Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Πριν από 3 χρόνια (3/2022) είχα αγοράσει το Lenovo Legion 5 Pro 16ACH6H. (Εδώ τα specs του https://psref.lenovo.com/syspool/Sys/PDF/Legion/Lenovo_Legion_5_Pro_16ACH6H/Lenovo_Legion_5_Pro_16ACH6H_Spec.pdf)

Το συγκεκριμένο laptop το είχα επιλέξει γιατι για χρόνια πριν είχα ένα άλλο lenovo laptop, αλλά πλέον και για τη δουλεια μου (είμαι προγραμματιστής) χρειαζόμουν κάποιο με ανεξάρτητη GPU, επομένως επέλεξα αυτό το μηχάνημα, σαν αρκετά ισχυρό για να αντέχει ό,τι ήθελα να κάνω.

Το συγκεκριμένο laptop μέσα σε αυτα τα χρονια το έχω χρησιμοποιήσει υποδειγματικά, χωρίς να το ζορίζω ιδιαίτερα.

Παρ όλα αυτά, τη Δευτέρα 28/7, και ενώ το είχα βάλει σε suspend όπως έφευγα από τη δουλειά μου, χωρίς να τρέχει κάτι εκείνη τη στιγμή, όταν προσπάθησα να το ξανανοίξω, το μόνο που έβλεπα ήταν μια μαύρη οθόνη και μόνο το φωτισμό στο πληκτρολόγιο να υποδεικνύει ότι έχει ανοίξει το λάπτοπ.

Προσπάθησα για αρκετή ώρα να το επαναφέρω, κάνοντας του hard reset (κρατώντας το power button πατημένο για 60'' κτλ) αλλά τίποτα απολύτως δεν γίνεται. Ούτε συνδέοντάς το σε εξωτερική οθόνη υπήρξε κάποιο σημάδι ζωής.

Γνωρίζω ότι δεν καλύπτομαι από κάποια εγγύηση πλέον γιατι έχει περάσει καιρος. Όμως δεν θεωρώ λογικό, λάπτοπ που το πλήρωσα τότε 1600€ (χωρις ΦΠΑ) να χαλάει, χωρίς κάποια κακή χρήση, μέσα σε 3 χρόνια.

Το άνοιξα, για να βγάλω τη μπαταρία του BIOS, μήπως κάνοντάς το reset έφτιαχνε τίποτα, αλλά δεν άλλαξε προφανώς κάτι.

Επομένως υπέθεσα ότι η μητρική έχει θέμα, κάτι που μου επιβεβαίωσε και ένα μαγαζί που το πήγα να το δουν.

Σήμερα επικοινώνησα και με το επίσημο επισκευαστικό της Lenovo για να μου δώσουν μια εκτίμηση κόστους για νέα μητρική. Φαντάζομαι θα βγει κάτι πολύ.

Ψάχνοντας μόνος για τη μητρική που χρειάζομαι, στο ebay βρίσκω σε τιμές της τάξης των 520-550€.

Επομένως, μετά από αυτό το μεγάλο κείμενο, θα ήθελα τη γνώμη σας, σχετικά με το αν αξίζει να το επισκευάσω, και αν αξίζει να μπω στον κόπο να παραγγείλω μόνος το εξάρτημα, από ebay (ρίσκο) αλλά τουλάχιστον από πωλητή που θα έχει πολλές (200++) κριτικές.

Σας ευχαριστώ πολύ!

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...