Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα αγροτεμάχιο. Πριν 5-6 χρόνια αγόρασα συμπληρωματικά ένα γειτονικό κομμάτι που πουλιόταν για να συμπληρωθεί 4 στρέμματα. Τότε έκανα νέο τοπογραφικό. Εδώ και 2 χρόνια το πουλάω. Βρίσκονται υποψήφιοι αγοραστές, αλλά δεν ολοκληρώθηκε με κανέναν. Προχθές μιλούσα με συμβολαιογράφο και μου λέει ότι τώρα το τοπογραφικό δεν έχει ισχύ, γιατί στο ενδιάμεσο βγήκαν οι δασικοί χάρτες και πρέπει πλέον να αναγράφεται στο τοπογραφικό αν είναι δασικό ή όχι. Ισχύει αυτό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 minutes ago, papresa said:

Έχω ένα αγροτεμάχιο. Πριν 5-6 χρόνια αγόρασα συμπληρωματικά ένα γειτονικό κομμάτι που πουλιόταν για να συμπληρωθεί 4 στρέμματα. Τότε έκανα νέο τοπογραφικό. Εδώ και 2 χρόνια το πουλάω. Βρίσκονται υποψήφιοι αγοραστές, αλλά δεν ολοκληρώθηκε με κανέναν. Προχθές μιλούσα με συμβολαιογράφο και μου λέει ότι τώρα το τοπογραφικό δεν έχει ισχύ, γιατί στο ενδιάμεσο βγήκαν οι δασικοί χάρτες και πρέπει πλέον να αναγράφεται στο τοπογραφικό αν είναι δασικό ή όχι. Ισχύει αυτό;

Ανάλογα πότε έγινε η κύρωση των δασικών χαρτών στην περιοχή σας. 

Προφανώς πρέπει να υπάρχει απάνω βεβαίωση ΥΔ μηχανικού πάνω στο τοπογραφικό που να βεβαιώνει την ύπαρξη ή μη των δασικών τμημάτων. 

Αν η κύρωση των δασικών χαρτών της περιοχής είχε γίνει πριν την σύνταξη του τοπογραφικού έπρεπε ο συντάκτης μηχανικός να τα αναγράφει αυτά..

Απαιτείται και η έκδοση Κωδικού Ηλεκτρονικού Διαγράμματος (ΚΗΔ)

Επισης επειδη απο το 2019 και μετα εχουν φερει τα πανω κατω στην εκτος σχεδιου δομηση...καλο θα ηταν το τοπογραφικό να ενημερωθεί. πχ αν δεν εχει προσωπο σε αναγνωρισμένη οδό δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. 

Επεξ/σία από GeorgeVasil
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, GeorgeVasil είπε

Επισης επειδη απο το 2019 και μετα εχουν φερει τα πανω κατω στην εκτος σχεδιου δομηση...καλο θα ηταν το τοπογραφικό να ενημερωθεί. πχ αν δεν εχει προσωπο σε αναγνωρισμένη οδό δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. 

Το αγροτεμάχιο δεν έχει πρόσωπο σε αναγνωρισμένη οδό, αλλά έχω ιδιωτικό χωματόδρομο (αναγράφεται στο συμβόλαιο) ο οποίος τέμνεται με αναγνωρισμένη οδό. Πάλι δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, papresa said:

Το αγροτεμάχιο δεν έχει πρόσωπο σε αναγνωρισμένη οδό, αλλά έχω ιδιωτικό χωματόδρομο (αναγράφεται στο συμβόλαιο) ο οποίος τέμνεται με αναγνωρισμένη οδό. Πάλι δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο;

Αν είναι εκτός σχεδίου, όχι δεν είναι. 

μονο αν ειχατε κανει αιτηση για προεγκριση αδειας καπου το 2022 αν θυμαμαι καλα. 

Επεξ/σία από GeorgeVasil

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...