Noreak Δημοσ. Παρασκευή στις 01:22 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:22 πμ (επεξεργασμένο) Αντιμετωπιζω ενα περιεργο θεμα με την οθονη ενος παλιου συστηματος που χρησιμοποιουν τα ανιψια για σερφαρισμα. Οταν υπαρχει κινηση στην οθονη πχ οταν κινειται το ποντικι ή οταν παταω το start, οταν παιζει ενα βιντεο, οριζοντιες αχνες φωτεινες γραμμες ανεβοκατεβαινουν. Οι γραμμες δεν ειναι εντονες και εχουν αρκετο παχος. Περισσοτερο μου μοιαζει σα να ειναι περιοχες μεγαλυτερης φωτεινοτητας, παρα οτι ειναι γραμμες καποιου χρωματος. Το συστημα αποτελειται απο τα εξης : AMD FX-6300, Asus M5A97 EVO R2.0, Nvidia 450 GTS, Corsair TX550M, 2x4 GB Corsair XMS3 1600MHz και η οθονη μια παμπαλαια LG Flatron W2042S. Οι πρωτοι υποπτοι θεωρησα οτι ηταν η οθονη, καρτα γραφικων και το ποντικι, δοκιμασα αρχικα ενα αλλο ποντικι αλλα καμια αλλαγη. Την επομενη μερα δανειστηκα απο ενα φιλο μια οθονη και ενα παλιο μηχανημα χωρις καρτα γραφικων. Με την αλλη οθονη το προβλημα εξααφανιστηκε, αρα σιγουρος οτι φταιει η οθονη αρχιζω να κοιταω στα μεταχειρισμενα. Τη μεθεπομενη μερα απο περιεργια λεω να δοκιμασω την οθονη στο αλλο μηχανημα, οποτε βαζω την καρτα γραφικων απο το δικο μου και κουμπωνω την προβληματικη οθονη και κοιτα να δεις.. δεν εμφανιζει το προβλημα! Κανω επαναληψη τις δοκιμες για σιγουρια απο την αρχη, τα ιδια αποτελασματα. Αρα και η οθονη και η καρτα γραφικων δεν εχουν θεμα αφου λειτουργουν με αλλους συνδυασμους hardware. Μεταξυ αλλων εχω δοκιμασει χωρις αποτελεσμα τα εξης : Αλλαξα 4-5 θεσεις usb που κουμπωνει το mouse. Αλλαξα ρυθμισεις για τις usb θυρες στο bios Εκανα επαναφορα των ρυθμισεων του bios. Εβαλα παλιοτερη εκδοση του driver της nvidia Πειραξα διαφορες ρυθμισεις του driver οπως και αλλαξα αναλυση οθονης και Hz Δοκιμασα ubuntu απο usb flash drive Να πω επισης οτι η οθονη κουμπωνει στην καρτα γραφικων με ανταπτορα απο DVI σε VGA και με τον ιδιο τροπο συνδεθηκε και η οθονη που δανειστηκα. Εχω στερεψει απο ιδεες, ειναι σαν να αποφασισε η οθονη να εχει θεμα με το συγκεκριμενο hardware. Οποιαδηποτε προταση παραπανω απο ευπροσδεκτη. Επεξ/σία Παρασκευή στις 01:23 πμ από Noreak
benign Δημοσ. Παρασκευή στις 01:43 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:43 πμ 19 minutes ago, Noreak said: Αντιμετωπιζω ενα περιεργο θεμα με την οθονη ενος παλιου συστηματος που χρησιμοποιουν τα ανιψια για σερφαρισμα. Οταν υπαρχει κινηση στην οθονη πχ οταν κινειται το ποντικι ή οταν παταω το start, οταν παιζει ενα βιντεο, οριζοντιες αχνες φωτεινες γραμμες ανεβοκατεβαινουν. Οι γραμμες δεν ειναι εντονες και εχουν αρκετο παχος. Περισσοτερο μου μοιαζει σα να ειναι περιοχες μεγαλυτερης φωτεινοτητας, παρα οτι ειναι γραμμες καποιου χρωματος. Το συστημα αποτελειται απο τα εξης : AMD FX-6300, Asus M5A97 EVO