Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχω πάρει ποτέ iphone και πιθανό να μη πάρω ούτε στο μέλλον, αλλά όλοι έμεις που για οποιαδήποτε λόγο δεν το επιλέγουμε πρέπει να παραδεχτούμε πως το ότι έχουμε τόσες άλλες αξιόλογες επιλογές, πιο φτηνές και ίσως και καλύτερες, οφείλεται στην επιτυχία του iphone!

Έδειξε το δρόμο στα σύγχρονα smart κινητά.

• Like 2
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, eko13 said:

Απλα οταν πας σε μια ταβερνα με δωρεαν φαγητο, θα παρεις το πιο ακριβο πιατο. Αυτο συμβαινει, σε εταιρικα πακετα και πακετα δωρεαν συσκευης που ειναι πλειοψηφια στο εξωτερικο. Περα απο το μαρκετινγκ και το πρεστιζ δεν υπαρχει κανενας τομεας που το αηφον ειναι καλυτερο απο ενα τηλεφωνο τυπου honor magic 6 pro ή samsung s24 ultra.

Το θέμα είναι τι ανάγκες και προτεραιότητες έχει ο καθένας. Κακά τα ψέματα την ευκολία του οικοσυστήματος της Apple δεν το πιάνει κανένας μέχρι τώρα.

Για παράδειγμα, αν κάποιος μου χάριζε κάθε 2-3 χρόνια smartphone/tablet της επιλογής μου, προσωπικά θα πήγαινα σε Apple μιας κι έχω μηδενικό ενδιαφέρον για την κάμερα. Επειδή όμως δεν παίζει κάτι τέτοιο, επιλέγω Android και σίγουρα όχι premium κατηγορία Galaxy S.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Raylan είπε

Ας εξαιρέσουμε όσους έχουν επαγγελματικό ή δημιουργικό όφελος.

Οι υπόλοιποι το κάνουν γιατί μπορούν. Το κόστος για εκείνους είναι όσο μια μπλούζα ή ένα ζευγάρι sneakers για τον μέσο άνθρωπο. Γιατί είναι hobby, όπως ο συλλέκτης αγοράζει το αντικείμενό του, έτσι και ο tech-enthusiast αγοράζει κάθε νέα ναυαρχίδα, γιατί απλώς τον συγκινεί. Θες το πεις FOMO, θες απλώς την ανάγκη συμμετοχής; Όπως κι αν το δεις, είναι μια μορφή έκφρασης και κοινωνικής τοποθέτησης.

Δεν χρειάζεται πάντα να υπάρχει λόγος. Καμιά φορά, το έτσι νιώθω, έτσι θέλω είναι αρκετό.

Και επίσης κάποιους τους κάνει να αισθάνονται όμορφα. Είναι ψυχοθεραπεία για ορισμένους ο καταναλωτισμός.

Όλοι θα έχετε ακούσει κυρίες της υψηλής κοινωνίας να λένε: συγχύστηκα, πάω για ψώνια να ηρεμήσω.

Ε, μπαίνει η κυρία με το άπειρο πιστωτικό όριο στην κάρτα της από τις άπειρες καταθέσεις σε ένα μαγαζί του Κολωνακίου με ρούχα, κατεβάζει το μισό μαγαζί, ακουμπάει ένα 20χίλιαρο και μετά συνεχίζει με καφέ με φίλες της για να τους δείξει τι αγόρασε.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα ακριβά smartphones.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, d4mage είπε

Όταν ο κόσμος ψωνίζει δίχως κριτήρια αυτά συμβαίνουν.

Σε λιγότερο από χρόνο κυκλοφορούν τα νέα μοντέλα, βάζουν το σύνολο της κοινωνίας στο μοτίβο πως το κινητό έχει παλιώσει. Κατάντησε κι αυτή να βγάζει 10 διαφορετικά μοντέλα, οι άνθρωποι είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και καταναλώνουν αβέρτα. Ότι περισσεύει σε απόθεμα το πετάνε στην επόμενη συσκευή (βλέπε iPhone 13-14 και φυσικά iPhone 16e) και το κάνουν με τον πιο κυριολεκτικό τρόπο διότι κανείς δεν αντιδράει.

Πριν ξεσπάσει ο πόλεμος να ενημερώσω πως έχω προϊόντα της Apple και το παραπάνω μήνυμα πάει προς όλες τις κατευθύνσεις και όχι μόνο στην Apple.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει . Είναι βλακεία να αγοράζει συνέχεια κινητό κάποιος μη enthusiast είναι . Μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό όχι 

11 ώρες πριν, mike15 είπε

μετα το πουλας?  μετα εφοσον δεν το υποστηριζει δεν ειναι αχρηστο ? θα το αγορασει κανεις? ρωταω για να δω τι κανουν οσοι το κρατανε μεχρι εκεινο το σημειο.

3 δις,μπα ..χαλια ειναι αυτα τα κινητα..οπως και τα nike,adidas ,οτι πουλαει ειναι μονο για ποζεραδες για μαζα,πιοτητα μηδεν..αφου το λενε οι ειδικοι ενος φορουμ

Ενώ εσύ δεν είσαι ειδικός φόρουμ που κλαίγεσαι για το τι κινητό χρησιμοποιούν άλλοι ε 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Jmanol000 είπε

Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει . Είναι βλακεία να αγοράζει συνέχεια κινητό κάποιος μη enthusiast είναι . Μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό όχι 

Ενώ εσύ δεν είσαι ειδικός φόρουμ που κλαίγεσαι για το τι κινητό χρησιμοποιούν άλλοι ε 

μαλλον μπερδευεσαι,πρωτον δεν κλαιγομαι ποτε για οτιδηποτε υλικο ,ειναι πραγματα..δευτερον δεν εχω σχολιασει ποτε αλλα κινητα ,μην λες ανακριβειες.βρες καλυτερα επιχειρηματα,η' μαλλον βρες επιχειρηματα..

Δημοσ.

iPhone XS Max της γυναίκας, από τότε που βγήκε και το πήρε παίζει μέχρι σήμερα.

Δεν έχει τις κάμερες των υπολοίπων, αλλά δεν υπάρχει εφαρμογή να μην την παίζει.

Για την μπαταρία ίσως να αλλάξει σε καινούργιο πλέον, και τις κάμερες.

Για αυτό τον λόγο και μόνο.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, panossar95 είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που αγοράζουν κάθε χρόνο νέο κινητό, αλήθεια...

Είναι τόσο θύματα της υπερκατανάλωσης και γενικότερα της μόδας?

Πραγματικά αγοράζω κινητό κάθε 5-6 χρόνια, όχι επειδή δεν έχω να πάρω νέο κάθε χρόνο αλλά επειδή πραγματικά με καλύπτει. 

Αναρωτιέμαι όλοι αυτοί που αγοράζουν νέο κάθε χρόνο και ακριβό κινητό το χρησιμοποιούν πραγματικά στο μέγιστο? Ή είναι απλοί χρήστες? (μειλς,στριμινγκ και καμιά φωτογραφία).

Αλήθεια θα ήθελα να ξέρω τι χρήση κάνουν στην καθημερινότητα τους όλοι αυτοί που αγοράζουν συνεχώς νέες ακριβές συσκευές σε σχέση με εμάς που κάνουμε χρήση αλλά απλή.

Φαντάζομαι ο μέσος όρος το χρησιμοποιεί για να χαζεύει social media, mails, YouTube, άντε καμία φωτογραφία και να ανοίγει κάνα αρχείο?? Ή είμαι τελείως λάθος. Δεν ξέρω, εγώ πάντως για αυτό το χρησιμοποιώ.

Βέβαια, ο καθένας χρησιμοποιεί και χαλάει τα χρήματα του εκεί που θέλει, ξεκάθαρα. Αλλά μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι υπάρχει η ετήσια ανάγκη αλλαγής συσκευής... Ή μήπως δεν υπάρχει.. 

Κάποτε έλεγα το ίδιο αλλά πλέον δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση. Ο καθένας προσπαθεί να ανεβεί ψυχολογικά μέσω της "επίδειξης" ενός ρολογιού, κινητού, ρούχα, αμάξια κλπ. Και νομίζω δεν είναι κακό αν είναι ελεγχόμενο (πχ κάθε 2 χρόνια να πουλάς το παλιό σου και να αγοράζεις καινούργιο). Αν αυτό σου ανεβάζει τη ψυχολογία...

Επεξ/σία από atypicalcoder
Δημοσ.

Τα 1.000.000.000 έχουν πουληθεί Ελλάδα....

Μπουφετζης και σερβιτόρα δεν νοείται  χωρίς iphone το 16 pro plus.....ενώ στο συρτάρι τους  υπάρχει πλήρης σειρά μέχρι το 8......

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, TrialKid είπε

iPhone XS Max της γυναίκας, από τότε που βγήκε και το πήρε παίζει μέχρι σήμερα.

Δεν έχει τις κάμερες των υπολοίπων, αλλά δεν υπάρχει εφαρμογή να μην την παίζει.

Για την μπαταρία ίσως να αλλάξει σε καινούργιο πλέον, και τις κάμερες.

Για αυτό τον λόγο και μόνο.

iPhone 13 Pro.  Νέα μπαταρία και το κρατάω χαλαρά αλλά δύο χρόνια. 
Αδιάφορα όλα τα νέα overhyped features που ίσως να έχει το 16 pro. 
Για μένα τουλάχιστον. 
Καμερες. Μια χαρά σε όλες τις ναυαρχιδες τα τελευταία χρόνια. Για μένα η φωτό είναι ανάμνηση. Αδιάφορο αν αγγίζει την τελειότητα. 
Ελάχιστες τραβάω πια. Προτιμώ να ζω τη στιγμή απτην απαθανατίζω. 

Δημοσ.
Στις 2/8/2025 στις 9:31 ΠΜ, techon1 είπε

Λογικό. Κανένα android δεν το φτάνει.

Ε ναι ....

Android dominates the global smartphone market with 72%, leaving iOS with 28%.3 Ιουλ 2025

• Like 1
Δημοσ.
17 minutes ago, soconium said:

iPhone 13 Pro.  Νέα μπαταρία και το κρατάω χαλαρά αλλά δύο χρόνια. 
Αδιάφορα όλα τα νέα overhyped features που ίσως να έχει το 16 pro. 
Για μένα τουλάχιστον. 
Καμερες. Μια χαρά σε όλες τις ναυαρχιδες τα τελευταία χρόνια. Για μένα η φωτό είναι ανάμνηση. Αδιάφορο αν αγγίζει την τελειότητα. 
Ελάχιστες τραβάω πια. Προτιμώ να ζω τη στιγμή απτην απαθανατίζω. 

Έχει ο γιος μου 13 Pro Max 256, το οποίο το έδωσα από δικό μου.

Είχε αγοραστεί 1.424€ με 5% κάτω στην τιμή την 1η εβδομάδα, και ακόμα παίζει όχι απλά ικανοποιητικά, δεν νομίζω για μέχρι το 2027 να μην τραβάει άνετα.

Το μόνο μείον του είναι το βύσμα τροφοδοσίας, και αυτό βγαίνει σε αυτόν λόγο ότι το έχει προέκταση του χεριού του, και θέλει να έχει το ανάλογο καλώδιο.

Όποιος έχει από 15 Pro/Pro Max και μετά, δεν ξέρω τι θα βγάλει τα επόμενα χρόνια ως εταιρία, και οι ανταγωνιστές, αλλά δεν νομίζω ότι έχει πλέον σημασία.

Υπάρχει και το ποσοστό που κόβει τιμολόγια σε φίλους και τα πουλάνε πάνω στο χρόνο με ένα κόστος μικρό για να πάρουν το καινούριο.

πχ αν θέλω κόβω τιμολόγιο -24% από τα 1.399€ που παίζει τώρα το 16 Pro Max και κόβω άλλο ένα -5%  λόγο Commercial director θέσης του αδερφού σε πολύ γνωστή αλυσίδα.

Πες μου βγαίνει 1.080€ για ένα 16 Pro Max, να το δώσω σε 1 χρόνο ακριβώς στα 800€  και να γίνει πανικός ποιος θα το πάρει.

Θα είναι +280€ κάθε χρόνο να πάρω το καινούριο με πολύ μεγάλη άνεση.

Κόβω σε φίλους που δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν στην ζωή τους από την προέκταση στο χέρι.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, TrialKid είπε

Έχει ο γιος μου 13 Pro Max 256, το οποίο το έδωσα από δικό μου.

Είχε αγοραστεί 1.424€ με 5% κάτω στην τιμή την 1η εβδομάδα, και ακόμα παίζει όχι απλά ικανοποιητικά, δεν νομίζω για μέχρι το 2027 να μην τραβάει άνετα.

Το μόνο μείον του είναι το βύσμα τροφοδοσίας, και αυτό βγαίνει σε αυτόν λόγο ότι το έχει προέκταση του χεριού του, και θέλει να έχει το ανάλογο καλώδιο.

Όποιος έχει από 15 Pro/Pro Max και μετά, δεν ξέρω τι θα βγάλει τα επόμενα χρόνια ως εταιρία, και οι ανταγωνιστές, αλλά δεν νομίζω ότι έχει πλέον σημασία.

Υπάρχει και το ποσοστό που κόβει τιμολόγια σε φίλους και τα πουλάνε πάνω στο χρόνο με ένα κόστος μικρό για να πάρουν το καινούριο.

πχ αν θέλω κόβω τιμολόγιο -24% από τα 1.399€ που παίζει τώρα το 16 Pro Max και κόβω άλλο ένα -5%  λόγο Commercial director θέσης του αδερφού σε πολύ γνωστή αλυσίδα.

Πες μου βγαίνει 1.080€ για ένα 16 Pro Max, να το δώσω σε 1 χρόνο ακριβώς στα 800€  και να γίνει πανικός ποιος θα το πάρει.

Θα είναι +280€ κάθε χρόνο να πάρω το καινούριο με πολύ μεγάλη άνεση.

Κόβω σε φίλους που δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν στην ζωή τους από την προέκταση στο χέρι.

Η αλήθεια είναι πως η έλλειψη θύρας type-c είναι τεράστιο μείον και για μένα. 
Αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω χιλιάρικο για νέο τηλέφωνο μόνο γι αυτό. 

Ίσως τσεκάρω αυτό: https://www.tomsguide.com/phones/iphones/got-lightning-still-this-case-adds-usb-c-to-older-iphones

Ή θα μείνω με αντάπτορα μέχρι να αλλάξω σε μεταχειρισμένο 17 pro όταν έρθει η ώρα. 

Δημοσ.
7 minutes ago, soconium said:

Η αλήθεια είναι πως η έλλειψη θύρας type-c είναι τεράστιο μείον και για μένα. 
Αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω χιλιάρικο για νέο τηλέφωνο μόνο γι αυτό. 

Ίσως τσεκάρω αυτό: https://www.tomsguide.com/phones/iphones/got-lightning-still-this-case-adds-usb-c-to-older-iphones

Ή θα μείνω με αντάπτορα μέχρι να αλλάξω σε μεταχειρισμένο 17 pro όταν έρθει η ώρα. 

Σε μένα στην δικιά μου ηλικία 45 δεν είναι θέμα , σε εκείνον που είναι 17 ειναι γιατί το έχει προέκταση του χεριού του.

Αλλά όπως το λες άμα το βάλεις κάτω 

Α15 Bionic δεν υπάρχει τίποτα που να μην το τρέχει.

Έχει και night mode, δεν είναι αυτό που έχουν τα σημερινά αλλά την δουλειά του την κάνει και με το παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, alexioannou είπε

Τα 1.000.000.000 έχουν πουληθεί Ελλάδα....

Μπουφετζης και σερβιτόρα δεν νοείται  χωρίς iphone το 16 pro plus.....ενώ στο συρτάρι τους  υπάρχει πλήρης σειρά μέχρι το 8......

Άστα να πάνε 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...