greeknax Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Ποσό που διαθέτουμε : 1000-1200€ Χρήση υπολογιστή :gaming Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: όχι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. ΕΧΩ ΟΘΟΝΗ 2κ Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ e-shop.gr Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΡΝΑΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟ E-shop Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Θα το περάσω μόνος μου Θα ήθελα ένα gaming pc με ryzen 7 7700x ή κάποιον το ίδιο δυνατό αλλά μην ξεφεύγει στην τιμή . Θα ήθελα να έχει Rtx 5060 ti 16GB . Για τα υπόλοιπα κομμάτια δεν έχω γνώση . Αν μπορεί κάποιος μέσω της πλατφόρμας του E-shop να με βοηθήσει να χτίσω ένα pc αλλά να μην ξεφεύγει τα 1200€ . Θα ήθελα να έχει καλό τροφοδοτικό, 32gb ram ddr5 στα 5600-6000, και καλή ψυχτρα επεξεργαστή . Επισεις καλό ssd για να μην τον κλαίω στον χρόνο πάνω . Μπορούμε την ραμ να βάλω μια 16GB και στο μέλλον να βάλω άλλη μια ίδια 16GB . Μητρική λογικά θα χρειαστεί ΑΜ5 . Οποίος μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμούσα θα πάει για αγορά σύντομα μιας και θέλω να προλάβω να παίξω την beta του battlefield 6 στις 9 Αυγούστου αν όχι να προλάβω την επόμενη στις 14 Αυγούστου
sattack Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Έχουμε πολλές φορές κάνει παρόμοιες προτάσεις, γιατί αυτά είναι τα πιο VFM. - Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρεις 7700 για gaming. Πάρε τον 9600Χ που είναι οτι πρέπει για την περίπτωση σου. Η ψύκτρα αυτή επίσης. - Ούτε για αστείο μια μνήμη τώρα και μια μετα. Υπάρχει φτηνο καλό σετ 32GB 6000 cl30. - 5060 Ti 16GB φτηνη με 2+3 χρονια εγγύηση. - SSD είναι θέμα τύχης αν χαλάσει καποιος. Αυτος θεωρειται καλός. Κανει 70Ε το 1ΤΒ και 120Ε τα 2ΤΒ. Προφανώς τα 2ΤΒ ειναι πιο VFM, αλλα βγαινει εκτός των 1200Ε που εχεις. Αν έβαζες 1250Ε, τότε να έπαιρνες τον 2ΤΒ. - Τροφοδοτικό, δεν υπάρχει πιο VFM. Όταν το budget ειναι περιορισμένο, αυτό είναι μονόδρομος, Gold Seasonic 750W, και ας μην είναι modular, δεν είναι απαραίτητο, και σε αυτή την τιμή τι άλλο να πάρεις? Περισσεύουν 60Ε για ενα φτηνό κουτί και ένα πληκτρολόγιο. Βάλε οποία φτηνά σου αρέσουν. Προφανώς δεν αξίζει να πάρεις χειρότερα τα υπόλοιπα βασικά κομμάτια για να πάρεις ακριβό κουτί ή πληκτρολόγιο! Αν τυχόν ζοριστείς πολύ, μπορούμε να βάλουμε πιο φτηνή μητρική... πχ με την MSI B650 Gaming Plus WiFi στα 145Ε, μπορείς να εξοικονομήσεις 45Ε. Επεξ/σία 1 Αυγούστου από sattack 1
greeknax Δημοσ. 1 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου Φοβάμαι με την ψυχτρα , αν βάλω την άλλη μητρική στα 145 και μια πιο καλή ψυχτρα τι μου προτείνεις ; Γιατί όχι ryzen 7 ?
sattack Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 11 λεπτά πριν, greeknax είπε Φοβάμαι με την ψυχτρα , αν βάλω την άλλη μητρική στα 145 και μια πιο καλή ψυχτρα τι μου προτείνεις ; Γιατί όχι ryzen 7 ? Τι φοβάσαι με την ψύκτρα? Είναι υπεραρκετή για τους AMD επεξεργαστές που δεν βγάζουν πολλή θερμότητα. Αν γλιτώσεις τα 45Ε με τη φθηνότερη μητρικη, εγω θα τα έδινα για να πάρω 2ΤΒ SSD. Εκεί θα καταλάβειςπρακτικη διαφορά. Ο 7700 εχει 8cores. Στα games αυτό δεν κάνει καμμία διαφορά. Ο 9600Χ έχει 6cores που είναι υπεραρκετά για games, βγάζει λιγότερη θερμότητα, έχει ίσως ελάχιστα καλύτερη single core απόδοση, και είναι και πολύ φθηνότερος. Για gaming σύστημα, δεν τίθεται θέμα, ο 9600X είναι σαφώς καλύτερη αγορά από τον 7700. Εναλλακτική ψύκτρα είναι η BeQuiet PureRock 3 Pro στα 43Ε. Εντάξει 13Ε δεν είναι μεγάλη διαφορά. Βέβαια δεν την έχεις και ανάγκη. Όποια θέλεις από τις 2 πάρε. 2
@topos Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 14 hours ago, greeknax said: Φοβάμαι με την ψυχτρα , αν βάλω την άλλη μητρική στα 145 και μια πιο καλή ψυχτρα τι μου προτείνεις ; Γιατί όχι ryzen 7 ? Εγω στον 9600χ(65tdp) θα εβαζα και ψυκτρα του 15ευρου.Αυτη ειναι μια χαρα μεχρι και για 9900x(125tdp) Eαν παντως θελεις να κοψεις απο καπου πηγαινε σε 9060xt 16gb, ειναι ~εφαμιλλη με την 5060 ti και κανει ενα 80ευρω λιγοτερα. Εαν ουτως η αλλος δεν τα χεις αναγκη πηγαινε στον ιδιο nvme αλλα 2tb και θα σου ρθει μια η αλλη. Επεξ/σία 2 Αυγούστου από @topos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα