imr Δημοσ. 8 Αυγούστου Δημοσ. 8 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, με την γυναικα μου ζουμε εδω και χρονια Αθηνα και τελευταια υπάρχει μια σκέψη να μετακομίσουμε Χαλκίδα που υπάρχει ηδη σπιτι. Αυτη δουλευει απο το σπιτι οποτε δεν υπάρχει θέμα, εγω πηγαινω 3 φορες την εβδομαδα στο κέντρο, Ηδη κανω 1 ωρα, οποτε θα παει στις 2 Αξιζει σαν κινηση? το εχει κανει καποιος? To κοστος για τις μετακινήσεις (βενζινες, διοδια, παρκινγγ) οπως το υπολογιζω θα ειναι στα ~400-500 ευρω (με ηλεκτρικο τα μισα) οποτε μια η αλλη με ενα πολυ φτηνο ενοικιο Η αποσταση προσωπικα δεν με πειραζει τοσο, σε παλαιοτερη δουλεια εκανα 1:30 ωρα καθημερινα Ενας βασικος παραγοντας ειναι το παιδι, ειναι ακομα νηπιαγωγειο, στην Αθηνα θα ειναι σε ιδιωτικο σχολειο , στην Χαλκιδα δημοσιο. Δεν υπολογιζω το κοστος αλλα σκεφτομαι που θα ειναι καλυτερα να μεγαλωσει, θα προσφερει η Χαλκιδα κατι καλυτερο απο την Αθηνα? Επεξ/σία 8 Αυγούστου από imr
djcat Δημοσ. 8 Αυγούστου Δημοσ. 8 Αυγούστου εφυγες χθες, απλα να ξερεις πως τις ωρες αιχμης θα εχεις κινηση και για να μπεις-βγεις απο Χαλκιδα. 4
12mats Δημοσ. 8 Αυγούστου Δημοσ. 8 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, imr είπε Καλησπέρα, με την γυναικα μου ζουμε εδω και χρονια Αθηνα και τελευταια υπάρχει μια σκέψη να μετακομίσουμε Χαλκίδα που υπάρχει ηδη σπιτι. Αυτη δουλευει απο το σπιτι οποτε δεν υπάρχει θέμα, εγω πηγαινω 3 φορες την εβδομαδα στο κέντρο, Ηδη κανω 1 ωρα, οποτε θα παει στις 2 Αξιζει σαν κινηση? το εχει κανει καποιος? To κοστος για τις μετακινήσεις (βενζινες, διοδια, παρκινγγ) οπως το υπολογιζω θα ειναι στα ~400-500 ευρω (με ηλεκτρικο τα μισα) οποτε μια η αλλη με ενα πολυ φτηνο ενοικιο Η αποσταση προσωπικα δεν με πειραζει τοσο, σε παλαιοτερη δουλεια εκανα 1:30 ωρα καθημερινα Ενας βασικος παραγοντας ειναι το παιδι, ειναι ακομα νηπιαγωγειο, στην Αθηνα θα ειναι σε ιδιωτικο σχολειο , στην Χαλκιδα δημοσιο. Δεν υπολογιζω το κοστος αλλα σκεφτομαι που θα ειναι καλυτερα να μεγαλωσει, θα προσφερει η Χαλκιδα κατι καλυτερο απο την Αθηνα? Το κάνει ο Γαμπρος μου μένουν πριν την Ερετρια, γενικα εχει επιλογές αλλα οχι οπως η Αθηνα... νομίζω εξαρταται τι θες απο την Ζωη σου. σιγουρα ειναι λιγο παραπανω κουραση τα πηγαινε ελα αλλα το βρισκεις νομιζω Επεξ/σία 8 Αυγούστου από 12mats 1
vamvakoolas Δημοσ. 8 Αυγούστου Δημοσ. 8 Αυγούστου (επεξεργασμένο) ΕΦΥΓΕΣ ΧΘΕΣ αρκετοι εδω και περιπου 10 χρονια εχουν κανει το ιδιο απο Αθηνα οχι μονο χαλκιδα αλλα απο Ωρωπο, μεχρι και δροσσια. Το πρωι σου προτεινω να φευγεις κατα τις 06.00 με 6.15 και θα εισαι κομπλε. Αν φτασεις νωριτερα Αθηνα πιες ενα καφε... Το εκανα μετα το πασχα και ελαχιστη κινηση βρηκα πολυ χαμηλα (απο Κηφισια και κατω) αν και εφυγα γυρω στις 06.40 Για το ελα...υπομονη, ισως ειναι καλυτερα να φευγεις πιο μετα (τις 18.00) Το βιωτικο επιπεδο τοσο για μεγαλους αλλα κυριως για μικρα δεν εχει καμια σχεση: μιλαμε για φιλιες δυνατες σχεδον αδελφικες, μπορεις να φας πραγματικα φρεσκο ψαρι και φρουτα/λαχανικα, μπορεις να εξερευνησεις ανετα ολη την ευβοια ενω εγκληματικοτητα δε συγκρινεται με Αθηνα (οχι οτι δεν εχει). Το συν για ολους ειναι ακομα και το χειμωνα δεν ειναι νεκρα οπως παλια (μη ξεχναμε και τους φοιτητες που λογω ακριβειας αρκετοι πλεον την επιλεγουν!) Επεξ/σία 8 Αυγούστου από vamvakoolas 1
Morosana Δημοσ. 8 Αυγούστου Δημοσ. 8 Αυγούστου Κάθε απόφαση να αφήσεις το κέντρο όταν έχεις παιδιά είναι καλή επιλογή που έχει και τα αρνητικά της. Μοιραία με την απόσταση θα χαθείς με φίλους και γνωστούς αλλά πάντα θα είναι και μια τέλεια δικαιολογία όταν θες να αποφύγεις κάποιον. Καλή επιλογή όσο τα παιδί είναι μικρό για να μεγαλώνει σε πιο ήσυχο περιβάλλον αλλά δύσκολη και θα σε κουράσει όσο μεγαλώνει που θα θέλει να παει πχ στο golden, να έχει κάποιο ταλέντο σε άθλημα και θα χρειάζεται να το πας Αθήνα για προπόνηση ή απλά να θέλει να βγαίνει παραεξω με τους φίλους του.
basilis_k6 Δημοσ. 8 Αυγούστου Δημοσ. 8 Αυγούστου η χαλκιδα σαν πολη ειναι χειρορτερη απο τα περισσοτερα προαστια της αθηνας. αν βεβαια υπαρχει ωραιο σπιτι, κηπος κτλ ε προφανως αλλαζει το πραμα. παντως εγω μολις διαβασα μιαμιση ωρα για να πας δουλεια ανατριχιασα. τι να πω, για 3 φορες το μηνα ανετα, για 3 την εβδομαδα ουτε για πλακα. 10+ ωρες ανα εβδομαδα χαμενος χρονος? εκτος αν σκοπευεις σιγα σιγα να αλλαξεις δουλεια, αυτο ειναι αλλο καπελο. 5
vamvakoolas Δημοσ. 8 Αυγούστου Δημοσ. 8 Αυγούστου 10 minutes ago, basilis_k6 said: η χαλκιδα σαν πολη ειναι χειρορτερη απο τα περισσοτερα προαστια της αθηνας. αν βεβαια υπαρχει ωραιο σπιτι, κηπος κτλ ε προφανως αλλαζει το πραμα. παντως εγω μολις διαβασα μιαμιση ωρα για να πας δουλεια ανατριχιασα. τι να πω, για 3 φορες το μηνα ανετα, για 3 την εβδομαδα ουτε για πλακα. 10+ ωρες ανα εβδομαδα χαμενος χρονος? εκτος αν σκοπευεις σιγα σιγα να αλλαξεις δουλεια, αυτο ειναι αλλο καπελο. εδω τις προαλες πηγα απο Μαρουσι->Ιπποκρατους 8 η ωρα το πρωι και το εκανα μολις.....1ωρα και 20 λεπτα Μεχρι και το αμαξι προτιμαει εθνικη απο το σταματα ξεκινα του λεκανοπεδιου. 3
imr Δημοσ. 8 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου Just now, vamvakoolas said: εδω τις προαλες πηγα απο Μαρουσι->Ιπποκρατους 8 η ωρα το πρωι και το εκανα μολις.....1ωρα και 20 λεπτα Μεχρι και το αμαξι προτιμαει εθνικη απο το σταματα ξεκινα του λεκανοπεδιου. Και η Εθνικη βεβαια μετα τη κηφισια ειναι πηγμενη καθε πρωι/απογευμα βεβαια, δεν ειναι οτι δεν γύτωνω κινηση 12 minutes ago, basilis_k6 said: η χαλκιδα σαν πολη ειναι χειρορτερη απο τα περισσοτερα προαστια της αθηνας. αν βεβαια υπαρχει ωραιο σπιτι, κηπος κτλ ε προφανως αλλαζει το πραμα. παντως εγω μολις διαβασα μιαμιση ωρα για να πας δουλεια ανατριχιασα. τι να πω, για 3 φορες το μηνα ανετα, για 3 την εβδομαδα ουτε για πλακα. 10+ ωρες ανα εβδομαδα χαμενος χρονος? εκτος αν σκοπευεις σιγα σιγα να αλλαξεις δουλεια, αυτο ειναι αλλο καπελο. Δεν μιλαμε να παμε απο διαμερισμα σε καμια βιλα, απο διαμερισμα σε διαμερισμα παμε παλι στα ιδια επιπεδα με αυτο που μενουμε. Δουλεια δεν εχω σκοπο να αλλαξω στο αμεσο μελλον
basilis_k6 Δημοσ. 8 Αυγούστου Δημοσ. 8 Αυγούστου 2 λεπτά πριν, imr είπε Δεν μιλαμε να παμε απο διαμερισμα σε καμια βιλα, απο διαμερισμα σε διαμερισμα παμε παλι στα ιδια επιπεδα με αυτο που μενουμε. Δουλεια δεν εχω σκοπο να αλλαξω στο αμεσο μελλον που μενεις αθηνα?
imr Δημοσ. 8 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 11 minutes ago, basilis_k6 said: που μενεις αθηνα? Μαρουσι
basilis_k6 Δημοσ. 8 Αυγούστου Δημοσ. 8 Αυγούστου 7 λεπτά πριν, imr είπε Μαρουσι ε οχι ρε φιλε. δεν θα πηγαινα απο μαρουσι στη χαλκιδα. χωρις να ξερω σε ποια γειτονια ειναι το ενα και το αλλο σπιτι αλλα οχι... 5
Raki-meze Δημοσ. 8 Αυγούστου Δημοσ. 8 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, imr είπε Αξιζει σαν κινηση? το εχει κανει καποιος? Εγώ έκανα το αντίθετο, από Χαλκίδα που νοίκιαζα, ήρθα Αθήνα , Αγία Παρασκευή, με οικογένεια. Έζησα 4 χρόνια στην Χαλκίδα. Είναι επαρχία, με τα θετικά της, αλλά και τα αρνητικά της. Εμένα προσωπικά μου άρεσε, αλλά έχω μεγαλώσει και ζήσει τα περισσότερα χρόνια επαρχία, οπότε σίγουρα παίζει ρόλο. Θετικά : Βόλτα ή τρέξιμο ή απλά καφέ - φαγητό στην παραλία, αρκετές παιδικές χαρές - πλατείες σε καλό επίπεδο, κοντινά χωριά για βόλτες. Αρνητικά : Κάπως κλειστή κοινωνία, διαφορετική νοοτροπία, αρκετά ακριβή για επαρχία, πολλή κίνηση και δύσκολο παρκάρισμα στην μεριά του νησιού. Το να έχεις το δικό σου σπίτι είναι σοβαρό πλεονέκτημα, αλλά σίγουρα στην αρχή θα νιώσετε την διάφορα της ζωής σε όλα τα επίπεδα. Με τον καιρό μόνο θα φανεί αν σας ταιριάζει ή όχι , ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και αλλού ταιριάζει και του αρέσει, αλλού δεν κάνει χωριό. Αν θες κάτι πιο συγκεκριμένο, στείλε μου p.m. Επεξ/σία 8 Αυγούστου από Raki-meze 5
Morosana Δημοσ. 8 Αυγούστου Δημοσ. 8 Αυγούστου 57 λεπτά πριν, imr είπε Και η Εθνικη βεβαια μετα τη κηφισια ειναι πηγμενη καθε πρωι/απογευμα βεβαια, δεν ειναι οτι δεν γύτωνω κινηση Δεν μιλαμε να παμε απο διαμερισμα σε καμια βιλα, απο διαμερισμα σε διαμερισμα παμε παλι στα ιδια επιπεδα με αυτο που μενουμε. Δουλεια δεν εχω σκοπο να αλλαξω στο αμεσο μελλον Σε περίπτωση που χρειαστεί να αλλάξεις δουλειά ή σταματήσει να είναι τόσο ευέλικτο το σχήμα τι εναλλακτικές έχεις ; Μπορείς να βρεις κάτι αντίστοιχο Χαλκίδα ;
Vstromrider Δημοσ. 8 Αυγούστου Δημοσ. 8 Αυγούστου 1 ώρα πριν, imr είπε Μαρουσι τελευταια βλεπω μεγαλη κινηση απο Μαρουσι προς επαρχια. Μαλλον φταιει που το μαρουσι γινεται μαλλον η μεγαλυτερη χαβουζα του Ν.Αττικης. Απειρες εταιριες , μποτιλιαρισμα διχως αυριο, και ανυπαρκτοι δρομοι. Φύγε χτες! φυγε απο την χαβουζα! πηγαινε χαλκιδα να βολταρεις στην παραλια το ΠΣΚ με το παιδακι σου. 3
imr Δημοσ. 8 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 26 minutes ago, Morosana said: Σε περίπτωση που χρειαστεί να αλλάξεις δουλειά ή σταματήσει να είναι τόσο ευέλικτο το σχήμα τι εναλλακτικές έχεις ; Μπορείς να βρεις κάτι αντίστοιχο Χαλκίδα ; Αν έπρεπε να αλλάξω είναι πιο πιθανό να έβρισκα εντελώς remote Just now, Vstromrider said: τελευταια βλεπω μεγαλη κινηση απο Μαρουσι προς επαρχια. Μαλλον φταιει που το μαρουσι γινεται μαλλον η μεγαλυτερη χαβουζα του Ν.Αττικης. Απειρες εταιριες , μποτιλιαρισμα διχως αυριο, και ανυπαρκτοι δρομοι. Φύγε χτες! φυγε απο την χαβουζα! πηγαινε χαλκιδα να βολταρεις στην παραλια το ΠΣΚ με το παιδακι σου. Ισχύει ότι κάθε χρονιά χειροτερεύει, δεν είναι κέντρο αλλά σίγουρα δεν το λες παραδεισο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα