Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις κυκλοφορήσει καλά η είδηση παντού θα έχουν πετύχει μεγάλο μέρος του στόχου τους, οι περισσότεροι απλοί χρήστες που κάποιος τους έδειξε πώς να βλέπουν έναν αγώνα ή μια ταινία από φόβο και μόνο θα σταματήσουν, δεν θα κάτσουν να βρουν τρόπους να το παρακάμψουν.

Δεν μιλάμε και για κάτι αναγκαίο για να ψαχτεί ένας απλός χρήστης και να ρισκάρει, κάνει μια νόμιμη συνδρομή, πάει σε μια καφετέρια ή βολεύεται με τις δωρεάν υπηρεσίες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, ChrisAttart said:

Αναρωτιεμαι αν με το starlink χρειαζομαι VPN ...

Εχω πελάτη με starlink του οποίου του ήρθε μνμ στην εφαρμογή ότι κατέβασε χωρίς άδεια η απο παρανομη πηγη copyrighted  περιεχόμενο. 

Μάλλον τωρα ο νόμος αυτός επιτρέπει σε αυτόν που θίγεται να ζητήσει στοιχεία απο την starlink. Κάπως ετσι

Το starlink είναι σε νοικιάζομενα οπότε θα έχει ενδιαφέρον πως και ποιος θα τιμωρείται.

Επεξ/σία από pant13
  • Like 3
Δημοσ.

Πάρτε καμιά βαθιά ανάσα και ηρεμήστε διότι το θέμα είναι ασήμαντο. Αγοράστε ένα router που να παίρνει VPN, βάλτε το vpn κατευθείαν εκεί και μη δίνετε σημασία.

Όταν γίνουμε Βόρεια Κορέα, που δεν αργεί, και αποκλείσουν και τα VPN ξανασυζητάμε. 

• Like 10
Δημοσ.
38 minutes ago, iorant said:

Έχω μια μεγάλη απορία , έχω stremio στην τηλεόραση και βλέπω μέσω torrent κτλπ ταινίες , σειρές και άλλα. Πώς ακριβώς θα διαπιστώσουν την πειρατεία ; θα αντιγράψουν όλη την κίνηση της γραμμής μου , θα συνθέσουν τα δεδομένα και θα ελέγξουν το περιεχόμενο και θα διαπιστώσουν ότι είδα παράνομα μια σειρά; 

αν γίνεται μέσω torrent πρέπει να συνδεθεί κάποιος πάνω στον/ους tracker/s οπως εσύ και να καταγράψει τους ενεργούς χρήστες ανά torrent. Χρειάζεται φυσικά κάποια υποδομή για να αποθηκεύσουν logs ώστε να αποδειχτεί ότι ήρθε στο μηχάνημά σου παράνομο περιεχόμενο και αυτή την απορία έχω εγώ ποιος θα το κάνει αυτό. Αν μιλάμε για streaming είναι υποθέτω κάπως πιο εύκολο αφου οι IP που κάνουν το stream είναι σταθερές για αρκετά μεγάλο διάστημα (π.χ. αγώνας ποδοσφαίρου) και μπορεί να γίνει καταγραφή της επικοινωνίας. Τεχνικά γίνεται φυσικά αλλά πρέπει να υπάρχει και κάποιο νομικό πλαίσιο για την απόδειξη της παράνομης δραστηριότητας. Με VPN τα πράγματα περιπλέκονται φυσικά αν μιλάμε για zero logs από τον VPN provider αλλά για να κάνεις seed (torrent) πρέπει και ο VPN provider να υποστηρίζει port forwarding. 

• Like 1
Δημοσ.

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση: αν λειτουργούσε η καταναλωτική συνείδηση και υπήρχε πίεση από τον καταναλωτή για χαμηλές τιμές αντί της εύκολης λύσης της πειρατείας, δεν θα φτάναμε στα πρόστιμα. Οι εταιρείες δεν λειτουργούν για την ψυχή της μάνας τους. Από την άλλη, οι μπαταξίδες, ακόμα και μισό ευρώ συνδρομή να υπήρχε, πάλι παράνομα θα κατέβαζαν. 

• Like 6
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, aristidis540 είπε

Μια ερώτηση.....αν έχω ίντερνετ από κινητό τι γίνετε?

To ιδιο ακριβως , ειναι το ΑΦΜ σου δηλωμένο στον αριθμο σου .

• Like 3
Δημοσ.

Είναι τραγική η όλη φάση αν σκεφτεί κανείς ότι μας κλέβουν και μας ληστεύουν κανονικά και το κράτος δεν κάνει τίποτα το ουσιαστικό (τουλάχιστον σε δίκη μου περίπτωση που μου έλεγαν να μαζέψω ΕΓΩ υλικό από κάμερες από τους γείτονες), αλλά τους πήρε ο πόνος για κάτι τέτοιες χαζομάρες 

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, Toulio Nicholas said:

Και εννοείται φυσικά ότι αφού πλέον οι ιδιωτικές εταιρείες δεν θα χάνουν τόσα λεφτά ότι θα μπορούν και θα πρέπει να ρίξουν τις συνδρομητικές τιμές ανα μήνα....όπως και να καταργήσουν και τις εισπρακτικές τους απάτες, όπως πχ πληρώνω θεαση σε 3 ταυτόχρονες οθόνες δεν θα μου επιβάλεις αν αυτές οι 3 οθόνες είναι μέσα στο σπίτι μου και κάτω απο την ίδια ip...... TI OXI ?????

Στη cosmote βλεπεις χωρις επιπλέον κοστος σε 3 συσκευες ταυτοχρονα σε 3 διαφορετικα σπιτια. Τα 2 ομως με αθλητικα. Τσεκαρισμενο εδω και 1 χρονο σχεδον.

Πως προκυπτει οτι ο διαμοιρασμος κωδικων ειναι παρανομος; Αφου μπαινω στην πλατφορμα πχ του netflix με κωδικους, τι μπορουν να κανουν και με ποιον τροπο;

• Like 1
Δημοσ.
46 minutes ago, XarisArgy said:

Αν ξερεις απο που να κατεβασεις και με τι ουτε σε βρισκουν, ουτε torrents, ουτε χρειαζεσαι vpn...

private Torrent πάντα  ήταν  safe εκτός  εάν  είναι  μέλη και αυτοί  :P

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 minutes ago, pant13 said:

Εχω πελάτη με starlink του οποίου του ήρθε μνμ στην εφαρμογή ότι κατέβασε χωρίς άδεια η απο παρανομη πηγη copyrighted  περιεχόμενο. 

Μάλλον τωρα ο νόμος αυτός επιτρέπει σε αυτόν που θίγεται να ζητήσει στοιχεία απο την starlink. Κάπως ετσι

Το starlink είναι σε νοικιάζομενα οπότε θα έχει ενδιαφέρον πως και ποιος θα τιμωρείται.

Ιρλανδία  έχει  έδρα  το Starlink... 
Πες του να βάλει καλό  ρουτερ με VPN service  μέσα να έχει το κεφάλι  του ήσυχο ...

Επεξ/σία από BadIronTree
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nekrik είπε

"Αξίζει να σημειωθεί ότι το αξιόποινο εξαλείφεται όταν ο παραβάτης καταβάλει το διπλάσιο του προστίμου, δηλαδή 1.500 ευρώ για τον τελικό χρήστη"  🤣

Τι δεν καταλαβαίνεις στην Ελλάδα 2.0;Έχεις λεφτά,είσαι καθαρός ότι κι αν έκανες.Δεν έχεις,εσύ φταις.-

Σιγά σιγά με τη πολύ δημοκρατία…

• Like 6
Δημοσ.
10 minutes ago, panagiotis1988 said:

....Πως προκυπτει οτι ο διαμοιρασμος κωδικων ειναι παρανομος; Αφου μπαινω στην πλατφορμα πχ του netflix με κωδικους, τι μπορουν να κανουν και με ποιον τροπο;

Δεν εννοεί αυτό.

Εννοεί οτι αν μπείς σε μια πλατφόρμα τρίτου που αυτη η πλατφόρμα παρέχει (παρανόμως) το περιεχόμενο που έχει μέσα το νετφλιξ, ντισνει κ.ο.κ.  τότε χαρακτηρίζεσαι και εσύ "παράνομος".

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Loup-Garou είπε

Αμα κατεβάζεις απο την καφετέρια τι γίνετε;

Αν η συνδρομή που έχει η καφετέρια είναι επαγγελματική τότε το πιθανότερο είναι ότι τη γλιτώνει (η καφετέρια). Η λογική όμως λέει ότι αυτός που κατέβαζε από εκεί θα τη γλιτώσει στην αρχή αλλά αν το κάνει συστηματικά θα τον κυνηγήσουν και πιθανόν και τον ιδιοκτήτη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...