Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
22 minutes ago, mmar6 said:

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΠΑΙΑΝΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ 12ΜΒ ΚΑΙ 250ΚΒ

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΠΑΙΑΝΙΑ 8-12ΜΒ

Δευτέρα  Μου Βάζουν  στο άλλο μαγαζί 2 στενά  από MEC Παιανίας  FTTH !  για λίγο  είμαι  μέσα  ΟΤΕ , οι άλλοι  ΔΕΗ και βλέπουμε ΑΝ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναφορά σε κείμενο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η μέση ταχύτητα στη ροή καθόδου για τα σταθερά δίκτυα το 2024 ανήλθε σε 110.94 Mbps, σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση κατά 44.25% 🤡σε σχέση με το 2023. Παράλληλα, η μέση καθυστέρηση βελτιώθηκε σημαντικά, μειούμενη κατά 24.16% στα 29.54 ms. Στα κινητά δίκτυα, τα αποτελέσματα από την πλατφόρμα speedtest.net (Ookla) δείχνουν ότι η μέση ταχύτητα καθόδου για το 2024 έφτασε τα 137.43 Mbps, με αύξηση 23.52% σε σχέση με το 2023.

Εντωμεταξύ ψέματα λένε... 70 Mbps μας έχει η ookla (πάνω κάτω όπως πάντα δηλαδή)  και στην κινητή 122... φαίνεται μάθανε τώρα πότε κάνει update μετρήσεις κάθε χρονιά και βάλανε μερικά έξτρα μηχανάκια δικά τους κοντά σε datacenter κτλ να κάνουν μετρήσεις για να ανεβάσουν τον μέσο όρο ίσα ίσα για να εκδοθεί το PDF με την έκθεση... 

Βέβαια δεν αποκλείω να μην κάνανε καν τόσο κόπο και απλά να γράψανε ψεύτικα νούμερα... 

https://www.speedtest.net/global-index

Κύριος Αυγολέμονος: Πώς είναι σήμερα ο «πρίγκιπας» του ιπποδρόμου | in.gr

image.png.8be62328990b3d9c79bca6ae35fa28d5.png

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 2
Δημοσ.

«υποβλήθηκαν συνολικά 271.663 παράπονα για ταχύτητες ή άλλα προβλήματα απόδοσης, εκ των οποίων 215.875 αφορούσαν σταθερά και 55.788 κινητά δίκτυα. Από τα παράπονα αυτά, διενεργήθηκαν 183.578 έλεγχοι απόκλισης»

Αρα τα υπόλοιπα 90.000 αιτήματα στις μπάλες τους ε;

• Sad 3
  • Haha 1
Δημοσ.
2 hours ago, Dr_Pepper said:

υποδομή φτιαχνεν φούχτεν αμέσως σαν την γερμανίεν 5gbps με 40 ευρώ καταλαβατεν; αυτό θέλουμε χερ κομαντάντ ! Τα καθρεφτάκια και συναυλίες αφήστε τα για άλλους ιθαγενείς! 

Take a chill pill φίλε, τί σε έπιασε; chill..

Δημοσ.
40 minutes ago, Loup-Garou said:

Mεχρι να βαλω 100αρα εκανα συνεχεια

και εγώ  πριν βάλω  Starlink

2019-21 είδα  κάτι  17/1,5 speeds στο log και άρχισε  το PTSD lol 😂 

• Haha 1
Δημοσ.

Νομίζω ότι σε μικρότερες πόλεις η ταχύτητα είναι πολύ καλύτερη όπου υπάρχουν καλά δίκτυα οπτικών ινών 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, freegr είπε

Νομίζω ότι σε μικρότερες πόλεις η ταχύτητα είναι πολύ καλύτερη όπου υπάρχουν καλά δίκτυα οπτικών ινών 

σε κάποιες γειτονιές κάποιων μικρών πόλεων ναι (συνήθως κατσάβραχα ). 

Αλλά αν κρίνουμε απο τις μετρήσεις εκτός αθήνας το δίκτυο ειναι χειρότερο μιας και ο εθνικός μέσος όρος ειναι 70 mbps ενώ μόνο της αθήνας ειναι 83 άρα κατεβάζει τον μέσο όρο η υπόλοιπη ελλάδα άρα το δίκτυο ειναι χειρότερο εκει.. και φαντάσου στην αθήνα ειναι η μισή ελλάδα και η μισή αθήνα παλεύει με ADSL "εως" και συνήθως κάτω απο 12... άρα βάλε με τον νού σου τι πάει να πει αυτό για το δίκτυο της υπόλοιπης ελλάδας που φαίνεται να ειναι χειρότερο... 

Spoiler

Αυτό σημαίνει πως ο μέσος όρος ταχύτητας της υπόλοιπης ελλάδας ειναι 57Mbps 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμείς εδώ ακόμα με 5-5.5 Mbps και χωρίς σήμα στο κινητό εννοείται (με VoWifi κάνω κλήσεις)... Αλλά ξέρετε τι με ενοχλεί περισσότερο; Ότι το insomnia για άλλη μια φορά δεν παίρνει θέση. Το μεγαλύτερο forum τεχνολογίας(;) στην Ελλάδα... Πάντα ότι ΔΤ βγει το προσφέρουν στον κόσμο αμάσητο... Πάντα τα στοιχεία είναι αδιάσειστα και δεν χρειάζεται να πάρει θέση το άτομο που έκανε copy/paste το κείμενο που του έδωσαν. Η cosmote έχει πληθυσμιακή κάλυψη 99% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στο 5G... αυτό που πάντα είμαι στο 1% δεν μπορώ να το καταλάβω. Insomnia... οι μετρήσεις για το ασύρματο γίνονται εναέρια και όχι επίγεια, αλλά όχι ας μην πείτε τίποτα... γλείψτε λίγο ακόμα τους συστημικούς παρόχους μπας και πάρετε καμιά χορηγία. Όπως επίσης τα έχουμε ξαναπεί άπειρες φορές πόσο εύκολα ανεβαίνει η μέση ταχύτητα αν εκεί που έχεις 100Mbps ξαφνικά δώσεις 1Gbps χωρίς να βελτιώσεις τις σάπιες γραμμές... Αλλά όχι το insomnia ενδιαφέρεται μόνο για τα επίσημα στοιχεία που τα βγάζει ποιος(;) ... η ΕΕΤΤ που εσείς οι ίδιοι αποδείξατε στις αρχές του podcast σας ότι διοικείται από πρώην στελέχη των παρόχων... Γελάνε και οι πέτρες.

Και όσο για τα αιτήματα διακοπής παράνομων αθλητικών μεταδόσεων, αν αφορούν sites που δείχνουν το καταλαβαίνω ότι οι πάροχοι τα βρήκαν και προσπάθησαν να τα κλείσουν. Αν από την άλλη αφορά θεατές... Πως ακριβώς ο πάροχος έδωσε τις ip; Αφού ο εισαγγελέας πρέπει να τις ζητήσει... Δηλαδή ο εισαγγελέας από μόνος του θα πει στους παρόχους «θέλω τις ip των τάδε ατόμων γιατί έβλεπαν παράνομα αθλητικό περιεχόμενο»... όχι ότι ο κάθε πάροχος θα στέλνει αυθαίρετα λίστες, πράγμα παράνομο, στον εισαγγελέα για έγκριση. Για θεατές μιλάμε πάντα... 

Το Insomnia όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο γλείφει τους παρόχους... Σας παραδέχομαι! Συνεχίστε έτσι!

Ας μου πει κάποιος... επειδή το podcast το έχουν κάνει ακόμα χειρότερο και έχω σταματήσει να τους ακούω... Ακόμα με τις σαλιάρες βγαίνουν; Ή παίρνουν θέση που και που;

Επεξ/σία από rafinos
  • Thanks 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Geralt_Haute_Bellegarde είπε

5 περιφερειες

fixed. Ακομα και οπου εχει πορτοκαλι, το ανεβαζουν οι 1-2-3-4 πολεις εντος της περιφερειας που εχουν οπτικες ινες. Στο 90% των περιφερειων, τα πραγματα ειναι χαλια

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, BadIronTree said:

Έκανα  hyperiontest ΤΕΣΤ με Starlink  και ποτέ  δεν έβγαλε  πάνω  από 100-150 ταχύτητα , ενώ  3 δευτερόλεπτα  μετά  με Speedtest by Ookla  έπιασα 370-450 ΜΒ
Κάτι  βρομάει... στην 500/250 cosmote FTTH τα έπιασε κανονικά  ... 

Το σωστό speedtest γίνεται με linux ISO ή με torrent (με ανοιχτή πόρτα) ή με download απλό αλλά με accelerator πχ IDM ή aria2 ώστε να ανοιγει πολλά connections

http://ftp.ntua.gr/pub/linux/archlinux/iso/latest/

αυτό για εντός Ελλάδας bandwidth (Καποδιστριακό), για εκτός κάποιο από τα mirrors με μεγάλο score

https://archlinux.org/mirrors/status/#successful

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, d3v4st4tor είπε

Μπράβο μας! Εγώ βέβαια ακόμα με 10/1 πορεύομαι με 63 ευρώ το δίμηνο Cosmote και καμία ελπίδα αναβάθμισης στο άμεσο μέλλον...

Για επιπλεον δραματοποιηση να λες τις τιμες με το χρονο, "ειμαι ακομη 10/1 και δινω 360€"
Για να λεμε οι απο κατω Ω το πιο ακριβο ιντερνετ στο συμπαν

Ναι πληρωνουμε ακριβα αλλα ας μαθουμε να το λεμε σωστα. Το καταλαβε ο μεγαλυτερος δεινοσαυρος στην χωρα ο ΟΤΕ οτι εαν τους βαζεις να πληρωνουν ανα διμηνο τους φαινεται πολλα, καθε μηνα για να δειχνουν πιο λιγα, δεν μπορουμε να το λεμε και εμεις σωστα; Να εχουμε ενα κοινο τροπο να συζηταμε

Μολις αγοραστουν οι καινουργιες Mercedes για τους διευθυντες θα δουν τι λεφτα περισεψαν για να μπουν και οπτικες ινες σε αλλα μερη εκτος Αθηνας.
Περιμενω το δικτυο της ΔΕΗ με οπτικες στο Παλαιο Φαληρο, ας κανει ο καθε εργολαβος οτι εργα θελει, δεν το κοβει με τιποτα το καλωδιο εκει που ειναι
Οι αλλοι εχουν τελειωσει 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, Hacker?pcs said:

Το σωστό speedtest γίνεται με linux ISO ή με torrent (με ανοιχτή πόρτα) ή με download απλό αλλά με accelerator πχ IDM ή aria2 ώστε να ανοιγει πολλά connections

http://ftp.ntua.gr/pub/linux/archlinux/iso/latest/

αυτό για εντός Ελλάδας bandwidth (Καποδιστριακό), για εκτός κάποιο από τα mirrors με μεγάλο score

https://archlinux.org/mirrors/status/#successful

Και ακόμα  πιο σωστό  είναι  50-150 GB steam Game / update :P 

441 Starlink 

Screenshot 2025-08-02 095754.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...