Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, fidepab982 said:

καλα δεν λενε οτι πλεον μονο η gpu μετραει??

Ο 2600 ήταν ένας midrange τιμιοτατος επεξεργαστής που όμως βγήκε πριν 7 χρονια.

Θεωρώ ότι του ζητάς πολλά εάν βάλεις πάνω σε αυτόν "σημερινή"  high end κάρτα, έστω και σε 4κ.

Αλλά οποία κάρτα και να έβαζες θέλει αλλαγη.Με καμία 5060 ti 16gb (εδώ βέβαια το 4κ δεν είναι δεδομένο)ίσως την σκαπουλαρες με έναν 5600 του 100ευρου.

Με παραπάνω κοιτάς αποκλειστικά για x3d και εάν.

Αλλιώς πας σε ολοκληρωτικη αλλαγή πλατφόρμας.

Εάν δεν θέλεις να τα "σκάσεις" θεωρώ ότι μια οθόνη σε 2κ, 5060ti/9060xt 16gb* και ένας cpu 5600 θα σε βγάλουν κάποια χρόνια.

*Αυτές είναι περίπου x2 στις επιδόσεις της 2060 αλλά προφανώς με καλύτερο dlss.

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, @topos είπε

Ο 2600 ήταν ένας midrange τιμιοτατος επεξεργαστής που όμως βγήκε πριν 7 χρονια.

Θεωρώ ότι του ζητάς πολλά εάν βάλεις πάνω σε αυτόν "σημερινή"  high end κάρτα, έστω και σε 4κ.

Αλλά οποία κάρτα και να έβαζες θέλει αλλαγη.Με καμία 5060 ti 16gb ίσως την σκαπουλαρες με έναν 5600 του 100ευρου.

Με παραπάνω κοιτάς αποκλειστικά για x3d και εάν.

Αλλιώς πας σε ολοκληρωτικη αλλαγή πλατφόρμας.

πες το μου αλλιως, πες οτι παιζω BF6 , τωρα θα εχω 100fps και με τον νεο 2025 cpu θα εχω 120 fps?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, fidepab982 said:

πες το μου αλλιως, πες οτι παιζω BF6 , τωρα θα εχω 100fps και με τον νεο 2025 cpu θα εχω 120 fps?

Λοιπόν, βάλε όλα τα settings στο low και την ανάλυση όσο πιο χαμηλά πάει(με dlss performance)-πρακτικα προσπαθείς να "ξεφορτώσεις το load απο την gpu-.Δες το utilization του cpu/gpu ενώ τρέχεις το παιχνίδι.

Εάν είναι στο 100% ο cpu(δλδη δεν τον κρατάει πισω η 2060) όσα βγάζεις τώρα θα είναι και το ~θεωρητικό max και στα 4κ ακόμα και με 5090.

*

Spoiler

Πρακτικά κάτι λιγότερο γιατί και τα visuals επιβαρύνουν τον επεξεργαστη

Τώρα εδώ δεν εχουμε βάλει και το-ψευτικο- mfg στο παιχνίδι γιατί δεν ξέρω τι base frames εχεις.Εαν το ανοίξεις ναι θα έχεις περισσότερα frames από όσα έχεις γιατί αυτά δεν επιβαρύνουν τον cpu.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 minutes ago, fidepab982 said:

Στο 45:45 εδώ συζητάνε αυτό ακριβώς

Με 2600X θα τρως 100% μπουκάλι, ακόμα και σε 1440-4Κ, δεν υπάρχει συζήτηση γι' αυτό.

Με μια όχι ακριβή αναβάθμιση με 250€ (εφόσον παίρνεις κάρτα γύρω στο χιλιάρι) στον 5700X3D χωρίς να αλλάξεις τίποτα άλλο θα τρως μπουκάλι ίσως σε CS2/Valorant και παιχνίδια χαλαρά σε γραφικά, σε κάτι δυσκολότερο όπως ίσως θα είναι το BF6, Cyberpunk θα τρως από την κάρτα που είναι και το ιδανικό

Επεξ/σία από Hacker?pcs
Δημοσ.

Ο 2600 σίγουρα θα είναι ο "πιο αδύναμος κροίκος" εδώ. Αφού όμως αποφάσισες να περιμένεις για τις super, μην βιαστείς για αλλαγή cpu/mobo ακόμη.
Όταν δεις πως δεν καλύπτεσαι απ'τον επεξεργαστή (σιγουράκι), βλέπεις αν θες αναβάθμιση ή αλλαγή πλατφόρμας εντελώς.

Αναλόγως με τις τιμές τότε (άλλο τα 190 για τον 5700x3d πριν 8-10 μήνες και άλλο τα 240 τώρα), τι παιχνίδια παίζεις, ποιες ram και ποια motherboard έχεις τώρα, και διαθέσιμο budget, παίρνεις προτάσεις και αποφασίζεις πως θα κινηθείς.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, flikifloki είπε

Ο 2600 σίγουρα θα είναι ο "πιο αδύναμος κροίκος" εδώ. Αφού όμως αποφάσισες να περιμένεις για τις super, μην βιαστείς για αλλαγή cpu/mobo ακόμη.
Όταν δεις πως δεν καλύπτεσαι απ'τον επεξεργαστή (σιγουράκι), βλέπεις αν θες αναβάθμιση ή αλλαγή πλατφόρμας εντελώς.

Αναλόγως με τις τιμές τότε (άλλο τα 190 για τον 5700x3d πριν 8-10 μήνες και άλλο τα 240 τώρα), τι παιχνίδια παίζεις, ποιες ram και ποια motherboard έχεις τώρα, και διαθέσιμο budget, παίρνεις προτάσεις και αποφασίζεις πως θα κινηθείς.

Αν γίνει ολική αναβάθμιση με νέο CPU , θα περιμένω να βγει η νέα γενιά 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, fidepab982 είπε

Αν γίνει ολική αναβάθμιση με νέο CPU , θα περιμένω να βγει η νέα γενιά 

Το πολύ-πολύ πάρε μια μτχ 4060 μέχρι την επόμενη γενιά . Θα έλεγα και κανα μτχ ryzen 5600 αλλά καλύτερα απλά κάνε OC cpu/ram όσο παίρνουν και αλλάζεις όλο το σύστημα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε σεις για να ξέρουμε τι λέμε. Εχω 5600 και 9070xt και σε 1440p και 4k δεν τρώει μπουκάλι η κάρτα πουθενά. Μόνιμα στο 100% τρέχει και η cpu στη χειρότερη στο 40-50…Τι ακούω ότι το πολύ να μην ρίχνει μπουκάλι σε 5060ti ένας 5600 και αυτό σε 4k…άλλο τα 1080p, άλλο τα 1440p και το 4k για mid range gpus. Δεν λέω ότι πρέπει να πάει σε 5600 αλλά μην φουσκώνετε μια κατάσταση για να πείσετε τον άλλο. Ναι με καινούργια κάρτα πρέπει να πάει σε κάτι καλύτερο από τον 2600 φυσικά. Αλλά μην υπερβάλετε.

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Haha 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε

Στο 45:45 εδώ συζητάνε αυτό ακριβώς

Με 2600X θα τρως 100% μπουκάλι, ακόμα και σε 1440-4Κ, δεν υπάρχει συζήτηση γι' αυτό.

Με μια όχι ακριβή αναβάθμιση με 250€ (εφόσον παίρνεις κάρτα γύρω στο χιλιάρι) στον 5700X3D χωρίς να αλλάξεις τίποτα άλλο θα τρως μπουκάλι ίσως σε CS2/Valorant και παιχνίδια χαλαρά σε γραφικά, σε κάτι δυσκολότερο όπως ίσως θα είναι το BF6, Cyberpunk θα τρως από την κάρτα που είναι και το ιδανικό

Με 5700x3d στο 2077 είχα τεράστιο μπουκάλι με 4080s. Γενικά θα δεις την κάρτα και 60 70% σε πολλά παιχνίδια με βαριά γραφικά με ray tracing. Σε 4κ θα είναι καλύτερα τα πράγματα σε 1440p ξεκινάνε τα μεγάλα ζόρια για τη cpu.

• Thanks 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Ρε σεις για να ξέρουμε τι λέμε. Εχω 5600 και 9070xt και σε 1440p και 4k δεν τρώει μπουκάλι η κάρτα πουθενά. Μόνιμα στο 100% τρέχει και η cpu στη χειρότερη στο 40-50…Τι ακούω ότι το πολύ να μην ρίχνει μπουκάλι σε 5060ti ένας 5600 και αυτό σε 4k…άλλο τα 1080p, άλλο τα 1440p και το 4k για mid range gpus. Δεν λέω ότι πρέπει να πάει σε 5600 αλλά μην φουσκώνετε μια κατάσταση για να πείσετε τον άλλο. Ναι με καινούργια κάρτα πρέπει να πάει σε κάτι καλύτερο από τον 2600 φυσικά. Αλλά μην υπερβάλετε.

εξαρτάται το παιχνίδι και τα settings για τα fps που θες 

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Eισαι σιγουρος οτι με 5600 εισαι μονιμα 99% gpu usage? Με 5700x εβλεπα και 50% gpu usage με uncap fps και 4070ti τοτε. Γονατιζε για πλακα και με tuned ram. Aκομα και σε παλιοτερα παιχνιδια πχ far cry 5 γονατιζουν αυτα τα cpu. Δεν μιλαω καν για ray tracing path tracing εγινε γινεται χαμος με αυτα τα cpu ουτε ο 3D τραβαει σε αυτα μιας και θελουν πυρηνα και η 3D cache δεν βοηθαει πολυ. Κατι ghostwire tokyo κατι hogwarts legacy μπορεις ανετα να δεις και 50% gpu usage με max RT ακομα και σε 3440x1440. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Arkin είπε

Eισαι σιγουρος οτι με 5600 εισαι μονιμα 99% gpu usage? Με 5700x εβλεπα και 50% gpu usage με uncap fps και 4070ti τοτε. Γονατιζε για πλακα και με tuned ram. Aκομα και σε παλιοτερα παιχνιδια πχ far cry 5 γονατιζουν αυτα τα cpu. Δεν μιλαω καν για ray tracing path tracing εγινε γινεται χαμος με αυτα τα cpu ουτε ο 3D τραβαει σε αυτα μιας και θελουν πυρηνα και η 3D cache δεν βοηθαει πολυ. Κατι ghostwire tokyo κατι hogwarts legacy μπορεις ανετα να δεις και 50% gpu usage με max RT ακομα και σε 3440x1440. 

Ναι σε ότι παίζω στα settings που προτείνει για την 9070xt είμαι πάντα 99%, είμαι σίγουρος. Φυσικά όπως είπε και ο παραπάνω παίζουν ρόλο και οι ρυθμίσεις των γραφικών και ίσως σε χαμηλότερες λεπτομέρειες να ρίχνει μπουκάλι ο 5600 σε αυτά που παίζω αλλά εδώ καταθέτω την εμπειρία που έχω εγώ με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή και την συγκεκριμένη κάρτα σε αυτά που παίζω, εδώ και ένα διβδομαδο. Πάντα σε 1440p ή 4k. Μιλάω πάντα για uncapped fps και εγώ.

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Ναι σε ότι παίζω στα settings που προτείνει για την 9070xt είμαι πάντα 99%, είμαι σίγουρος. Φυσικά όπως είπε και ο παραπάνω παίζουν ρόλο και οι ρυθμίσεις των γραφικών και ίσως σε χαμηλότερες λεπτομέρειες να ρίχνει μπουκάλι ο 5600 σε αυτά που παίζω αλλά εδώ καταθέτω την εμπειρία που έχω εγώ με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή και την συγκεκριμένη κάρτα σε αυτά που παίζω, εδώ και ένα διβδομαδο. Πάντα σε 1440p ή 4k. Μιλάω πάντα για uncapped fps και εγώ.

Παντα για max γραφικα μιλαμε max RT PT γιατι αρκετες ρυθμισεις ζοριζουν πολυ και την cpu. Στο ghostwire tokyo με ολα max ειχα σημεια επεφτα και 50% gpu usage με 4070ti τοτε στο 2077 μεχρι 50% με path tracing στον εξω κοσμο στο hogwarts καλα εκει παιζει να ειδα και 50% usage στο hogsmade με ολα max με τον 5700x3D σκεψου με 14600k και ημουν στο 70% gpu usage το FG εσωζε την κατασταση στο hogsmade στο hogwarts. Τωρα κατι death stranding κατι doom και τετοια παιχνιδια εκει δεν εχουν θεμα τετοια cpu αλλα σε αυτα τα θεοβαρα γινεται χαμος στο cpu BN. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...