Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Zus είπε

Τα ίδια που έκανα με το 15άρι πιο γρήγορα, με καλύτερη μπαταρία, ταχύτερη οθόνη και καλύτερη κάμερα σε λίγο μεγαλύτερη οθόνη.

Δουλεύω αρκετές ώρες την ημέρα επεξεργασία κειμένου και απλό photo editing. Κανονικά η δουλειά μου γίνεται σε καθημερινή βάση σε ένα MacBook Pro με M4 Pro CPU (overkill) αλλά η ταχύτητα είναι πολύ σημαντική στη δουλειά μου σε όλο το εύρος της. 

Plus το synergy μεταξύ των δύο οικοσυστημάτων είναι από άλλο πλανήτη.

Η πραγματική παράμετρος όμως που με έκανε να πάω από 15 Pro σε 16 Pro είναι οι φήμες που κυκλοφόρησαν αρχές του έτους (τότε έγινε το upgrade) για δασμούς (και επιβεβαιώθηκαν) καθώς και άλλες φήμες ότι το 17άρι θα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο (το οποίο για εμένα είναι σαφής υποβάθμιση σε σχέση με το τιτάνιο).

Συνεπώς μπροστά στο ενδεχόμενο να πρέπει μελλοντικά να επιλέξω ένα ακριβότερο μοντέλο με υποδεέστερη ποιότητα κατασκευής, επέλεξα να αναβαθμίσω γρηγορότερα από όσο υπολόγιζα (αρχική επιλογή ήταν από το 15 να πήγαινα στο 17).

Σχετικά με την ερώτηση για το ποσοστό επαγγελματιών που χρειάζονται bleeding edge συσκευή, πέρα από προγραμματιστές που αναπτύσσουν εφαρμογές για περιβάλλον iOS, κανείς άλλος. Θα έβαζα σε αυτούς και τους web designers, τους γραφίστες αλλά και όσους ασχολούνται με social media management, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό σαφώς.

Οι περισσότεροι αγοράζουν το τελευταίο μοντέλο επειδή:

- Μπορούν. Και πάντα το καινούργιο σου δίνει μία αίσθηση ικανοποίησης.

- Θέλουν να δηλώσουν έξοδα για φορολογικούς λόγους.

- Θέλουν να επιδεικνύουν τον πλούτο τους.

- Θέλουν να προσποιούνται ότι είναι ευκατάστατοι.

- Θέλουν να έχουν ό,τι πιο προηγμένο τεχνολογικά κυκλοφορεί εκεί έξω.

Γενικά συμφωνούμε μάλιστα θεωρώ ότι ο κύριος λόγος για την συντριπτική πλειοψηφία είναι αυτός που βάζω σε Bold. Αν κερδίζεις αισθητά έστω και προσωπικό χρόνο τότε αξίζει. Για το MBP μου είναι σαφές για το κινητό όχι τόσο,

Άσχετο αλλά πρόσφατα ανακάλυψα το γεγονός ότι όταν κάνεις download ένα attachment από το mail app συγκρατεί την σύνδεση και μπορείς από το αρχείο να πας στο συγκεκριμένο email. Είναι απίστευτα χρήσιμο για εμένα.
Κάτι τέτοια (που είναι αρκετά με πρώτο ίσως το Spotlight) με κάνουν να προσπερνάω άλλα που είναι απαραδεκτά. πχ είναι δυνατόν να πρέπει να κάνω unzip για να δω τα περιεχόμενα ενός zip file!!!

• Like 1
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, mimits είπε

Εχει τόσα πολλά "ψώνια" ο πλανήτης?😛

Επειδή δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να πάμε σε Apple, δεν σημαίνει πως όσοι την επιλέγουν είναι ψώνια. Με την ίδια λογική, να μην ψωνίζουμε τίποτα μάρκας - αξίας (παπούτσια, ρούχα κτλ), επειδή θα είμαστε... ψώνια. 🙄

Όχι ότι δεν υπάρχουν αυτοί που θ' αγοράσουν για να δειχτούν. Δεν παύει να πάσχει ως διατύπωση, όμως. Το αν είναι κάποιος ψώνιο ή όχι, είναι άσχετο. Ψώνιο μπορεί να είναι κι ο κάθε τελευταίος που την έχει δει δεν ξέρω κι εγώ ποιος. 

Επεξ/σία από chvnce
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, chvnce είπε

Επειδή δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να πάμε σε Apple, δεν σημαίνει πως όσοι την επιλέγουν είναι ψώνια. Με την ίδια λογική, να μην ψωνίζουμε τίποτα μάρκας - αξίας (παπούτσια, ρούχα κτλ), επειδή θα είμαστε... ψώνια. 🙄

Όχι ότι δεν υπάρχουν αυτοί που θ' αγοράσουν για να δειχτούν. Δεν παύει να πάσχει ως διατύπωση, όμως. Το αν είναι κάποιος ψώνιο ή όχι, είναι άσχετο. Ψώνιο μπορεί να είναι κι ο κάθε τελευταίος που την έχει δει δεν ξέρω κι εγώ ποιος. 

Τρολάρω φίλε μου...😊

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mimits είπε

Τρολάρω φίλε μου...😊

OK, sorry. 

Ας μείνει για όσους πιστεύουν κάτι τέτοια, που δεν είναι και λίγοι. 

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, chvnce είπε

OK, sorry. 

Ας μείνει για όσους πιστεύουν κάτι τέτοια, που δεν είναι και λίγοι. 

Λίγοι? Η apple έχει πιο πολλούς haters απο fun boys!😅

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, cumulus είπε

Εγώ δεν πιστεύω τιποτα αφου καποιο μέλος σε άλλο θέμα έγραψε 

"

Η Αππλε πλεον το μονο που εχει να πουλησει ειναι ενα IPhone. σε ολα τα υπολοιπα ειτε απετυχε παταγωδως (cloud, music, tv, κλπ) ειτε απλα εγινε ενα hype που στην πορια χαθηκε και πεσανε οι πωλησεις (mac, tablets).

Αναρωτησου λοιπον τι θα γινει σε 10-20 χρονια, αν γυρισουμε παλι στην 'αλανα' και δεν αγοραζει ο κοσμος κινητα."

Μιλάμε για έγκυρη ενημέρωση και όχι τρίχες κατσαρές.

Η μοναδική περιπτωση / σενάριο που υπάρχει για να συμβεί αυτό, είναι να καταρρεύσουν όλα τα δίκτυα ηλεκτρισμού του πλανήτη πχ μετά από κάποια ηλεκτρομαγνητικη καταιγίδα. Να καταρρεύσουν για τόσες μέρες όπου θα γυρίσουμε αιώνες πίσω μετά. Σενάριο σχεδόν μηδενικής πιθανότητας φυσικά. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mike15 είπε

μετα το πουλας?  μετα εφοσον δεν το υποστηριζει δεν ειναι αχρηστο ? θα το αγορασει κανεις? ρωταω για να δω τι κανουν οσοι το κρατανε μεχρι εκεινο το σημειο.

3 δις,μπα ..χαλια ειναι αυτα τα κινητα..οπως και τα nike,adidas ,οτι πουλαει ειναι μονο για ποζεραδες για μαζα,πιοτητα μηδεν..αφου το λενε οι ειδικοι ενος φορουμ

Η το πουλάς ή το κάνεις «ανακύκλωση» ο ίδιος αν μπορείς να το κάνεις κάτι. Εγώ προσωπικά τρέχω σε ένα παλιό HP Elitedesk τον server μου και ένα παλιό huawei p8 lite το έχω μετατρέψει σε audio book συσκευή για την κόρη μου. 

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, kotsonatos04 είπε

Υπερβάλεις. Τουλάχιστον. 

Η σύγκριση γίνεται με το 16 Pro Max. Ρίξε μία ματιά σε ένα video export να δεις πόσο σημαντικές διαφορές σε χρόνους έχουν.

Δημοσ.

Εχω το iPhone 13 κι εσύ μου συγκρίνεις ένα βίντεο που κάνει κατι πολύ συγκεκριμένο που ουδεμία σχέση έχει με την καθημερινή χρήση. 

Οκ, είναι πως βλέπει ο καθένας το ποτήρι. 

• Like 1
Δημοσ.

Αυτή η ιστορία με όσους έχουν iPhone και την επίδειξη που υποτίθεται κάνουν,καλό θα ήταν κάποια στιγμή να σταματήσει.Εγω παρατηρώ περισσότερους ποζεράδες  με xiaomi,one+ κτλ που έχουν κάνει την τέλεια αγορά και πιάσανε κορόιδα τις εταιρείες ,αφού με τις συσκευές τους βάζουν κάτω τις ναυαρχιδες των apple-Samsung .Μπορουν να αποδείξουν ότι οι κάμερες τους είναι ανώτερες,ταχύτητα αστραπή ,φορτιστές που φορτίζουν σε 10 λεπτά και άλλα πολλά.Καμαρωνουν(και καλά κάνουν φυσικά)περισσότερο από έναν iPhoneακια με το 11αρι που δεν το αποχωρίζεται γιατί κάτι καλό θα βρίσκει και αυτός ,όχι σίγουρα την φιγούρα στην καφετέρια.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, techon1 είπε

Λογικό. Κανένα android δεν το φτάνει.

Απλα οταν πας σε μια ταβερνα με δωρεαν φαγητο, θα παρεις το πιο ακριβο πιατο. Αυτο συμβαινει, σε εταιρικα πακετα και πακετα δωρεαν συσκευης που ειναι πλειοψηφια στο εξωτερικο. Περα απο το μαρκετινγκ και το πρεστιζ δεν υπαρχει κανενας τομεας που το αηφον ειναι καλυτερο απο ενα τηλεφωνο τυπου honor magic 6 pro ή samsung s24 ultra.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, d4mage είπε

Όταν ο κόσμος ψωνίζει δίχως κριτήρια αυτά συμβαίνουν.

Σε λιγότερο από χρόνο κυκλοφορούν τα νέα μοντέλα, βάζουν το σύνολο της κοινωνίας στο μοτίβο πως το κινητό έχει παλιώσει. Κατάντησε κι αυτή να βγάζει 10 διαφορετικά μοντέλα, οι άνθρωποι είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και καταναλώνουν αβέρτα. Ότι περισσεύει σε απόθεμα το πετάνε στην επόμενη συσκευή (βλέπε iPhone 13-14 και φυσικά iPhone 16e) και το κάνουν με τον πιο κυριολεκτικό τρόπο διότι κανείς δεν αντιδράει.

Πριν ξεσπάσει ο πόλεμος να ενημερώσω πως έχω προϊόντα της Apple και το παραπάνω μήνυμα πάει προς όλες τις κατευθύνσεις και όχι μόνο στην Apple.

Έχω poco f3 3.5 χρόνια πιστεύω άλλα 4 θα το κρατήσω πριν είχα note 3 8 χρόνια ακόμη δουλεύει. Προφανώς δεν τίθεται θέμα χρημάτων που δεν πάω σε καινούργιο αλλά κυριολεκτικά δεν με συγκινούν η εξέλιξη των κινητών είναι στάσιμη εδώ και χρόνια και απλά κοροϊδεύουν τον κόσμο για να καταναλώσει ενώ άνετα το κινητό που έχουν θα ήταν τέλειο για 6 7 χρόνια ακόμα. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, panossar95 είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που αγοράζουν κάθε χρόνο νέο κινητό, αλήθεια...

Είναι τόσο θύματα της υπερκατανάλωσης και γενικότερα της μόδας?

Πραγματικά αγοράζω κινητό κάθε 5-6 χρόνια, όχι επειδή δεν έχω να πάρω νέο κάθε χρόνο αλλά επειδή πραγματικά με καλύπτει. 

Αναρωτιέμαι όλοι αυτοί που αγοράζουν νέο κάθε χρόνο και ακριβό κινητό το χρησιμοποιούν πραγματικά στο μέγιστο? Ή είναι απλοί χρήστες? (μειλς,στριμινγκ και καμιά φωτογραφία).

Αλήθεια θα ήθελα να ξέρω τι χρήση κάνουν στην καθημερινότητα τους όλοι αυτοί που αγοράζουν συνεχώς νέες ακριβές συσκευές σε σχέση με εμάς που κάνουμε χρήση αλλά απλή.

Φαντάζομαι ο μέσος όρος το χρησιμοποιεί για να χαζεύει social media, mails, YouTube, άντε καμία φωτογραφία και να ανοίγει κάνα αρχείο?? Ή είμαι τελείως λάθος. Δεν ξέρω, εγώ πάντως για αυτό το χρησιμοποιώ.

Βέβαια, ο καθένας χρησιμοποιεί και χαλάει τα χρήματα του εκεί που θέλει, ξεκάθαρα. Αλλά μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι υπάρχει η ετήσια ανάγκη αλλαγής συσκευής... Ή μήπως δεν υπάρχει.. 

Ας εξαιρέσουμε όσους έχουν επαγγελματικό ή δημιουργικό όφελος.

Οι υπόλοιποι το κάνουν γιατί μπορούν. Το κόστος για εκείνους είναι όσο μια μπλούζα ή ένα ζευγάρι sneakers για τον μέσο άνθρωπο. Γιατί είναι hobby, όπως ο συλλέκτης αγοράζει το αντικείμενό του, έτσι και ο tech-enthusiast αγοράζει κάθε νέα ναυαρχίδα, γιατί απλώς τον συγκινεί. Θες το πεις FOMO, θες απλώς την ανάγκη συμμετοχής; Όπως κι αν το δεις, είναι μια μορφή έκφρασης και κοινωνικής τοποθέτησης.

Δεν χρειάζεται πάντα να υπάρχει λόγος. Καμιά φορά, το έτσι νιώθω, έτσι θέλω είναι αρκετό.

• Like 1
Δημοσ.

επειδη τεχνολογικα ειναι στασιμα τα κινητα ,βλεπουμε οτι εχει δοθει εμφαση στην σχεδιαση.και εκει παλι νικαει με διαφορα και σε σχεδιαση και σε ποιοτητα υλικων.και αν και εγω δεν αλλαζω συχνα,παρα πολλοι ελκυοντια απο την νεα σχεδιαση,κατι βρισκουν νεο που τους εξιταρει σαν καταναλωτικα οντα που ειναι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...