Hacker?pcs Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 5 minutes ago, BadIronTree said: Και ακόμα πιο σωστό είναι 50-150 GB steam Game / update 441 Starlink Speedtests, fast.com κτλ, streaming, game downloads (steam, Epic, κτλ) είναι traffic που φαίνεται και μπορεί να γίνεται prioritize επίτηδες ενώ random servers με torrent ή HTTP downloads είναι που φαίνεται ποια είναι η γενική ταχύτητα
Dr_Pepper Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, BadIronTree είπε Και ακόμα πιο σωστό είναι 50-150 GB steam Game / update 441 Starlink Και ndivia driver, Blizzard games, αλλά το καλύτερο για εμένα ειναι ένα torrent που να έχει πολλά seeds και σχετικά λίγους lichers Τέλος το speedtest της Οοkla μια χαρά ειναι και μπορείς να αλλάξεις server προφανώς ο server του Υπερίωνα είχε κίνηση ή κάποιο θέμα σε σύγκριση με τον server που κατεβάζει το speedtest αν μιλάμε για cosmote θα ειναι μαμά σερβερ cosmote κοντά στην περιοχή σου . Επεξ/σία 2 Αυγούστου από Dr_Pepper
polaki Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 10 hours ago, Dr_Pepper said: Ζεις Ελλάδα; Μωρέ και εγώ Ελλάδα ζω.. και όσα λες είναι σωστά και έχεις δίκιο, απλά τα ξέρουμε δυστυχώς εδώ και δεκαετίες αυτά, θέλω να πω τσάμπα χαλάστηκες τόσο πολύ για κάτι που δυστυχώς δεν αλλάζει. Και δεν αλλάζει γιατί ο ίδιος ο Έλληνας καταναλωτής δεν θα αλλάξει. Δεν υπάρχει πουθενά και σε κανένα επίπεδο καταναλωτική συνείδηση. Ε αυτά λοιπόν οι εταιρίες-καρτέλ τα βλέπουν, και βαράνε στο ψαχνό, και πολύ καλά κάνουν αν με ρωτάς. Όχι θα κάτσει μια εταιρεία να μας λυπηθεί. 8 hours ago, rafinos said: Εμείς εδώ ακόμα με 5-5.5 Mbps και χωρίς σήμα στο κινητό εννοείται (με VoWifi κάνω κλήσεις)... Αλλά ξέρετε τι με ενοχλεί περισσότερο; Ότι το insomnia για άλλη μια φορά δεν παίρνει θέση. Το μεγαλύτερο forum τεχνολογίας(;) στην Ελλάδα... Πάντα ότι ΔΤ βγει το προσφέρουν στον κόσμο αμάσητο... Πάντα τα στοιχεία είναι αδιάσειστα και δεν χρειάζεται να πάρει θέση το άτομο που έκανε copy/paste το κείμενο που του έδωσαν. Η cosmote έχει πληθυσμιακή κάλυψη 99% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στο 5G... αυτό που πάντα είμαι στο 1% δεν μπορώ να το καταλάβω. Insomnia... οι μετρήσεις για το ασύρματο γίνονται εναέρια και όχι επίγεια, αλλά όχι ας μην πείτε τίποτα... γλείψτε λίγο ακόμα τους συστημικούς παρόχους μπας και πάρετε καμιά χορηγία. Όπως επίσης τα έχουμε ξαναπεί άπειρες φορές πόσο εύκολα ανεβαίνει η μέση ταχύτητα αν εκεί που έχεις 100Mbps ξαφνικά δώσεις 1Gbps χωρίς να βελτιώσεις τις σάπιες γραμμές... Αλλά όχι το insomnia ενδιαφέρεται μόνο για τα επίσημα στοιχεία που τα βγάζει ποιος(;) ... η ΕΕΤΤ που εσείς οι ίδιοι αποδείξατε στις αρχές του podcast σας ότι διοικείται από πρώην στελέχη των παρόχων... Γελάνε και οι πέτρες. Και όσο για τα αιτήματα διακοπής παράνομων αθλητικών μεταδόσεων, αν αφορούν sites που δείχνουν το καταλαβαίνω ότι οι πάροχοι τα βρήκαν και προσπάθησαν να τα κλείσουν. Αν από την άλλη αφορά θεατές... Πως ακριβώς ο πάροχος έδωσε τις ip; Αφού ο εισαγγελέας πρέπει να τις ζητήσει... Δηλαδή ο εισαγγελέας από μόνος του θα πει στους παρόχους «θέλω τις ip των τάδε ατόμων γιατί έβλεπαν παράνομα αθλητικό περιεχόμενο»... όχι ότι ο κάθε πάροχος θα στέλνει αυθαίρετα λίστες, πράγμα παράνομο, στον εισαγγελέα για έγκριση. Για θεατές μιλάμε πάντα... Το Insomnia όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο γλείφει τους παρόχους... Σας παραδέχομαι! Συνεχίστε έτσι! Ας μου πει κάποιος... επειδή το podcast το έχουν κάνει ακόμα χειρότερο και έχω σταματήσει να τους ακούω... Ακόμα με τις σαλιάρες βγαίνουν; Ή παίρνουν θέση που και που; Ή δύναμη της κοινωνίας δεν είναι ο δημοσιογράφος, αυτός ξέρεις ότι θα γράψει και θα πει ότι «πρέπει», η δουλειά του είναι. Δουλειά και του αναγνώστη όμως να διαβάσει, να φιλτράρει και να cross-check όπως λέμε και στο χωριό μου για το αν κάτι ισχύει ή όχι. Οποιος λοιπόν κατεβάζει αμάσητο το οτιδήποτε, έχει τεράστια ατομική ευθύνη. Η δύναμη του insomnia με την ίδια λογική είμαστε εμείς, όχι όσοι γράφουν άρθρα για όποιον λόγο και να τα γράφουν, μην περιμένεις λοιπόν να πάρει κανένας επίσημη θέση. Εσύ και εγώ και άλλοι 10 ότι συζητάμε εδώ είναι η πραγματικότητα της ταχύτητας του internet στην Ελλάδα. Για το podcast δεν έχω άποψη, δεν με αφορά αλλά κρίνοντας από τα νούμερα στο YouTube, μάλλον δεν αφορά και πολλούς έτσι και αλλιώς. Αν το podcast φιλοξενούσε κάθε φορά και άλλα μέλη έτσι για αλλαγή ή έστω κάποιον γνωστό της τεχνολογίας, θα είχε ενδιαφέρον. Τώρα να μιλάνε 3 άτομα μεταξύ τους, προσωπικά ότι και να συζητάνε δεν με ενδιαφέρει, προτιμάω να τα συζητήσω εγώ με 2 φίλους μου πίνοντας μπίρες. Επεξ/σία 2 Αυγούστου από polaki
iliasleon Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Παραμύθια...στο Μενίδι ακόμα χαλκός παίζει και αν είσαι τυχερός μπορεί να βρεις ελεύθερη γραμμή....εγώ παίζω με sim προσωπικά. Είναι λύση ανάγκης!!!!
kalmik Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Οι περισσότεροι μάλλον έχουν ακούσει το γνωστό: "Στατιστική είναι η επιστήμη που ισχυρίζεται ότι αν εσύ έφαγες ένα κοτόπουλο και εγώ έμεινα νηστικός, προκύπτει ότι φάγαμε και οι οι δύο από μισό." Κατ' αναλογία στο Ελλάντα: Αν οι πάροχοι έβαλαν μερικές οπτικές ίνες στα μεγάλα αστικά κέντρα ενώ στην περιφέρεια σέρνονται με ΑDSL και 5-10Μbps, το πόρισμα προκύπτει ότι όλοι έχουμε βελτιωμένες ταχύτητες. Αμ δε. Ελάτε να το πείτε στους συντοπίτες μου στην Μεσσηνία εκτός Καλαμάτας όπου σε τουριστικές παραθαλάσσιες περιοχές οι τουρίστες μας κοιτάζουν με έκπληξη όταν τους λέμε ότι πρέπει να βολευτούν με τα data τους και το wifi των ξενοδοχείων καταρρέει άμα μπουν τρία τέσσερα δωμάτια ταυτοχρόνως. Και μετά μιλάμε για προσέλκυση τουρισμού υψηλών προδιαγραφών και ποιότητα υπηρεσιών. Και θέλουμε και τους digital nomads.... Mε ποιές υποδομές ρε Καραμήτρο? Επεξ/σία 2 Αυγούστου από kalmik 1 1 1
Dr_Pepper Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, polaki είπε απλά τα ξέρουμε δυστυχώς εδώ και δεκαετίες αυτά Ναι το συγκεκριμένο με το 5g εγώ το έμαθα σχετικά πρόσφατα όμως και δεν πρόλαβα να το χωνέψω ακόμη, αλλά τελευταία έχω αγανακτήσει πολύ με τα λογίδρια και τα γενικόλογα αφηγηματάκια απο επίσημους φορείς μην επεκταθώ η ταμπακιέρα ειναι ότι έχουμε γεμίσει φούμαρα και πλαγιότητες και κωλοτούμπες και δεν μιλάω (μόνο) για πράματα που έχουν να κάνουν με τις ζωές των παιδιών μας (όσα επιβίωσαν..), την οικονομία και το μέλλον μας αλλά ακόμη και σε όλα τα απλά καθημερινά πράματα. Πρέπει να μπει ένα τέλος στα φούμαρα και στα καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς και πρέπει να δούμε σε αυτή τη χώρα τι μπορεί να γίνει στην πράξη για να λυθούν τα προβλήματα χωρίς φρουφρου και θα και ένα @#@#μένο internet σε καλή ταχύτητα θα μπορούσαμε να έχουμε όλοι ΤΩΡΑ απλά βάζοντας ένα 5g(πιάνει και 4 μην αγχώνονται όσοι πουν δεν έχει παντού αν και ο πΟΤΕ λέει ντεμέκ 90+% τεσπα) αλλά δεν θέλουν Όχι, δεν μπορούν, όχι δεν μπορούμε εμείς απλά δεν θέλουν ή έστω δεν θέλουν να το δώσουν στην ίδια τιμή με σταθερή σύνδεση ακόμη και αν δεν έχεις πρόσβαση σε τέτοια. Και όταν δεν θέλουν και τους βλέπω απο την μια να κοκορεύονται στο "ναι μεν έχουμε αργό σταθερό ιντερνετ αλλά δες το ιντερνετ κινητής πάει βζιιιιν" την ίδια στιγμή (που ναι πιο φθηνό το 5g at home μεν αλλά συνεχίζει να ειναι αρκετά ακριβό για συμβόλαιο κινητής) αυτό το βζιιιν το κλειδώνουν πίσω απο ακριβά paywall ειδικά για τους μισθούς μας και σε προσιτές τιμές βάζουν κάτι ογκοχρεώσεις της πλάκας πχ 3GB τι να κάνω τα 3 GB ρε μπάρμπα ; μια ταινία να δω πχ στο τρένο, καράβι, κελ ή το αεροπλάνο σβήσανε ... (επίσης χρησιμοποιούν μετρητές απο ταρίφες γιατί πάντα θυμάμαι άλλα να μου λέει πχ το app ή το PC ή το router και άλλα να μου λέει ο πάροχος πως κατανάλωσα βασικά σχεδόν διπλάσια απο τα πραγματικά) Και απο την άλλη να μας λένε "ελλάδα 3.0 ++ pro όλα πάνε απο το καλό στο καλύτερο κάθε χρόνο, με ρυθμούς χελώνας μεν αλλά η κατάσταση βλέπεις.." Ε μου την δίνει φίλε μου! Θέλω μια φορά σε αυτό τον τόπο να δω μια πραγματική προσπάθεια να γίνει κάτι καλό όχι αρπαχτές και απατεωνιές ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ σε άλλο θέμα τώρα πρόσφατα το έθιξα μέχρι και η ΦΕΤΑ MADE IN GREECE πιο φθηνή στο Βερολίνο παρά στην Ελλάδα βασικά σχεδόν διπλάσια τιμή!! Για να μην επεκταθώ σε άλλα θέματα που δεν επιτρέπονται που άλλος τηλεμεταφέρει πρόβατα που δεν έχει και του δίνουν 100 καφετιά κάθε χρόνο και την γιαγιά μου την συγχωρεμένη ένα αμπελάκι και με αυτό χήρα γυναίκα μεγάλωσε τον πατέρα μου και μια αποζημίωση με τόσες καταστροφές που είχε κατα καιρούς δεν έχει πάρει.. ένα ευρώ.. την μια άρχησε να κάνει τα χαρτιά (ενώ πχ χωρίς ιντερνετ ή ντελάλι έπρεπε να ξέρει προθεσμίες διευθύνσεις διαδικασία και να τα κάνει σε λιγες μέρες αγράμματη γυναίκα) την άλλη δεν έγινε μεγάλη ζημιά (το μισό και παραπάνω αμπέλι κατεστραμμένο) την άλλη το άλλο κτλ ούτε 1 ευρώ/δραχμή δεν έχει πάρει όσο θυμάμαι τον εαυτό μου και πολλές φορές με το ζόρη πλήρωνε το ρεύμα (έβαζε πλάτη ο πατέρας μου αλλά άλλο αυτό).. Λίγο ώπα μαν, που πάμε; τσιλ στο ένα τσιλ στο άλλο στο τέλος με τόσο τσιλ θα μπουν στα σπίτια μας και θα ζητάνε πριμα νόκτα απο τις κόρες και τις γυναίκες μας ... Αφού στα μεγάλα κωλώνουμε απότι δείχνουν τα αποτελέσματα έστω στα μικρά να πατάμε πόδι όμως! Όπως είπε και ένας άλλος πιο πάνω δεν γίνεται σε τεχνολογικό φόρουμ να κάνουν copy paste ανακοινώσεις με πράματα εκτός πραγματικότητας και εμείς να κουνάμε συγκαταβατικά το κεφάλι. Και σε παρακαλώ μην παρεξηγείς το ύφος μου , πάει προς την κατάσταση δεν έχω κάτι να χωρίσω με εσένα ούτε νομίζω ότι με έθιξες ή κάτι τέτοιο. EDIT πάλι πετάχτηκε ο τύπος (για χιλιοστή φορά) σε scroll down που έκανα σε youtube shorts της μαντζέντα (πΟΤΕ) γερμανικής τέλεκομ να μου πει για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων γιατί οι γερμανοί πιστεύουν ότι θα ξεχάσω τι έκανε (αλλά κυρίως τι δεν έκανε) ο πΟΤΕ για εμένα ή την χώρα όσο αφορά τις τηλεπικοινωνίες αν μου μιλήσει κάποιος στην ηλικία μου για το αρχαίο κάλλος! Την ίδια στιγμή που στους πολύ πλουσιότερους Γερμανούς ή ίδια εταιρεία δίνει καλύτερες παροχές πιο φθηνά! Για τόσο ντουγάνια μας έχουν και μου την δίνει! Και προσοχή ειναι η ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ πΟΤΕ και Τέλεκομ και δείτε τι δίνουν στους γερμανούς που ένας εργάτης με απολυτήριο λυκείου βγάζει άνετα 3000+ ευρώ τον μήνα και τι στους έλληνες των 700 ευρώ (ναι δείχνω μόνο VDSL όχι απλά γιατί δεν χωράνε όλα έτσι κακογραμμένος που ειναι ο κατάλογος τους αλλά και επειδή το 90+% των ελλήνων μόνο VDSL ή ADSL μπορεί να βάλει ) Άλλα πρόσεξε μας νοιάζονται! Γιατί μπορεί να μην αλλάζουν τις τιμές τις παροχές την κάλυψη ΑΛΛΑ μαθαίνουν για την ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ και μας την αναμεταδίδουν για να γεμίζουμε περφάνεια !!! Υπόψιν και στην γερμανία η Telekom είναι η πιο ακριβή ασχέτως αν ειναι καλύτερες οι τιμές απο ελλάδα θέλω να πω στην γερμανία βρίσκεις FTTH/B/C 5g κτλ σε πολύ καλύτερες τιμές και κάποιοι κάνουν δώρο Playstation μαζί με τηλεοράσεις΄κτλ ανα τακτά χρονικά διαστήματα αν ειναι να δεσμευτείς σε αυτούς για 24 μήνες (που εδώ απο την πίσω πόρτα κάπου μεταξύ 2010-2018 μας το φέρανε για αυτονόητο πως θα είμαστε 24 μήνες ακόμη και εδώ δεν ήταν στάνταρ το 24μηνο αντί να καλυτερεύουν τα πράματα χειροτερεύουν δηλαδή) !!! Επεξ/σία 2 Αυγούστου από Dr_Pepper 5
konan76 Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Πολύ απλά η ΕΕΤΤ είναι ένα καταγραφικό από καταγγελίες. Χιλιαδες καταγγελίες στα αζητητα. Απλά ένα μόρφωμα από τα δεκάδες που υπάρχουν στο Ελλαδισταν. 2
Arkin Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Η σταθερη ειναι ακομα χαλια ειδικα επαρχια. Ενα δικτυο κινητης μας σωζει και μονο. Μηδεν υποδομες μηδεν επενδυσεις στο δικτυο σταθερης περα απο τα κλασικα σημεια στη χωρα.
dasimo Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Εμένα η fiber to cabin επεσε 10 mbs απο το 2023 στο 2025 απο 100+ σε (με το ζόρι) 90.......να δούμε τωρα που έχουν κάνει τον δρόμο κάτω απο το σπίτι σαν να είσαι στην Καμπούλ για να φέρουν ftth αν θα έχουμε βελτίωση. Ειμαι στο νησί με το starlink και 29 ευρω lite πρόγραμμα και κατεβάζω ασταμάτητα με 400+. Είμαι στα όρια μου να τους στείλω τον λογαριασμό και να τσιμπήσω ενα δωρεαν με 12 ηνη συνδεση 40 ευρω τον μήνα και για την Αθήνα.....
d3v4st4tor Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 9 ώρες πριν, safridia είπε Για επιπλεον δραματοποιηση να λες τις τιμες με το χρονο, "ειμαι ακομη 10/1 και δινω 360€" Για να λεμε οι απο κατω Ω το πιο ακριβο ιντερνετ στο συμπαν Ναι πληρωνουμε ακριβα αλλα ας μαθουμε να το λεμε σωστα. Το καταλαβε ο μεγαλυτερος δεινοσαυρος στην χωρα ο ΟΤΕ οτι εαν τους βαζεις να πληρωνουν ανα διμηνο τους φαινεται πολλα, καθε μηνα για να δειχνουν πιο λιγα, δεν μπορουμε να το λεμε και εμεις σωστα; Να εχουμε ενα κοινο τροπο να συζηταμε Μολις αγοραστουν οι καινουργιες Mercedes για τους διευθυντες θα δουν τι λεφτα περισεψαν για να μπουν και οπτικες ινες σε αλλα μερη εκτος Αθηνας. Περιμενω το δικτυο της ΔΕΗ με οπτικες στο Παλαιο Φαληρο, ας κανει ο καθε εργολαβος οτι εργα θελει, δεν το κοβει με τιποτα το καλωδιο εκει που ειναι Οι αλλοι εχουν τελειωσει Αφού ανά δίμηνο πληρώνω έτσι το αναφέρω. Προς ικανοποίηση όσων ενοχλήθηκαν πληρώνω 31,5 ευρώ το μήνα για 24άρα σύνδεση με 10/1, χωρίς ενημέρωση για το πότε θα υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης (επί πληρωμή φυσικά γιατί όταν ακούσαμε για δωρεάν διπλασιασμό ταχύτητας πριν κάμποσο καιρό ξεραθήκαμε στα γέλια)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Αυγούστου Super Moderators Δημοσ. 2 Αυγούστου 3 minutes ago, d3v4st4tor said: Αφού ανά δίμηνο πληρώνω έτσι το αναφέρω. Προς ικανοποίηση όσων ενοχλήθηκαν πληρώνω 31,5 ευρώ το μήνα για 24άρα σύνδεση με 10/1, χωρίς ενημέρωση για το πότε θα υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης (επί πληρωμή φυσικά γιατί όταν ακούσαμε για δωρεάν διπλασιασμό ταχύτητας πριν κάμποσο καιρό ξεραθήκαμε στα γέλια) Γιατί δεν πας Starlink, έστω στο Residential Lite των 30/μήνα?
Psycho_Warhead Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Starlink FTW, τέλος τα λεφτά για σάπιο χαλκό μέχρι να βάλουν μυαλό(FTTH).
d3v4st4tor Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 2 ώρες πριν, Thresh είπε Γιατί δεν πας Starlink, έστω στο Residential Lite των 30/μήνα? Γιατί έχω υπερήλικες γονείς στο δίπλα σπίτι που χρησιμοποιούν σταθερό. Οπότε ακόμα και αν ακυρώσω το ένα συμβόλαιο θα πρέπει να κάνω άλλο + το Starlink πάει 50+ ευρώ το μήνα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Αυγούστου Super Moderators Δημοσ. 2 Αυγούστου 6 minutes ago, d3v4st4tor said: Γιατί έχω υπερήλικες γονείς στο δίπλα σπίτι που χρησιμοποιούν σταθερό. Οπότε ακόμα και αν ακυρώσω το ένα συμβόλαιο θα πρέπει να κάνω άλλο + το Starlink πάει 50+ ευρώ το μήνα. Υπάρχει κι η λύση του VoIP παρόχου, στον οποίο μπορείς να κάνεις φορητότητα τον υπάρχοντα τηλεφωνικό αριθμό. Επιλογές/εναλλακτικές υπάρχουν πλέον... 1
doubleh Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου Εμένα πάντως οι μετρήσεις Ookla στην cosmote μου θυμίζουν Volkswagen
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα