Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

έχω τελειώσει Πληροφορική και ασχολούμαι με JavaScript και web εφαρμογές εδώ και κάποια χρόνια. Οι λόγοι δημιουργίας της εφαρμογής ήταν για να έχω το ownership, να μάθω στην πορεία πράγματα και για το fun. Από παλιά ήθελα να κάνω μια εφαρμογή παραγγελιοληψίας, λόγω του ότι εργαζόμουν αρκετά χρόνια σαν σερβιτόρος παράλληλα με τη σχολή.

Συνοπτικά:

• Φιλοσοφία
    Όλη η διαχείριση γίνεται μέσω εφαρμογής του κινητού: προϊόντα, χρήστες, κατηγορίες, τραπέζια, παραγγελίες — όλα παραμετροποιούνται μέσω της εφαρμογής.
    Δεν χρειάζεται καθόλου hardware· η κεντρική ιδέα είναι να ξεφύγει το μαγαζί από το τριπλότυπο μπλοκάκι σε ψηφιακή παραγγελιοληψία με μηδαμινό κόστος.
    Οι εκτυπωτές είναι προαιρετική επιλογή· υπάρχει ειδικό view για το "πάσο" μέσα στην εφαρμογή.

• Cloud Εφαρμογή
    Η επιλογή για cloud και όχι local server είναι για να μπορώ να διαχειρίζομαι τα καταστήματα εξ αποστάσεως, καθώς και γενικότερα να μη χρειάζεται η παρουσία μου στον χώρο.
    Το μειονέκτημα είναι πως χωρίς ίντερνετ δεν παίζει τίποτα· ωστόσο, όλα τα μαγαζιά έχουν μπει δυναμικά σε αναβάθμιση οπτικής ίνας, και ως backup υπάρχουν τα data του κινητού.
    Οπότε θεωρώ ότι πρόβλημα με το ίντερνετ είναι πλέον αρκετά σπάνιο να υπάρξει.

• Διαθέσιμο σε όλες τις συσκευές
    Η εφαρμογή είναι δημοσιευμένη στο Google Play και στο Apple Store.
    Δυστυχώς, δεν μπόρεσα εύκολα να την κάνω build σε web, αλλά ακόμη κι έτσι, από browser δεν γίνεται το κινητό να ανοίξει TCP με τους θερμικούς εκτυπωτές.

• Ενδεικτικό κόστος για να ξεκινήσει ένα κατάστημα
    Θερμικοί εκτυπωτές: 120€/τεμάχιο (προαιρετικά, αν το χρειάζεται η επιχείρηση)
    Smartphone συσκευή: 100€/τεμάχιο (αν υπάρχουν προσωπικές ή παλιές συσκευές, μας κάνουν)
    Router: 25€/τεμάχιο (το αναφέρω για να είμαι ξεκάθαρος, αν και όλοι έχουν WiFi στο κατάστημά τους. Για τους θερμικούς εκτυπωτές χρειάζεται σίγουρα, γιατί η σύνδεση γίνεται στο τοπικό δίκτυο)

Το παρόν κείμενο δεν είναι διαφήμιση, ούτε σκοπεύω να ασχοληθώ full time με αυτό — αν και θα ήταν nice να έχω ένα εξτραδάκι τον μήνα. Αν θέλετε, πείτε μου την άποψή σας.
Μπορείτε να δείτε παραπάνω στη σελίδα της εφαρμογής, καθώς και να τη δοκιμάσετε (υπάρχει free version μέχρι 20 παραγγελίες την ημέρα):
👉 https://www.servetab.app/

Επεξ/σία από 8anos8888
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...