JimFactor Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στο φόρουμ Είμαι φοιτητής Πληροφορικής (προπτυχιακός), αρκετά συνεπής και καλά καταρτισμένος θεωρώ, πιάνω τα concepts, διαβάζω σταθερά, δεν το έχω αφήσει στην τύχη του. Παρ’ όλα αυτά, όσο πλησιάζει το πτυχίο νιώθω όλο και πιο μπερδεμένος για το τι ειδικότητα να ακολουθήσω και πώς να κινηθώ επαγγελματικά. Ακούω παντού για επιλογές όπως Web, DevOps, Data Science, AI, Cybersecurity, Mobile, κλπ, αλλά δεν ξέρω τι μου ταιριάζει πραγματικά. Και την ίδια ώρα σκέφτομαι ότι ό,τι και να διαλέξεις, πάντα θα υπάρχει το φάντασμα του AI πάνω από το κεφάλι σου. Με τρομάζει η ιδέα ότι μπορεί να αφιερώσω χρόνο να γίνω καλός σε κάτι, και σε 1-2 χρόνια να υπάρχει εργαλείο τύπου GPT που να μπορεί να κάνει 80% της δουλειάς ενός junior. Ήδη βλέπω πως μπορεί να γράψει κώδικα, να εξηγεί bugs, να προτείνει αρχιτεκτονική, ακόμα και να “προγραμματίζει” σε κάποιο βαθμό. Δε θα πω ψέματα εμένα στη σχολή με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στη σχολή και στο κατανοήσω τη λογική του software development αλλά σίγουρα στο μέλλον δε θα είναι απλά ένα "εργαλείο " όπως τώρα. Επεξ/σία 5 Αυγούστου από JimFactor
vamvakoolas Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου cybersecurity: οσο και να υπαρχει ΑΙ κατα τη γνωμη μου χρειαζεται επιβλεψη. Επισης το ΑΙ δε μπορει να σε βοηθησει στην επιλογη λυσεων (π.χ μπορει να προτεινει προμηθευτες που να μην υπαρχουν στη χωρα/πολη) ουτε να μαζεψεις ολες τις απαιτησεις απο την εταιρια/οργανισμο. Mobile αν και εγω φοβομουν, στη πραξη το testing δεν ειναι τοσο απλη υποθεση μιας και το hardware των συσκευων ειδικα android δεν ειναι το ιδιο και αρκετοι φορεις δε δημοσιευουν τα αποτελεσματα απο δοκιμες. Απο την αλλη ξεχασες και το κομματι του δικτυου που και εκει πιστευω οτι δε μπορει να καλυψει ακομα το ΑΙ
TechWeirdo Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου Υπάρχει σοβαρό θέμα ιδιωτικότητας, οπότε κανένα ΑΙ δεν σε βοηθάει με βεβαιότητα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα