Axlmon Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου Αλλάζει το τοπίο στη χρήση πειρατικού περιεχομένου, καθώς ψηφίστηκε όπως αναμενόταν ο νόμος που αποσαφηνίζει το ποινικό αδίκημα για τον τελικό χρήστη της παράνομης πρόσβασης σε προστατευόμενο περιεχόμενο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, υπογράφτηκε και η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Πολιτισμού και Οικονομικών που υλοποιεί τη διαδικασία επιβολής προστίμων, τόσο στους πειρατές όσο και στους απλούς χρήστες που αποκτούν παράνομα πρόσβαση σε προστατευόμενο περιεχόμενο. Το σχετικό ΦΕΚ αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες μέρες και να διατεθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου. Με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο, η παράνομη πρόσβαση των χρηστών σε προστατευόμενο περιεχόμενο αποτελεί πλέον ξεκάθαρα ποινικό αδίκημα, το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή που ξεκινά από τα 2.900 ευρώ, ενώ η σχετική ποινική διαδικασία επισπεύδεται. Παράλληλα, προβλέπεται και η επιβολή διοικητικών προστίμων χωρίς την ανάγκη δικαστικής απόφασης, τα οποία αφορούν τόσο τους τελικούς χρήστες πειρατικών υπηρεσιών όσο και όσους τις προβάλλουν δημόσια ή διαφημίζονται σε αυτές. Αυτή η περίπτωση αφορά όσους προβάλλουν παράνομα, δημόσια, προστατευόμενο περιεχόμενο, με ή χωρίς εμπορικό όφελος, μια κατηγορία στην οποία εμπίπτουν πειρατές, πειρατικοί ακτιβιστές, καφέ και μπαρ με παράνομες συνδρομές, αλλά και όσοι διαφημίζουν πειρατικές υπηρεσίες ή διαφημίζονται σε αυτές. Τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται σ' αυτή την περίπτωση κλιμακώνονται ανάλογα με την περίπτωση. Συγκεκριμένα: 750 ευρώ για τον τελικό χρήστη 1.500 ευρώ για τους πειρατικούς ακτιβιστές 5.000 ευρώ όταν υπάρχει παράνομη εμπορική δραστηριότητα Σε περίπτωση υποτροπής, τα διοικητικά πρόστιμα διπλασιάζονται, φτάνοντας τα 1.500, 3.000 και 10.000 ευρώ αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αξιόποινο εξαλείφεται όταν ο παραβάτης καταβάλει το διπλάσιο του προστίμου, δηλαδή 1.500 ευρώ για τον τελικό χρήστη. Η πειρατεία οπτικοακουστικού περιεχομένου στην Ελλάδα αποτελεί ένα μακροχρόνιο πρόβλημα, με σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις. Όπως αναφέρεται σε πρόσφατη μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για λογαριασμό της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ), η συνολική ετήσια επίπτωση στο ΑΕΠ της χώρας από την οπτικοακουστική πειρατεία εκτιμάται σε πάνω από 400 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, οι θέσεις εργασίας που χάνονται κάθε χρόνο λόγω της πειρατείας ξεπερνούν ακόμη και τις 5.000 συνολικά στην οικονομία. Παράλληλα, οι απώλειες φόρων από τη συνδρομητική τηλεόραση (ΦΠΑ, ειδικό τέλος 10%) υπολογίζονται σε έως και 59 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ οι απώλειες για την εγχώρια νόμιμη αγορά ανέρχονται σε έως και 162 εκατ. ευρώ ετησίως. Το νέο νομοθετικό πλαίσιο αποτελεί μια προσπάθεια αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου, καθιστώντας σαφείς τις νομικές και οικονομικές συνέπειες για όσους εμπλέκονται στην πειρατεία περιεχομένου, από τους απλούς χρήστες μέχρι τους επαγγελματίες που αποκομίζουν κέρδη από τέτοιες παράνομες δραστηριότητες. Περισσότερες πληροφορίες γύρω από τη διαδικασία επιβολής των προστίμων, τα δικαιώματα των πολιτών και τις διαδικασίες ένστασης αναμένεται να ανακοινωθούν από τα αρμόδια υπουργεία μετά τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Δημοφιλής ανάρτηση nekrik Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 5 Αυγούστου (επεξεργασμένο) "Αξίζει να σημειωθεί ότι το αξιόποινο εξαλείφεται όταν ο παραβάτης καταβάλει το διπλάσιο του προστίμου, δηλαδή 1.500 ευρώ για τον τελικό χρήστη" 🤣 Επεξ/σία 5 Αυγούστου από nekrik 40
Just_travel_everywhere Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου Δυστυχώς πόσα προστύμματα και να ρίξουνε ο έλληνας δεν πρόκειται να τα πληρώσει ποτέ. Εάν δεν προβούν σε κατασχέσεις δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα γιατί τα προστύμματα εύκολα στην Ελλάδα δυστυχώς δεν τα πληρώνεις. Ειδικά εάν δεν έχεις επιχείρηση άρα και να πάει στην εφορία δεν σε ενδιαφέρει. Θα πρέπει υποχρεωτικά να πάει σε κατάσχεση ή να πάει σε φυλάκιση ένα από τα δύο. Μήπως και βάλει μυαλό 2 37 3 14
iorant Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου Έχω μια μεγάλη απορία , έχω stremio στην τηλεόραση και βλέπω μέσω torrent κτλπ ταινίες , σειρές και άλλα. Πώς ακριβώς θα διαπιστώσουν την πειρατεία ; θα αντιγράψουν όλη την κίνηση της γραμμής μου , θα συνθέσουν τα δεδομένα και θα ελέγξουν το περιεχόμενο και θα διαπιστώσουν ότι είδα παράνομα μια σειρά; 9 2
Δημοφιλής ανάρτηση gbras Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 5 Αυγούστου Σε μια χωρα που ο δολοφονος ειναι εξω την ιδια ωρα με αναστολη, που ο καθε μη πω τι παιρνει ενα αυτοκινητο και τριγυρνα σαν το χαρο χωρις να τον ενοχλησει κανενας, μας γραφουν για ποινες γιατι καποιος ειδε πειρατικα ταινια. Κρατος τσιρκο.. 92 23 1
BadIronTree Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου μάλλον δεν θέλουν ή δεν μπορούν να ξανά βγούνε κυβέρνηση και τρέχουν ότι προλάβουν... 19 2 8
Δημοφιλής ανάρτηση John_Fistikis Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 5 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, Just_travel_everywhere είπε Δυστυχώς πόσα προστύμματα και να ρίξουνε ο έλληνας δεν πρόκειται να τα πληρώσει ποτέ. Εάν δεν προβούν σε κατασχέσεις δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα γιατί τα προστύμματα εύκολα στην Ελλάδα δυστυχώς δεν τα πληρώνεις. Ειδικά εάν δεν έχεις επιχείρηση άρα και να πάει στην εφορία δεν σε ενδιαφέρει. Θα πρέπει υποχρεωτικά να πάει σε κατάσχεση ή να πάει σε φυλάκιση ένα από τα δύο. Μήπως και βάλει μυαλό Εγώ λέω να τους επιβάλλεται η θανατική ποινή καλύτερα, να ξεβρωμίσει ο τόπος από τους πειρατές... 9 9 66
cr77 Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Άρα οι πολυεθνικές που κατέβασαν την Άρτα και τα Γιάννενα (και τσόντες πρόσφατα) για "εκπαίδευση ΑΙ" καθαρίζουν με ένα δεκαρικακι εκάστη. Ή θα δηλώσουν ακτιβιστές και θα πέσουν στο τριχιλιαρο;; Επεξ/σία 5 Αυγούστου από cr77 9 4 6
Huruduru Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου 4 λεπτά πριν, iorant είπε Έχω μια μεγάλη απορία , έχω stremio στην τηλεόραση και βλέπω μέσω torrent κτλπ ταινίες , σειρές και άλλα. Πώς ακριβώς θα διαπιστώσουν την πειρατεία ; θα αντιγράψουν όλη την κίνηση της γραμμής μου , θα συνθέσουν τα δεδομένα και θα ελέγξουν το περιεχόμενο και θα διαπιστώσουν ότι είδα παράνομα μια σειρά; Ο ISP σου βλέπει τι ακριβώς κατεβάζεις ή στριμάρεις, πόσο μάλλον όσο αφορούν τα Torrents που είναι p2p. VPN με Zero Log Policy καλύτερα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. 20
Δημοφιλής ανάρτηση aristidis540 Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 5 Αυγούστου 3 λεπτά πριν, Just_travel_everywhere είπε Δυστυχώς πόσα προστύμματα και να ρίξουνε ο έλληνας δεν πρόκειται να τα πληρώσει ποτέ. Εάν δεν προβούν σε κατασχέσεις δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα γιατί τα προστύμματα εύκολα στην Ελλάδα δυστυχώς δεν τα πληρώνεις. Ειδικά εάν δεν έχεις επιχείρηση άρα και να πάει στην εφορία δεν σε ενδιαφέρει. Θα πρέπει υποχρεωτικά να πάει σε κατάσχεση ή να πάει σε φυλάκιση ένα από τα δύο. Μήπως και βάλει μυαλό Συμφωνώ....αν δεις παράνομα ένα επεισόδιο σειράς σε 360p το λιγότερο 2-3 χρόνια φυλακή,,, και ο άλλος 2 εκατ από οπεκεπε, έξω. Σωστός 60 7 9
Grfoxz Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, iorant είπε Έχω μια μεγάλη απορία , έχω stremio στην τηλεόραση και βλέπω μέσω torrent κτλπ ταινίες , σειρές και άλλα. Πώς ακριβώς θα διαπιστώσουν την πειρατεία ; θα αντιγράψουν όλη την κίνηση της γραμμής μου , θα συνθέσουν τα δεδομένα και θα ελέγξουν το περιεχόμενο και θα διαπιστώσουν ότι είδα παράνομα μια σειρά; Στις χώρες που εφαρμόζεται αυτο υπάρχουν γραφεία που κανουν αυτη τη δουλεια. Τους μισθώνει η εταιρεία που θίγεται απο κάποιο torrent (πχ Disney) και αυτοι συνδέονται να κατεβάσουν το εν λογω τόρεντ. Επειδή είναι peer2peer μπορουν να δουν απο που διαμοιράζονται. Στη συνεχεια έχοντας τις IP βρήσκουν σε ποιους ανηκουν. Δεν τους νοιαζει αν κατεβασες ολη τη ταινια αρκει το οτι ήσουν συνδεδεμένος οταν εσκασε ελεγχος Επεξ/σία 5 Αυγούστου από Grfoxz 7 1
vaggos88 Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου 5 λεπτά πριν, iorant είπε Έχω μια μεγάλη απορία , έχω stremio στην τηλεόραση και βλέπω μέσω torrent κτλπ ταινίες , σειρές και άλλα. Πώς ακριβώς θα διαπιστώσουν την πειρατεία ; θα αντιγράψουν όλη την κίνηση της γραμμής μου , θα συνθέσουν τα δεδομένα και θα ελέγξουν το περιεχόμενο και θα διαπιστώσουν ότι είδα παράνομα μια σειρά; και ομως γινεται να σε βρουν. Η καλύτερη λυση για αυτο είναι να βαλεις real debrid συνδρομη που αντι να "κατεβαζει" και να μοιραζει το stremio το torrent αρχειο, απλα το κανει streaming μεσω του σερβερ του real debrid και δεν αφήνει ίχνος. Αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος. Δεν το εχω κανει ακομα αλλα σκεφτομαι να το κανω. 14
Toulio Nicholas Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου Και εννοείται φυσικά ότι αφού πλέον οι ιδιωτικές εταιρείες δεν θα χάνουν τόσα λεφτά ότι θα μπορούν και θα πρέπει να ρίξουν τις συνδρομητικές τιμές ανα μήνα....όπως και να καταργήσουν και τις εισπρακτικές τους απάτες, όπως πχ πληρώνω θεαση σε 3 ταυτόχρονες οθόνες δεν θα μου επιβάλεις αν αυτές οι 3 οθόνες είναι μέσα στο σπίτι μου και κάτω απο την ίδια ip...... TI OXI ????? 9 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις