Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έψαξα εδώ για τα πρώτα μου threads σχετικά με το linux.

Διαπίστωσα πως το χρησιμοποιώ, εδώ και 20+ χρόνια για καθημερινές προσωπικές εργασίες, developing, σπουδές, φωτογραφία, τα πάντα. Τα τελευταία 10 χρόνια αποκλειστικά Archlinux

Αλλά το μεγαλύτερο παράπονο-πρόβλημα ήταν πάντα η υποστήριξη σε γραφικά (drivers). Θυμάμαι την nvidia, που όποτε ήθελε σε πέταγε στο Legacy driver και έχανες τη δυνατότητα να αναβαθμίσεις σε τελευταία x-org χωρίς να αγοράσεις νεο πυρίτιο. Τα 2 τελευταία μου μηχανήματα είναι με Intel και τα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή ακριβώς λόγω των Open source drivers και της υποστήριξης.

Αλλά ρε φίλε, είναι δυνατόν ο Chromium να μην υποστηρίζει hardware acceleration σε βίντεο, με το καλημέρα και θα πρέπει να ψάχνεις γιατί και πως, μετά από 2 δεκαετίες; Όταν πλέον όλες οι εφαρμογές είναι στο Web; 
Screenshot_20250729_210014.png.f206cca30a2034be970dac40c298637d.png

Δε λέω, έχουν γίνει σημαντικά βήματα, αλλά ένα παράπονο μου βγαίνει.

Ευτυχώς το Linux είναι κορυφή σε server-άκια και συναφή open-source projects! 

Και πέρα από τη γκρίνια δε θα το άλλαζα, ούτε πρόκειται να το αλλάξω

• Like 1
Δημοσ.

Σε νιώθω. Πριν μια εβδομάδα έβαλα το antiX, σε ένα μινι pc με pentium j5005 όπου μέχρι τότε είχα το Alpine καθώς με ενδιέφερε να τρέχει το λειτουργικό απο τη ram και να μπορεί να αποθηκεύει τη κατάστασή του όταν του το ζητήσω. Long story short, με το Alpine έχανα κάποια frames στο youtube μέσα απο τον firefox. Με το Antix, ακόμα και σε 4Κ και χωρίς να κάνω απολύτως καμία ρύθμιση, λειτουργεί το acceleration και οκ, χάνει μερικά frames, αλλά μιλάμε για 1% και αν, σημαντική βελτίωση.

Εγώ πλέον δεν αλλάζω το Linux, είχα βολευτεί με το Alpine και με το Antix την έχω καταβρεί. Στο laptop μου με i5 8ης γενιάς, τρέχω Manjaro, ενώ είχα καταφέρει να σετάρω και Gentoo, αλλά το άφησα πολύ καιρό χωρίς να κάνει updates, ήρθε το χάος και βαριόμουν να μάθω πως να το αντιμετωπίσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντάξει γενικά το desktop linux είναι αρκετά πίσω σε σχέση με windoze και MacOS, και εγώ το είδα πρόσφατα που έβαλα ένα bazzite στο main pc μου έτσι για χαβαλέ Και είδα ότι είχε κάποια θεματάκια που θέλαν αρκετή δουλειά από εμένα για να τα φέρω όπως εγώ ήθελα.
Φυσικά και δεν μιλάω για όλους γιατί ο καθένας μας άλλες ανάγκες έχει και άλλες γνώσεις και άλλο ελεύθερο χρόνο κτλ.
Εγώ το έχω χωρίσει σε 3 μέρη, 1)Για δουλειά το MacOS, 2)για παιχνίδια τα Windoze και 3)όλοι μου οι servers είναι linux.
Κάποια πράγματα μπορούν να γίνουν και από τα 3 O/S αλλά με διαφορετικά ποσοστά επιτυχίας και απόδοσης-σταθερότητας

Επεξ/σία από comfuzio

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...