R2.0, Nvidia 450 GTS, Corsair TX550M, 2x4 GB Corsair XMS3 1600MHz και η οθονη μια παμπαλαια LG Flatron W2042S. Οι πρωτοι υποπτοι θεωρησα οτι ηταν η οθονη, καρτα γραφικων και το ποντικι, δοκιμασα αρχικα ενα αλλο ποντικι αλλα καμια αλλαγη. Την επομενη μερα δανειστηκα απο ενα φιλο μια οθονη και ενα παλιο μηχανημα χωρις καρτα γραφικων. Με την αλλη οθονη το προβλημα εξααφανιστηκε, αρα σιγουρος οτι φταιει η οθονη αρχιζω να κοιταω στα μεταχειρισμενα. Τη μεθεπομενη μερα απο περιεργια λεω να δοκιμασω την οθονη στο αλλο μηχανημα, οποτε βαζω την καρτα γραφικων απο το δικο μου και κουμπωνω την προβληματικη οθονη και κοιτα να δεις.. δεν εμφανιζει το προβλημα! Κανω επαναληψη τις δοκιμες για σιγουρια απο την αρχη, τα ιδια αποτελασματα. Αρα και η οθονη και η καρτα γραφικων δεν εχουν θεμα αφου λειτουργουν με αλλους συνδυασμους hardware. Μεταξυ αλλων εχω δοκιμασει χωρις αποτελεσμα τα εξης : Αλλαξα 4-5 θεσεις usb που κουμπωνει το mouse. Αλλαξα ρυθμισεις για τις usb θυρες στο bios Εκανα επαναφορα των ρυθμισεων του bios. Εβαλα παλιοτερη εκδοση του driver της nvidia Πειραξα διαφορες ρυθμισεις του driver οπως και αλλαξα αναλυση οθονης και Hz Δοκιμασα ubuntu απο usb flash drive Να πω επισης οτι η οθονη κουμπωνει στην καρτα γραφικων με ανταπτορα απο DVI σε VGA και με τον ιδιο τροπο συνδεθηκε και η οθονη που δανειστηκα. Εχω στερεψει απο ιδεες, ειναι σαν να αποφασισε η οθονη να εχει θεμα με το συγκεκριμενο hardware. Οποιαδηποτε προταση παραπανω απο ευπροσδεκτη. Μπορει να εχει σκονη η pci-e θυρα του προβληματικου υπολογιστη η να χαλασε. Αν εχεις blower,φυσηξε καλα στην θυρα και ξαναδοκιμασε. Μετα βλεπουμε,μπορει να ειναι και αλλοι λογοι. 1
micos000 Δημοσ. Παρασκευή στις 03:54 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:54 μμ Δοκίμασε να κατεβάσεις την φωτεινότητα και την αντίθεση από το μενού της οθόνης ή να ορίσεις διαφορετικό προφίλ (movie, gaming, internet κτλ) αν έχει. 1
@topos Δημοσ. Παρασκευή στις 06:52 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 06:52 μμ Α)Το ποντίκι σίγουρα δεν έχει καμία σχέση. Β)Καθάρισε λίγο τις επαφές σε οθόνη και κάρτα γραφικών. Γ)Δοκίμασε την "προβληματική" οθόνη στον "δικό" της υπολογιστή με άλλο καλώδιο. Ακόμα και με διαφορετικού τυπου καλώδιο -εαν π.χ είναι συνδεδεμένη με d-sub, δοκίμασε με HDMI(η τέλος πάντων ότι συνδέσεις έχεις διαθέσιμες στην οθόνη/υπολογιστή) 1
Noreak Δημοσ. Σάββατο στις 01:07 πμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 01:07 πμ (επεξεργασμένο) Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια, τα εχω κανει ολα αυτα, εχω καθαρισει επαφες στα παντα, αλλαξα καλωδιο, εννοειται εχω πειραξει φωτεινοτητα και αλλες ρυθμισεις εξαρχης, δοκιμασα στη δευτερη θυρα DVI, δυστυχως δεν εχω ανταπτορα απο mini hdmi σε d-sub, αλλα οπως περιμενα δεν εφτιαξε. Και το βρισκω αναμενομενο γιατι η ουσια του αρχικου μου ποστ ειναι η εξης : Η υποτιθεμενη προβληματικη οθονη, μαζι και το καλωδιο, λειτουργει μια χαρα σε αλλο υπολογιστη Ο υποτιθεμενα προβληματικος υπολογιστης λειτουργει μια χαρα με αλλη οθονη Το προβλημα εμφανιζεται οταν η οθονη ειναι στο συγκεκριμενο μηχανημα. Και να πω οτι ειχε εξαρχης θεμα.. το προβλημα εχει λιγες βδομαδες που εμφανιστηκε. Προσωπικα δεν εχω αντιμετωπισει πιο κουφο προβλημα και πειραζω μηχανηματα εδω και σχεδον δυο δεκαετιες. Να προσθεσω οτι ολες οι δοκιμες εγιναν υπο τις ιδιες συνθηκες, οι οθονες στην ιδια θεση, τα tower στην ιδια θεση, στο ιδιο πολυμπριζο συνδεδεμενα. Και τωρα σκεφτηκα μηπως εχει καποια αλλεργια με το πολυμπριζο, θα δοκιμασω αυριο. Επεξ/σία Σάββατο στις 01:08 πμ από Noreak
29gk Δημοσ. Σάββατο στις 01:29 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:29 πμ Αντιστοιχα ακαταλαβηστικα προβληματα εχω αντιμετωπισει και εγω οταν μεσολαβουν ανταπτορες. Εαν εχεις αλλον δοκιμασε τον και παιξε και με διαφορους συνδυασμους ανταπτορων και καλωδιων. Εναλλακτικα θα επιχειρουσα και μια αποφορτιση μητρικης και ανταπτορα γιατι καμια φορα μενει στατικος και στα καλωδια οθονης.
dsi44 Δημοσ. Σάββατο στις 01:37 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:37 πμ δεν πιστευω να μιλας για κυμα στην οθονη λογω καθετου συγχρονισμου; δηλαδη ενταξει... 1
29gk Δημοσ. Σάββατο στις 01:53 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:53 πμ (επεξεργασμένο) Κοιτα, εφοσον ο ανταπτορας δουλευει, το καλωδιο επισης, η οθονη και τα pc, τοτε καπου αλλου ειναι το ζητημα. Εχω συνολικα 3 ανταπτορες, με τους 2 τωρα σε χρηση, VGA σε HDMI, και οι συνδυασμοι σε διαφορα pc ΔΕΝ δουλευαν παντα. Εννοω οτι πχ το ενα pc με τη μια οθονη, δεν επαιζαν με τον αντπτορα νουμερο 1 αλλα ηταν μια χαρα στον 2 και τον 3. Μετα απο καιρο οταν, ο σημειωμενος ανταπτορας 1 γιατι μου ειχε σπασει τα νευρα και τον ειχα μαρκαρει ως ελλατωματικο, ξαναδοκιμαστηκε στο ακριβως ιδιο pc που ειχε βγαλει το ζητημα, επαιξε και παιζει εδω και χρονια πια μια χαρα !!!! Αντιστοιχα, μια οθονη Samsung 20" του 2005 σε ανταπτορα DVI σε HDMI δεν επαιξε ποτε, ενω δουλευει μια χαρα με αλλον που ειναι VGA σε HDMI. Oμως αυτο ΜΟΝΟΝ κι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με το καλωδιο VGA που ειχε ερθει η οθονη αρχικα. Με αλλα καλωδια VGA απλα δεν παιζει !!! Οποτε καποια στιγμη, απλα το ολο ξεφυγε απο τα ορια της διασκεδαστικης ασχολιας και περασε στη ....Ζωνη του Λυκοφωτος και εχασα καθε ορεξη για εμβανθυση. Απλα αλλαζα ανταπτορα. Επεξ/σία Σάββατο στις 01:54 πμ από 29gk 1
Noreak Δημοσ. Σάββατο στις 02:17 πμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 02:17 πμ (επεξεργασμένο) 28 minutes ago, 29gk said: Κοιτα, εφοσον ο ανταπτορας δουλευει, το καλωδιο επισης, η οθονη και τα pc, τοτε καπου αλλου ειναι το ζητημα. Εχω συνολικα 3 ανταπτορες, με τους 2 τωρα σε χρηση, VGA σε HDMI, και οι συνδυασμοι σε διαφορα pc ΔΕΝ δουλευαν παντα. Εννοω οτι πχ το ενα pc με τη μια οθονη, δεν επαιζαν με τον αντπτορα νουμερο 1 αλλα ηταν μια χαρα στον 2 και τον 3. Μετα απο καιρο οταν, ο σημειωμενος ανταπτορας 1 γιατι μου ειχε σπασει τα νευρα και τον ειχα μαρκαρει ως ελλατωματικο, ξαναδοκιμαστηκε στο ακριβως ιδιο pc που ειχε βγαλει το ζητημα, επαιξε και παιζει εδω και χρονια πια μια χαρα !!!! Αντιστοιχα, μια οθονη Samsung 20" του 2005 σε ανταπτορα DVI σε HDMI δεν επαιξε ποτε, ενω δουλευει μια χαρα με αλλον που ειναι VGA σε HDMI. Oμως αυτο ΜΟΝΟΝ κι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με το καλωδιο VGA που ειχε ερθει η οθονη αρχικα. Με αλλα καλωδια VGA απλα δεν παιζει !!! Οποτε καποια στιγμη, απλα το ολο ξεφυγε απο τα ορια της διασκεδαστικης ασχολιας και περασε στη ....Ζωνη του Λυκοφωτος και εχασα καθε ορεξη για εμβανθυση. Απλα αλλαζα ανταπτορα. Θα παραγγειλω ενα ανταπτορακι και αν οχι μαλλον θα ρισκαρω με μια αλλη οθονη γιατι και εγω ειμαι στη ζωνη του λυκοφωτος μετα απο τοσες μερες που το ψαχνω.. 44 minutes ago, dsi44 said: δεν πιστευω να μιλας για κυμα στην οθονη λογω καθετου συγχρονισμου; δηλαδη ενταξει... Δε ξερω τι ακριβως εννοεις αλλα ναι θα μπορουσες να το πεις κυμα. Επεξ/σία Σάββατο στις 02:22 πμ από Noreak
micos000 Δημοσ. Σάββατο στις 02:20 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:20 πμ Δεν τραβάς ένα βίντεο κανά λεπτό να το δούμε τι ακριβώς είναι;
Noreak Δημοσ. Σάββατο στις 02:35 πμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 02:35 πμ 9 minutes ago, micos000 said: Δεν τραβάς ένα βίντεο κανά λεπτό να το δούμε τι ακριβώς είναι; Το προσπαθησα αλλα δε φαινεται καλα. Ενα μικρο αποσπασμα : https://streamable.com/we9b6l
micos000 Δημοσ. Σάββατο στις 02:38 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:38 πμ (επεξεργασμένο) Όντως, δε φαίνεται σχεδόν καθόλου. Επεξ/σία Σάββατο στις 02:39 πμ από micos000
dsi44 Δημοσ. Σάββατο στις 02:45 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:45 πμ ετσι για πλακα για ενεργοποιησε το vsynch.
Noreak Δημοσ. Σάββατο στις 02:50 πμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 02:50 πμ 10 minutes ago, micos000 said: Όντως, δε φαίνεται σχεδόν καθόλου. https://limewire.com/d/m6Jcr#VLSZG1xHJp Λινκ για κατεβασμα του βιντεο χωρις τη συμπιεση του σαιτ. 5 minutes ago, dsi44 said: ετσι για πλακα για ενεργοποιησε το vsynch. Το ειχα δοκιμασει οπως και το adaptive vsync, τα ιδια.
micos000 Δημοσ. Σάββατο στις 04:48 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:48 μμ Κατέβασες φωτεινότητα, αντίθεση και gamma στο μόνιτορ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα