Προς το περιεχόμενο

Mercusys ME30 ip Address..

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από energy52,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαλησπερα σε ολους, εχω το εν λογω repeater και το δουλευω σαν range extender πανω στο speedport της Cosmote..Στην αρχη ολα καλα με καλυπτει ανετα στα σημεια του σπιτιου που εχα θεμα ενω εκπεμπει 2,4& 5 Ghz, το εχω διπλα στο γραφειο και το συνδεω με lan με το pc με βολευει.. εχει εδω και μια βδομαδα ομως που αποσυνδεεται συνεχως και πρεπει να κανω ρεσταρτ για να δουλεψει..Διαβασα καποιες κριτικες πως το προβλημα λυνεται με καρφωτη ip..παραθετω φωτο απ το μενου, αν μπορει καποιος να βοηθησει πως θα το κανω, αν ειναι αυτο το θεμα,ευχαριστω!

Mercysus-1.jpg

Mercysus-2.jpg

Επεξ/σία από energy52
Δημοσ.

τι ip εχει το router σου?

On 03/08/2025 at 15:12, energy52 said:

Kαλησπερα σε ολους, εχω το εν λογω repeater και το δουλευω σαν range extender πανω στο speedport της Cosmote..Στην αρχη ολα καλα με καλυπτει ανετα στα σημεια του σπιτιου που εχα θεμα ενω εκπεμπει 2,4& 5 Ghz, το εχω διπλα στο γραφειο και το συνδεω με lan με το pc με βολευει.. εχει εδω και μια βδομαδα ομως που αποσυνδεεται συνεχως και πρεπει να κανω ρεσταρτ για να δουλεψει..Διαβασα καποιες κριτικες πως το προβλημα λυνεται με καρφωτη ip..παραθετω φωτο απ το μενου, αν μπορει καποιος να βοηθησει πως θα το κανω, αν ειναι αυτο το θεμα,ευχαριστω!

Mercysus-1.jpg

Mercysus-2.jpg

Δημοσ.
5 hours ago, energy52 said:

192.168.1.1

ωραια ειτε το βαλεις σαν extender ειτε ως access point μπορεις να το βαλεις ως 192.168.1.254 με subnet 255.255.255.0 και default gateway 192.168.1.1.αν θελει dns βαζεις τον router πχ 192.168.1.1 οπως μου ειπες.τον dhcp μπορεις να τον κλεισεις εφοσον dhcp κανει το αρχικο σου router. προσοχη οταν διαλεγουμε το mode που θελουμε αποφευγουμε modes τα οποια το κανουν να παιζει και σαν router(wan). εσυ θες απλα extender,repeater ή access point. επισης δες για firmware update πριν κανεις το οτιδηποτε.

Δημοσ.

Σημερα βρηκα χρονο να ασχοληθω..λοιπον εβαλα ακριβωςτις ρυθμισεις που προτεινεις παραπανω με κλειστο dhcp και ενω δουλευει παει πολυ αργα και ειναι ασταθες..To αλλαξα σε auto dhcp τα ιδια..Οποτε εκανα reset το αφησα σε auto ip/dhcp οπως ηταν στην αρχη, αλλά  εκλεισα τα 5gh (εκπεμπει μονο σε 2,4 και σαν r.extender) και τωρα δειχνει να τρεχει μια χαρα..Το παρακολουθω και βλεπουμε..Σ ευχαριστω για την απαντηση!!

Δημοσ.
7 minutes ago, energy52 said:

Σημερα βρηκα χρονο να ασχοληθω..λοιπον εβαλα ακριβωςτις ρυθμισεις που προτεινεις παραπανω με κλειστο dhcp και ενω δουλευει παει πολυ αργα και ειναι ασταθες..To αλλαξα σε auto dhcp τα ιδια..Οποτε εκανα reset το αφησα σε auto ip/dhcp οπως ηταν στην αρχη, αλλά  εκλεισα τα 5gh (εκπεμπει μονο σε 2,4 και σαν r.extender) και τωρα δειχνει να τρεχει μια χαρα..Το παρακολουθω και βλεπουμε..Σ ευχαριστω για την απαντηση!!

εφοσον υπαρχει connectivity δεν ειναι θεμα του dhcp οτι παει αργα.κατι αλλο φταιει. κανονικα τα γρηγορα ειναι τα 5ghz.κανονικα μπορεις να βαλεις και τις δυο bands να εχουν το ιδιο ονομα και καθε συσκευη να συνδεεται εκει που μπορει και εχεις ως δυνατοτητα. οι νεες συσκευες στα 5ghz και οι πιο παλιες που δεν εχουν 5ghz να συνδεονται στα 2,4.

αλλα o dhcp και το obtaina an ip address automatically δεν πρεπει να σε επηρεαζουν.αν παιζει ως wan και οχι ως access point τοτε πρεπει να ειναι ανοιχτος και ο dhcp στο mercusys.αν παιζει ως access point/repeater μονο (το πιο πιθανο) τοτε ο dhcp ειναι περιττος. σιγουρεψου οτι εχει το τελευταιο firmware update.εχω παρομοιο σε tp link και εχει τις ιδιες επιλογες με σενα. εχω κλεισει dhcp και εχω δωσει καρφωτη ip και επισης εχω κλεισει το obtain an ip address automatically

Δημοσ.
13 ώρες πριν, poulinos είπε

εφοσον υπαρχει connectivity δεν ειναι θεμα του dhcp οτι παει αργα.κατι αλλο φταιει. κανονικα τα γρηγορα ειναι τα 5ghz.κανονικα μπορεις να βαλεις και τις δυο bands να εχουν το ιδιο ονομα και καθε συσκευη να συνδεεται εκει που μπορει και εχεις ως δυνατοτητα. οι νεες συσκευες στα 5ghz και οι πιο παλιες που δεν εχουν 5ghz να συνδεονται στα 2,4.

αλλα o dhcp και το obtaina an ip address automatically δεν πρεπει να σε επηρεαζουν.αν παιζει ως wan και οχι ως access point τοτε πρεπει να ειναι ανοιχτος και ο dhcp στο mercusys.αν παιζει ως access point/repeater μονο (το πιο πιθανο) τοτε ο dhcp ειναι περιττος. σιγουρεψου οτι εχει το τελευταιο firmware update.εχω παρομοιο σε tp link και εχει τις ιδιες επιλογες με σενα. εχω κλεισει dhcp και εχω δωσει καρφωτη ip και επισης εχω κλεισει το obtain an ip address automatically

Το δικο μου παντως δεν βρηκα να εχει ρυθμιση wan..Oντως εχει το τελευταιο f.update.. Oμως (ετσι ηταν απ την αρχη) τα ssid ειναι 2, αλλο για τα 5gh κι αλλο για τα 2gh..αν βαλω ιδιο ssid τοτε θα πρεπει να σεταρω ξανα καποιες συσκευες κ θελω να το αποφυγω για την ωρα..Στην αρχη ειχα θεμα και με τα encryptions δεν με εβαζε σε καποιες σελιδες..(ηταν σε wep)Το αλλαξα σε wpa/wpa2 personal- version wpa2/psk και encryption AES..Δουλευει σωστα τωρα!Δεν εχει επιλογη ομως TKIP/AES περιεργο δεν ειναι;

Δημοσ.
On 14/08/2025 at 12:04, energy52 said:

Το δικο μου παντως δεν βρηκα να εχει ρυθμιση wan..Oντως εχει το τελευταιο f.update.. Oμως (ετσι ηταν απ την αρχη) τα ssid ειναι 2, αλλο για τα 5gh κι αλλο για τα 2gh..αν βαλω ιδιο ssid τοτε θα πρεπει να σεταρω ξανα καποιες συσκευες κ θελω να το αποφυγω για την ωρα..Στην αρχη ειχα θεμα και με τα encryptions δεν με εβαζε σε καποιες σελιδες..(ηταν σε wep)Το αλλαξα σε wpa/wpa2 personal- version wpa2/psk και encryption AES..Δουλευει σωστα τωρα!Δεν εχει επιλογη ομως TKIP/AES περιεργο δεν ειναι;

to Λογικο ειναι να μην εχει επιλογη για Wan εφοσον ειναι access point/repeater.  μπορεις παντως να βαλεις κοινο ssid οχι οτι ειναι προβλημα το ξεχωριστο. επισης σε πολλα router δεν σε αφηνει να διαλεξεις tkip/aes. απλα διαλεγεις wpa/wpa2.το wep επισης το καταργουν.τα νεα router εχουν και wpa3. νομιζω οτι στο tkip υπαρχουν αρκετα Limitations μεχρι και στην ταχυτητα. γενικα αποφευγουμε tkip. to tkip ειναι σαν Compatibility.παντως με καρφωτες ip πρεπει να παιζεις μια χαρα.εχω tp link με καρφωτες Ip και χωρις dhcp και παιζω ταπα.και σε fritz το ιδιο εχω κανει και δεν ειχα θεμα.

On 14/08/2025 at 10:15, Gogotsa said:

Αμα σε αποσυνδεει, δυσκολο να φταιει ο dhcp. Δες αν υπαρχει αλλο firm να περασεις.

σε πολυ σπανια περιπτωση εχω πετυχει να μην μπορει μια συσκευη να παρει dhcp απο τον πρωτο dhcp.ανοιγες και του Repeater και επαιζε το οποιο δεν ειναι λογικο βεβαια αφου δεν επαιζε wan.καποια ασυμβατοτητα μαλλον

Δημοσ.

@poulinos thanks again για τις τεχνικες λεπτομερειες.λοιπον συνδεθηκα με το speedport τωρα και τραβηξα μια φωτο να δεις μη τυχον ανεφερα κατι λαθος..

cmd.jpg

Aρα στο marcysus μπορω να βαλω σαν ip address 192.168.1.254 οπως μου ειπες στην αρχη; να κανω αλλη μια αποπειρα κλεινωντας dhcp

Δημοσ.
1 hour ago, energy52 said:

@poulinos thanks again για τις τεχνικες λεπτομερειες.λοιπον συνδεθηκα με το speedport τωρα και τραβηξα μια φωτο να δεις μη τυχον ανεφερα κατι λαθος..

cmd.jpg

Aρα στο marcysus μπορω να βαλω σαν ip address 192.168.1.254 οπως μου ειπες στην αρχη; να κανω αλλη μια αποπειρα κλεινωντας dhcp

το mercusys μπορει να παρει την 192.168.1.254 με subnet 255.255.255.0 και gateway το speedport δηλαδη την 192.168.1.1 .ως dns εχεις πολλες επιλογες.μπορεις το 192.168.1.1 μπορεις το 8.8.8.8 που ειναι της google ποιας ειναι μπορεις και του παροχου.ολα θα παιξουν.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, poulinos είπε

το mercusys μπορει να παρει την 192.168.1.254 με subnet 255.255.255.0 και gateway το speedport δηλαδη την 192.168.1.1 .ως dns εχεις πολλες επιλογες.μπορεις το 192.168.1.1 μπορεις το 8.8.8.8 που ειναι της google ποιας ειναι μπορεις και του παροχου.ολα θα παιξουν.

Ωραια! Συνδεεται σφαιρα με λαν στο pc αλλα μεσω wifi δεν μπορουν να παρουν ip οι συσκευες κινητα κτλ.. θελουν κι αυτες καποια  ρυθμιση?

Δημοσ.
Just now, energy52 said:

Ωραια! Συνδεεται σφαιρα με λαν στο pc αλλα μεσω wifi δεν μπορουν να παρουν ip οι συσκευες κινητα κτλ.. θελουν κι αυτες καποια  ρυθμιση?

κανονικα οχι θα πρεπε να παιζουν οπως και οι ασυρματες.δοκιμασε με σκετο wpa αντι για wpa2 ή wpa/wpa2 για να δεις τι γινεται.δες αν το κανει στα 2,4ghz ή στα 5.μπορεις να βαλεις διαφορετικο ssid για αρχη να δουμε που τρωει σκαλωμα.

σαν τελευταια λυση θα ανοιξεις τον dhcp και θα βαλεις να δινει ως gateway την 192.168.1.1. τον dhcp μπορεις να τον ξεκινησεις απο το 192.168.1.200 μεχρι το 192.168.1.253. σαν τελευταια λυση αυτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 minutes ago, Gogotsa said:

Φιλος...... το dhcp στο mercury, τον εχεις κλεισει? Κανονικα θα επρεπε να παιζει και στο wifi. Δες για firmware update.

τον ειχε κλεισει τον dhcp.και firmware ειναι το τελευταιο οπως εγραψε.

On 13/08/2025 at 22:28, energy52 said:

On 14/08/2025 at 12:04, energy52 said:

.Oντως εχει το τελευταιο f.update.. 

Επεξ/σία από poulinos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...