doctorized Δημοσ. 9 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 31 λεπτά πριν, dpolal είπε Η πηγή για τη μουσική θα σου καθορίσει περίπου και το υπόλοιπο σύστημα. Πλέον οι παλιοί έχουμε συνήθως συλλογές ΜΡ3 ενώ οι νεότεροι προτιμούν το Spotify ή ΥΤ. Οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν είτε αυτόνομα ΒΤ ηχεία τα οποία σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να «ενωθούν» μεταξύ τους και να παίζουν ταυτόχρονα σε όλο το σπίτι. Ή μπορείς να βρείς ηχοσυστήματα περίπου όπως τα παλιά που όμως έχουν λειτουργίες media player, συνδέονται με wifi στο δίκτυο κλπ. Η λύση της ηχόμπαρας που προτάθηκε είναι πολύ καλή αλλά σε περιορίζει σε ένα χώρο, τα αυτόνομα ΒΤ ηχεία με μπαταρία τα γυρίζεις και σε όλα τα δωμάτια αν θες ανάλογα με τις ανάγκες σου. Η ηχόμπαρα γιατί με περιορίζει; Τα ΒΤ ηχεία παίρνουν τις μεγάλες μπαταρίες D ή ενσωματωμένες επαναφορτιζόμενες; Τι αυτονομία έχουν σε ώρες πάνω-κάτω;
poulinos Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 3 hours ago, doctorized said: Η ηχόμπαρα γιατί με περιορίζει; Τα ΒΤ ηχεία παίρνουν τις μεγάλες μπαταρίες D ή ενσωματωμένες επαναφορτιζόμενες; Τι αυτονομία έχουν σε ώρες πάνω-κάτω; επαναφορτιζομενες.ακομα και τα πιο μικρα ηχεια εβγαζαν κανα 5 ωρο. οταν πηγαινα βουνο κουβαλουσα μαζι μου ενα οπως το jbl go. τα πιο μεγαλα εχουν πολυ καλυτερη αυτονομια Επεξ/σία 9 Αυγούστου από poulinos 1
AonDuine Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου Στο σπίτι μου, για μουσική υπάρχει ενισχυτής με ηχεία με επιπλέον εξωτερικό dac με ενα appletv για να παιζω απο το Apple Music lossless. Επίσης διαφορά bt ηχεια διασκορμισμένα στα δωματια. 1
poulinos Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου 3 hours ago, dpolal said: Η πηγή για τη μουσική θα σου καθορίσει περίπου και το υπόλοιπο σύστημα. Πλέον οι παλιοί έχουμε συνήθως συλλογές ΜΡ3 ενώ οι νεότεροι προτιμούν το Spotify ή ΥΤ. Οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν είτε αυτόνομα ΒΤ ηχεία τα οποία σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να «ενωθούν» μεταξύ τους και να παίζουν ταυτόχρονα σε όλο το σπίτι. Ή μπορείς να βρείς ηχοσυστήματα περίπου όπως τα παλιά που όμως έχουν λειτουργίες media player, συνδέονται με wifi στο δίκτυο κλπ. Η λύση της ηχόμπαρας που προτάθηκε είναι πολύ καλή αλλά σε περιορίζει σε ένα χώρο, τα αυτόνομα ΒΤ ηχεία με μπαταρία τα γυρίζεις και σε όλα τα δωμάτια αν θες ανάλογα με τις ανάγκες σου. και στα πολυ μικρα τα ενωνες για να παιζουν stereo 😛
dpolal Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου 4 ώρες πριν, poulinos είπε οταν πηγαινα βουνο κουβαλουσα μαζι μου ενα οπως το jbl go. Έχω ένα περδικαλί JBL Go και το κουβαλάω εδώ και μια 6ετία παντού, βγάλαμε και ένα 400ρι brevet μαζί, αθάνατο λέμε. 4 ώρες πριν, poulinos είπε και στα πολυ μικρα τα ενωνες για να παιζουν stereo 😛 Αναφερόμουν στο ασύρματο pairing μέσω του ίδιου καναλιού ΒΤ που μπορουν να κάνουν κάποια μοντέλα ηχείων, π.χ. της JBL αλλά όχι τα ποιό φθηνά της που δεν είχαν την δυνατότητα αν θυμάμαι καλά. Εσύ πώς τα ένωνες τα μικρά, με καλώδιο ;;
micos000 Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου 8 ώρες πριν, doctorized είπε Η ηχόμπαρα γιατί με περιορίζει; Εννοεί ότι θα πρέπει να ακούς εκεί που την έχεις στήσει, μάλλον στον χώρο που είναι η τηλεόραση.
doctorized Δημοσ. 9 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 18 λεπτά πριν, micos000 είπε Εννοεί ότι θα πρέπει να ακούς εκεί που την έχεις στήσει, μάλλον στον χώρο που είναι η τηλεόραση. Η ηχόμπαρα συνδέεται μέσω ΒΤ ή καλώδιο;
micos000 Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου Με την tv συνδέεται με καλώδιο optical ή hdmi αλλά έχει και επιλογή πηγής bt/usb/aux κτλ Αλλά είναι με ρεύμα και όχι με μπαταρίες οπότε θέλει σύνδεση με ρευματοδότη.
poulinos Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου 3 hours ago, dpolal said: Έχω ένα περδικαλί JBL Go και το κουβαλάω εδώ και μια 6ετία παντού, βγάλαμε και ένα 400ρι brevet μαζί, αθάνατο λέμε. Αναφερόμουν στο ασύρματο pairing μέσω του ίδιου καναλιού ΒΤ που μπορουν να κάνουν κάποια μοντέλα ηχείων, π.χ. της JBL αλλά όχι τα ποιό φθηνά της που δεν είχαν την δυνατότητα αν θυμάμαι καλά. Εσύ πώς τα ένωνες τα μικρά, με καλώδιο ;; ειχα creative και μετα ξεκινησα να αγοραζω jbl go. ειχα οσο θυμαμαι και το πρωτο και το 2 και το 3.μονο το 4 δεν ειχα παρει.και τα clip ειναι ωραια.τα ειχα παρει σε αρκετα βουνα ειδικα οταν πηγαινα solo για να περναει η ωρα. ναι πολλα εκαναν pairing μεταξυ τους πχ creative ωστε να βαλεις δυο και να ακους στερεο.το εκαναν το pairing μεσω bluetooth. δεν το δοκιμασα ποτε γιατι σκοπος ηταν να κουβαλαω κατι ελαφρυ μαζι μου . 2 hours ago, doctorized said: Η ηχόμπαρα συνδέεται μέσω ΒΤ ή καλώδιο; συνηθως δινουν αρκετους τροπους συνδεσης οποτε διαλεγεις αυτον που θες εσυ και με βαση τι βγαζει και η τηλεοραση σου.μπορει να ειναι bt μπορει να ειναι οπτικο κτλ. η ηχομπαρα εχει την λογικη οτι την εχεις καπου μονιμα και στο ρευμα και δεν την πηγαινεις βολτα. δεν ειναι η λογικη του bluetooth ηχειου που ειναι με μπαταριες και το μεταφερεις.για αυτο ειπαμε με βαση τις αναγκες σου. 12 hours ago, dpolal said: Πλέον οι παλιοί έχουμε συνήθως συλλογές ΜΡ3 ενώ οι νεότεροι προτιμούν το Spotify ή ΥΤ. οχι οτι το spotify ειναι ακριβο αλλα παλι εχω τα δικα μου mp3 και βαζω οποιο θελω οποτε θελω.ουτε internet ουτε τιποτα.αν βρω κατι new το κατεβαζω και το εχω και αυτο στην συλλογη. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Τι του λετε του ανθρωπου????????????????? Ηχομπαρες και τετοια, τι ειναι αυτα τα πραγματα... Φιλε ακομα μπορεις να εχεις high end ηχο. Αν εχεις το budget και την ορεξη κανεις παιχνιδι με μερικα χιλιαρικα. Φτιαξε ενα καλο χωρο ακροασης με τις σωστες αναλογιες, με καλο RT60 παρε καλα μεταχειρισμενα των 80s 90s early 00s ευχαριστησε με αργοτερα. Οταν η ψυχη γεμιζει με μουσικη, ολα τα αλλα περιττεύουν. Μεγαλοι οδηγοι, μεγαλες πραγματικες βαριες καμπινες, πραγματικοι αναλογικοι ενισχυτες και μια καλη πηγη με χαμηλο θορυβο και απολαυσε την μουσικη σου.
micos000 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 22 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε κανεις παιχνιδι με μερικα χιλιαρικα 😰😨 Καλή φάση!
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Τα core συστηματα μου παραμενουν 4. Luxman L-230 -> Ιδιοκατακσευες 3 ων δρομων ported (τα υψικορμα), πλεον με αναβαθμισμενα drivers και χαμηλοτερα tunαρισμενες καμπινες. Πολλα λιτρα με καμπινες ανευ βιδων απο HDF. Τρομερη αποκριση μπασου, ευκολα στα 30Hz. Rotel RA 985BX -> Bose 301 MKII με CF cone woofer, τρομερα ουδετερο συστημα, αλλα slappαρει την ψυχη σου. Ο Rotel ειναι απλος τρομερο μηχανημα. 5.1 Με τα 3ων δρομων πληρως ανακατασκευασμενα Philips (τα 8αρια που βλεπεις). Με οδηγους 100% TONSIL (ναι tonsil υπο νεα διευθυνση), centre και sub B&W centre το θρυλικο CC6 κωνους αραμιδιου και tweeter θολου τιτανιου. Ευκρινεστατο, ισως απο τα καλυτερα centre ever. Για surround καποια made in england JAMO. Ολα αυτα οδηγουμενα απο εναν Kenwood KRF-V7010 με hdmi breakout. Πλεον οι ραδιοενισχυτες εχουν πεσει τρομερα σε ποιοτητα. Ο Kenwood περα απο ελλειψη εισοδων δεν εχει να ζηλεψει τιποτα μουσικα. Κανει ευκολα και τιμια 5x80W στα 8Ω και ειναι γεματο μηχανακι. Και τελος τα 2 μοναδικα πανσπανια Peavey SP2-Ti με αναβαθμισμενες κορνες σε peavey 22-XT (απο 22-T) ανευ ferrofluid, καποια στιγμη θα τα γυρισω σε 22-RX με ferrofluid αλλα δεν με βιαζει και πολυ. Τωρα λιγουρευω εναν τελικο Carver TFM θα δουμε αν θα καταφερω να τον παρω. Απο εκει και μετα εχω καποιους αλλους ενισχυτες οπως εναν μικρο JVC A-S3 και εναν denon ακουστικων. Διαφορες cdιερες (Sony TEAC Pioneer japan). 3 Κασσετιερες, μια JVC μια SANSUI και μια Carvin (Made in USA). 2 Tuner ενα Techinics quartz και ενα LUXMAN. Τελος εναν επαγγελματικο φτηνιαρικο T-Amp E800 (που εχει βγει τρομερα δυνατο μηχανημα αν και οχι τοσο ευηχο). Αν παρω τον TFM θα κλεισω τον κυκλο μου. Θα υποσχεθω στον ευατο μου πως δεν θα αγορασω αλλα μηχανακια. Μαλλον αυτο θα ειναι ψεμα αλλα τελος παντων. Ακομα παντως ψαχνω για εναν Rotel RB-1090, ειχα επισκευασει εναν και ειχα ερωτευτει. Βασικα ποτε δεν μπορεις να εχεις αρκετα μηχανακια. Θα δουμε στο μελλον προς ωρα δεν τα δουλευω αλλα το μικροβιο δεν φευγει. ΔΕΝ φευγει ποτε! Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου από 11osmikrosmhtsos
poulinos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 14 hours ago, 11osmikrosmhtsos said: Τι του λετε του ανθρωπου????????????????? Ηχομπαρες και τετοια, τι ειναι αυτα τα πραγματα... Φιλε ακομα μπορεις να εχεις high end ηχο. Αν εχεις το budget και την ορεξη κανεις παιχνιδι με μερικα χιλιαρικα. Φτιαξε ενα καλο χωρο ακροασης με τις σωστες αναλογιες, με καλο RT60 παρε καλα μεταχειρισμενα των 80s 90s early 00s ευχαριστησε με αργοτερα. Οταν η ψυχη γεμιζει με μουσικη, ολα τα αλλα περιττεύουν. Μεγαλοι οδηγοι, μεγαλες πραγματικες βαριες καμπινες, πραγματικοι αναλογικοι ενισχυτες και μια καλη πηγη με χαμηλο θορυβο και απολαυσε την μουσικη σου. και εγω αν ειχα 100.000 ευρω θα ημουν στο everest. 😛 ολα πανε βαση του budget. εννοειται δεν θα προτεινουμε σε καποιον να σκασει 20.000 ευρω ή 5000 ευρω αν δεν τα εχει και με βαση αυτο το Post On 08/08/2025 at 22:02, doctorized said: Δεν θέλω παλιές τεχνολογίες, δεν ξέρω καν που έχω, αν έχω ακόμη, CD και κασέτες. Το σκεπτικό είναι ότι έρχονται κάποιοι φίλοι στο σπίτι και θες να βάλεις μουσική να παίζει. Οχι τέρμα δυνατά λες και είμαστε σε κλαμπ, λογικά πράγματα. Η τηλεόραση μπορεί να παίξει τραγούδια μέσω της εφαρμογής YouTube που διαθέτει, αλλά έχει διαφημίσεις. δεν νομιζω οτι θελει να δωσει τα ποσα που αναφερεις. 14 hours ago, micos000 said: 😰😨 Καλή φάση! Προτεινω και νεο σπιτι 300 τετραγωνικα για να φτιαξει ενα ωραιο ηχοσυστημα σε ξεχωριστο δωματιο ωστε να το κανει και σινεμα 😛
micos000 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, poulinos είπε Προτεινω και νεο σπιτι 300 τετραγωνικα για να φτιαξει ενα ωραιο ηχοσυστημα σε ξεχωριστο δωματιο ωστε να το κανει και σινεμα Έπαιρνα παλιά ένα περιοδικό "What HiFi?" νομίζω λεγόταν (ή κάπως έτσι) και είχε κάτι τέτοια δωμάτια που τα ονειρευόμουν. Έβαζαν κάτι ηχεία magnaplan 20.000€ το ένα (επί 4 ή 6) και καθίσματα κινηματογράφου. Ένας μάλιστα έβαλε και πόρτα από κινηματογράφο με 4-5 σειρές καθισμάτων και εννοείτε τρελή μόνωση. Ακόμα και κρυφό φωτισμό είχε όπως στις αίθουσες, μοκέτα και αφίσες. Τρέλα!!! 38 λεπτά πριν, poulinos είπε και εγω αν ειχα 100.000 ευρω θα ημουν στο everest Μόνο τόσο κοστίζει; Μπες σε κανά fund πρόγραμμα. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου από micos000
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 36 λεπτά πριν, poulinos είπε και εγω αν ειχα 100.000 ευρω θα ημουν στο everest. 😛 ολα πανε βαση του budget. εννοειται δεν θα προτεινουμε σε καποιον να σκασει 20.000 ευρω ή 5000 ευρω αν δεν τα εχει και με βαση αυτο το Post Δεν χρειαζονται τοσα λευτα, με 2-3κ στηνεις συστηματαρα HiFi αρκει να ξερεις τι να αγορασεις, ακομα και με καινουργια κομματια. 38 λεπτά πριν, poulinos είπε Προτεινω και νεο σπιτι 300 τετραγωνικα για να φτιαξει ενα ωραιο ηχοσυστημα σε ξεχωριστο δωματιο ωστε να το κανει και σινεμα Ειναι υποχρεωτικο! Οταν σχεδιασε το σπιτι ο πατερας μου ολο το σαλονι στο υπογειο σχεδιαστηκε για home cinema. Με μπασοπαγιδες, ορθες αναλογιες, σαγρε οροφες και ιστοριες. Ειναι το πιο μουσικο δωματιο του σπιτιου. 2 λεπτά πριν, micos000 είπε Έπαιρνα παλιά ένα περιοδικό HiFi νομίζω λεγόταν (ή κάπως έτσι) και είχε κάτι τέτοια δωμάτια που τα ονειρευόμουν. Έβαζαν κάτι ηχεία magnaplan 20.000€ το ένα (επί 4 ή 6) και καθίσματα κινηματογράφου. Ένας μάλιστα έβαλε και πόρτα από κινηματογράφο με 4-5 σειρές καθισμάτων και εννοείτε τρελή μόνωση. Ακόμα και κρυφό φωτισμό είχε όπως στις αίθουσες, μοκέτα και αφίσες. Τρέλα!!! Τοσο τοπ δεν επαιζε ποτε η φαση. Το να δωσεις ομως 5000 για το home cinema σου και αλλα 2-3 για το στερεο σου. Τα δινεις ιδιαιτερα οταν φτιαχνεις ενα σπιτι 500.000 ευρω. Το καλο ξερεις πιο ειναι? οτι ενα καλο μηχανακι δεν φευγει ποτε απο την μοδα. Διοτι δεν ειναι μοδα. Θα ακουγεται για παντα καλο. Μπορει να του λειπουν εισοδοι, αλλα ποιος νοιαζεται. Τις κανεις explode και το στελνεις στην 65αρα σου και ο ηχος απο τα ωραια vintage μηχανακια σου. Αν ειχα λευτα θα αγοραζα 4 εταιριες. SANSUI, CARVER/SUNFIRE, LUXMAN, NAKAMICHI (πριν την Grande Holdings), σε ηχεια παιζεται. B&W μεχρι 2005 B&O μεχρι το 2010. Αλλιως θα εφτιαχνα τα δικα μου οπως και τοτε. Α να μην ξεχασω με οδηγους Tonsil. Διοτι οποιος εχει ακουσει tweeter GDWT 12-19 ξερει τι παει να πει tweeter αναφορας. Κατι ψευτο dayton δε το φτανουν ουτε για πλακα, και με ενα γλυκο roll off στα 16κ στασει μελι, με ακριβεια σπιρταδα και αερα. Γενικα ειμαι παλιομοδίτης, θελω ported με χαμηλο tuneαρισμα, μεγαλες διαδρομες και μεγαλα Vas. Σε μεγαλες ξυλινες βαριες και στιβαρες καμπινες. Οταν χτυπαει το μπασο να σου ξεβρ...νει την ψυχη. Διοτι οταν πιανεις συγχρονο οδηγο χαμηλων συχνοτητων και ο 12αρης ζυγιζει οσο ενα tonsli 8αρι επειδη εχει ψοφιο μαγνητη τι να κλα... Μηδενικο damping factor κωνοι που παραμορφωνουν τιγκα στον μηχανικο θορυβο και λοιπα. Συγγνωμη που rantαρω αλλα γουσταρω τον ηχο τρομερα πολυ.... και επειδη καποτε εκανα μαγικα αυτη την αποκριση ειχα καταφερει να την πετυχω με piezo... και 8αρι wooferακι απλως με καλο tuning της καμπινας και του x-over μετρημενα στον δικο μου ψευδοανηχοικο... οριστε και το χρονοσυχνοτικο για να δειτε οτι οντως ειναι καλο το booth pseudo anechoic booth vs ενα τυπικος χωρος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα