NickQuick25 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Ποσό που διαθέτουμε : 700-800€ Χρήση υπολογιστή :gaming Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: όχι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Δεν έχω οθόνη αλλά πάω σε 1080 αναγκαστικά με το budget Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Δεν έχω τίποτα εκτός από ακουστικά Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (ΙΔΑΝΙΚΑ online) Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν έχω πρόβλημα μπορώ και μόνος άπλα αν η διαφορά τιμής είναι μικρή βολεύει το eshop επειδή μένω σε παραμεθόριο περιοχή και είναι το μόνο που έχω Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΡΝΑΜΟΛΟΓΗΣΩ ΕΓΩ Η ΤΟ ESHOP Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Θα το περάσω μόνος μου Υ.Γ. το μπάτζετ που αναφέρω είναι μόνο για το κουτί χωρίς Περιφερειακά, Προφανώς δεν με πειράζει το 1080 σε ανάλυση μιας και τα χρήματα δεν είναι και πολλά νομίζω για 1440
sattack Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Πολύ δύσκολα τα πράγματα, θέλεις και οθόνη (και kb/m... αυτά αναγκαστικά θα πάρεις κάτι πάμφθηνα). Οθόνη, μάλλον 120Ε κάποια 1080p, έχουν προτείνει κάποιες τώρα τελευταία, κάτι θα σου πουν εδώ. Με τόσο σφιχτό budget, αναγκαστικά πέφτεις στην κατηγορία απόλυτα φθηνού ΑΜ4 με cpu 5600, πάμφθηνη μητρική και... το και είναι τώρα το πρόβλημα, οι μνήμες. Τώρα ακρίβυναν οι DDR4 και εκεί που έβρισκες 32GB με 49Ε, τωρα στο eshop οι φτηνότερες 3200 εχουν 73Ε !!!! (Έχει κάτι φτηνότερες με 2666, ούτε για αστείο τέτοιες). Φαντάσου ότι με 83Ε παίρνεις 32GB DDR5 6000 cl36 και με 93Ε παίρνεις 32GB DDR5 6000 cl30 !!! --- edit: εδω έκανα ένα λαθος. Ευτυχώς στο skroutz βρίσκεις ακόμα 32GB DDR4 3200 με 53Ε --- ώστε να γλιτώσεις τα 20Ε καπέλο του eshop στις μνήμες. ---- edit: ακυρο, δεν υπαρχουν! --- Τελικά και στο skroutz οι πιο φτηνές είναι είτε 2 μονά στικς 3200 cl22 2x 30E=60E, είτε ένα ζευγάρι 2x16 3600 cl16 στα 67Ε (αν τα βρεις στο 1 κατάστημα skroutz που λέει τόσο...) Θα ήθελα να σου προτείνω ένα πολύ φτηνό ΑΜ5 πακέτο (cpu+mobo+ram) με 340-350Ε, αλλά με τέτοιο μικρό budget, ούτε αυτό δεν χωράει. Αναγκαστικά πας σε ΑΜ4 πακέτο που έχει 210-220Ε σύνολο, (ευτυχώς εχει πέσει πάλι ο 5600 με ψύκτρα στα 94Ε). Ώστε να πάρεις μια κάρτα ας πούμε της προκοπής, την 9060ΧΤ 8GB. Φυσικά πολλοί θα πουν 8GB?!!! στο πυρ το εξώτερο!!! αλλά τι να κάνουμε? Αφού δεν χωράει τίποτα άλλο! Η 9060ΧΤ 16GB κάνει 60Ε περισσότερα. Λοιπόν βάζω εδώ μια λίστα απο το eshop: θα βρεις/θα σου πουν κάποια οθόνη 1080p ~120E, θα βαλεις κάποιο πολύ φθηνό κουτί και kb/mouse, ----- edit: λόγω αρχικού λάθος...---- και αντί για τις μνήμες του eshop με 73Ε, να πάρεις αυτές πιο πάνω από skroutz με 60-67Ε. -----Οπότε το συνολο δεν θα είναι 655Ε, θα είναι 642-649Ε. ----- Συν 7Ε αν κάνουν συναρμολόγηση, συν κουτί, συν kb/m, συν οθόνη, να μείνει το σύνολο μέσα στο σφιχτό budget που έχεις). Τώρα, έτσι που έγινε, θα τα πάρεις από eshop? Θα τα πάρεις από skroutz? Δες λίγο και αποφάσισε. Επεξ/σία 2 Αυγούστου από sattack
@topos Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 3 hours ago, NickQuick25 said: Ποσό που διαθέτουμε : 700-800€ Χρήση υπολογιστή :gaming Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: όχι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Δεν έχω οθόνη αλλά πάω σε 1080 αναγκαστικά με το budget Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Δεν έχω τίποτα εκτός από ακουστικά Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (ΙΔΑΝΙΚΑ online) Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν έχω πρόβλημα μπορώ και μόνος άπλα αν η διαφορά τιμής είναι μικρή βολεύει το eshop επειδή μένω σε παραμεθόριο περιοχή και είναι το μόνο που έχω Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΡΝΑΜΟΛΟΓΗΣΩ ΕΓΩ Η ΤΟ ESHOP Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Θα το περάσω μόνος μου Υ.Γ. το μπάτζετ που αναφέρω είναι μόνο για το κουτί χωρίς Περιφερειακά, Προφανώς δεν με πειράζει το 1080 σε ανάλυση μιας και τα χρήματα δεν είναι και πολλά νομίζω για 1440 Εγω θα ελεγα να περιμενεις λιγο μηπως καταφερεις και βγεις στο ~1000ρικο Σε αυτο το budget χωραει 9600xt 16gb, πιθανοτατα 27αρη 2k monitor και φθηνο am5 cpu. Eαν δεν ειναι εφικτο αυτο το σχημα, εγω θα πηγαινα για μεταχειρισμενη οθονη 1080p (στο 30-50ευρω) και μεταχειρισμενη καρτα γραφικων (~150ευρω RX6600) αλλα τα παραπανω σε am5. Με την πρωτη ευκαιρια θα εβαζα ενα 2κ 27αρη μονιτορ (και ειτε θα πουλουσα το "μεταχειρισμενο", ειτε θα το κρατουσα για 2η οθονη, σε δευτερη φαση πουλημα η rx6600 ->9600xt 16gb.(γενικα δεν θα χασεις τιποτα ιδιαιτερο απο την μεταπωληση) Τα ιδια χρηματα θα σου κοστισει προφανως αλλα θα τα εδινες σταδιακα + με λιγο εξτρα ταλαιπωρια Επεξ/σία 2 Αυγούστου από @topos 1
Λύση TopCLR Δημοσ. 2 Αυγούστου Λύση Δημοσ. 2 Αυγούστου @sattack @@topos Δεν προσέξατε το υστερόγραφο του NickQuick25: Αναφορά σε κείμενο Υ.Γ. το μπάτζετ που αναφέρω είναι μόνο για το κουτί χωρίς Περιφερειακά, Προφανώς δεν με πειράζει το 1080 σε ανάλυση μιας και τα χρήματα δεν είναι και πολλά νομίζω για 1440 Οπότε θα πρέπει να "βγαίνει" το σύστημα που του προτείνετε! 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα