GiwrgosNvidia Δημοσ. 29 Ιουλίου Δημοσ. 29 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Ηρθε η ώρα να αναβαθμίσω το PC μου κι εγω. Θελω να κρατήσω μόνο τα παρακάτω components απο το current (αν πιστευετε αξιζει): NVIDIA RTX 3060 (12GB) G.Skill Ripjaws V 32GB DDR4 RAM (3200) Τώρα έχω: Intel Core i5 10400 @ 2.90GHz Gigabyte H510M H (U3E1) - Χάλασε η προηγουμενη και η ειναι απλα μια προσωρινη λύση Samsung SSD 970 EVO 500GB (Μ2) Samsung SSD 860 EVO 500GB (SSD) Παίζω σε 1440p και κυρίως World of Warcraft. Ξέρω οτι δεν έχω πολλές απαιτήσεις αλλα θα ήθελα κάποιες επιλογές που θα μου κρατήσουν και θα ειναι VFM. Budget ας πουμε κοντά στα 600€ αλλα θα μπορουσα να το ξεπερασω αν ειναι αναγκη. Ευχαριστω Επεξ/σία 29 Ιουλίου από GiwrgosNvidia
sattack Δημοσ. 29 Ιουλίου Δημοσ. 29 Ιουλίου (επεξεργασμένο) - δεν υπάρχει κάρτα rtx 3060 με 4GB. Έχεις την 3060 12GB ή κάποια άλλη κάρτα? - Τροφοδοτικό και κουτί έχεις? Επεξ/σία 29 Ιουλίου από sattack
GiwrgosNvidia Δημοσ. 29 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, sattack είπε - δεν υπάρχει κάρτα rtx 3060 με 4GB. Έχεις την 3060 12GB ή κάποια άλλη κάρτα? - Τροφοδοτικό και κουτί έχεις? Ναι ειναι η 12 GB, δεν ξερω γιατι εγραψα 4 GB. Απο PSU εχω το Corsair TX650M και κουτι εχω ενα Sharkoon που δυσκολευομαι να βρω το μοντελο του Edit βρηκα και το κουτι: https://www.skroutz.gr/s/16392532/Sharkoon-Pure-Steel-Black-Gaming-Midi-Tower-Kouti-Ypologisti-me-Plaino-Parathyro-Mayro.html Επεξ/σία 29 Ιουλίου από GiwrgosNvidia 1
Λύση sattack Δημοσ. 29 Ιουλίου Λύση Δημοσ. 29 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Ωραία! Άρα τα κρατάς και αυτά. Έχουμε πει ποιες είναι οι πιο efficient επιλογές σε αυτές τις περιπτώσεις: 1) ένα πολύ φτηνό ΑΜ4 με μια φτηνή μητρική και τον 5600. Σε καμμία περίπτωση κάτι ακριβότερο, γιατί τότε φτάνεις τα λεφτά του φτηνότερου ΑΜ5 που είναι σίγουρα καλύτερο. 2) ένα σύστημα ΑΜ5, που είτε είναι το φτηνότερο, είτε λίγο πιο ακριβό, αν έχεις τη δυνατότητα (που εσύ εδώ την εχεις). Και παλι οχι να ξοδέψεις όλα τα λεφτα που λες, τα 600+. Καλύτερα να εξοικονομήσεις, μηπως και στο μελλον αλλάξεις κάρτα γραφικών. Ή απλώς να σου μείνουν. Κατά τη γνώμη μου, και για σένα η επιλογή σου εξαρτάται απο το πόσο μπορείς να πουλήσεις A) τον i5 και την μητρική (αν μπορείς...) Και Β) πόσο μπορείς να πουλήσεις i5+mobo+ram DDR4. Μαζί ή ξεχωριστά, ότι πιάνει περισσότερο. Αν το Β) σου φέρνει σημαντικότερα περισσότερα λεφτά από το Α), τότε κατά τη γνώμη μου πήγαινε σε ΑΜ5 Αν μείνεις στο 1) AM4, είπαμε cpu 5600 (δεν αξίζει κανένας άλλος ακριβότερος ΑΜ4) και μια μητρική το πολυ μεχρι 100Ε. Αν πας στο 2) ΑΜ5, εχεις πολλες επιλογές σε cpu και μητρική. - Μνήμες έχουμε στανταρ τις φτηνότερες 32GB 6000 cl30 Patriot Venom 93E - cpu 7400f, 7500f, 7600 ή 9600X, ανάλογα ποσα θες να ξοδέψεις. Αν δεν έχουν στοκ ψυκτρα, τοτε Arctic Freezer 36 με 30Ε. - μητρική πολλές επιλογές, ανάλογα τα χρήματα, 108Ε mATX Asrock B850m-X, 130E Gigabyte B650, 140E ΜSI B650, και πιο ακριβές, μέχρι το πολύ 190Ε ΜSI B850. Οποτε, εγω θα κοίταγα πόσο μπορώ να πουλήσω το Α) ή το Β) και μετά θα αποφάσιζα ανάμεσα στο 1) και στο 2) Επεξ/σία 29 Ιουλίου από sattack 3
Chris2756 Δημοσ. 29 Ιουλίου Δημοσ. 29 Ιουλίου Ειδα οτι υπαρχουν τετοιες μητρικες γυρω στα 50Ε. Περνεις μια, κρατας ολα τα υπολοιπα και κανεις δουλεια σου. Η πηγαινεις σε ενα συστημα ΑΜ5, οπως προτεινει ο sattack. Αρχικα επεξεργαστη, μητρικη, μνημες και σταδιακα, προσθετεις μεγαλυτερους δισκους, καλλητερη καρτα γραφικων, μεγαλυτερο τροφοδοτικο, αν χρειαστει 1
GiwrgosNvidia Δημοσ. 29 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου Ευχαριστω πολυ για τις επιλογες. Εχω καταληξει στα παρακατω με μια ματια, πιστευω να ειναι οκ Οσον αφορα κάρτες γραφικών, σε ποιά θα μπορούσα να πάω σε mid-range VFM?
nickol-us Δημοσ. 29 Ιουλίου Δημοσ. 29 Ιουλίου 0Τι πρόβλημα έχεις και χρειάζεσαι αναβάθμιση; Ο 10400 μια χαρά κρατά στο σήμερα, το ίδιο και η 3060. Η κάρτα μπορεί να μην αξίζει τόσο για 2k αλλά στο game που παίζεις λογικά παίζεις κι εκεί στα high. Οπότε, γιατί να δώσεις χρήματα; Τι περιμένεις από αυτή την αναβάθμιση; Κάρτες mid range είναι σα να μην υπάρχουν, καθώς μιλάμε για πόσα που υπερβαίνουν το μισό του budget σου... 1
sattack Δημοσ. 29 Ιουλίου Δημοσ. 29 Ιουλίου Ο 7600X δεν αξίζει. Πάρε τον 7600 σκέτο αν είναι σχετικά φτηνότερος. (Αν είναι τα ίδια λεφτά, τότε οκ). Η αν θες να ξοδέψεις λίγα περισσότερα τον 9600Χ. 2
@topos Δημοσ. 29 Ιουλίου Δημοσ. 29 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Απλα στους 7*00X να υπολογιζεις εξτρα ψυκτρα (κοιτα για arctic 36 στο ~30ευρω) γιατι δεν εχουν στην συσκευασια, οι "σκετοι" χωρις Χ εχουν μεσα. Spoiler Για καρτες γραφικων -εαν και οταν ερθει η στιγμη να αλλαξεις την 3060- κοιτας για 9060 xt 16gb/5060ti 16gb(~400) εαν ειναι κοντα σε χρηματα με την 9060 η εαν το συζητας σε κανενα 6μηνο+ την 5070 Super 18gb (δεν εχει βγει ακομα) στα ~600.(ολες τις σηκωνει το τροφοδοτικο σου και λογικα θα χωρανε στο κουτι σου-εαν δεν εχεις 3 ανεμιστηρακια κατω να ρουφανε αερα υπολογιζε και αυτα, εαν ειναι 12αρια για vfm κοιτας τα arctic p12 pwm στο ~6ευρω το καθενα) Δεν καταλαβα εαν θελεις και nvme, στην περιπτωση που θελεις οι wd sn7100 2tb ειναι vfm(~120 ευρω) Υ.Γ Η μνημη που εχεις βαλει ειναι cl30 σωστα? 2 hours ago, GiwrgosNvidia said: Ναι ειναι η 12 GB, δεν ξερω γιατι εγραψα 4 GB. Απο PSU εχω το Corsair TX650M και κουτι εχω ενα Sharkoon που δυσκολευομαι να βρω το μοντελο του Edit βρηκα και το κουτι: https://www.skroutz.gr/s/16392532/Sharkoon-Pure-Steel-Black-Gaming-Midi-Tower-Kouti-Ypologisti-me-Plaino-Parathyro-Mayro.html Επεξ/σία 29 Ιουλίου από @topos 2
seithan Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου Να προσθέσω ότι με X3D θα δείς τεράστια διαφορά εκεί που σέρνεται το σύμπαν, δλδ, στις πόλεις και στα raids. Καθαρά θέμα επεξεργαστή. 1
GiwrgosNvidia Δημοσ. Τετάρτη στις 08:26 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 08:26 μμ Ευχαριστω για τις προτασεις. Εχω καταληξει στα παρακατω https://www.skroutz.gr/s/58252782/MSI-B850-GAMING-PLUS-WIFI-Motherboard-ATX-me-AMD-AM5-Socket.html https://www.skroutz.gr/s/48887375/Patriot-Viper-Venom-DDR5-32GB-RAM-me-2x16GB-Modules-kai-Tachytita-6000-gia-Desktop-PVV532G600C30K.html https://www.skroutz.gr/s/41684337/AMD-Ryzen-7-7800X3D-4-2GHz-Epexergastis-8-Pyrinon-gia-Socket-AM5-Tray.html https://www.skroutz.gr/s/51121915/Arctic-Freezer-36-A-RGB-PSyktra-Epexergasti-Diplou-Anemistira-gia-Socket-1700-1851-AM4-AM5.html Ανεβηκα σε CPU αλλα δεδομενου της χρησης νομιζω αξιζει σαν επενδυση. 1
sattack Δημοσ. Τετάρτη στις 09:54 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:54 μμ Εφ όσον ανέβηκες στον 7800X3D , ίσως θα άξιζε να δωσεις εξτρα 13Ε για την ψυκτρα BeQuiet Pure Rock 3 Pro. Κανονικά και με την ΑF36 είσαι καλυμμένος. Ομως 13Ε δεν ειναι πολλα, και την άλλη την λενε top αεροψυκτρα. Οποτε στο budget σου χωράει. Μαλλον πιο πολυ για να μην εχεις αμφιβολίες στο μυαλό, οχι γιατί και η AF36 δεν θα δουλεύει καλα.
GiwrgosNvidia Δημοσ. Τετάρτη στις 10:02 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 10:02 μμ 5 λεπτά πριν, sattack είπε Εφ όσον ανέβηκες στον 7800X3D , ίσως θα άξιζε να δωσεις εξτρα 13Ε για την ψυκτρα BeQuiet Pure Rock 3 Pro. Κανονικά και με την ΑF36 είσαι καλυμμένος. Ομως 13Ε δεν ειναι πολλα, και την άλλη την λενε top αεροψυκτρα. Οποτε στο budget σου χωράει. Μαλλον πιο πολυ για να μην εχεις αμφιβολίες στο μυαλό, οχι γιατί και η AF36 δεν θα δουλεύει καλα. Η αληθεια ειναι τα εχω παραγγειλει τα parts, οποτε για τωρα θα βαλω αυτη την ψυκτρα. Πιστευεις οτι θα υπαρξει καποιο προβλημα στις θερμοκρασιες; Να τονίσω επισης οτι αλλαζω κουτι σε αυτο https://www.skroutz.gr/s/41522212/NZXT-H9-Flow-Gaming-Midi-Tower-Kouti-Ypologisti-Matte-Black.html (Δωρο) οποτε θα υπαρχει καλυτερο airflow. Εβαλα και προς πωληση το παλιο CPU/Mobo/RAM/Κουτι γύρω στα 200€ πιστευεις ειναι οκ σαν τιμη;
sattack Δημοσ. Τετάρτη στις 10:58 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:58 μμ 54 λεπτά πριν, GiwrgosNvidia είπε Η αληθεια ειναι τα εχω παραγγειλει τα parts, οποτε για τωρα θα βαλω αυτη την ψυκτρα. Πιστευεις οτι θα υπαρξει καποιο προβλημα στις θερμοκρασιες; Οχι, κανένα! Ξεχασε το! Για τα υπόλοιπα δεν ξερω. Πιστεύω θα απαντήσει κάποιος φίλος. 1
@topos Δημοσ. Παρασκευή στις 01:29 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:29 μμ On 06/08/2025 at 22:02, GiwrgosNvidia said: Η αληθεια ειναι τα εχω παραγγειλει τα parts, οποτε για τωρα θα βαλω αυτη την ψυκτρα. Πιστευεις οτι θα υπαρξει καποιο προβλημα στις θερμοκρασιες; Να τονίσω επισης οτι αλλαζω κουτι σε αυτο https://www.skroutz.gr/s/41522212/NZXT-H9-Flow-Gaming-Midi-Tower-Kouti-Ypologisti-Matte-Black.html (Δωρο) οποτε θα υπαρχει καλυτερο airflow. Εβαλα και προς πωληση το παλιο CPU/Mobo/RAM/Κουτι γύρω στα 200€ πιστευεις ειναι οκ σαν τιμη; ~200 ευρώ για ολοκληρωμένο pc είναι οκ αυτής της ηλικιας. Τωρα ομως εάν δεν δίνεις δίσκο κ psu θαρρώ πως είναι κάπως αρκετα. (Ο i5 σου έχει ενσωματωμένη igpu σωστά?) Αυτό είναι να το πάρει κάποιος για browsing/office και πιθανότατα να του βγάλει μια ~5ετια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα