Thessgr Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Για αυτούς που αναρωτιούνται για ποιο λόγο οι εταιρείες βγάζουν κάθε τόσο νέες συσκευές αλλά και για εκείνους που δεν καταλαβαίνουν τους άλλους που αγοράζουν κάθε χρόνο αυτές τις νέες συσκευές. Πώς θα σας φαινότανε αν οι εταιρείες βγάζανε για αρκετά χρόνια την ίδια συσκευή και την πουλούσανε όμως στα ίδια χρήματα; Διότι δεν πρόκειται να κατεβάσουν τις τιμές. Πρέπει κάποτε, έστω και μετά από κάποια χρόνια, να βγάλουν μία συσκευή που θα ενσωματώνει τις τεχνολογίες της νέας εποχής ή και θα φέρει καινοτομίες. Αυτό απαιτεί μεγάλο κόστος για τα τμήματα R&D, άρα πρέπει να τα χρηματοδοτήσουν. Τι κάνουν λοιπόν; Τις νέες δυνατότητες, όποιες και αν είναι αυτές, τις διαθέτουν κάθε τόσο στο κοινό ώστε να δικαιολογήσουν την τιμή του προϊόντος και να χρηματοδοτήσουν τη λειτουργία τους. Ασφαλώς ενδιαφέρονται να διατηρήσουν και τα (υπέρογκα) κέρδη τους προς τέρψη των μετόχων τους. Κερδοσκοπικές εταιρείες είναι, μην το παραβλέπουμε. Θα αγόραζε όμως κανείς σήμερα ένα Samsung Galaxy S21 στην αρχική του τιμή; Αντί αυτού κάθε χρόνο βγάζουν ένα νέο μοντέλο ελαφρώς βελτιωμένο σε σχέση με το προηγούμενο ώστε να δικαιολογήσουν τη διατήρηση της τιμής με τη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη. Μετά από κάποια χρόνια όμως τα νέα μοντέλα έχουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με κάποιες γενιές πριν. Δεν υποχρεώνουν κανένα να αγοράζει κάθε χρόνο τη νέα συσκευή και τουλάχιστον στη χώρα μας και σε πολλές άλλες πλην των ΗΠΑ οι καταναλωτές δεν αλλάζουν κάθε χρόνο ναυαρχίδες κινητά. Κάποια στιγμή όμως, μοιραία θα αλλάξουν. Προφανώς και θα απαιτήσουν ένα μοντέλο που θα έχει περισσότερες δυνατότητες από αυτό που είχανε και καλά κάνουν οι εταιρείες και τους το προσφέρουν. Σαφώς υπάρχουν και τα "fan boys" της κάθε εταιρείας και δεν μας πέφτει λόγος στις επιλογές τους. Μας πέφτει λόγος στη συμπεριφορά τους απέναντι στους άλλους αλλά ας το αφήσουμε αυτό... Έχω γνωστό μου που αγοράζει κάθε χρόνο το κορυφαίο μοντέλο μιας μάρκας κινητών καθώς και καθετί νέο βγάζει, όπως ακουστικά, smartwatches, δαχτυλίδια κλπ. Παίρνει ένα μέσο μισθό και τίποτα παραπάνω. Μάλιστα κρατάει τις συσκευές και δεν τις μεταπουλάει. Γουστάρει αυτό που κάνει και δεν μου πέφτει λόγος αν και δεν θα το έκανα ποτέ. Δεν τον ανάγκασε κανείς να το κάνει και μάλιστα, όπως παραδέχεται, δεν του είναι απαραίτητες οι νέες δυνατότητες. Απλώς το κάνει. Επομένως, αν και παρουσιάζονται διαρκώς νέα μοντέλα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλοι οι καταναλωτές θα πάνε να τα αγοράσουν. Υπάρχει λόγος που παρουσιάζονται αν και θα συμφωνήσω ότι ο ρυθμός πλέον έχει ξεπεράσει τη λογική καθώς η τεχνολογία έχει πιάσει ταβάνι πλέον στον συγκεκριμένο τομέα. Σε ό,τι αφορά την Apple, καλά κάνει και πουλάει. Εφηύρε τη συγκεκριμένη κατηγορία, έφερε καινοτομίες, διατηρείται στις κορυφαίες θέσεις της κατηγορίας (για κάποιους είναι στην κορυφή) αλλά δεν είμαστε και συνέταιροι στα κέρδη για να βγάζουμε πάθος. 4 1
xaerialtwistx Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Δυστυχως οι πωλήσεις δεν καθορίζουν τις δυνατότητες ενός λειτουργικού. 1
Dimitris_1981 Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 18 λεπτά πριν, Alxd1974 είπε Ειμαι στους λιγους επιλεκτικους που ΜΠΟΡΩ να μην το παρω. Τα κοπαδια των ανασφαλων ποζεραδων ευτυχως κινουν την αγορα. Δεν είναι λίγοι οι επιλεκτικοί αλλά πάρα πολλοί σε μια κατηγορία προϊόντων. Η πλειοψηφία (ακόμα) βλέπει το κινητό σαν μια ακόμα συσκευή όπως η καφετιέρα τους. Αν κάνει αυτό που χρειάζονται ικανοποιητικά δεν το αλλάζουν. Πολλές φορές αγνοούν τι άλλο έχει να τους προσφέρει το καινούργιο ή τι κινδύνους μπορεί να έχουν αν δεν λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις. Το θέμα είναι ότι δεν είναι μόνο το κινητό. Για την συντριπτική πλειοψηφία υπάρχει κάποιος τομέας (πχ ένδυση, αυτοκίνητο) που ξοδεύει δίχως αύριο. Αν δεν ξοδεύεις πουθενά άσκοπα τότε όντως ανήκεις σε μια μειοψηφία αλλιώς απλά δεν σε ιντριγκάρει τόσο η συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντος. 1
atheatos Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 28 λεπτά πριν, xaerialtwistx είπε Δυστυχως οι πωλήσεις δεν καθορίζουν τις δυνατότητες ενός λειτουργικού. Αυτο ξαναπεστο Ποτε δεν εχουν σημασια οι πωλησεις και οπως λενε στο χωριο μου «ο οδηγος κανει το αυτοκινητο» και οχι το αυτοκινητο τον οδηγο. Οταν ηταν κορυφαιο σε πωλησεις τα Nokia, λιγοι πραγματικα ηξεραν , τι αλλο μπορουσε να κανεις περα απο το να παιρνεις τηλεφωνο , παιζεις φιδακι και να λες οτι εχεις Nokia. Ή μηπως ησασταν ανηλικοι και δεν προλαβατε την ποζερια και το τουπε οσων ειχαν Nokia? Την Nokia και τις Linux δυνατοτητες αντεγραψε η Apple , δινοντας μονο τα απαραιτητα για τον μεσο χρηστη. Απο κατω κρυβεται ενα Mac OS…. 1
Zus Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, panossar95 είπε Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που αγοράζουν κάθε χρόνο νέο κινητό, αλήθεια... Είναι τόσο θύματα της υπερκατανάλωσης και γενικότερα της μόδας? Πραγματικά αγοράζω κινητό κάθε 5-6 χρόνια, όχι επειδή δεν έχω να πάρω νέο κάθε χρόνο αλλά επειδή πραγματικά με καλύπτει. Αναρωτιέμαι όλοι αυτοί που αγοράζουν νέο κάθε χρόνο και ακριβό κινητό το χρησιμοποιούν πραγματικά στο μέγιστο? Ή είναι απλοί χρήστες? (μειλς,στριμινγκ και καμιά φωτογραφία). Αλήθεια θα ήθελα να ξέρω τι χρήση κάνουν στην καθημερινότητα τους όλοι αυτοί που αγοράζουν συνεχώς νέες ακριβές συσκευές σε σχέση με εμάς που κάνουμε χρήση αλλά απλή. Φαντάζομαι ο μέσος όρος το χρησιμοποιεί για να χαζεύει social media, mails, YouTube, άντε καμία φωτογραφία και να ανοίγει κάνα αρχείο?? Ή είμαι τελείως λάθος. Δεν ξέρω, εγώ πάντως για αυτό το χρησιμοποιώ. Βέβαια, ο καθένας χρησιμοποιεί και χαλάει τα χρήματα του εκεί που θέλει, ξεκάθαρα. Αλλά μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι υπάρχει η ετήσια ανάγκη αλλαγής συσκευής... Ή μήπως δεν υπάρχει.. Κάτσε να σε βοηθήσω να καταλάβεις. Προσωπικά τα τελευταία χρόνια κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι πιο συμφέρον να αγοράζεις το νέο μοντέλο κάθε χρόνο, παρά να το κρατάς 5-6 χρόνια. Εξηγώ: Προσωπικά αγοράζω με τιμολόγιο. Ενα iPhone 16 Pro Max π.χ. μου κοστίζει περίπου 1200€ με την αποφορολόγηση. Έπειτα από ένα χρόνο πωλείται εύκολα στα 900€. Συνεπώς, το πραγματικό κόστος χρήσης για εμένα σε ετήσια βάση είναι 300€. Δίνοντας δηλαδή 25€ το μήνα έχω νέα συσκευή με όλες τις καινοτομίες, νέες λειτουργίες, μεγαλύτερη ασφάλεια και πάντα καινούργια μπαταρία. Αν το κρατούσα 5 χρόνια, όπως κάνεις εσύ, θα είχα μία συσκευή με μηδενική μεταπωλητική αξία και θα αγόραζα νέα συσκευή με 1200€, αν βέβαια τότε η τιμή είχε παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα. Συνεπώς, στα 5 χρόνια επιβαρύνομαι συνολικά 300€ (300€ που δίνω κάθε έτος επί 5 χρόνια = 1.500€ - 1.200€ που κοστίζει υποθετικά η νέα συσκευή σε περίπτωση που κρατούσα το iPhone 11 Pro Max μέχρι σήμερα). Συμπέρασμα: Με 5€ το μήνα έχεις νέα συσκευή με καινούργια και καλύτερη μπαταρία, ταχύτερη φόρτιση, που δεν σέρνεται μετά την 3ετία (κακά τα ψέμματα, ένα iPhone 13 σήμερα σέρνεται) με τις Ai ευκολίες, καλύτερη κάμερα και υψηλότερη ασφάλεια. Στα παραπάνω να προσθέσω και την επισφάλεια που έχουν δημιουργήσει οι δασμοί Τραμπ. Αν δηλαδή το iPhone 17 έρθει στα 2.000€ στην Ευρώπη είναι game over για εμένα. Μπορώ να μείνω κάποια χρόνια με το 16άρι, αν όμως είχα 11άρι θα έπρεπε να στραφώ σε Android λύση και δεν το θέλω καθόλου. Αλλά αυτός είναι ο δικός μου τρόπος σκέψης και αφορά καθαρά τη σχέση τιμής - αξίας, έχω τη δυνατότητα να δίνω 300€ το χρόνο χωρίς να έχω καμία ανάγκη να έχω το τελευταίο μοντέλο για λόγους επίδειξης και καταλαβαίνω και όσους αλλάζουν μία φορά στην 5ετία συσκευή, όπως επίσης και εκείνους που επιλέγουν συσκευές με 100€. Διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικές δυνατότητες, (προφανώς δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να κόψουν τιμολόγιο) διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων. Αρκεί να είναι κανείς ικανοποιημένος με την επιλογή του. Επεξ/σία 2 Αυγούστου από Zus 2 1
cumulus Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Εγώ δεν πιστεύω τιποτα αφου καποιο μέλος σε άλλο θέμα έγραψε " Η Αππλε πλεον το μονο που εχει να πουλησει ειναι ενα IPhone. σε ολα τα υπολοιπα ειτε απετυχε παταγωδως (cloud, music, tv, κλπ) ειτε απλα εγινε ενα hype που στην πορια χαθηκε και πεσανε οι πωλησεις (mac, tablets). Αναρωτησου λοιπον τι θα γινει σε 10-20 χρονια, αν γυρισουμε παλι στην 'αλανα' και δεν αγοραζει ο κοσμος κινητα." Μιλάμε για έγκυρη ενημέρωση και όχι τρίχες κατσαρές. 1
spirostolios Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Τρία δις συσκευές. Αριθμός με νόημα. Από αυτά πόσα είναι σκουπίδια και πόσα είναι ενεργοποιημένα; Τα σκουπίδια που βρίσκονται; Πόσα δις καλώδια φόρτισης υπάρχουν στα σκουπίδια (30pin, lighting κ.α.) επειδή η apple καινοτομεί και στα καλώδια; Πόσες δις συσκευασίες των κινητών είναι ανακυκλώσιμες; που βρίσκονται; Νομίζω ότι είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα έπρεπε να υπάρχουν μεγάλα τέλη για το ζήτημα της ρύπανσης. Σήμερα οι εν λόγω εταιρίες (όλες) θα έπρεπε να πληρώνουν δις όταν ανακοινώνουν ότι πούλησαν δις τηλέφωνα σε ετήσια βάση ώστε να μειώνεται όσο το δυνατόν περισσότερο η ζημία που προξενούν σε γη, θάλασσα και ατμόσφαιρα. Είναι ασσύληπτη η αδυναμία τους να κατανοήσουν ότι βλάπτουν σοβαρά τον πλανήτη με το μοντέλο που έχουν υιοθετήσει. Τέλος η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι το κινητό θα έπρεπε να είναι κάτι σαν lego βγάζω το σπασμένο κομμάτι και βάζω καινούργιο, προσθέτω κομμάτι και βάζω 5G, αφαιρω επεξεργαστή και βάζω άλλον, βγάζω θήκη, βάζω θήκη. Δεν μπαίνω στην διαδικασία να αιματώσω έστω και ελαφρά τον εγκέφαλο μου για αυτούς που αγοράζουν, σε ετήσια βάση, κινητά. Πρέπει αυτοί οι ίδιοι να το κάνουν γιατί ως καταναλωτές είναι θύματα και η επιχειρηματολόγια τους είναι ρηχή και άχαρη. 1 1
Dimitris_1981 Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 26 λεπτά πριν, Zus είπε Κάτσε να σε βοηθήσω να καταλάβεις. Προσωπικά τα τελευταία χρόνια κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι πιο συμφέρον να αγοράζεις το νέο μοντέλο κάθε χρόνο, παρά να το κρατάς 5-6 χρόνια. Εξηγώ: Προσωπικά αγοράζω με τιμολόγιο. Ενα iPhone 16 Pro Max π.χ. μου κοστίζει περίπου 1200€ με την αποφορολόγηση. Έπειτα από ένα χρόνο πωλείται εύκολα στα 900€. Συνεπώς, το πραγματικό κόστος χρήσης για εμένα σε ετήσια βάση είναι 300€. Δίνοντας δηλαδή 25€ το μήνα έχω νέα συσκευή με όλες τις καινοτομίες, νέες λειτουργίες, μεγαλύτερη ασφάλεια και πάντα καινούργια μπαταρία. Αν το κρατούσα 5 χρόνια, όπως κάνεις εσύ, θα είχα μία συσκευή με μηδενική μεταπωλητική αξία και θα αγόραζα νέα συσκευή με 1200€, αν βέβαια τότε η τιμή είχε παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα. Συνεπώς, στα 5 χρόνια επιβαρύνομαι συνολικά 300€ (300€ που δίνω κάθε έτος επί 5 χρόνια = 1.500€ - 1.200€ που κοστίζει υποθετικά η νέα συσκευή σε περίπτωση που κρατούσα το iPhone 11 Pro Max μέχρι σήμερα). Συμπέρασμα: Με 5€ το μήνα έχεις νέα συσκευή με καινούργια και καλύτερη μπαταρία, ταχύτερη φόρτιση, που δεν σέρνεται μετά την 3ετία (κακά τα ψέμματα, ένα iPhone 13 σήμερα σέρνεται) με τις Ai ευκολίες, καλύτερη κάμερα και υψηλότερη ασφάλεια. Στα παραπάνω να προσθέσω και την επισφάλεια που έχουν δημιουργήσει οι δασμοί Τραμπ. Αν δηλαδή το iPhone 17 έρθει στα 2.000€ στην Ευρώπη είναι game over για εμένα. Μπορώ να μείνω κάποια χρόνια με το 16άρι, αν όμως είχα 11άρι θα έπρεπε να στραφώ σε Android λύση και δεν το θέλω καθόλου. Αλλά αυτός είναι ο δικός μου τρόπος σκέψης και αφορά καθαρά τη σχέση τιμής - αξίας, έχω τη δυνατότητα να δίνω 300€ το χρόνο χωρίς να έχω καμία ανάγκη να έχω το τελευταίο μοντέλο για λόγους επίδειξης και καταλαβαίνω και όσους αλλάζουν μία φορά στην 5ετία συσκευή, όπως επίσης και εκείνους που επιλέγουν συσκευές με 100€. Διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικές δυνατότητες, (προφανώς δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να κόψουν τιμολόγιο) διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων. Αρκεί να είναι κανείς ικανοποιημένος με την επιλογή του. Αυτό που λες ενώ είναι σωστό αλλά έχει την προυπόθεση ότι θέλεις να είσαι στο bleeding edge και επιπλέον να έχεις την δυνατότητα να αγοράσεις με αποφορολόγηση. Κάτι που μειώνει το ετήσιο κόστος στο μισό.
inec Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 3 hours ago, Alxd1974 said: Ειμαι στους λιγους επιλεκτικους που ΜΠΟΡΩ να μην το παρω. Τα κοπαδια των ανασφαλων ποζεραδων ευτυχως κινουν την αγορα. δωρο ενα android απο την (εισάγεις όνομα)
Zus Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 2 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε Αυτό που λες ενώ είναι σωστό αλλά έχει την προυπόθεση ότι θέλεις να είσαι στο bleeding edge και επιπλέον να έχεις την δυνατότητα να αγοράσεις με αποφορολόγηση. Κάτι που μειώνει το ετήσιο κόστος στο μισό. Σωστά. Σε αυτό που έγραψα είναι απαραίτητη προϋπόθεση να μπορείς να κόψεις τιμολόγιο ως επαγγελματίας. Και μόνο επαγγελματίες, κατ' εμέ, έχουν πραγματική ανάγκη να είναι στο bleeding edge.
mike15 Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 4 ώρες πριν, Huruduru είπε Εγώ πήρα πριν 2 χρόνια ένα τουμπανιασμένο 15 Pro 1TB για να το κρατήσω όσο θα το υποστηρίζει η εταιρία. Πρόσφατα άλλαξα το Mac mini μου μετά από 5 χρόνια. μετα το πουλας? μετα εφοσον δεν το υποστηριζει δεν ειναι αχρηστο ? θα το αγορασει κανεις? ρωταω για να δω τι κανουν οσοι το κρατανε μεχρι εκεινο το σημειο. 3 δις,μπα ..χαλια ειναι αυτα τα κινητα..οπως και τα nike,adidas ,οτι πουλαει ειναι μονο για ποζεραδες για μαζα,πιοτητα μηδεν..αφου το λενε οι ειδικοι ενος φορουμ 1 1
Dimitris_1981 Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 5 λεπτά πριν, spirostolios είπε Τρία δις συσκευές. Αριθμός με νόημα. Από αυτά πόσα είναι σκουπίδια και πόσα είναι ενεργοποιημένα; Τα σκουπίδια που βρίσκονται; Πόσα δις καλώδια φόρτισης υπάρχουν στα σκουπίδια (30pin, lighting κ.α.) επειδή η apple καινοτομεί και στα καλώδια; Πόσες δις συσκευασίες των κινητών είναι ανακυκλώσιμες; που βρίσκονται; Νομίζω ότι είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα έπρεπε να υπάρχουν μεγάλα τέλη για το ζήτημα της ρύπανσης. Σήμερα οι εν λόγω εταιρίες (όλες) θα έπρεπε να πληρώνουν δις όταν ανακοινώνουν ότι πούλησαν δις τηλέφωνα σε ετήσια βάση ώστε να μειώνεται όσο το δυνατόν περισσότερο η ζημία που προξενούν σε γη, θάλασσα και ατμόσφαιρα. Είναι ασσύληπτη η αδυναμία τους να κατανοήσουν ότι βλάπτουν σοβαρά τον πλανήτη με το μοντέλο που έχουν υιοθετήσει. Τέλος η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι το κινητό θα έπρεπε να είναι κάτι σαν lego βγάζω το σπασμένο κομμάτι και βάζω καινούργιο, προσθέτω κομμάτι και βάζω 5G, αφαιρω επεξεργαστή και βάζω άλλον, βγάζω θήκη, βάζω θήκη. Δεν μπαίνω στην διαδικασία να αιματώσω έστω και ελαφρά τον εγκέφαλο μου για αυτούς που αγοράζουν, σε ετήσια βάση, κινητά. Πρέπει αυτοί οι ίδιοι να το κάνουν γιατί ως καταναλωτές είναι θύματα και η επιχειρηματολόγια τους είναι ρηχή και άχαρη. Μια εκτίμηση του chatGPT είναι περίπου τα μισά. Link: https://chatgpt.com/share/688e04ec-6474-8011-9125-47cfbaa43fbf Η αλήθεια είναι ότι τα Flagship συνήθως έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής/ιδιοκτησίας(έστω κι από δωρεά/μεταπώληση) από τα υπόλοιπα ειδικά αν υπολογίσουμε τα χρόνια υποστήριξης. Επίσης συνήθως έχουν υλικά κατασκευής που είναι πιο ανακυκλώσιμα. Το μοντέλο των αρθρωτών κινητών έχει υπάρξει αλλά δεν τσούλησε. Έχει αρκετά αρνητικά όπως συμβατότητα, IP Rating , όγκος κτλ Μια λογική υποχώρηση και από εμάς σαν χρήστες αλλά και για τα κέρδη των εταιριών θα ήταν οι αποσπώμενες μπαταρίες ή έστω να αναλάβουν την επισκευή σε αντίστοιχο κόστος. Υπάρχουν διάφορες προσπάθειες για αντιμετώπιση του προβλήματος όπως η ανακύκλωση ή το παρακάτω αλλά δεν ξέρω πόσο πολύ αποδίδουν Link: https://europa.eu/youreurope/business/product-requirements/recycling-waste-management/weee-responsibilities/index_el.htm#join-existing-compliance-scheme Στο τέλος της ημέρας μας πουλάνε αυτό που ζητάμε. 19 λεπτά πριν, Zus είπε Σωστά. Σε αυτό που έγραψα είναι απαραίτητη προϋπόθεση να μπορείς να κόψεις τιμολόγιο ως επαγγελματίας. Και μόνο επαγγελματίες, κατ' εμέ, έχουν πραγματική ανάγκη να είναι στο bleeding edge. Από ειλικρινή περιέργεια τι παραπάνω κάνεις με το 16 Pro Max που δεν μπορείς να κάνεις με το 15 Pro Max και το καθιστά αναγκαίο; Δεν βάζω το 14 Pro Max ή και το 13 Pro Max γιατί αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να χρειάζεσαι το AI (writing tools) έστω και στα αγγλικά. Επίσης πιο ποσοστό των επαγγελματιών εκτιμάς ότι όντως τους χρειάζεται αναγκαστικά να είναι στο bleeding edge;
Zus Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε Από ειλικρινή περιέργεια τι παραπάνω κάνεις με το 16 Pro Max που δεν μπορείς να κάνεις με το 15 Pro Max και το καθιστά αναγκαίο; Δεν βάζω το 14 Pro Max ή και το 13 Pro Max γιατί αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να χρειάζεσαι το AI (writing tools) έστω και στα αγγλικά. Επίσης πιο ποσοστό των επαγγελματιών εκτιμάς ότι όντως τους χρειάζεται αναγκαστικά να είναι στο bleeding edge; Τα ίδια που έκανα με το 15άρι πιο γρήγορα, με καλύτερη μπαταρία, ταχύτερη οθόνη και καλύτερη κάμερα σε λίγο μεγαλύτερη οθόνη. Δουλεύω αρκετές ώρες την ημέρα επεξεργασία κειμένου και απλό photo editing. Κανονικά η δουλειά μου γίνεται σε καθημερινή βάση σε ένα MacBook Pro με M4 Pro CPU (overkill) αλλά η ταχύτητα είναι πολύ σημαντική στη δουλειά μου σε όλο το εύρος της. Plus το synergy μεταξύ των δύο οικοσυστημάτων είναι από άλλο πλανήτη. Η πραγματική παράμετρος όμως που με έκανε να πάω από 15 Pro σε 16 Pro είναι οι φήμες που κυκλοφόρησαν αρχές του έτους (τότε έγινε το upgrade) για δασμούς (και επιβεβαιώθηκαν) καθώς και άλλες φήμες ότι το 17άρι θα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο (το οποίο για εμένα είναι σαφής υποβάθμιση σε σχέση με το τιτάνιο). Συνεπώς μπροστά στο ενδεχόμενο να πρέπει μελλοντικά να επιλέξω ένα ακριβότερο μοντέλο με υποδεέστερη ποιότητα κατασκευής, επέλεξα να αναβαθμίσω γρηγορότερα από όσο υπολόγιζα (αρχική επιλογή ήταν από το 15 να πήγαινα στο 17). Σχετικά με την ερώτηση για το ποσοστό επαγγελματιών που χρειάζονται bleeding edge συσκευή, πέρα από προγραμματιστές που αναπτύσσουν εφαρμογές για περιβάλλον iOS, κανείς άλλος. Θα έβαζα σε αυτούς και τους web designers, τους γραφίστες αλλά και όσους ασχολούνται με social media management, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό σαφώς. Οι περισσότεροι αγοράζουν το τελευταίο μοντέλο επειδή: - Μπορούν. Και πάντα το καινούργιο σου δίνει μία αίσθηση ικανοποίησης. - Θέλουν να δηλώσουν έξοδα για φορολογικούς λόγους. - Θέλουν να επιδεικνύουν τον πλούτο τους. - Θέλουν να προσποιούνται ότι είναι ευκατάστατοι. - Θέλουν να έχουν ό,τι πιο προηγμένο τεχνολογικά κυκλοφορεί εκεί έξω. Επεξ/σία 2 Αυγούστου από Zus 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα