχει πιθανότητα η Cosmote να ανακυκλώνει νούμερα και να τα δίνει ξανά σε νέους πελάτες?

Αυτό ακριβώς κάνει.

• Like 8
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, laxanoulis είπε

Δεν θυμάμαι καν εάν τότε έπρεπε να δηλώσεις το νούμερο σου με την ταυτότητα.

Αυτο ισχυει σιγουρα περισσοτερα απο 10 χρονια πριν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, thomasG4 είπε

Αυτό ακριβώς κάνει.

Ενδιαφέρον... Δεν το ξέραμε και μας έκανε τεράστια εντύπωση και αγχώθηκα και λίγο μπορώ να πω, γιατί δεν θυμάμαι αν όσο το χρησιμοποιούσε η σύζυγος έπρεπε να δηλωθεί ή όχι, και λέμε μην φαίνεται πουθενά το όνομα της και έχουμε πουθενά μπλεξίματα.

Αλλά, φαντάζομαι, ότι αφού ήταν ανενεργό τόσα χρόνια προφανώς, και το νούμερο να ήταν δηλωμένο με την ταυτότητα της, πλέον θα έχει διαγραφεί και θα πέρασε σε νέο άτομο.

ΥΓ. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το ότι το νούμερο είναι 697... Εγώ νόμιζα πλέον δεν δίνουν τέτοια νούμερα και ότι όλα είναι 698...

3 λεπτά πριν, lector είπε

Αυτο ισχυει σιγουρα περισσοτερα απο 10 χρονια πριν.

Το νούμερο αυτό μπορεί να είναι και ακόμα πιο παλιό. Τύπου κοντά 20 ετών. Απλά δεν θυμάμαι όσο το είχε στην κατοχή της εάν το είχε δηλώσει ή όχι.

Επεξ/σία από laxanoulis
Δημοσ.

Κάλεσα τώρα με απόκρυψη έναν αριθμό CU που είχα από το 2001 ως το 2009... και βάρεσε κανονικά. Aνακύκλωση όντως.

Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση που σας κάνει εντύπωση η ανακύκλωση αριθμων.Η ταυτοποίηση πρέπει  να είναι κοντά 20 χρόνια που ξεκίνησε.

Και να το είχες δηλώσει αν το αφήσεις αχρησιμοποίητο πάλι θα ανακυκλωθεί.

• Like 6
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, laxanoulis είπε

Μπαίνοντας στις πληροφορίες της επαφής στο Viber είδα ότι είναι ένα παλιό νούμερο What's Up της γυναίκας μου που έχει πάψει να το χρησιμοποιεί εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια. Δεν θυμάμαι καν εάν τότε έπρεπε να δηλώσεις το νούμερο σου με την ταυτότητα.

Τον αριθμο αυτον, τον ειχες αποθηκευμενο στις επαφες σου ετσι και αλλιως, με το ονομα της γυναικας σου? Υποψιν σε μια επαφη μπορουν να μπουν παραπανω απο 1 νουμερο

Δημοσ.

μονο σε εμενα πηγε το μυαλο οτι η γυναικα του φιλου πιθανον κατι του κρυβει;:D

κανε κληση απο καποιο αλλο τηλεφωνο που δεν γνωριζει η γυναικα σου να δουμε αν η φωνη που θα σου απαντησει θα ειναι γυναικεια και γνωριμη

Δημοσ.

Γιατί ρε παιδιά φυτιλιάζετε τον άνθρωπο Κυριακή βράδυ; 

Προφανώς, ο παλαιός αριθμός ανακυκλώθηκε και χρησιμοποιείται ξανά. 

• Like 11
Δημοσ.
1 ώρα πριν, laxanoulis είπε

Υπάρχει πιθανότητα η Cosmote να ανακυκλώνει νούμερα και να τα δίνει ξανά σε νέους πελάτες

Ναι, και είναι λογικό.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sherlock_7 είπε

Εχε από κοντά τις κινήσεις της γυναίκας σου καλού κακού. Ποτέ δεν ξέρεις. 

Χαχαχα. Εχθές, την ώρα που ήρθε ειδοποίηση στο Viber, είχε ήδη κοιμηθεί. Ήταν 1 η ώρα το βράδυ. Άρα, εντάξει, δεν αγχώνομαι. 

51 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Κάλεσα τώρα με απόκρυψη έναν αριθμό CU που είχα από το 2001 ως το 2009... και βάρεσε κανονικά. Aνακύκλωση όντως.

Κ εμείς το σκεφτήκαμε, αλλά δεν το κάναμε. Εννοώ να καλέσουμε όταν τον αριθμό.

46 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Μου κάνει εντύπωση που σας κάνει εντύπωση η ανακύκλωση αριθμων.Η ταυτοποίηση πρέπει  να είναι κοντά 20 χρόνια που ξεκίνησε.

Και να το είχες δηλώσει αν το αφήσεις αχρησιμοποίητο πάλι θα ανακυκλωθεί.

Δεν μου έκανε εντύπωση. Απλά ξαφνιάστηκα. Και, επίσης, δεν το είχα ακούσει ποτέ ξανά αυτό από άλλο άτομο. Αλλά, να πω την αλήθεια, ήταν η πρώτη μου σκέψη αυτό με την ανακύκλωση.

46 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Τον αριθμο αυτον, τον ειχες αποθηκευμενο στις επαφες σου ετσι και αλλιως, με το ονομα της γυναικας σου? Υποψιν σε μια επαφη μπορουν να μπουν παραπανω απο 1 νουμερο

Αυτόν τον αριθμό τον είχα ως δεύτερο αριθμό στην επαφή της γυναίκας μου. Είχε ξεμείνει εκεί και ποτέ δεν έτυχε να τον σβήσω και έτσι χτύπησε το Viber με το όνομα της γυναίκας μου.

43 λεπτά πριν, georgiouu είπε

μονο σε εμενα πηγε το μυαλο οτι η γυναικα του φιλου πιθανον κατι του κρυβει;:D

κανε κληση απο καποιο αλλο τηλεφωνο που δεν γνωριζει η γυναικα σου να δουμε αν η φωνη που θα σου απαντησει θα ειναι γυναικεια και γνωριμη

Το θέμα είναι ότι και στης γυναίκας μου το Viber χτύπησε αυτή η επαφή γιατί δεν το ήξερε απ' έξω το νούμερο και το είχε αποθηκευμένο ως επαφή. Άρα, όλα κομπλέ. Δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία.

27 λεπτά πριν, Rebelos2018 είπε

Γιατί ρε παιδιά φυτιλιάζετε τον άνθρωπο Κυριακή βράδυ; 

Προφανώς, ο παλαιός αριθμός ανακυκλώθηκε και χρησιμοποιείται ξανά. 

Σ' ευχαριστώ για την λογική σου απάντηση. Πίστεψε με, δεν με αγγίζουν και πολύ κάποια από τα παραπάνω σχόλια, γιατί πολύ απλά γνωρίζω τι γίνεται.

12 λεπτά πριν, Therempant είπε

Ναι, και είναι λογικό.

Ναι. Κ εγώ αυτό σκέφτηκα, απλά είπα να ρωτήσω μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω σχετικά με τους παλιούς αριθμούς.

• Like 2
Δημοσ.

Οι αριθμοί ανακυκλώνονται εδώ και πολλά χρόνια. Ο παλιός αριθμός της γυναίκας σου πιθανόν να έχει περάσει και από άλλους και απλά δεν είχαν Viber.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, laxanoulis είπε

Αυτόν τον αριθμό τον είχα ως δεύτερο αριθμό στην επαφή της γυναίκας μου. Είχε ξεμείνει εκεί και ποτέ δεν έτυχε να τον σβήσω και έτσι χτύπησε το Viber με το όνομα της γυναίκας μου.

Για αυτο και "χτυπησε" με το ονομα της γυναικας σου. Αν διαγραψεις το νουμερο απο την επαφη, και ισως και την συνομιλια στο viber, και πας να το αναζητησεις εκ νεου, να βγαλει πλεον το σωστο ονομα. Ολα αυτα βεβαιως αν το privacy το εχει ανοιχτο ο αλλος στο viber. 

• Like 1
Δημοσ.

Θυμήθηκα τώρα μια περίπτωση που μου έκατσε στη Πειραιώς...

Είχα κάνει εγγραφή τον πατέρα μου στην υπηρεσία Yellows της Πειραιώς πριν καμιά 10ριά χρόνια με τον αριθμό Χ.

Μετά από πολλά χρόνια ο πατέρας μου είχε τον αριθμό Ψ. Εγώ πήρα στο όνομα μου τον αριθμό Χ.

Δηλώσαμε κανονικά τους αριθμούς στη τράπεζα, στο ΕΜΕΠ... κάναμε επικαιροποίηση παντού.

Πρόπερσι πάω να γραφτώ στα yellows. Μου βγάζει σφάλμα "ο αριθμός χρησιμοποιείται από άλλο πελάτη". Η υπηρεσία Yellows δηλαδή δεν επικοινωνεί με το μητρώο της τράπεζας.

Πάω στη τράπεζα με βεβαίωση κατόχου από τη Vodafone για την αριθμό Χ (στο όνομα μου). Τους λέω, ο αριθμός είναι δικός μου πλέον... σβήστε τον απ'την υπηρεσία Yellows του πατέρα μου για να μπορέσω να κάνω εγγραφή εγώ. Μου λένε "Δε γίνεται... πρέπει ο πατέρας σας να αιτηθεί αλλαγή αριθμού ή διαγραφή απ'την υπηρεσία... αλλιώς το κινητό δε μπορεί να σβηστεί!" Τελικώς δήλωσε ο πατέρας μου το νέο του κινητό στα yellows , οπότε απελευθερώθηκε το δικό μου και κατάφερα να γραφτώ.

Και ρωτάω την υπάλληλο... δηλαδή αν είχε ανακυκλωθεί ο αριθμός από τον πάροχο τηλεφωνίας και πριν 10 χρόνια άνηκε σε άλλο πελάτη της Πειραιώς εντελώς άγνωστο σε μένα (τα στοιχεία του οποίου δε θα μπορούσα να μάθω λόγω GDPR) δε θα μπορoύσα να γραφτώ στα yellows με το κινητό που πλέον μου ανήκει; Κι όμως ναι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...