Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το απομακρυσμενο καντραν και το μικρο τιμονι δεν σου φανηκαν deal breaker? Παρα πολυ μεγαλα αρνητικα

Επισης, δεν σου φτάνει για την οικογένεια πχ το corolla cross? Ποσα ατομα ειστε; Το byz ποσο μεγαλύτερο ειναι;

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 31/7/2025 στις 10:23 ΜΜ, basilis_k6 είπε

στραβωμαρα...

δεν ειναι γενικευση, ουτε τα μισα ηλεκτρικα δεν φτανουν στο βολο με 130

https://www.autoevolution.com/news/tests-with-36-evs-for-real-lif e-range-at-130-kph-81-mph-are-educational-and-intriguing-195881.html

ειναι προβλημα για καποιους, οχι για ολους.

Βάσει abrp, το dolphin που δεν το λες ηλεκτρικό για ταξίδια, θέλει μια στάση 16 λεπτά

Αντι για 3.15 κανεις 3.30 αν είναι dealbraker τότε οκ. Εγώ τόσες ώρες χωρίς κατούρημα δεν αντέχω πάντως.

image.png

Στις 1/8/2025 στις 1:09 ΠΜ, divxmania είπε

Είναι μια απο τις εναλλακτικές μου με κάποιους ενδοιασμούς.

Επειδή το αμάξι θα είναι οικογενειακό δίνω μεγάλη έμφαση στην αξιοπιστία και στην ασφάλεια. (πχ Toyota safety sense)

Δεν γνωρίζω σε βάθος χρόνου πόσο αξιόπιστες θα βγούνε οι καινούργιες μάρκες που έχουν μπει στο εμπόριο.

Επίσης, εάν προκύψει θέμα με το BYD ειδικά με τα ηλεκτρολογικά, που θα το πας και πόσο καιρό θα μείνεις χωρίς αμάξι;

Απο οσο ειχα δει το συγκεκριμένο έχει και αρκετά μεγαλύτερη κατανάλωση. Θα προγραμματίσω test drive ωστόσο.

Επισης, γνωρίζει κανείς αν η BYD εχει balloon payment;

To Tesla model Y το απορρίπτεις?

Για οικογενειακό ταξίδι νομίζω είναι ο βασιλιάς.

Είναι Νο1 στην ασφάλεια, και πολύ υψηλά στην αποδοτικότητα λόγω αεροδυναμικής. 

Άλλη εναλλακτική είναι και τ Hyundai ionic 5 και το KIA EV6. Με 800V τεχνολογία, φορτίζουν τάπα στους ταχυφορτιστές.

Στις 1/8/2025 στις 8:33 ΠΜ, JakeKaufman είπε

Παρών 

με δυο παιδιά κάνουμε συνεχώς το Αθήνα-Βόλο χωρίς στάση ή στάση μας πέντε λεπτά σε πάρκινγκ της εθνικής για τσίσα.

δεν έχω καμία όρεξη να πρέπει να σταματάω σε ατάλαντη αλμυρό για φόρτιση ειδικά το καλοκαίρι που γίνεται χαμός.

περυσι καλέσαμε μια οικογένεια που ήρθε με ήλεκτρικο και όταν μου είπε τι στάσεις έκανε πήγα να βάλω τα γελια.

σορρυ αλλά εγώ δεν την θέλω αυτή την ταλαιπωρία

Δεκτό, οπότε τα τωριά EV δεν είναι για σένα.

Αλλά κοίτα κάτι παράδοξο που είδα στα ΣΕΑ Αταλάντης:

Σταμάτησα για να φορτίσω ~13 λεπτά, κατούρησα, το υπόλοιπο κρου πήρε καφέ και νερό, και η ουρά για βενζίνη ήταν η ίδια...

Είχε μόνο 2 υπαλλήλους το πρατήριο και δεν προλάβαιναν.

Οπότε οι φορτιστές που δεν χρειάζονται υπάλληλο ήταν πιο γρήγοροι!

Βέβαια, μετά που δοκίμασα να σταματήσω για (μη απαραίτητη) φόρτιση στο ΣΕΑ Σείριος, για να δω τη φάση με τη τσάμπα φόρτιση από τα ΦΒ, δεν κατάφερα να φορτίσω γιατί έβγαζε σφάλμα :P

6769f96e-1aed-4417-b6cc-9ba8090a82d4.jpg

d06cbfb0-2a31-4aa6-bced-7d28a7432eff.jpg

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, koostas2001 είπε

Το απομακρυσμενο καντραν και το μικρο τιμονι δεν σου φανηκαν deal breaker? Παρα πολυ μεγαλα αρνητικα

Επισης, δεν σου φτάνει για την οικογένεια πχ το corolla cross? Ποσα ατομα ειστε; Το byz ποσο μεγαλύτερο ειναι;

Ναι είναι αισχος το καντράν. Με ενοχλεί αρκετά αλλα δεν θα το ελεγα deal breaker μιας και εχει heads up display. 

Τα cross ειναι πολυ μικρα.. ειδικα τα πισω καθίσματα σε οσα εχω μπει ειναι σχεδον τα ίδια με το Corolla hatchback που εχω. δεν υπάρχει καθολου legeoom. 4 είμαστε και πρεπει να φορτώνουμε και καροτσια κτλ στο πορτ μπαγκαζ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, divxmania είπε

Ναι είναι αισχος το καντράν. Με ενοχλεί αρκετά αλλα δεν θα το ελεγα deal breaker μιας και εχει heads up display. 

Τα cross ειναι πολυ μικρα.. ειδικα τα πισω καθίσματα σε οσα εχω μπει ειναι σχεδον τα ίδια με το Corolla hatchback που εχω. δεν υπάρχει καθολου legeoom. 4 είμαστε και πρεπει να φορτώνουμε και καροτσια κτλ στο πορτ μπαγκαζ

οπτικα ιδιοι μου φαινονταν οι πισω χωροι και τα πορτ μπαγκαζ σε cross και bz4...μηπως εχεις τα επισημα νουμερα? το cross εχει 470 λιτρα πορτ μπαγκαζ..εντυπωση μου κανει που το bz4 λες ειναι τοσο μεγαλυτερο απ το corolla cross

εγω φυσικα βολευομαι επισης 4 ατομα με auris του 2006 😁, και μια μπαγαζιερα στις διακοπες

ΥΓ αμα θες τοσο πολυ χωρο, μηπως να βαλεις ως κριτηριο επιλογης ηλεκτρικου και ποιο αμαξι εχει τους κορυφαιους χωρους σε επιβατες και πορτ μπαγκαζ?

Στις 31/7/2025 στις 11:04 ΜΜ, haHa είπε

Άσχετα με την αυτονομία των ηλεκτρικων, δεν ξερω και πολλες οικογένειες με παιδια που κανουν ταξιδι 3.5ωρων(Βολος) χωρις σταση.

παιδια με παιδια εχουν διαφορα

για παιδια ανω των 10 ετων και εφηβους κανεις ο,τι γουσταρεις

με μικροτερα, ιδιως κατω των 7 ετων, καθε ταξιδι ανω της ωρας ειναι και μια διαφορετικη "εμπειρια"

μπορει πχ να σου κοιμηθει στο μισαωρο και να θες να πας καρφι στον προορισμο-σταση για φορτιση, αμα σου ξυπνησει στη σταση, μπορει να αρχισει ατελειωτη γκρινια μετα

Επεξ/σία από koostas2001
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, koostas2001 είπε

οπτικα ιδιοι μου φαινονταν οι πισω χωροι και τα πορτ μπαγκαζ σε cross και byz...μηπως εχεις τα επισημα νουμερα? το cross εχει 470 λιτρα πορτ μπαγκαζ..εντυπωση μου κανει που το byz λες ειναι τοσο μεγαλυτερο απ το corolla cross

εγω φυσικα βολευομαι επισης 4 ατομα με auris του 2006 😁, και μια μπαγαζιερα στις διακοπες

ΥΓ αμα θες τοσο πολυ χωρο, μηπως να βαλεις ως κριτηριο επιλογης ηλεκτρικου και ποιο αμαξι εχει τους κορυφαιους χωρους σε επιβατες και πορτ μπαγκαζ?

παιδια με παιδια εχουν διαφορα

για παιδια ανω των 10 ετων και εφηβους κανεις ο,τι γουσταρεις

με μικροτερα, ιδιως κατω των 7 ετων, καθε ταξιδι ανω της ωρας ειναι και μια διαφορετικη "εμπειρια"

μπορει πχ να σου κοιμηθει στο μισαωρο και να θες να πας καρφι στον προορισμο-σταση για φορτιση, αμα σου ξυπνησει στη σταση, μπορει να αρχισει ατελειωτη γκρινια μετα

To cross AWD εχει 390 λιτρα απο οσο εψαξα, και το bz εχει 452. Δεν το λες και τεράστιο σίγουρα. Το rear legroom είναι κατι που με ενδιαφέρει αρκετα και νομίζω πως ειναι το μεγαλύτερο που υπαρχει σε Toyota στην Ελλάδα (εκτος απο το land cruiser το οποιο btw στην Αμερική κοστίζει τα μισα χρηματα σε σχεση με εδω)

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, koostas2001 είπε

Χάνει τοσο μπολικο χωρο το τετρακινητο κρος;;

Το κανονικο εχει 470 λιτρα

Δεν ξέρω αλλα στο δικο μου το hatchback το πορτμπαγκαζ είναι μικροσκοπικό που είναι δίλιτρο επειδή η υβριδική μπαταρία είναι από κάτω και όχι κατω απο τα πισω καθίσματα οπως στα υπολοιπα

Δημοσ.

το rav ποσο σου βγαινει? γαιτι σε σχεση με τα αλλα που κοιτας ειναι για μενα ανωτερο. φοβερο αμαξι στην τελευταια του υλοποιηση. στην αμερικη ξεπουλανε κιολας.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, koostas2001 είπε

Χάνει τοσο μπολικο χωρο το τετρακινητο κρος;;

Το κανονικο εχει 470 λιτρα

Στο google αναφέρονται πολλά μεγέθη. Εγώ είδα 470 με ρεζέρβα, 430 χωρίς για το 2WD και <400 για το AWD.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

το rav ποσο σου βγαινει? γαιτι σε σχεση με τα αλλα που κοιτας ειναι για μενα ανωτερο. φοβερο αμαξι στην τελευταια του υλοποιηση. στην αμερικη ξεπουλανε κιολας.

Δεν εχουν βγει ακόμη τιμές για το καινούργιο.. Ωστόσο είναι αρκετά θέματα. Δεν ξέρω κάν ποτε μεσα στο 26 θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις και η τιμή εως τώρα ήταν πιο τσιμπημένη απο το bz4x και χωρις επιδότηση. Επίσης 2.5l πληρώνεις και φόρο πολυτελείας

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ο χώρος είναι σημαντικός για εσένα έχεις σκεφτεί να δεις για το Corolla station wagon; Προσωπικά ποτέ δεν κατάλαβα την μόδα των SUVs και όπως είχε πει ο συμπαθής (νοτ) Τζ. Κλάρκσον 'αγοράζοντας SUV είναι σαν να φοράς συνέχεια μπότες για σκι ενώ τις έχεις πραγματικά ανάγκη 1-2 φορές τον χρόνο'.

ΥΓ: Τα Tucson / Sportage είναι εκτός κουβέντας;

Επεξ/σία από mevsem
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...