logistoulis Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου Πάντως μιας και το θέμα είναι το AI στο οποίο η google ομολογουμένως είναι πολύ μπροστά, όσο υπερτιμημένο και να θεωρείται, αυτή τη στιγμή και ακόμα περισσότερο στο μέλλον είναι απαραίτητο εργαλείο δε μπορείς να μιλάς για smartphone χωρίς AI. Δηλαδή και ο πιο φανατικός κάτοχος iphone που στη δουλειά τους ενδεχομένως χρησιμοποιεί AI όλη την ώρα (στο windows laptop του) καταλαβαίνει το δούλεμα που έχει φάει
Huruduru Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, starthis είπε Συμφωνώ με όσα λες εκτός από τα χρήματα για το οικοσύστημα. Βάζω μέσα pro συσκευές γιατί εκεί βλέπεις τι έχει να προσφέρει τελικά η εταιρία και αν σκεφτούμε οτι ένα καλό macbook pro έχει πλέον 5κ, καταλαβαίνεις που πάει με τα υπόλοιπα. Πέρα από τα συνήθη του οικοσυστήματος, που είναι τα πολυδιαφημισμένα όπως αυτά που λες, μέρος της εμπειρίας του οικοσυστήματος είναι και άλλα όπως τα homepods συνδεδεμένα σε pair με το apple tv, οθόνες apple συνδεδεμένες με τον υπολογιστή αντί για dell ή οτιδήποτε άλλο, το ξεκλειδωμα του mac με το apple watch και πολλά άλλα. Κάνεις μέγα λάθος. Οι Pro υπολογιστές όπως το λέει και το όνομα, είναι για επαγγελματική χρήση. Ο κανονικός χρήστης κάνει την δουλειά του και με ένα Air, οι M Silicon κάνουν παπάδες. Θες όλο το οικοσύστημα; πάμε: Mac Mini M4 16GB 579 € - Βάλε πάνω ότι πληκτρολόγιο, οθόνη και ποντίκι θες iPhone 15 128GB 599€ - Καλύτερο από το 16e AirPods 4 124€ Apple Watch Series 9 45mm Apple Certified Refubrished 256€ αν δεν θες με 216€ το SE Apple iPad 2025 128GB 11" 355€ με 10% κουπόνι του eBay Το σύνολο 1873€ και μιλάμε για overkill γιατί ο περισσότερος κόσμος δεν χρειάζεται iPad αν έχει Smartphone και υπολογιστή καθώς και δεν χρειάζεται το Apple Watch οπωσδήποτε. Προσωπικά έχω Mac, iPhone, HomePod, Airpods τίποτα άλλο. Tablet έχω ένα 5χρονο Galaxy Tab s7 plus που το έχω για συγκεκριμένη χρήση και για μετρητή βημάτων έχω ένα Mi Band 9 που πήρα 30€ καθώς το Apple Watch δεν με καλύπτει. 11 λεπτά πριν, Pitsfitili είπε ΓΕλαω απο μεσα μου πολλα απο αυτα π εγραψες ειδικα δε το apple maps που σε κανει κυκλους γιατι δεν ξερει να σε παει σε μια περιοχη ΓΕΝΙΚΑ το google maps δεν θα το φτασετε ποτε. Αφηνω το σχολιο σου να γελασουν οι υπολοιποι χρηστες με την ψυχη τους! Βλέπω τα επιχειρήματα σου είναι ατράνταχτα, δεν θα ασχοληθώ περισσότερο γιατί βλέπω δεν υπάρχει διάθεση για σοβαρή κουβέντα. Καλή συνέχεια. Επεξ/σία 5 Αυγούστου από Huruduru 2 1
Dimitris_1981 Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, starthis είπε Συμφωνώ με όσα λες εκτός από τα χρήματα για το οικοσύστημα. Βάζω μέσα pro συσκευές γιατί εκεί βλέπεις τι έχει να προσφέρει τελικά η εταιρία και αν σκεφτούμε οτι ένα καλό macbook pro έχει πλέον 5κ, καταλαβαίνεις που πάει με τα υπόλοιπα. Πέρα από τα συνήθη του οικοσυστήματος, που είναι τα πολυδιαφημισμένα όπως αυτά που λες, μέρος της εμπειρίας του οικοσυστήματος είναι και άλλα όπως τα homepods συνδεδεμένα σε pair με το apple tv, οθόνες apple συνδεδεμένες με τον υπολογιστή αντί για dell ή οτιδήποτε άλλο, το ξεκλειδωμα του mac με το apple watch και πολλά άλλα. Αυτά του οικοσυστήματος τα κάνουν όλα από ότι ξέρω. Ίσως να μου διαφεύγει κάποιο ή κάποιο να μπήκε πρώτα στα Pro πριν γίνει διαθέσιμο για όλα. Ένα καλό MBP για την πλειοψηφία είναι το Base M4 Pro (24GB/512GB) στα 2520€ Ελλάδα (2000$ MSRP). Άντε πες 2780€ αν θες 1ΤΒ δίσκο (2200$ MSRP). Προσωπικά πιστεύω για απλό χρήστη αρκεί και με το παραπάνω το MacBook Air. Βέβαια χάνεις pro motion κτλ γιατί Apple.... Σίγουρα είναι πολύ ακριβό αλλά θεωρώ ότι έχει απίστευτη ποιότητα που δεν την βρήκα στο Dell XPS 9310 με παραπάνω χρήματα σε σχέση με το M3 Pro που έχω, Η σύγκριση πρέπει να γίνεται στην κατηγορία. Edit: Για να το πω πιο απλά. H κάθε εταιρία θα έχει την τιμή που πιστεύει ότι θα τις φέρει τα περισσότερα κέρδη (Ποσότητα x καθαρό κέρδος).Σε συνθήκες φυσιολογικού ανταγωνισμού, η αγορά λειτουργεί με μικρό περιθώριο κέρδους. Αν κάνει λάθος στους υπολογισμούς κάνει αναπροσαρμογή. Επεξ/σία 5 Αυγούστου από Dimitris_1981 2 1
mants118 Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου 1 ώρα πριν, vorlon68 είπε Εδω και ενα 7μηνο χρησιμοποιω ενα iPad που μου εδωσαν. Πολυ καλη οθόνη αλλα τίποτε παραπάνω. Δεν έχει calculator, δεν μπορεις να σβήσεις τα δεδομένα απο μια εφαρμογη, πρεπει να σβήσεις όλη την εφαρμογη. Δεν δέχεται καρτα μνήμης, για να μεταφέρεις αρχεια απο το PC αστα. Δεν μπορεις να βάλεις εφαρμογες μόνος σου. Μεσα στο store δεν εχει την δυνατότητα να ελεγχεις αν υπάρχουν ενημερώσεις για ολες τις εφαρμογες, πρεπει να μπαίνεις μεσα σε καθε εφαρμογη και να κοιτας γιατι ενω υπάρχει ενημερωση δεν την δείχνει. Γενικά χαλια μαυρα. Δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα να πάρω ένα νεο tablet αλλιως το iPad θα ειχε φάει σουτ χωρίς δευτερη σκέψη. Αν δεν είσαι νεογέννητο που έμαθε να γράφει γρήγορα 😛, αυτά τα (όντως) ελαττώματα τα έχει πολλά χρόνια τώρα το iPadάκι... 🙃
YngwieMalmsteen Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου 1 ώρα πριν, vorlon68 είπε Εδω και ενα 7μηνο χρησιμοποιω ενα iPad που μου εδωσαν. Πολυ καλη οθόνη αλλα τίποτε παραπάνω. Δεν έχει calculator, δεν μπορεις να σβήσεις τα δεδομένα απο μια εφαρμογη, πρεπει να σβήσεις όλη την εφαρμογη. Δεν δέχεται καρτα μνήμης, για να μεταφέρεις αρχεια απο το PC αστα. Δεν μπορεις να βάλεις εφαρμογες μόνος σου. Μεσα στο store δεν εχει την δυνατότητα να ελεγχεις αν υπάρχουν ενημερώσεις για ολες τις εφαρμογες, πρεπει να μπαίνεις μεσα σε καθε εφαρμογη και να κοιτας γιατι ενω υπάρχει ενημερωση δεν την δείχνει. Γενικά χαλια μαυρα. Δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα να πάρω ένα νεο tablet αλλιως το iPad θα ειχε φάει σουτ χωρίς δευτερη σκέψη. - Δεν έχει calculator (Έχει calculator) - Δε μπορεις να σβήσεις τα δεδομένα απο μια εφαρμογή, πρεπει να σβήσεις όλη την εφαρμογή (Ισχύει) - Δεν δέχεται κάρτα μνήμης (Ποτέ δε δεχόταν) - Για να μεταφέρεις αρχεία απο το PC άστα (iTunes όπως πάντα) - Δεν μπορείς να βάλεις εφαρμογές μόνος σου (Υπάρχουν εναλλακτικά marketplaces πια. Τι εφαρμογές θα βάλεις μόνος σου; Υπάρχει το Cydia αν θες να πειραματιστείς, αλλά ποτέ δεν ήταν ανοιχτό λειτουργικό) - Μεσα στο store δεν εχει την δυνατότητα να ελεγχεις αν υπάρχουν ενημερώσεις για ολες τις εφαρμογες, πρεπει να μπαίνεις μεσα σε καθε εφαρμογη και να κοιτας γιατι ενω υπάρχει ενημερωση δεν την δείχνει (Το δείχνει κανονικά) Όπως κατάλαβες, είτε ζητάς πράγματα που δεν υπήρχαν ποτέ (άρα κρατάς λάθος συσκευή για τις ανάγκες σου) ή κάποια πράγματα δεν τα γνωρίζεις. 4
starthis Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Huruduru είπε Κάνεις μέγα λάθος. Οι Pro υπολογιστές όπως το λέει και το όνομα, είναι για επαγγελματική χρήση. Ο κανονικός χρήστης κάνει την δουλειά του και με ένα Air, οι M Silicon κάνουν παπάδες. Θες όλο το οικοσύστημα; πάμε: Mac Mini M4 16GB 579 € - Βάλε πάνω ότι πληκτρολόγιο, οθόνη και ποντίκι θες iPhone 15 128GB 599€ - Καλύτερο από το 16e AirPods 4 124€ Apple Watch Series 9 45mm Apple Certified Refubrished 256€ αν δεν θες με 216€ το SE Apple iPad 2025 128GB 11" 355€ με 10% κουπόνι του eBay Το σύνολο 1873€ και μιλάμε για overkill γιατί ο περισσότερος κόσμος δεν χρειάζεται iPad αν έχει Smartphone και υπολογιστή καθώς και δεν χρειάζεται το Apple Watch οπωσδήποτε. Προσωπικά έχω Mac, iPhone, HomePod, Airpods τίποτα άλλο. Tablet έχω ένα 5χρονο Galaxy Tab s7 plus που το έχω για συγκεκριμένη χρήση και για μετρητή βημάτων έχω ένα Mi Band 9 που πήρα 30€ καθώς το Apple Watch δεν με καλύπτει. Βλέπω τα επιχειρήματα σου είναι ατράνταχτα, δεν θα ασχοληθώ περισσότερο γιατί βλέπω δεν υπάρχει διάθεση για σοβαρή κουβέντα. Καλή συνέχεια. Ξαναλέω "Βάζω μέσα pro συσκευές γιατί εκεί βλέπεις τι έχει να προσφέρει τελικά η εταιρία".Εκτός αυτού δεν είπα ποτέ οτι δεν λέω για επαγγελματίες. Άσε που αν δεν έχεις δώσει τουλάχιστον τα χρήματα που λέω δεν μπορεί να είσαι απόλυτος γιατί δεν ξέρεις πως είναι. Μόνο για το mac mini θα σου πω που δεν είναι pro και που 2 studio displays έχουν 4κ. Επεξ/σία 5 Αυγούστου από starthis
YngwieMalmsteen Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου 19 λεπτά πριν, Pitsfitili είπε ΓΕλαω απο μεσα μου πολλα απο αυτα π εγραψες ειδικα δε το apple maps που σε κανει κυκλους γιατι δεν ξερει να σε παει σε μια περιοχη ΓΕΝΙΚΑ το google maps δεν θα το φτασετε ποτε. Αφηνω το σχολιο σου να γελασουν οι υπολοιποι χρηστες με την ψυχη τους! Μιλάμε για το Google Maps; Που δε με έχει κάνει ταξίδι στην Ελλάδα ΠΟΤΕ χωρίς να με βγάλει μέσα από χωράφια, ποτάμια, πάνω από λόφους κ.ο.κ.; Μόνο Here Maps για σωστή καθοδήγηση. Τα Apple Maps τα έχω χρησιμοποιήσει πολύ λίγο, αλλά πάντα με έφτασαν σωστά στον προορισμό μου. 1 1
Huruduru Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, starthis είπε Ξαναλέω "Βάζω μέσα pro συσκευές γιατί εκεί βλέπεις τι έχει να προσφέρει τελικά η εταιρία". Μόνο για το mac mini θα σου πω που δεν είναι pro και που 2 studio displays έχουν 4κ. Άντε πάλι.. τι θα πει Pro; Μπορείς να κάνεις γρήγορα επεξεργασία RAW φωτογραφιών; Ναι, μπορείς να κάνεις παραγωγή μουσικής; Ναι, μπορείς να γράψεις κώδικα και να τον κάνεις Compile σε δευερόλεπτα; Ναι. Τι ακριβώς δεν σου σηκώνει ο M4; Έχεις χρησιμοποιήσει M4 Mac καταρχήν; Επίσης γιατί να πάρεις τις Studio Display την στιγμή που μπορείς να πάρεις με λιγότερα LG ή DELL 4k? 3 1
starthis Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Huruduru είπε Άντε πάλι.. τι θα πει Pro; Μπορείς να κάνεις γρήγορα επεξεργασία RAW φωτογραφιών; Ναι, μπορείς να κάνεις παραγωγή μουσικής; Ναι, μπορείς να γράψεις κώδικα και να τον κάνεις Compile σε δευερόλεπτα; Ναι. Τι ακριβώς δεν σου σηκώνει ο M4; Έχεις χρησιμοποιήσει M4 Mac καταρχήν; Επίσης γιατί να πάρεις τις Studio Display την στιγμή που μπορείς να πάρεις με λιγότερα LG ή DELL 4k? Για το δικό μου workload δεν έφτανε ούτε ο M3 max, αλλά δεν μιλάμε για μένα. Αν είχες δει πως είναι η εμπειρία με studio display (από wake up, μέχρι σύνδεση περιφερειακών) θα έβλεπες οτι η διαφορά είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με οθόνες άλλων εταιριών στα 5κ. όσον αφορά το τι θα πει pro, μπες στην apple και σύγκρινε τα specs. Αν από όλα αυτά κανένα δεν σου κάνει διαφορά ειλικρινά κοίτα καλύτερα στα accessibility features γιατί θα βλέπεις άλλα πράγματα από τον υπόλοιπο πλανήτη. Επεξ/σία 5 Αυγούστου από starthis
kabamaru80 Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου 2 ώρες πριν, Sakm είπε Και εγώ μια από τα ίδια αλλά με fold 7 ,... ειλικρινά δεν εχω λόγια μετά από την μετάβαση.. δύσκολο πλέον το να γυρίσω σε iphone.κανω πολλά περισσότερα με αυτή την συσκευή παρα στο iphone. Εγω με το 4 έχω βρει την χαρά μου ειδικά το βράδυ που πρακτικά έχω ταμπλετ και βλέπω σελίδες και YouTube με "άνεση". με βόλεψε επίσης σε anydesk φάσεις όπου έπρεπε να μπω να τσεκάρω απομακρυσμένα κάτι. Θα κοιτάξω για μτχ πχ κανένα 6αρι μετά το Σεπτεμβριο από μπαταρία πως είσαι;
Huruduru Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου 6 λεπτά πριν, starthis είπε Για το δικό μου workload δεν έφτανε ούτε ο M3 max, αλλά δεν μιλάμε για μένα. Αν είχες δει πως είναι η εμπειρία με studio display (από wake up, μέχρι σύνδεση περιφερειακών) θα έβλεπες οτι η διαφορά είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με οθόνες άλλων εταιριών στα 5κ. όσον αφορά το τι θα πει pro, μπες στην apple και σύγκρινε τα specs. Αν από όλα αυτά κανένα δεν σου κάνει διαφορά ειλικρινά κοίτα καλύτερα στα accessibility features γιατί θα βλέπεις άλλα πράγματα από τον υπόλοιπο πλανήτη. Τότε εξήγησε μου το Workload γιατί ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες όσο αφορά την δύναμη ενός υπολογιστή. Τι ακριβώς έκανες που δεν έφτανε ο Max 1
starthis Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, Huruduru είπε Τότε εξήγησε μου το Workload γιατί ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες όσο αφορά την δύναμη ενός υπολογιστή. Τι ακριβώς έκανες που δεν έφτανε ο Max Έχω ενεργό τo static code analysis στο IDE μου σε εφαρμογές 3-5 εκατομμυρίων γραμμών. Μόνο το apple music παίζει ταυτόχρονα. 1
panther_512 Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου Θα συμφωνήσω με τον συμφορουμιτη που είπε ότι δεν χρειάζεται να κοροϊδεύεις τον ανταγωνισμό για να πουλήσεις. Δείξε τί προσφέρεις και άσε τον ανταγωνισμό να κάνει τα δικά του. Έχω Pixel 9 pro XL. Αν εξαιρέσω το Bluetooth το οποίο έχει μπόλικο audio lag, η συσκευή είναι σούπερ. 2
Huruduru Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, starthis είπε Έχω ενεργό τo static code analysis στο IDE μου σε εφαρμογές 3-5 εκατομμυρίων γραμμών. Μόνο το apple music παίζει ταυτόχρονα. Οκ εσύ πχ έχεις υπερβολικά βαρύ Workflow οπότε λογικό να χρειάζεσαι Max, ίσως να χρειαζόσουν και κανέναν Ultra αν βγάλουν που πάει το κόστος φυσικά πολύ ψιλά. Αυτό που έλεγα πριν, υπάρχουν επεξεργαστές για κάθε ανάγκη.
Pitsfitili Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου 21 λεπτά πριν, YngwieMalmsteen είπε Μιλάμε για το Google Maps; Που δε με έχει κάνει ταξίδι στην Ελλάδα ΠΟΤΕ χωρίς να με βγάλει μέσα από χωράφια, ποτάμια, πάνω από λόφους κ.ο.κ.; Μόνο Here Maps για σωστή καθοδήγηση. Τα Apple Maps τα έχω χρησιμοποιήσει πολύ λίγο, αλλά πάντα με έφτασαν σωστά στον προορισμό μου. Αυτο κανεις το maps αν γνωριζεις αυτη ειναι η δουλεια του να σε βγαζει απο συντομους δρομους που δεν εχει κινηση. Αλλα σαμπβως ξερετε τις εφαρμογες που δουλευετε? Ουτε καν 3 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα