cr77 Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου Γίνεται να δεσμευτεί η apple ότι ΔΕΝ θα βάλει "ΑΙ", να πάρω για πρώτη φορά στη ζωή μου iphone;; 1
petran1790 Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου 33 λεπτά πριν, starthis είπε Για το δικό μου workload δεν έφτανε ούτε ο M3 max, αλλά δεν μιλάμε για μένα. Αν είχες δει πως είναι η εμπειρία με studio display (από wake up, μέχρι σύνδεση περιφερειακών) θα έβλεπες οτι η διαφορά είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με οθόνες άλλων εταιριών στα 5κ. όσον αφορά το τι θα πει pro, μπες στην apple και σύγκρινε τα specs. Αν από όλα αυτά κανένα δεν σου κάνει διαφορά ειλικρινά κοίτα καλύτερα στα accessibility features γιατί θα βλέπεις άλλα πράγματα από τον υπόλοιπο πλανήτη. Προφανως εισαι στο 0,1% των περιπτωσεων που θες οσο το δυνατον δυνατοτερο μηχανημα για τη δουλεια σου.. αλλα δεν ειναι ολοι εκει.. και οντως με πολυ λιγοτερα Κ φτιαχνεις οικοσυστημα... Αληθεια τι setup εχεις τωρα και ποσο σου κοστισε? 2
Tlykog Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου 2 ώρες πριν, vorlon68 είπε Εδω και ενα 7μηνο χρησιμοποιω ενα iPad που μου εδωσαν. Πολυ καλη οθόνη αλλα τίποτε παραπάνω. Δεν έχει calculator, δεν μπορεις να σβήσεις τα δεδομένα απο μια εφαρμογη, πρεπει να σβήσεις όλη την εφαρμογη. Δεν δέχεται καρτα μνήμης, για να μεταφέρεις αρχεια απο το PC αστα. Δεν μπορεις να βάλεις εφαρμογες μόνος σου. Μεσα στο store δεν εχει την δυνατότητα να ελεγχεις αν υπάρχουν ενημερώσεις για ολες τις εφαρμογες, πρεπει να μπαίνεις μεσα σε καθε εφαρμογη και να κοιτας γιατι ενω υπάρχει ενημερωση δεν την δείχνει. Γενικά χαλια μαυρα. Δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα να πάρω ένα νεο tablet αλλιως το iPad θα ειχε φάει σουτ χωρίς δευτερη σκέψη. Πριν πόσα χρόνια; Έχει calculator. Δε δέχεται κάρτα μνήμης για να μεταφέρεις από υπολογιστή; Γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου; Συνδέεται σε υπολογιστή και μεταφέρεις φωτογραφίες και βίντεο απευθείας ή εγκαθιστάς το πρόγραμμα της Apple και κάνεις τα πάντα. Από αυτόματα backup και πολλά άλλα πράγματα. Το store έχει την επιλογή να δεις τις ενημερώσεις για όλες τις εφαρμογές πατώντας πάνω δεξιά στο εικονίδιο του λογαριασμού σου και scrollάροντας λίγο παρακάτω σου δείχνει όλες τις εφαρμογές που θέλουν ενημερώσεις. Ο βασικός λόγος που είναι ασφαλές και παράλληλα ένας σοβαρός λόγος μας το αγοράσεις είναι ότι δε σου επιτρέπει να βάλεις εφαρμογές που δεν έχουν ελεγχθεί ότι δεν έχουν κακόβουλο κώδικα. Αν είσαι επαγγελματίας και φτιάχνεις δικές σου εφαρμογές μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό που να δοκιμάσεις στο κινητό σου εφαρμογές σου. Ο λόγος που έχεις πρόβλημα είναι ότι πιθανόν σου έδωσαν κάποιο παλιό μοντέλο που δεν αναβαθμίστηκε στις τελευταίες εκδόσεις iOS, οπότε δεν ξέρεις πχ ότι έχει calculator, αν και υπάρχουν πολλά δωρεάν στο AppStore και το γεγονός ότι δεν έχεις μάθει ακόμα να το δουλεύεις και προσπαθείς να κάνεις πράγματα με το τρόπο που γίνονται στο Android. Είναι βασικό, κάθε φορά που αλλάζουμε λειτουργικό, να το μαθαίνουμε. Να του δίνουμε χρόνο. Τα iPad είναι πραγματικά κορυφαία tablets στην κατηγορία τους. Κάνουν πράγματα που δε μπορείς σε Android, έχουν πολύ ποιοτικές εφαρμογές που δεν υπάρχουν σε android και σε επίπεδο επεξεργαστών είναι πολύ μπροστά από το πιο γρήγορο android που υπάρχει. Προσωπικα μια χαρά κάνω τη δουλειά μου με Android και iOS ή iPadOS. 3
Jmanol000 Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου 4 ώρες πριν, Huruduru είπε Ναι μόνο που ξέχασε η Google ότι εμείς που προτιμάμε το iPhone το προτιμάμε για άλλα πράγματα και όχι για τα παπατζιλικια της φούσκας ΑΙ. Μας έχουν πριξει με το ai πραγματικά . Δεν μπορούν να δεχτούν κάποιοι ότι δεν βιαζόμαστε όλοι για αυτό 2
Not_Exodus Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου 3 ώρες πριν, basilis_k6 είπε Η google που εχει καταστρεψει σχεδον καθε συσκευη της με δικες της ενημερωσεις και τα τηλεφωνα της παιρνουν φωτια απο τις μπαταρίες δεν μπορει να ειρωνεύεται ουτε τη realme. τα Realme κινηταρες ειναι. τα GT series ακομα σκυλια ειναι απο το 1 - 3 Μονο η μπαταρια και οι ενημερωσεις ασφαλειας ειναι το θεμα σε αυτα τα κινητα Για αυτο δεν Συμφερει να ριξεις λεφτα σε κινητο το οποιο δεν λαμβανει ενημερωσεις ασφαλειας και για αυτο πας σε καινουριο
Dimitris_1981 Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου 3 ώρες πριν, Pitsfitili είπε ΓΕλαω απο μεσα μου πολλα απο αυτα π εγραψες ειδικα δε το apple maps που σε κανει κυκλους γιατι δεν ξερει να σε παει σε μια περιοχη ΓΕΝΙΚΑ το google maps δεν θα το φτασετε ποτε. Αφηνω το σχολιο σου να γελασουν οι υπολοιποι χρηστες με την ψυχη τους! Αυτός εκφράζει την υποκειμενική άποψη του γιατί το προτιμάει. Είναι λογικό να υποστηρίζει την επιλογή του. Εσύ εκφράζεις οπαδισμό και ειρωνεία. Μάντεψε ποιος είναι πιο λάθος..... Ναι αν θέλεις πιο πολύ το Privacy ή το πιο integrated με apple προϊόντα είναι καλύτερο το Maps. Αν θες το καλύτερο πρόγραμμα πλοήγησης no matter what τότε αυτό είναι το Google Maps. Το δε σχόλιο περι κύκλων είναι είτε γενίκευση κάποιων περιπτώσεων που κάπου άκουσες είτε στην σφαίρα της φαντασίας σου. Από το φιάσκο όταν πρωτοβγήκε, είναι πιο κοντά από ποτέ με τα Google Maps. Παρόλα αυτά ειναί αρκετά πίσω. Προσωπικά δεν μου έχει τύχει ποτέ ούτε έχω διαβάσει κάτι τα τελευταιά χρόνια. Θα κλείσω με κάτι που έχω γράψει πολλές φορές και έγραψα και εδώ. 4 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε Δεν υπάρχει καλύτερο για όλους και καλύτερο για κάποιον για πάντα. Ανάλογα με τα θέλω και τις ανάγκες σου επιλέγεις ότι νομίζεις ότι είναι καλύτερο για εσένα. Όποιος πέσει να σε φάει να αναλάβει και να πληρώσει την συσκευή που θέλει να πάρεις. 3 ώρες πριν, Pitsfitili είπε Αυτο κανεις το maps αν γνωριζεις αυτη ειναι η δουλεια του να σε βγαζει απο συντομους δρομους που δεν εχει κινηση. Αλλα σαμπβως ξερετε τις εφαρμογες που δουλευετε? Ουτε καν Αν δεν λειτουργεί στον μέσο απλό χρήστη το πρόβλημα είναι η εφαρμογή και όχι ο χρήστης. Δεν μιλάμε για προϊόν που απευθύνεται σε επαγγελματία. Σε ταξίδι Αθήνα - Κυλλήνη μου είχε κάνει και έμενα νερά το Google Maps. Τελικά η λύση ήταν αφού μπήκαμε σε επαρχιακούς δρόμους να ρωτήσουμε για την σωστή διαδρομή. Παρόλα αυτά το απέδωσα στα έργα που γίνονταν. Βέβαια αυτό για μένα ήταν μεμονωμένο περιστατικό και δεν αλλάζει την άποψη μου. Ειδικά στον αστικό ιστό είναι πολύ καλά τα Google Maps. 1 ώρα πριν, Jmanol000 είπε Μας έχουν πριξει με το ai πραγματικά . Δεν μπορούν να δεχτούν κάποιοι ότι δεν βιαζόμαστε όλοι για αυτό Οι περισσότεροι αν όχι όλοι έχουν disable. Το πρόβλημα ξεκινά όταν βαφτίζουν τα πάντα ΑΙ και ενώ θες ένα feature τρως στην μάπα τα πάντα. Πρέπει να επιτρέπουν τουλάχιστον διαχωρισμό του on device AI με το cloud based AI. 1 1
Jmanol000 Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου 5 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε Αυτός εκφράζει την υποκειμενική άποψη του γιατί το προτιμάει. Είναι λογικό να υποστηρίζει την επιλογή του. Εσύ εκφράζεις οπαδισμό και ειρωνεία. Μάντεψε ποιος είναι πιο λάθος..... Ναι αν θέλεις πιο πολύ το Privacy ή το πιο integrated με apple προϊόντα είναι καλύτερο το Maps. Αν θες το καλύτερο πρόγραμμα πλοήγησης no matter what τότε αυτό είναι το Google Maps. Το δε σχόλιο περι κύκλων είναι είτε γενίκευση κάποιων περιπτώσεων που κάπου άκουσες είτε στην σφαίρα της φαντασίας σου. Από το φιάσκο όταν πρωτοβγήκε, είναι πιο κοντά από ποτέ με τα Google Maps. Παρόλα αυτά ειναί αρκετά πίσω. Προσωπικά δεν μου έχει τύχει ποτέ ούτε έχω διαβάσει κάτι τα τελευταιά χρόνια. Θα κλείσω με κάτι που έχω γράψει πολλές φορές και έγραψα και εδώ. Αν δεν λειτουργεί στον μέσο απλό χρήστη το πρόβλημα είναι η εφαρμογή και όχι ο χρήστης. Δεν μιλάμε για προϊόν που απευθύνεται σε επαγγελματία. Σε ταξίδι Αθήνα - Κυλλήνη μου είχε κάνει και έμενα νερά το Google Maps. Τελικά η λύση ήταν αφού μπήκαμε σε επαρχιακούς δρόμους να ρωτήσουμε για την σωστή διαδρομή. Παρόλα αυτά το απέδωσα στα έργα που γίνονταν. Βέβαια αυτό για μένα ήταν μεμονωμένο περιστατικό και δεν αλλάζει την άποψη μου. Ειδικά στον αστικό ιστό είναι πολύ καλά τα Google Maps. Οι περισσότεροι αν όχι όλοι έχουν disable. Το πρόβλημα ξεκινά όταν βαφτίζουν τα πάντα ΑΙ και ενώ θες ένα feature τρως στην μάπα τα πάντα. Πρέπει να επιτρέπουν τουλάχιστον διαχωρισμό του on device AI με το cloud based AI. Καλά αυτό το είδα με έναν γνωστό που δούλευε στη Samsung και μου έλεγε για ai πργαματα που το iPhone τα κάνει χωρίς αυτό 2
Huruduru Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου 13 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε Αυτός εκφράζει την υποκειμενική άποψη του γιατί το προτιμάει. Είναι λογικό να υποστηρίζει την επιλογή του. Εσύ εκφράζεις οπαδισμό και ειρωνεία. Μάντεψε ποιος είναι πιο λάθος..... Ναι αν θέλεις πιο πολύ το Privacy ή το πιο integrated με apple προϊόντα είναι καλύτερο το Maps. Αν θες το καλύτερο πρόγραμμα πλοήγησης no matter what τότε αυτό είναι το Google Maps. Το δε σχόλιο περι κύκλων είναι είτε γενίκευση κάποιων περιπτώσεων που κάπου άκουσες είτε στην σφαίρα της φαντασίας σου. Από το φιάσκο όταν πρωτοβγήκε, είναι πιο κοντά από ποτέ με τα Google Maps. Παρόλα αυτά ειναί αρκετά πίσω. Προσωπικά δεν μου έχει τύχει ποτέ ούτε έχω διαβάσει κάτι τα τελευταιά χρόνια. Θα κλείσω με κάτι που έχω γράψει πολλές φορές και έγραψα και εδώ. Αν δεν λειτουργεί στον μέσο απλό χρήστη το πρόβλημα είναι η εφαρμογή και όχι ο χρήστης. Δεν μιλάμε για προϊόν που απευθύνεται σε επαγγελματία. Σε ταξίδι Αθήνα - Κυλλήνη μου είχε κάνει και έμενα νερά το Google Maps. Τελικά η λύση ήταν αφού μπήκαμε σε επαρχιακούς δρόμους να ρωτήσουμε για την σωστή διαδρομή. Παρόλα αυτά το απέδωσα στα έργα που γίνονταν. Βέβαια αυτό για μένα ήταν μεμονωμένο περιστατικό και δεν αλλάζει την άποψη μου. Ειδικά στον αστικό ιστό είναι πολύ καλά τα Google Maps. Οι περισσότεροι αν όχι όλοι έχουν disable. Το πρόβλημα ξεκινά όταν βαφτίζουν τα πάντα ΑΙ και ενώ θες ένα feature τρως στην μάπα τα πάντα. Πρέπει να επιτρέπουν τουλάχιστον διαχωρισμό του on device AI με το cloud based AI. Το θέμα είναι ότι εγώ δεν μπορώ να εμπιστευτώ εταιρίες που ανέκαθεν το Business Model τους ήταν η οικονομική εκμετάλλευση των δεδομένων και τώρα προσπαθούν με το έτσι θέλω να με πείσουν να αγοράσω μια συσκευή που το κύριο Feature είναι το AI. Πολλοί δεν δίνουν δεκάρα για τα προσωπικά τους δεδομένα, τους έχουν συνηθίσει εταιρίες όπως η Google, Meta κλπ ότι όλα είναι "τζάμπα" δώσε μας απλά όλα τα στοιχεία της ζωής σου. Ακόμα και η Microsoft ξεκίνησε το Tracking και την τελεμετρία με τα Windows 10 που συνεχίζει μέχρι σήμερα και προσπαθεί συνεχώς να πλασάρει τον Copilot. Δεν είναι τυχαίο που ακόμα και οι δημοκρατικές κοινωνίες πλέον έχουν πάρει τον κατήφορο, ήδη ξεκίνησαν με το Age Verification στην Ε.Ε. και μετά πάνε στην κατάργηση κρυπτογράφησης. Εμένα ανάβουν κόκκινα λαμπάκια με όλα αυτά που κάνουν εταιρίες και κυβερνήσεις. Ελάχιστες έχουν μείνει με moto το Privacy γι'αυτό και έχει μείνει πίσω με την φούσκα του AI η Apple, γιατί αν θυμάσαι είχαν δείξει πως θα επεξεργαζόταν τα δεδομένα, ανώνυμα ή μόνο On Device. Ναι αν η Apple άλλαζε πορεία και έκανε και αυτή κατάχρηση των δεδομένων όπως οι άλλες θα πήγαινα μετά σε Linux ολοκληρωτικά, γιατί προς το παρόν έχω μόνο Linux Server και Mac για προσωπικό υπολογιστή. 2
Dimitris_1981 Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου 9 ώρες πριν, Jmanol000 είπε Καλά αυτό το είδα με έναν γνωστό που δούλευε στη Samsung και μου έλεγε για ai πργαματα που το iPhone τα κάνει χωρίς αυτό κάποια τα κάνει με Machine Learning/ Deep learning (on device) εδώ και χρόνια (2016). πχ την αναγνώριση προσωπων/κατοικιδίων/αντικειμένων στην photo library. Απλά δεν ήταν hype τότε το AI. Γενικά η Apple πάντα έχει την τάση να σου προβάλλει την δυνατότητα/λειτουργία που σου προσφέρει και όχι τόσο την τεχνολογία πίσω από αυτό. Με το AI αυτό άλλαξε γιατί όλοι θέλουν να ακούσουν την λέξη. Στην πραγματικότητα η λέξη έχει χάσει την αξία της εξαιτίας της διαχείρισης της από το Marketing των εταιριών. Για να μην πούμε για την κατάχρηση του όρου..... πχ τα Aircondition λένε AI το γεγονός ότι εντοπίζουν το τηλεκοντρόλ και κατευθύνουν τον αέρα προς αυτό. 2
Huruduru Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου 40 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε κάποια τα κάνει με Machine Learning/ Deep learning (on device) εδώ και χρόνια (2016). πχ την αναγνώριση προσωπων/κατοικιδίων/αντικειμένων στην photo library. Απλά δεν ήταν hype τότε το AI. Γενικά η Apple πάντα έχει την τάση να σου προβάλλει την δυνατότητα/λειτουργία που σου προσφέρει και όχι τόσο την τεχνολογία πίσω από αυτό. Με το AI αυτό άλλαξε γιατί όλοι θέλουν να ακούσουν την λέξη. Στην πραγματικότητα η λέξη έχει χάσει την αξία της εξαιτίας της διαχείρισης της από το Marketing των εταιριών. Για να μην πούμε για την κατάχρηση του όρου..... πχ τα Aircondition λένε AI το γεγονός ότι εντοπίζουν το τηλεκοντρόλ και κατευθύνουν τον αέρα προς αυτό. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα