loukops Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Καλησπέρα σε όλους, Αρκετά νέος στο χόμπι, θα ήθελα τις προτάσεις σας σχετικά με το εξής σετάπ: Έχω ένα pc το οποιο χρησιμοποιω κυρίως για Gaming: motherboard: H170A PC MATE (MS-7971) τροφοδοτικό 700w επεξεργαστής: intel i7 7700 γραφικά: nvidia 3060 12GB (γνωρίζω πως τρώει bottleneck από τον παλιό επεξεργαστή, εξού και η αναβάθμιση) RAM 32GB DDR4 Θέλω να αγοράσω νεα motherboard, νέο επεξεργαστή, ενδεχομένως νέα ψύχτρα και 2 ddr5 16gb μνήμες, σε ένα μπάτζετ μέχρι 500-550 ευρώ. Θα ήθελα να κρατήσω το ίδιο κουτί (medium size), το τροφοδοτικό και την κάρτα γραφικών και τους σκληρούς μου (ο βασικός είναι ένας M2 980 PRO). Έχω δει τον RYSEN 7 7800X3D και την MSI Mag B650 Tomahawk. Από μνήμες δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω πολλά χρήματα για να έχω 32 GB. Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας!
sattack Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Σαφώς και αξίζει να δωσεις τα 30-40- 50Ε για 32GB ram και σαφώς δεν αξιζει πλέον να δωσεις τόσα παραπάνω για την B650 Tomahawk (το λέω παρόλο που εγώ αυτήν έχω). VFM είναι η εκδοση Gaming Plus. Είτε στα 145Ε για Β650 είτε στα 190Ε για το νεο μοντέλο που το λένε Β850. Στην πράξη δεν υπάρχει καμμία διαφορά στην απόδοση Β650/850. Οποιος ειναι λίγο πιεσμένος οικονομικά, το Β650 ειναι τέλειο. Μόνο οποιου του περισσευουν 50Ε, τότε λέμε οκ, πάρε το νεο μοντέλο.
loukops Δημοσ. 1 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου Ευχαριστώ για την απάντηση! Μετά έρευνας ΚΑΙ στο chatgpt βρήκα αυτό το combo: AMD Ryzen 7 5700X3D (Socket AM4), Motherboard: MSI MPG B550 Gaming Plus Motherboard ATX με AMD AM4 Socket, Be Quiet Pure Rock 2 FX Ψύκτρα Επεξεργαστή για Socket AM4/AM5/1200/115x/1700 με ARGB Φωτισμό καθώς και DRR4 32GB. Θα δούλευε καλά κάτι τέτοιο; Γιατί είμαι εντός μπατζετ.
mandragoraSCR Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου αν σου φτανουν τα κουκια παρε 7800Χ3Δ μην πας για τον 5700Χ3Δ επισης δεν μας ειπες τι παιχνιδια παιζεις και σε τι αναλυση. φανταζομαι σε 1080π εισαι σωστα?
loukops Δημοσ. 1 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου Δυστυχώς μέχρι εκει φτάνω οικονομικά. Ναι ειμαι 60hz 1080 monitor. Δεν παίζω online games. Single player τυπου avowed, dragon's dogma, expedition 33 κλπ.
sattack Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου όπως έχουμε αναλύσει σε άλλα thread, ο καλύτερος AM4 cpu έχει ίδια απόδοση με τους φτηνότερους ΑΜ5 cpu, τους 7400f/7500f/7600. Λίγο πάνω, λίγο κάτω, δεν έχει σημασία. Οπότε για ΑΜ4 έχει νόημα οικονομικα μόνο αν κάποιος πάει για το απόλυτα φτηνότερο setup με cpu 5600 και μια πολύ φτηνή μητρική. Μόλις το budget ανέβει λίγο πιο πάνω, δεν συμφέρει πλέον το AM4. Συμφέρει το ΑΜ5. (Χοντρικά από 350Ε και πάνω) Εσύ λοιπόν που έγραψες για 500Ε, φυσικά και συμφέρει για ΑΜ5. Δεν χρειάζεται να είναι ΑM5 X3D. Ακόμα και ο απλός 7600 είναι καλύτερη επιλογή από τον ΑΜ4 X3D. 4
mandragoraSCR Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου εδω που τα λεμε, εφοσον ειναι σε 1080 και 60hz. με τα παιχνιδια που παιζει ποσο νοημα εχει μια τετοια αναβαθμηση. θεωρω πως ανετα και με το υπαρχον τα πιανει τα 60fps 1
Λύση flikifloki Δημοσ. 1 Αυγούστου Λύση Δημοσ. 1 Αυγούστου 8 λεπτά πριν, loukops είπε Ναι ειμαι 60hz 1080 monitor. Δεν παίζω online games. 1080p, 60fps, single player games, rtx 3060 άρα δεν είναι πως θα βάζεις και ray tracing που καταπονεί παραπάνω τους επεξεργαστές. Καθαρά για την δικιά σου χρήση και την οθόνη σου, εγώ θα κοιτούσα προς am4 με έναν ryzen 5600, αν και εφόσον οι ram που έχεις δεν είναι τίποτα χρέπια. Με πολύ λίγα λευτά για cpu+motherboard, μπορείς να κάνεις σημαντική αναβάθμιση απ'τον i7 7700. Βάζεις μετά και μαζεύεις για ολική αλλαγή συστήματος όταν δεν θα τραβάει άλλο σε κάμποσα χρόνια, που θα περιλαμβάνει και καλύτερη οθόνη ίσως, ιδανικά σε μελλοντική πλατφόρμα τύπου am6. Αν είναι να πας για 5700x3d, απλά δώσε λίγα παραπάνω για am5 κατευθείαν που είπε και ο sattack. 2
TopCLR Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Πολύ σωστά απάντησε ο sattack. Εφόσον το budget είναι στα 500€ το λογικότερο είναι να πας σε AM5 με Ryzen 5 7400f/7500f/7600. Να ρωτήσω κάτι άλλο. Το τροφοδοτικό που αναφέρεις απλά ένα "ξερό" 700W, ποιο ακριβώς είναι και πόσα χρόνια το έχεις (αν έχει την ηλικία του 7700 και της Η170, είναι αρκετά). Σημείωση: Σε οποιαδήποτε ψήκτρα επεξεργαστή και να καταλήξεις, κοίταξε πρώτα το ύψος της αν χωράει στο κουτί σου (κουτί αναφέρεις απλά "medium size"). Υπάρχουν αρκετά κουτιά που δεν χωράνε ψήκτρες ψηλότερες από τα 155mm. 4
sattack Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 42 λεπτά πριν, loukops είπε Γιατί είμαι εντός μπατζετ. Λοιπον επειδή τα έχουμε γραψει αρκετές φορές, κάνω copy paste απο αλλον που ηταν στην ιδια θέση με εσένα: Αν πας στο ΑΜ5,έχεις πολλές επιλογές σε cpu και μητρική. - Μνήμες έχουμε στανταρ τις φτηνότερες 32GB 6000 cl30 Patriot Venom 93E - cpu 7400f, 7500f, 7600 ή 9600X, ανάλογα πόσα θες να ξοδέψεις. - Αν δεν έχουν στοκ ψυκτρα, τότε την Arctic Freezer 36 με 30Ε. - μητρική πολλές επιλογές, ανάλογα τα χρήματα, 108Ε mATX Asrock B850m-X, 130E Gigabyte B650, 140E ΜSI B650, και πιο ακριβές, μέχρι το πολύ 190Ε ΜSI B850. Αν θες κάτι με RGB υπαρχουν επιλογές. Ότι και να πάρεις απο τα παραπάνω, καλές επιλογές θα είναι. Υπολόγισε πόσα θες να δώσεις και κάνε όποιο συνδυασμό θέλεις. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα