Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Μέχρι πέρυσι, είχα εντελώς δωρεάν μια έξτρα SIM με data από το συμβόλαιο Vodafone RED Unlimited (υποστηρίζει μέχρι 4 έξτρα SIM data) και μπήκε στον controller του συναγερμού για να μπορώ να ελέγχω λειτουργίες απομακρυσμένα (όπλιση/αφόπλιση) και για ειδοποιήσεις σειρήνας. ΔΕΝ είναι συνδεδεμένοι με κέντρο λήψεων, ούτε το χρειάζομαι οπότε μόνο data ενεργά.
Φέτος, εκτός ότι η χρέωση της έξτρα SIM έγινε 5€, προέκυψε και ανάγκη για 2η, σε άλλο controller συναγερμού στο ίδιο κτίριο.

Οπότε, έχω 12 x 5€ = 60€ x 2 > 120€ το χρόνο για χρήση ελάχιστων MB το μήνα από τους συναγερμούς. 

Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη πιο οικονομική λύση για τέτοιες περιπτώσεις;

Δημοσ.

planet sim ? βάζεις μια φορά και δεν ληγει το υπόλοιπο απ'οσο θυμάμαι οπότε την γεμιζεις μονο οταν υπάρχει λόγος και δεν εχεις πάγια 

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση, την είχα δει τη συγκεκριμένη και στο παρελθόν αλλά μου φάνηκαν λίγο μπερδεμένες οι χρεώσεις τους επειδή καλύπτουν πολλές περιπτώσεις ταυτόχρονα.

Βρήκα και την https://www.iotsim.gr/ σήμερα που μου φαίνεται ότι είναι ακριβώς ότι ζητάω.

Είδα και τον τελευταίο λογαριασμό από τη Vodafone και η κάθε κάρτα SIM για τους συναγερμούς μου έχει κατανάλωση δεδομένων κάτω από 12MB μηνιαίως!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MiLToS_666 είπε

Καλημέρα,

Μέχρι πέρυσι, είχα εντελώς δωρεάν μια έξτρα SIM με data από το συμβόλαιο Vodafone RED Unlimited (υποστηρίζει μέχρι 4 έξτρα SIM data) και μπήκε στον controller του συναγερμού για να μπορώ να ελέγχω λειτουργίες απομακρυσμένα (όπλιση/αφόπλιση) και για ειδοποιήσεις σειρήνας. ΔΕΝ είναι συνδεδεμένοι με κέντρο λήψεων, ούτε το χρειάζομαι οπότε μόνο data ενεργά.
Φέτος, εκτός ότι η χρέωση της έξτρα SIM έγινε 5€, προέκυψε και ανάγκη για 2η, σε άλλο controller συναγερμού στο ίδιο κτίριο.

Οπότε, έχω 12 x 5€ = 60€ x 2 > 120€ το χρόνο για χρήση ελάχιστων MB το μήνα από τους συναγερμούς. 

Βάλε την παλιά SIM σε ένα modem/router, στήσε ένα δίκτυο wifi και όρισε οι controllers των συναγερμών να πέρνουν ασύρματα από αυτό. 

Δημοσ.

Αν οι συναγερμοί που έχω υποστήριζαν WiFi, θα τους είχα συνδέσει με το υπάρχον δίκτυο στο σπίτι, δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο όμως.
Έχω μόνο LTE module σύνδεσης για συγκεκριμένους λόγους στους συναγερμούς γι'αυτό και χρειάζομαι SIM card.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, επειδή η κατανάλωση data μηνιαίως θα είναι πραγματικά ελάχιστη, κοιτάζω το Giga WiFi on the spot και μάλλον θα με καλέσουν για να μάθω λεπτομέρειες γιατί δεν καταλαβαίνω πως το παραγγέλνω και τι θα πληρώνω τελικά εφόσον με καλύπτουν τα 200MB:

Πρόγραμμα Χρήσης: 200ΜΒ
Μηνιαίο Πάγιο: Δωρεάν

• To πρόγραμμα έχει μηδενικό πάγιο και ο συνδρομητής μπορεί να αποσυνδεθεί οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς κάποια επιβάρυνση.
  • Σε περίπτωση αποσύνδεσης, ο συνδρομητής δεν καλείται να καταβάλλει αναπόσβεστο ποσό ή τέλος αποσύνδεσης.
33 λεπτά πριν, thant είπε

Αν θες λίγα data, cosmote 15 GB για 12 μήνες στα 20 ευρώ.

https://www.cosmote.gr/eshop/global/gadgets/productDetailsTangible.jsp?productId=ger_20373370&skuId=ger_20373370

Πολύ καλό, αλλά μετά τους 12 μήνες τι γίνεται; Δεν βλέπω ανάλογο πακέτο ανανέωσης για άλλους 12...

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, MiLToS_666 είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, επειδή η κατανάλωση data μηνιαίως θα είναι πραγματικά ελάχιστη, κοιτάζω το Giga WiFi on the spot και μάλλον θα με καλέσουν για να μάθω λεπτομέρειες γιατί δεν καταλαβαίνω πως το παραγγέλνω και τι θα πληρώνω τελικά εφόσον με καλύπτουν τα 200MB:

Πρόγραμμα Χρήσης: 200ΜΒ
Μηνιαίο Πάγιο: Δωρεάν

• To πρόγραμμα έχει μηδενικό πάγιο και ο συνδρομητής μπορεί να αποσυνδεθεί οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς κάποια επιβάρυνση.
  • Σε περίπτωση αποσύνδεσης, ο συνδρομητής δεν καλείται να καταβάλλει αναπόσβεστο ποσό ή τέλος αποσύνδεσης.

Πολύ καλό, αλλά μετά τους 12 μήνες τι γίνεται; Δεν βλέπω ανάλογο πακέτο ανανέωσης για άλλους 12...

Πας σε βονταφον και φτιάχνεις συμβόλαιο.Θα σου δώσουν την κάρτα και θα την βάλεις στον συναγερμό.Κάθε μήνα θα έχεις 200ΜΒ δωρεάν,αν τα καταναλωσεις δεν θα έχεις πρόσβαση.Τον επόμενο μήνα θα έχεις πάλι 200ΜΒ,δεν προστίθενται τα νέα στα προηγούμενα.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Πας σε βονταφον και φτιάχνεις συμβόλαιο.Θα σου δώσουν την κάρτα και θα την βάλεις στον συναγερμό.Κάθε μήνα θα έχεις 200ΜΒ δωρεάν,αν τα καταναλωσεις δεν θα έχεις πρόσβαση.Τον επόμενο μήνα θα έχεις πάλι 200ΜΒ,δεν προστίθενται τα νέα στα προηγούμενα.

Άρα εφόσον δεν έχει πάγιο, αγοράζω μια κάρτα SIM (όσο κοστίζει η SIM μόνο) που έχει 200MB data το μήνα για πάντα και δεν ασχολούμαι ποτέ ξανά;
Δεν θα το κουράσω άλλο, θα πάω από κατάστημα να ρωτήσω απόψε.

Απορώ πως όταν τους εξήγησα τι χρειάζομαι, δεν μου πρότειναν αυτή τη διαδικασία και επέμεναν με το Internet 4 Sharing που έχουμε τώρα.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, MiLToS_666 είπε

Άρα εφόσον δεν έχει πάγιο, αγοράζω μια κάρτα SIM (όσο κοστίζει η SIM μόνο) που έχει 200MB data το μήνα για πάντα και δεν ασχολούμαι ποτέ ξανά;
Δεν θα το κουράσω άλλο, θα πάω από κατάστημα να ρωτήσω απόψε.

Απορώ πως όταν τους εξήγησα τι χρειάζομαι, δεν μου πρότειναν αυτή τη διαδικασία και επέμεναν με το Internet 4 Sharing που έχουμε τώρα.

Γιατί να σου δώσουν τζάμπα κάτι αντί για κάτι άλλο απο το οποίο θα βγάλουν κέρδος; 

Κακώς τους εξήγησες τι θες να κάνεις.Απλά θα ρωτάς αν δεν βάλεις πακέτο τι θα πληρώνεις.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Γιατί να σου δώσουν τζάμπα κάτι αντί για κάτι άλλο απο το οποίο θα βγάλουν κέρδος; 

Κακώς τους εξήγησες τι θες να κάνεις.Απλά θα ρωτάς αν δεν βάλεις πακέτο τι θα πληρώνεις.

Λογικότατη προσέγγιση!
Βέβαια αν δεν εξηγούσα τη χρήση που το θέλω, δεν ξέρω καν αν θα έπαιρνα SIM εκείνη τη μέρα που τη χρειάστηκα.

• Like 1
Δημοσ.
5 hours ago, MiLToS_666 said:

Καλημέρα,

Εχω βαλει και εγω και επισης δοκιμασα και στο αυτοκινητο και μου βαλαν μια απο αυτες τις global, αισχος ειχε θεμα με cosmote, καμια υποστήριξη τιποτα απο την εταιρεια και τελος πηρα μια καρτοκινιτη για να ειμαι ησυχος. Αυτο που θελω να πω οτι για τετοιες δουλειες δεν θα πηγαινε σε εταιρειες αγνωστες που μπορει να εχει θεμα, τα 120€ το χρόνο νομίζω ειναι τίποτα για την ασφάλεια σου σε αυτο το τομέα.

• Λύση
Δημοσ.

Εχω την Giga WiFi εδω και 2 χρόνια. Αν σου φτανουν τα 200MB τον μηνα (που λογικα σου φτανουν με συναγερμο) τοτε ειναι οντως δωρεαν καθε μηνα.

Πηγαινε στο καταστημα Vodafone και απλα πες οτι θες την sim. Μην τους πεις για συναγερμους γιατι θα τους μπερδεψεις. Λογικα θα προσπαθησουν να σου πουλησουν και router μαζι. Πες τους οτι θες μονο την sim και τιποτα αλλο.

Καθε μηνα θα σου ερχεται απλα ενα sms στο κινητο που θα σου λεει να μπεις να πληρωσεις τον λογαριασμο των 0 ευρω. Εσυ προφανως δεν θα κανεις τιποτα.

Για την ιστορια απλα να αναφερω οτι επιτηδες εβαλα συναγερμο που συνδεεται κανονικα ενσυρματα στο κανονικο δικτυο μου. Ακριβως για να μην εχω τετοια θεματα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...