Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελει ο γιος ενος φιλου (γυμνασιο) ενα καινουριο υπολογιστη. Εχω φτιαξει το παρακατω. Θα μπορουσα να βαλω κατι αλλο στα επιμερους εκτος απο cpu/gpu/mobo?  προσπαθησα να βαλω γενικα ποιοτικα αλλα να μη ξεφυγουμε απο το budget. Το κουτι με δυσκολεψε λιγο γιατι ολα οσα βρηκα (160μμ) ηταν οριακα για τη ψυκτρα (159μμ). 

new pc eshop.png

Δημοσ.

To έχω γράψει αρκετές φορές, η Τοmahawk δεν προσφέρει κάτι σε κάποιον που προσπαθεί να στριμώξει ένα budget και να φτιάξει ένα PC απλώς για gaming. 

Εγώ την πήρα γιατί ήθελα οπωσδήποτε 6 sata. Για όλους τους άλλους μάλλον αυτά είναι άχρηστα. 

Η Β650 Gaming Plus έχει τώρα γύρω στα 30Ε φτηνότερα και δεν νομίζω ότι της λείπει κάτι. Άντε να πεις έχει 2 M2 αντί για 3? 

Νομίζω ή καλύτερα να εξοικονομήσει κάποιος 30Ε, ή να δώσει άλλα 10-15 και να πάρει μια B850, πχ την B850 Gaming plus.

Εγώ έλεγα ότι δεν αξίζουν τα πολλά περισσότερα λεφτά για το B850 vs B650. Οπότε όποιος ζορίζεται σίγουρα ένα φτηνό Β650 είναι εξίσου καλό. Όμως μεταξύ ενός ακριβού Β650, γιατί να μην δώσει κάποιος 10-15Ε να πάρει το νέο Β850? Τότε ναι, τόσα λίγα θα τα έδινα για το νέο. 

Φυσικά αυτά τα ποσά δεν είναι τεράστια, οπότε αν κάποιος του αρέσει οπωσδήποτε η Tomahawk, οκ! Συζήτηση κάνουμε! 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχεις δικιο για την gaming plus. Επισης εκτος απο τον 1 μ2 λιγοτερο, πιστευω οτι ο 9600Χ δεν ειναι κανενα "τερας" που θα εχει θεμα με 2  λιγοτερα phases. (12 αντι 14 της Tomhawk).

Επισης θα μπορουσα να γλυτωσω αλλο ενα 30αρι απο το τροφοδοτικο αν δεν ηταν modular. Η αληθεια ειναι ομως οτι βολευει να εχεις λιγα καλωδια. 

Θα μπορουσα το 30αρι απο τη  μητρικη να το εβαζα στη gpu. Αν επαιρνα μια 5060ΤΙ, θα ειχα καποιο σημαντικο οφελος αντι της 9060?

Επεξ/σία από VasKag
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ θα αναφέρω και την Asrock b850 Pro RS η οποία για κάποιο λόγο δεν εμφανίζεται σε λίστες με τις άλλες 850 αν δεν την ψάξεις συγκεκριμένα.
Καλά vrm, heatsinks σε 3 m2 υποδοχές, 4 sata. Γενικά δεν βλέπω να της λείπει κάτι. Στα 165-175 που έχει, είναι δυνατό vfm νομίζω.

edit: το e-shop βέβαια έχει μόνο την mATX version του συγκεκριμένου μοντέλου

Απ'την άλλη, αν δεν υπάρχει και συγκεκριμένος λόγος για full ATX, τα mATX είναι ένας ακόμη τρόπος να κόψουμε λίγα για να μπει μια καλύτερα gpu ας πούμε.

9060xt vs 5060ti δεν έχουν κάποια φοβερή διαφορά. Εξαρτάται αν νομίζεις πως ο γιος του φίλου θα θελήσει DLSS και λοιπά firmwares της nvidia που είναι διαδεδομένα σε αρκετά περισσότερα games από τα αντίστοιχα FSR της AMD. Αν είναι ο 1ος εντελώς δικός του υπολογιστής του, πολύ αμφιβάλω.

Επεξ/σία από flikifloki
  • Like 2
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, flikifloki είπε

Αν είναι ο 1ος εντελώς δικός του υπολογιστής του, πολύ αμφιβάλω.

To αυτο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...