Ashaman Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου Καλησπέρα παίδες Έχω ένα pc που δούλευε απρόσκοπτα μέχρι πριν μια εβδομάδα. Εδώ και μια εβδομάδα κάνει συνεχως restart χωρίς εμφανή λόγο. Έχω ελέγξει θερμοκρασίες και cpu και nvme και δε δείχνουν να υπάρχει πρόβλημα γενικα. Οταν συμβαίνουν τα restart είναι σε άσχετα σημεία. Εννοώ δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο. Δεν παίζω παιχνίδια, έχω chrome, teams, viber, outlook, αντε Και κανα excel ενίοτε, Kindle for windows κυριως και τπτ άλλο ιδιαίτερο. Δεν έχει σημασία σε ποιο app είμαι κάνει restart ακομα και σε idle, όταν το κλειδώνω και το αφήνω ανοιχτό για να επιστρέψω 10 λεπτά και να βρω ότι έχει ξανακάνει restart. Δοκιμασα να κάνω update ότι drivers βρήκα αλλα καμια αλλαγή. Έχω πάνω ένα Corsair CX450 450W 80+ Bronze από το 22. Το pc ειναι πάνω σε UPS τον τελευταίο 1.5χρονο οπότε στις διακοπές δεν έχω θέμα. Μέχρι στιγμής δεν έχει βγάλει ούτε ενα BSOD, ούτε στα logs καταγράφεται κάτι. Δεν υπάρχει ούτε crash dump για να δω κάποιο error κάτι να καταλάβω τι συμβαίνει. Το pc αποτελείται από MB GIGABYTE AORUS Elite B450, 5600G, 32GB Ram 3200(δε θυμάμαι τώρα ποιο είναι, 2*16 dual), nvme wd 1tb καινούριος σχετικά και το psu που έγραψα νωρίτερα. Παίζει να φταίει το τροφοδοτικό; έχει αντιμετωπίσει κάνεις κάτι τέτοιο; δεν έχω άλλο να δοκιμάσω οπότε θα πρέπει να αγοραστεί καινούριο και θα προτιμούσα να αποφύγω άσκοπες αγορές. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Ashaman Δημοσ. 3 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 10 minutes ago, chios said: Το πρώτο που θα δοκίμαζα είναι καινούργιο τροφοδοτικό. Κι εμένα είναι το πρώτο που πήγε το μυαλό μου. Θα δω τι θα κάνω
micos000 Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Μου είχε τύχει παρόμοιο πρόβλημα και έφταιγαν οι μνήμες. Ενώ στην αρχή τις είχε με default ταχύτητες, όταν προσπάθησα να τις βάλω στις ονομαστικές τους ταχύτητες (από το bios με τα Profiles), το pc έκανε restart στα καλά καθούμενα και χωρίς errors. Τις επανέφερα στο bios στα default και δεν ξαναέκανε το Pc restart. Τελικά τις άλλαξα με καλύτερης ποιότητας οι οποίες δουλεύουν κανονικά. Επεξ/σία 3 Αυγούστου από micos000 1
Ashaman Δημοσ. 3 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 19 minutes ago, micos000 said: Μου είχε τύχει παρόμοιο πρόβλημα και έφταιγαν οι μνήμες. Ενώ στην αρχή τις είχε με default ταχύτητες, όταν προσπάθησα να τις βάλω στις ονομαστικές τους ταχύτητες (από το bios με τα Profiles), το pc έκανε restart στα καλά καθούμενα και χωρίς errors. Τις επανέφερα στο bios στα default και δεν ξαναέκανε το Pc restart. Τελικά τις άλλαξα με καλύτερης ποιότητας οι οποίες δουλεύουν κανονικά. Αυτό μου το είχε κάνει παλιότερα, στην αρχή όταν τις είχα βάλει, αλλά έβγαζε BSOD, γιαυτό ελπίζω να μην είναι οι μνήμες. Αλλά οκ θα προετοιμάσω ψυχολογικά να τις αλλαξω και αυτές αν και δεν είναι κακής ποιότητας.
SabotazNic Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου Δες στο event viewer τι σου βγαζει οταν γινονται τα restarts
micos000 Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου 24 λεπτά πριν, Ashaman είπε Αλλά οκ θα προετοιμάσω ψυχολογικά να τις αλλαξω και αυτές αν και δεν είναι κακής ποιότητας. Αφαίρεσε για αρχή ότι xmp έχεις ενεργοποιήσει και δες αν στο ξανακάνει. Αλλιώς πας για τροφοδοτικό (ευχής έργο) ή μητρική 😨 1
Ashaman Δημοσ. 3 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 18 minutes ago, SabotazNic said: Δες στο event viewer τι σου βγαζει οταν γινονται τα restarts Τπτ απολυτως, το πρωτο πραγμα που τσεκαρα. Δεν υπαρχει κανενα error even πριν το restart. Ουτε καν warning. Τελευταιο μνμ για οτιδηποτε ηταν στις 19:06 και εκανε restart στις 19:44 την ωρα που διαβαζα κατι. 3 minutes ago, micos000 said: Αφαίρεσε για αρχή ότι xmp έχεις ενεργοποιήσει και δες αν στο ξανακάνει. Αλλιώς πας για τροφοδοτικό (ευχής έργο) ή μητρική 😨 Θα το δοκιμασω
SabotazNic Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου Αν ηταν μνημες, λογικα θα ειχες και αντιστοιχα ερρορ. Οχι οτι ειναι κακο να το δοκιμασεις. 5 λεπτά πριν, Ashaman είπε Τπτ απολυτως, το πρωτο πραγμα που τσεκαρα. Δεν υπαρχει κανενα error even πριν το restart. Ουτε καν warning. Τελευταιο μνμ για οτιδηποτε ηταν στις 19:06 και εκανε restart στις 19:44 την ωρα που διαβαζα κατι. Ειδες και στα custom views -> admin events αν βγαζει κατι?
Ashaman Δημοσ. 3 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 6 minutes ago, SabotazNic said: Αν ηταν μνημες, λογικα θα ειχες και αντιστοιχα ερρορ. Οχι οτι ειναι κακο να το δοκιμασεις. Ειδες και στα custom views -> admin events αν βγαζει κατι? Δεν το ειχα σκεφτει αλλα κι εκει το τελευταιο μνμ ερρορ ειναι 35 λεπτα πριν το restart. Παντως αν ηταν καποιο θεμα με hardware δε θα εβγαζε ενα crashdump? κατι? Βγαζει κατι minidump αρχεια αλλα ουτε το windbg μπορει να τα διαβασει σωστα (χτυπαει συνεχως symbol errors ενω πηγα τα αρχεια και σε αλλο pc να τα δοκιμασω να τα ανοιξω) αλλα και οταν εστησα ενα εργαλειο που διαβαζει crash dumps αρχεια να δω τι θα βγαλει αυτο και το κατευθυνα στο folder που ειναι τα minidumps (που απο το ονομα υποθετω οτι ειναι του Windows Spotlight πχ."SpotLightUWP.exe.6108.dmp") , εγραφε οτι δεν υπαρχει κανενα crash dump.
nickol-us Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου Κι εγώ μνήμες ψηφίζω με 2ο το τροφοδοτικό. Φτιάξε Live usb και τρέξε κανά memtest. Αν είναι τόσο συχνό που λες θα βγάλει σφάλματα σχετικά γρήγορα. Αν και έχεις σχετικά πρόσφατο bios για να έχεις 5600g, καμιά φορά μπορεί να διορθωθούν πράγματα σε συμβατότητα μνήμης με αναβάθμιση. Επίσης το am4 έχει διάφορα θέματα με τα πινάκια, μην αποκλείεις κανά cpu re-seat να λύσει το πρόβλημα. Αν έχεις πάστα τις γνώσεις και όρεξη, δοκίμασέ το. Αν βρεις οτι είναι οι μνήμες και δεν παίξει κανένα απο τα παραπάνω workaround, τότε κατέβασε ταχύτητα τις μνήμες. 1
Ashaman Δημοσ. 3 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 32 minutes ago, nickol-us said: Κι εγώ μνήμες ψηφίζω με 2ο το τροφοδοτικό. Φτιάξε Live usb και τρέξε κανά memtest. Αν είναι τόσο συχνό που λες θα βγάλει σφάλματα σχετικά γρήγορα. Αν και έχεις σχετικά πρόσφατο bios για να έχεις 5600g, καμιά φορά μπορεί να διορθωθούν πράγματα σε συμβατότητα μνήμης με αναβάθμιση. Επίσης το am4 έχει διάφορα θέματα με τα πινάκια, μην αποκλείεις κανά cpu re-seat να λύσει το πρόβλημα. Αν έχεις πάστα τις γνώσεις και όρεξη, δοκίμασέ το. Αν βρεις οτι είναι οι μνήμες και δεν παίξει κανένα απο τα παραπάνω workaround, τότε κατέβασε ταχύτητα τις μνήμες. Memtest δεν έκανα. Θα ετοιμάσω ένα live usb να το τρέξω. Έχω το latest bios, πριν μερικούς μήνες το αναβάθμισα. Θα δοκιμάσω και αυτό με το reseat του cpu. Παίζει να πάθει λαλα δλδ έτσι από το πουθενά χωρίς να έχω ανοίξει καν το pc? Επεξ/σία 3 Αυγούστου από Ashaman
sakisgri Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου 8 ώρες πριν, Ashaman είπε Έχω ένα pc που δούλευε απρόσκοπτα μέχρι πριν μια εβδομάδα. Εδώ και μια εβδομάδα κάνει συνεχως restart χωρίς εμφανή λόγο. Έχω ελέγξει θερμοκρασίες και cpu και nvme και δε δείχνουν να υπάρχει πρόβλημα γενικα. Οταν συμβαίνουν τα restart είναι σε άσχετα σημεία. Εννοώ δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο. Δεν παίζω παιχνίδια, έχω chrome, teams, viber, outlook, αντε Και κανα excel ενίοτε, Kindle for windows κυριως και τπτ άλλο ιδιαίτερο. Δεν έχει σημασία σε ποιο app είμαι κάνει restart ακομα και σε idle, όταν το κλειδώνω και το αφήνω ανοιχτό για να επιστρέψω 10 λεπτά και να βρω ότι έχει ξανακάνει restart. Πρώτον δοκίμασε να κάνεις ένα reset τα bios. Επίσης, υπάρχει και πιθανότητα να φταίει κάποιο κουμπί, είτε το εκκίνησης είτε το reset (πιο πιθανόν) Δοκίμασε μια να ξεκουμπώσεις τα power sw και reset sw καλώδια από τη μητρική και κανε jump start με ένα κατσαβίδι (όπως στη φώτο) να δεις αν φταίει αυτό. 1
Ashaman Δημοσ. 4 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 49 minutes ago, sakisgri said: Πρώτον δοκίμασε να κάνεις ένα reset τα bios. Επίσης, υπάρχει και πιθανότητα να φταίει κάποιο κουμπί, είτε το εκκίνησης είτε το reset (πιο πιθανόν) Δοκίμασε μια να ξεκουμπώσεις τα power sw και reset sw καλώδια από τη μητρική και κανε jump start με ένα κατσαβίδι (όπως στη φώτο) να δεις αν φταίει αυτό. Τρέχω τώρα memtest και περιμένω καινούριο τροφοδοτικό την Τρίτη. Αν δε λυθεί με το τροφοδοτικό και δε βρει τπτ το memtest θα το τεστάρω και αυτό
Ashaman Δημοσ. 4 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 1 hour ago, Ashaman said: Τρέχω τώρα memtest και περιμένω καινούριο τροφοδοτικό την Τρίτη. Αν δε λυθεί με το τροφοδοτικό και δε βρει τπτ το memtest θα το τεστάρω και αυτό Το Memtest δεν επεστρεψε κανενα προβλημα οποτε ας ελπισουμε οτι ειναι οκ. Περιμενω τωρα το τροφοδοτικο να δουμε .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα