Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω κάποιους εξωτερικούς δίσκους όπου θέλω να τους συνδέσω να κάνω κάποιες εργασίες. Ωστόσο από δίσκο σε δίσκο που κάνω μεταφορά κάποιων αρχείων ενώ μέχρι τα 250mb πάει σχετικα καλα μετά κοβει ταχυτητα. δλδ λεει 70gb σε 3ωρες.

έχει κανείς κάποια γνώμη και εάν αυτό είναι φυσιολογικό;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, nickvas19 είπε

Καλησπέρα.

Έχω κάποιους εξωτερικούς δίσκους όπου θέλω να τους συνδέσω να κάνω κάποιες εργασίες. Ωστόσο από δίσκο σε δίσκο που κάνω μεταφορά κάποιων αρχείων ενώ μέχρι τα 250mb πάει σχετικα καλα μετά κοβει ταχυτητα. δλδ λεει 70gb σε 3ωρες.

έχει κανείς κάποια γνώμη και εάν αυτό είναι φυσιολογικό;

Τι format είναι οι δίσκοι ? Exfat, apfs, ntfs κτλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

nfs όλοι.

έχω βάλει textura για να τους βλεπει. Μόνο ο ένας ειναι apfs.

Επεξ/σία από nickvas19
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δοκίμασα επίσης από apfs δίσκο σε exfat και εκεί αργεί. όχι όμως τόσο.

Επεξ/σία από nickvas19
Δημοσ.

επειδή έχω δοκιμασει το textura παλαιοτερα η ταχυτητα εγγραφής του δεν ειναι ό,τι καλύτερο, με paragon ntsf η διαφορά στην ταχύτητα εγγραφής είναι η μέρα με την νύχτα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τους ntfs σκληρούς ο driver στο Mac OS παίζει ρόλο στην ταχύτητα. Ο καλύτερος και γρηγορότερος driver για ntfs σε mac είναι της paragon κατά την άποψη μου , αλλά και οι άλλοι νομίζω έχουν εξελιχθεί . https://www.paragon-software.com/home/ntfs-mac/
Τωρα για τους σκληρούς δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις να κανεις speed test με κάποιο πρόγραμμα όπως το black magic https://apps.apple.com/gr/app/blackmagic-disk-speed-test/id425264550?l=el&mt=12 και βάζοντας ένα μεγάλο σε μέγεθος δείγμα να δεις τις ταχύτητες τους , γιατί μπορεί να έχουν πρόβλημα ακομα και τα καλώδια τους.

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.

κατάλαβα.

οπότε πρώτα να βάλω paragon και μετά να δοκιμάσω speed test?!

το paragon πόσο θα κοστίσει; καλό είναι πρώτα να βγάλω το textura και να βάλω το paragon;

ευχαριστώ ρε παίδες για τις πληροφορίες σας.

Δημοσ.

προφανώς πρώτα θα βγάλεις το textura. To paragon νομίζω έχει περιπου  7  μέρες δοκιμής οπότε μπορείς να δεις αν έχεις διαφορά με πριν

• Like 1
Δημοσ.

Παρατηρω και εγω χαμηλες ταχυτητες σε εξωτερικο σκληρο, 3ετιας, με χαλαρη χρηση.

Επειδη το ψαχνω σε συζητησεις, μου εχουν πει οτι εχει να κανει με: 1) οτι δεν ειναι ssd , σε συνδυασμο με το 2) οτι ειναι apfs. 

Το apfs ειναι 'φτιαγμενο' κατα βαση για ssd, και με τους αλλους υπαρχει σταδιακη πτωση στην ταχυτητα. Ετσι λενε.

Tuxera εχω και εγω, αν και για το συγκεκριμενο σκληρο αφου ειναι apfs δεν παιζει ρολο. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, nickvas19 είπε

νομίζω δεν σε αφήνει να βάλεις apfs se HDD. διορθωσε με εαν κανω λαθος.

Οχι, σε αφηνει κανονικα.

• Like 1
Δημοσ.

@nickvas19

Αν οι δίσκοι είναι USB 3.2 Gen 2x2 δεν θα τρέχουν με 20Gbps αλλα στα 10GBps.
Πάντως 7ΜΒ/s είναι εξωφρενικά χαμηλό. Μήπως μεταφέρεις πολλά μικρά αρχεία; Εκεί πέρα από αυτό που λέει ο @atheatos ανεξάρτητα από τον driver θα είναι αργό. Οι ονομαστικές ταχύτητες είναι μόνο σε ιδανικά σενάρια. Τέλος αν μιλάμε για SSD (TLC συνήθως) μην ξεχνάμε ότι μόλις τελειώσει η Cache η διαφορά ταχύτητας είναι δραματική.

Αν δεν έχεις σοβαρό λόγο για το NTFS (πχ Journaling) θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να πας σε ExFAT να δεις μήπως είναι καλύτερα. 

Αναφορά σε κείμενο

Προσωπικά πήρα Corsair EX400U (USB 4.0 - 40 Gbps). Είναι πολύ μικρός σε μέγεθος, αν και έχει τσιμπημένη τιμή.  Τον έσπασα σε 1,5ΤΒ APFS (Εκεί τρέχω Parallels VMs & Steam Library ) και 500GΒ ExFAT (Project Backup). Δεν μπορώ να πω ότι έχω παράπονο αν και δεν πιάνω την ονομαστική ταχύτητα αλλά περίπου 3000ΜΒ/s Read - 2500MB/s write. 

Για Time Machine πήρα απλό HDD. Μετά το 1ο Backup συνήθως δεν έχεις μεγάλους χρόνους και γίνεται στο background ετσι κι αλλιώς.

Link: https://www.corsair.com/us/en/p/data-storage/cssd-ex400u2tb/ex400u-2tb-usb4-external-ssd-cssd-ex400u2tb?srsltid=AfmBOor9TlOPsDDgKDmhEFL9BEZk02A975_ITHT-IFiZOiVDhKTrVTgz

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, nickvas19 είπε

σε ευχαριστώ φίλε.

exfat διαβάζουν και τα windows σωστά;

Ναι είναι κοινό πρότυπο και δεν χρειάζεται  να βάλεις extra software στο Mac για να γράφεις.

https://support-eu.wd.com/app/answers/detailweb/a_id/36634/~/learn-about-exfat-file-system-support

εννοείται ότι και στο sequoia το υποστηρίζει απλά είναι παλιό το άρθρο 

Επεξ/σία από Dimitris_1981

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...