Seleore Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 26 Σεπτεμβρη του 1997. Η «νυφη» του Θερμαικου ζει μεγαλειωδεις στιγμες, καθως στα πλαισια της πολιτιστικης πρωτευουσας της Ευρωπης, θα γινει μια απο τις μεγαλυτερες συναυλιες που εχουν πραγματοποιηθει ποτε στη χωρα, αυτη των U2. Όλοι όσοι πήγαμε εκείνη τη βραδιά στο Λιμάνι, αλλά και οι υπόλοιποι που μπορεί να απόλαυσαν τη συναυλία από κάποια γιγαντοοθόνη (νομίζω σίγουρα Αριστοτελους πρέπει να ήταν ), έβλεπαν ένα ανεπανάληπτο σόου, που ειδικά εμάς τους ¨ντοπιους¨ μας έκανε να νιώθουμε και λίγο προνομιούχοι σε σχέση με τους «χαμουτζηδες» της Αθήνας , θυμίζοντας τα χρόνια της μπασκετικής ανωτερότητας των ομάδων της πόλης. Η καζούρα στους φίλους από κάτω που δεν μπόρεσαν να ανέβουν ήταν αστείρευτη. Μερικα χρόνια αργότερα, βέβαια, οι Ιρλανδοί εμφανίστηκαν και Αθήνα , αλλά η πρωτιά μας έμεινε. Και μόνο αυτή, καθώς όσο πέρναγαν τα χρόνια, ολοένα και λιγότερα ονόματα ερχόταν εδώ πάνω. Από τα μεγαλεία των U2, των Radiohead, των Archive, Godspeed You Black Emperor, Queens of the Stone Age, Suede , κλπ, στη συναυλιακή νέκρα των τελευταίων καλοκαιριών. Οι αγαπημένοι Mogwai , που έχουν έρθει τουλάχιστον 2 φορές που θυμάμαι, φέτος μόνο Αθηνα, το ίδιο κι οι Archive. Καλά δε συζητάμε για ονόματα επιπέδου Coldplay ή Metallica, ούτε καν σκέψη να έβαζαν καμία μέρα και στη συμπρωτεύουσα. Δε ξέρω τους λόγους, μόνο να υποθέσω, αλλά πραγματικά είναι απογοητευτικό. Και δεν το πιστεύω ότι είναι η έλλειψη χώρων . Θα ήταν πολύ δυσκολο δηλαδή να έρθουν οι υπέροχοι Sigur ros στο Μέγαρο Μουσικής , με τα ορχηστρικά σχήματα που τους συνοδεύουν τώρα τελευταία ? Μάλλον όνειρο θερινής νυχτός. Επεξ/σία 8 Αυγούστου από Seleore 1
sakis han Δημοσ. 8 Αυγούστου Δημοσ. 8 Αυγούστου Φιλε μου, κακα τα ψεματα, ο Μυλος ξεκινησε το hype των συναυλιων και μαζι με τον Μυλο πεθανε. Οι υπολοιποι απλα μυριστηκαν χρημα και μπηκαν στον χορο χωρις καμια ιδεολογια και οραμα. Φυσικο ηταν πολλοι απο αυτους να φανε τα μουτρα τους, αυτα εχουν οι αρπαχτες. Τη σημερον ημερα χωρις αυτο το hype που υπηρχε καποτε και με τον κοσμο να ειναι ολη μερα καρφωμενος σε μια οθονη ποιος θα τολμηση να παρει το ρισκο?...οι ιδεολογιες βλεπεις ψοφησαν, μαζι με τα ευρωπαικα και κρατικα κονδυλια😉
Seleore Δημοσ. 8 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 10 λεπτά πριν, sakis han είπε Φιλε μου, κακα τα ψεματα, ο Μυλος ξεκινησε το hype των συναυλιων και μαζι με τον Μυλο πεθανε. Οι υπολοιποι απλα μυριστηκαν χρημα και μπηκαν στον χορο χωρις καμια ιδεολογια και οραμα. Φυσικο ηταν πολλοι απο αυτους να φανε τα μουτρα τους, αυτα εχουν οι αρπαχτες. Τη σημερον ημερα χωρις αυτο το hype που υπηρχε καποτε και με τον κοσμο να ειναι ολη μερα καρφωμενος σε μια οθονη ποιος θα τολμηση να παρει το ρισκο?...οι ιδεολογιες βλεπεις ψοφησαν, μαζι με τα ευρωπαικα και κρατικα κονδυλια😉 Ε και στην Αθήνα δηλαδή δεν ισχύουν αυτά? Εντάξει δεν είπαμε να ερχονται ολοι, αλλα κάποτε ανέβαιναν και εδω αρκετοί. Οσο για το κοινο της πολης, μια χαρά μπορεί να καλύψει τους χώρους. Αλλά και μεγαλύτερα ονόματα, ακόμη κι αν δεν έρθουν από ολη τη Βορεια Ελλάδα, θα έρθουν κι από Βαλκάνια. Δεν είναι ιδεολογικο το ζήτημα, υποθέτω είναι και τα οικονομικά στη μεση, απλα μου κανει εντύπωση που κάποτε ερχόταν αξιολογα ονόματα και τώρα έρχονται οι Nouvelle Vague και οι ξεχασμένοι Puressence(!) και λέμε ευχαριστώ. Πιθανότατα κατι με τις εταιριες διοργανωσης θα παιζει, για κάποιο λογο το θεωρούν ρίσκο. Δε γνωρίζω τι ακριβως συμβαίνει, ισως υπάρχει εξήγηση, απλα το παράπονό μου είπα και τη διαπίστωση ότι διηγωντας τα να κλαις!
poulinos Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου On 07/08/2025 at 18:43, Seleore said: 26 Σεπτεμβρη του 1997. Η «νυφη» του Θερμαικου ζει μεγαλειωδεις στιγμες, καθως στα πλαισια της πολιτιστικης πρωτευουσας της Ευρωπης, θα γινει μια απο τις μεγαλυτερες συναυλιες που εχουν πραγματοποιηθει ποτε στη χωρα, αυτη των U2. Όλοι όσοι πήγαμε εκείνη τη βραδιά στο Λιμάνι, αλλά και οι υπόλοιποι που μπορεί να απόλαυσαν τη συναυλία από κάποια γιγαντοοθόνη (νομίζω σίγουρα Αριστοτελους πρέπει να ήταν ), έβλεπαν ένα ανεπανάληπτο σόου, που ειδικά εμάς τους ¨ντοπιους¨ μας έκανε να νιώθουμε και λίγο προνομιούχοι σε σχέση με τους «χαμουτζηδες» της Αθήνας , θυμίζοντας τα χρόνια της μπασκετικής ανωτερότητας των ομάδων της πόλης. Η καζούρα στους φίλους από κάτω που δεν μπόρεσαν να ανέβουν ήταν αστείρευτη. Μερικα χρόνια αργότερα, βέβαια, οι Ιρλανδοί εμφανίστηκαν και Αθήνα , αλλά η πρωτιά μας έμεινε. Και μόνο αυτή, καθώς όσο πέρναγαν τα χρόνια, ολοένα και λιγότερα ονόματα ερχόταν εδώ πάνω. Από τα μεγαλεία των U2, των Radiohead, των Archive, Godspeed You Black Emperor, Queens of the Stone Age, Suede , κλπ, στη συναυλιακή νέκρα των τελευταίων καλοκαιριών. Οι αγαπημένοι Mogwai , που έχουν έρθει τουλάχιστον 2 φορές που θυμάμαι, φέτος μόνο Αθηνα, το ίδιο κι οι Archive. Καλά δε συζητάμε για ονόματα επιπέδου Coldplay ή Metallica, ούτε καν σκέψη να έβαζαν καμία μέρα και στη συμπρωτεύουσα. Δε ξέρω τους λόγους, μόνο να υποθέσω, αλλά πραγματικά είναι απογοητευτικό. Και δεν το πιστεύω ότι είναι η έλλειψη χώρων . Θα ήταν πολύ δυσκολο δηλαδή να έρθουν οι υπέροχοι Sigur ros στο Μέγαρο Μουσικής , με τα ορχηστρικά σχήματα που τους συνοδεύουν τώρα τελευταία ? Μάλλον όνειρο θερινής νυχτός. σε ολα τα πραγματα υπαρχει μια απκη εξηγηση. ασχετσ με το τι θελουμε εμεις στην πραξη θα πανε εκει που υπαρχουν πιο πολλα ατομα αρα θα πανε πιο πολλοι αρα παραπανω tickets που tickets ισον λεφτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα