SabotazNic Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου 43 λεπτά πριν, Ashaman είπε Το Memtest δεν επεστρεψε κανενα προβλημα οποτε ας ελπισουμε οτι ειναι οκ. Περιμενω τωρα το τροφοδοτικο να δουμε . Παντως δες και αυτο με το κουμπι. Ηθελα να το αναφερω αλλα το θεωρω ακραια περιπτωση να συμβαινει. Μπορεις αρχικα να αποσυνδεσεις μονο τα πινακια του reset button απο την μητρικη. Δες και το ιδιο το κουμπι μπης εχει αλλαξει αισθηση, πατιεται περιεργα κτλ
Ashaman Δημοσ. 4 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 1 minute ago, SabotazNic said: Παντως δες και αυτο με το κουμπι. Ηθελα να το αναφερω αλλα το θεωρω ακραια περιπτωση να συμβαινει. Μπορεις αρχικα να αποσυνδεσεις μονο τα πινακια του reset button απο την μητρικη. Δες και το ιδιο το κουμπι μπης εχει αλλαξει αισθηση, πατιεται περιεργα κτλ Θα το δω αλλα αφου πρεπει να λυσω το pc την Τεταρτη που θεωρητικα θα εχω το psu στα χερια θα δοκιμασω πρωτα με αυτο και μετα με το αλλο χωρις να βαλω ολα τα καλωδια πισω και αφηνοντας και το καπακι ανοιχτο μεχρι να σιγουρευτω. Ειναι ολοκληρη διαδικασια
SabotazNic Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου 26 λεπτά πριν, Ashaman είπε Θα το δω αλλα αφου πρεπει να λυσω το pc την Τεταρτη που θεωρητικα θα εχω το psu στα χερια θα δοκιμασω πρωτα με αυτο και μετα με το αλλο χωρις να βαλω ολα τα καλωδια πισω και αφηνοντας και το καπακι ανοιχτο μεχρι να σιγουρευτω. Ειναι ολοκληρη διαδικασια Τα πινακια του reset button (και γενικά) βρίσκονται κάτω δεξιά στην μητρική. Βλέποντας το manual, απλά τραβάς τα 2 ή 1 καλώδια που είναι του reset.
sakisgri Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου 5 ώρες πριν, Ashaman είπε Τρέχω τώρα memtest και περιμένω καινούριο τροφοδοτικό την Τρίτη. Αν δε λυθεί με το τροφοδοτικό και δε βρει τπτ το memtest θα το τεστάρω και αυτό Αυτό δεν ειναι λύση, δοκίμασε μια αυτά που έγραψα εγώ και τα παιδιά επάνω που δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι πρώτα. Επίσης ξεκούμπωσε και μια όλα τα καλώδιο από το τροφοδοτικό και ξανά κούμπωσε τα. Το να αλλάζεις διάφορα εξαρτήματα χωρίς να είσαι σίγουρος, παίζεις κορόνα γράμματα. Άντε άλλαξες τροφοδοτικό, και αν δεν φταίει αυτό, μετά τι, τις μνήμες, και αν πάλι κάνει το ίδιο, τη μητρική, και αν πάλι κάνει το ίδιο, επεξεργαστή? Κατάλαβες που το πάω φαντάζομαι, αν δεν δουλέψει με αυτά που δεν χρειάζεται να αλλάξεις εξαρτήματα, μάλλον μετά θα ήταν καλύτερα να το πας σε τεχνικό. 1
Ashaman Δημοσ. 4 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 6 hours ago, SabotazNic said: Τα πινακια του reset button (και γενικά) βρίσκονται κάτω δεξιά στην μητρική. Βλέποντας το manual, απλά τραβάς τα 2 ή 1 καλώδια που είναι του reset. Ναι ξερω που ειναι πινακια, thnx. 4 hours ago, sakisgri said: Αυτό δεν ειναι λύση, δοκίμασε μια αυτά που έγραψα εγώ και τα παιδιά επάνω που δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι πρώτα. Επίσης ξεκούμπωσε και μια όλα τα καλώδιο από το τροφοδοτικό και ξανά κούμπωσε τα. Το να αλλάζεις διάφορα εξαρτήματα χωρίς να είσαι σίγουρος, παίζεις κορόνα γράμματα. Άντε άλλαξες τροφοδοτικό, και αν δεν φταίει αυτό, μετά τι, τις μνήμες, και αν πάλι κάνει το ίδιο, τη μητρική, και αν πάλι κάνει το ίδιο, επεξεργαστή? Κατάλαβες που το πάω φαντάζομαι, αν δεν δουλέψει με αυτά που δεν χρειάζεται να αλλάξεις εξαρτήματα, μάλλον μετά θα ήταν καλύτερα να το πας σε τεχνικό. Τωρα το πηρα το τροφοδοτικο γιατι θεωρω οτι αυτο ειναι το προβλημα. Οταν θα το βαλω αν συνεχισει να το κανει θα δω και τα πινς των κουμπιων αλλα και το cpu, παστα εχω θα το κανω κι ενα reseat αν και δεν εχει βγει ποτε απο τοτε που μπηκε, πριν 2-3 χρονια. Εγω το εχω στησει το pc.
sakisgri Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Ashaman είπε Ναι ξερω που ειναι πινακια, thnx. Τωρα το πηρα το τροφοδοτικο γιατι θεωρω οτι αυτο ειναι το προβλημα. Οταν θα το βαλω αν συνεχισει να το κανει θα δω και τα πινς των κουμπιων αλλα και το cpu, παστα εχω θα το κανω κι ενα reseat αν και δεν εχει βγει ποτε απο τοτε που μπηκε, πριν 2-3 χρονια. Εγω το εχω στησει το pc. Καλά ειναι πάντα να ξεκινάμε με τα απλά, τι θα έκανα εγώ στη περίπτωση σου 1) Θα ξεκινούσα με ένα απλό reset τα bios, εφόσον ανάβει το pc θα το έκανα μέσα από τα bios δλδ "Load Optimized Defaults" η "Load Default Settings." και μετά save. 2) Θα δοκίμαζα να κάνω reseat τις μνήμες ram (ίσως και ένα καθάρισμα τις επαφές με μια γόμα) 3) Θα ξεκούμπωνα τα "power sw" και "reset sw" καλώδια και θα το έκανα jump start. 4) Θα ξεκούμπωνα όλα τα καλώδια που ειναι κουμπωμένα στη μητρική και θα κούμπωνα πάλι μόνο τα μεγάλο φις και αυτό που τροφοδοτεί τη cpu και αναγκαστικά τα καλώδια της gpu αν δεν έχει integraded graphics η cpu, αν έχει θα έβγαζα και τη gpu, για να δω αν μένει αναμένω έτσι, αν μένει, φταίει κάτι από αυτά που δεν ειναι κουμπωμένα. Μετά κουμπώνεις ένα ένα ότι έχεις ξεκούμπωτο και δοκιμάζεις μέχρι να βρεθεί ο ένοχος που κάνει τα reset. 5) Reseat τη cpu. Εννοείται και αυτά που σου γράψανε τα παιδιά στη πίσω σελίδα όπως, τις μνήμες σε deafault values (αυτό θα γίνει και με το bios reset), event viewer και memtest. Σε καμία περίπτωση δεν θα αγόραζα εξαρτήματα χωρίς πρώτα να έχω κάνει τα πιο πάνω. Αν κάνεις αυτά και διορθωθεί το πρόβλημα, ίσως να μπορέσεις να επιστρέψεις το τροφοδοτικό πριν το ανοίξεις. Επεξ/σία 4 Αυγούστου από sakisgri
Ashaman Δημοσ. 4 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2 minutes ago, sakisgri said: Καλά ειναι πάντα να ξεκινάμε με τα απλά, τι θα έκανα εγώ στη περίπτωση σου 1) Θα ξεκινούσα με ένα απλό reset τα bios, εφόσον ανάβει το pc θα το έκανα μέσα από τα bios δλδ "Load Optimized Defaults" η "Load Default Settings." και μετά save. 2) Θα δοκίμαζα να κάνω reseat τις μνήμες ram (ίσως και ένα καθάρισμα τις επαφές με μια γόμα) 3) Θα ξεκούμπωνα τα "power sw" και "reset sw" καλώδια και θα το έκανα jump start. 4) Θα ξεκούμπωνα όλα τα καλώδια που ειναι κουμπωμένα στη μητρική και θα κούμπωνα πάλι μόνο τα μεγάλο φις και αυτό που τροφοδοτεί τη cpu και αναγκαστικά τα καλώδια της gpu αν δεν έχει integraded graphics η cpu, αν έχει θα έβγαζα και τη gpu, για να δω αν μένει αναμένω έτσι, αν μένει, φταίει κάτι από αυτά που δεν ειναι κουμπωμένα. Μετά κουμπώνεις ένα ένα ότι έχεις ξεκούμπωτο και δοκιμάζεις μέχρι να βρεθεί ο ένοχος που κάνει τα reset. 5) Reseat τη cpu. Εννοείται και αυτά που σου γράψανε τα παιδιά στη πίσω σελίδα όπως, τις μνήμες σε deafault values (αυτό θα γίνει και με το bios reset), event viewer και memtest. Σε καμία περίπτωση δεν θα αγόραζα εξαρτήματα χωρίς πρώτα να έχω κάνει τα πιο πάνω. Αν κάνεις αυτά και διορθωθεί το πρόβλημα, ίσως να μπορέσεις να επιστρέψεις το τροφοδοτικό πριν το ανοίξεις. Εκανα και Upgrade ξανα στο latest το Bios και reset και δοκιμη με το xmp off και δυστυχως δεν αλλαξε κατι. Αυριο που θα το ανοιξω θα δοκιμασω και τα υπολοιπα . 1
Ashaman Δημοσ. 4 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου Μολις εφαγα φλασια. Το pc ειναι πανω σε ενα UPS σχετικα καινουριο (λιγοτερο του 1ος ετους) και ειναι το APC Line Interactive Back-UPS 950VA (BX950MI-GR). Στα logs του ups δε βλεπω κατι αλλα δεν ξερω κι αν θα εβλεπα. Παιζει να ξεκιναει απο το UPS το προβλημα?
benign Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου Ολα παιζουν,η μαλλον πολλα παιζουν.Δοκιμασε δεν εχεις να χασεις τιποτε. 1
Ashaman Δημοσ. Πέμπτη στις 06:46 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 06:46 μμ Λοιπον, εβαλα το νεο τροφοδοτικο χθες περιπου τετοια ωρα και απο τοτε δεν εχει κανει κιχ. Φτου φτου να μην το ματιασω. 2
Ashaman Δημοσ. Παρασκευή στις 12:16 πμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 12:16 πμ Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις προτάσεις και τη βοήθεια 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα