panos_saxo Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου Καλησπέρα, αγόρασα πριν μια βδομάδα το παραπάνω κινητό. Αντιμετωπίζω από τη πρώτη μέρα πρόβλημα με τις κλήσεις. Το κινητό το έχω δικαρτο, με Vodafone και Cosmote. Στην vodafone, πολλές φορές μέσα στη μέρα δε μπορώ να δεχτώ κλήσεις ενώ έχω σήμα. Με διάφορες αναζητήσεις σε ξένα και εγχώρια forum και με τη βοήθεια του AI, κατάλαβα πως το πρόβλημα είναι στην αυτόματη αλλαγή δικτύου της Vodafone. Κάποιο κόλλημα τρώει και σε μέρη που δεν δουλεύει το LTE, όπως σε κάποιους χώρους της δουλειάς μου, το κινητό αδυνατεί να αλλάξει αυτόματα σε 2g κατά τη διάρκεια που κάποιος με παίρνει τηλέφωνο με αποτέλεσμα να βγάζει ότι είμαι εκτός δικτύου. Ενώ το κινητό δείχνει πως έχει φουλ σήμα. Σαν ρύθμιση δικτύου έχει να επιλέξω μεμονωμένα ανάμεσα σε 5g, LTE, 3g και 2g. Η cosmote από την άλλη έχει την επιλογή 4g/3g/2g μόνο, όπου και δουλεύει σωστά κάθε φορά που δεν υπάρχει κάλυψη 4g πάει αυτόματα στο επόμενο διαθέσιμο δίκτυο. Ο μόνος τρόπος που εγώ μπόρεσα να βρω για να δουλέψει, είναι να το έχω μόνιμα και αποκλειστικά σε 2g. Αλλά έτσι δε μπορώ να κάνω χρήση δεδομένων, τα οποία έχω απεριόριστα μόνο σε αυτή τη sim 😂 Έκανα και διάφορες δοκιμές για να σιγουρευτώ, προσπαθώντας να με καλέσω από άλλο τηλέφωνο και κοιτοντας το προβληματικό κινητό. Είχα σήμα κανονικά, και αλλάζοντας τα δίκτυα διαδοχικά όντως δεν έβγαζα γραμμή. Το έβαλα στο 2g και δούλεψε και μου ήρθαν και οι χαμένες κλήσεις με SMS. Γενικά μια απελπισία και απογοήτευση από ένα κατά τα άλλα τούμπανο για τη τιμή του κινητό. Σύμφωνα με το AI, υπάρχει μια ασυμβατότητα μεταξύ του modem? του κινητού και με τη vodafone συγκεκριμένα λόγω κάποιων πρωτόκολλων που ακολουθεί η παραπάνω και δεν υπάρχει κάποια λύση προς το παρών πάρα η χειροκίνητη ενναλαγξ τύπου δικτύου κατά το δοκούν από εμένα. Σημειωτέων πως στο προηγούμενο κινητό μου ( redmi note 10 pro) κανένα πρόβλημα δεν υπήρχε. Αν κάποιος το διάβασε όλο και γνωρίζει κάτι παραπάνω να με βοηθήσει, είναι ευπρόσδεκτο. Έχω ήδη δοκιμάσει εναλλαγή θέσης στις sim, επαναφορά δικτύου κινητής τηλεφωνίας και αποκλεισμό από τη βελτιστοποίηση μπαταρίας κάποιων εφαρμογών που τυχών παίζουν ρόλο . Επίσης δεν υπάρχει κάποια διαθέσιμη ενημέρωση. Με λίγα λόγια Ξενερα.
tasvar Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το vowifi και δοκίμασε ξανά. Επόμενη δοκιμή, απενεργοποίηση volte.
panos_saxo Δημοσ. 30 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου Παράλειψη μου, κουρκούτι έχει γίνει το μυαλό μου, τα έχω δοκιμάσει και κλειστά και ανοιχτά και τα 2 μαζί, ένα ένα κλπ. Το ίδιο θέμα.
hammerd Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα, μου λένε π.χ. σε πήρα 7 φόρες και δεν έχει φανεί ούτε με sms, καμία κλήση, μόνο με μια κάρτα και μια στο τόσο ! Επίσης το πρωί όταν κλείνω την λειτουργιά πτήσης, τα δεδομένα κινητής δεν επανέρχονται παρά μόνο με restart της συσκευής...
tasvar Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου 8 ώρες πριν, hammerd είπε Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα, μου λένε π.χ. σε πήρα 7 φόρες και δεν έχει φανεί ούτε με sms, καμία κλήση, μόνο με μια κάρτα και μια στο τόσο ! Επίσης το πρωί όταν κλείνω την λειτουργιά πτήσης, τα δεδομένα κινητής δεν επανέρχονται παρά μόνο με restart της συσκευής... Με την ίδια συσκευή; Με μία κάρτα sim? Η με δύο;
panos_saxo Δημοσ. 31 Ιουλίου Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου Κι εγώ δεν παίρνω πάντα ειδοποίηση για χαμένες κλήσεις. Πολλές φορές οποίος προσπαθεί να με καλέσει απλά δεν καταφέρνει να βγάλει γραμμή μέχρι που κλείνει μόνο του, δεν του βγάζει καν ότι είμαι εκτός δικτύου. Και απλά μου το λένε μετά ότι προσπαθούν να με πάρουν και είναι νεκρό.
hammerd Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 14 ώρες πριν, tasvar είπε Με την ίδια συσκευή; Με μία κάρτα sim? Η με δύο; Ναι το POCO X7 PRO 12/512 με μια sim...
tasvar Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Θα πρότεινα χρήση εγγύησης εφόσον έχουν αποκλεισθεί όλα τα υπόλοιπα.
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Βάλε προώθηση κλήσεων ώστε να τα στέλνει στην άλλη κάρτα όταν δεν εισαι διαθέσιμος,τουλάχιστον να μην χάνεις τις κλήσεις.
panos_saxo Δημοσ. Παρασκευή στις 12:50 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 12:50 μμ Στις 1/8/2025 στις 6:55 ΜΜ, Ukforthemoment είπε Βάλε προώθηση κλήσεων ώστε να τα στέλνει στην άλλη κάρτα όταν δεν εισαι διαθέσιμος,τουλάχιστον να μην χάνεις τις κλήσεις. Μάντεψε! Το έκανα και αυτό. Και τώρα δεν ήρθε καν ειδοποίηση ότι με έπαιρναν. Αν δε μου το έδειχνε ο φίλος από το κινητό του, ότι προσπάθησε να με πάρει 3 φορές, δε θα τον πίστευα. Στη συγκεκριμένη φάση δεν του έλεγε ότι είμαι εκτός δικτύου, δεν εβγαζε καν γραμμή και απλά έκλεινε μόνο του το τηλέφωνο του μετα από κάποια δευτερόλεπτα αναμονής. Νομίζω ο μόνη λύση είναι η μόνιμη εκτροπή όλων των κλήσεων από τη μια sim στην άλλη, αλλά δε θα το ήθελα και πολύ. Το ένα είναι της δουλειάς και το άλλο το προσωπικό μου και θα ήθελα να έχω τον έλεγχο σε ποιες κλήσεις απαντάω και πότε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα