Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

στην smart TV μου, αν βλέπω (πχ) alpha TV, και πατήσω το κόκκινο κουμπί στο τηλεκοντρόλ, έχω πρόσβαση σε δικτυακό περιεχόμενο του καναλιού (HbbTV ).

Αν έχω μια παλιότερη τηλεόραση, που δεν είναι smart, αλλά της έχω συνδέσει ένα stick τύπου xiaomi Mi stick, κτλ, ποιο είναι το αντίστοιχο του κόκκινου κουμπιού, ώστε να έχω πρόσβαση σε δικτυακό περιεχόμενο του καναλιού?

Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, τότε πώς θα δω πχ ένα παλιό επεισόδιο μιας τηλεοπτικής σειράς μέσω του stick; Αν κατεβάσω την εφαρμογή του alpha στο stick, μετά θα μπορώ κάπως να δω τα παλιά επεισόδια μέσω της εφαρμογής;

Αλλιώς, μήπως με "πλάγιες λύσεις" τύπου kodi, ή κάποια άλλη εφαρμογή, θα μπορούσε να γίνει αυτό που λέω;

Ευχαριστώ,

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα!

Η android συσκευή είναι όπως είναι το κινητό σου, δηλαδή ό,τι κάνεις το κάνεις μέσω εφαρμογών. Για παράδειγμα, μπορείς να στήσεις το Stremio. Εκεί μπορείς να βλέπεις ξένες ταινίες και σειρές, αλλά μπορείς να βλέπεις και τι παίζουν τα ελληνικά κανάλια real time. Δουλεύει με τη λογική εγκατάστησε-το-πρόσθετο. Αντίστοιχα, υπάρχει και το Kodi. Κι αυτό δουλεύει με πρόσθετα-πηγές. Ταινίες, τηλεόραση, μουσική... Έχει πολλές επιλογές.  Όπως μπορείς να μπεις μέσω browser στη σελίδα τηλεοπτικού καναλιού, και από εκεί να παρακολουθήσεις τι παίζει και να δεις ό,τι έχουν διαθέσιμο πχ εκπομπές. Ή να μπεις σε σελίδες που 'χουν ανεβασμένες σειρές κι εκπομπές. 

Οπότε, ναι, μια χαρά γίνεται αυτό που λες. :) 

Επεξ/σία από chvnce
Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι το tv stick προορίζεται για άτομο μεγάλης ηλικίας, που θέλει να βλέπει αποκλειστικά και μόνο ελληνικές σειρές (μιας και κοιμάται νωρίς και δε μπορεί να τις παρακολουθεί το βράδυ που παίζονται κανονικά). Οπότε, όποια λύση και αν ακολουθηθεί, θέλουμε να μπορεί, με έναν σχετικά εύκολο και απλό τρόπο, να βλέπει τα επεισόδια των ελληνικών σειρών (και μόνο).

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, enteacher04 είπε

Η αλήθεια είναι ότι το tv stick προορίζεται για άτομο μεγάλης ηλικίας, που θέλει να βλέπει αποκλειστικά και μόνο ελληνικές σειρές (μιας και κοιμάται νωρίς και δε μπορεί να τις παρακολουθεί το βράδυ που παίζονται κανονικά). Οπότε, όποια λύση και αν ακολουθηθεί, θέλουμε να μπορεί, με έναν σχετικά εύκολο και απλό τρόπο, να βλέπει τα επεισόδια των ελληνικών σειρών (και μόνο).

Έχει γενικότερα επαφή με την τεχνολογία ή απέχει εντελώς;

Έχει μια κάποια διαδικασία το να μπει και να ψάξει αυτό που θέλει να δει. Δεν είναι με ένα κλικ. 

Δημοσ.
24 minutes ago, chvnce said:

Έχει γενικότερα επαφή με την τεχνολογία ή απέχει εντελώς;

Έχει μια κάποια διαδικασία το να μπει και να ψάξει αυτό που θέλει να δει. Δεν είναι με ένα κλικ. 

Δεν έχει μεγάλη επαφή, αλλά κάποια βασικά πράγματα τα ξέρει. Ωστόσο εγώ δεν είμαι καν σίγουρος ότι γίνεται, για παράδειγμα εγκατέστησα στο android κινητό μου το alpha tv app, και εκεί μπορώ να δω live το πρόγραμμα του alpha, αλλά δεν είδα να να υπάρχει τρόπος να δεις παλιότερα επεισόδια που έχουν προβληθεί ήδη.

Από την άλλη, έμαθα ότι ίσως να υπάρχει η δυνατότητα να βάλει cosmote tv μέσω του γιου του, και ίσως το cosmote tv να μπορεί να δείξει και τα παλιά αυτά επεισόδια των καναλιών, εφόσον τα κανάλια περιλαμβάνονται στο πακέτο. Το έχω δει να γίνεται στη nova tv, οπότε υποθέτω ότι θα ισχύει και στην cosmote tv. Αν κάποιος μπορεί να επιβεβαιώσει, θα του ήμουν ευγνώμων 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, enteacher04 είπε

Από την άλλη, έμαθα ότι ίσως να υπάρχει η δυνατότητα να βάλει cosmote tv μέσω του γιου του, και ίσως το cosmote tv να μπορεί να δείξει και τα παλιά αυτά επεισόδια των καναλιών, εφόσον τα κανάλια περιλαμβάνονται στο πακέτο.

Αυτό ακριβώς. Αν έχει ο γιος  cozmote tv τότε πάρε τον αποκωδικοποιητη της εταιρίας (skyworth), βάλε τους κωδικούς του γιου και θα βλέπει ο άνθρωπος κανονικα τα πάντα και θα έχει και το replay TV.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, enteacher04 είπε

Δεν έχει μεγάλη επαφή, αλλά κάποια βασικά πράγματα τα ξέρει. Ωστόσο εγώ δεν είμαι καν σίγουρος ότι γίνεται, για παράδειγμα εγκατέστησα στο android κινητό μου το alpha tv app, και εκεί μπορώ να δω live το πρόγραμμα του alpha, αλλά δεν είδα να να υπάρχει τρόπος να δεις παλιότερα επεισόδια που έχουν προβληθεί ήδη.

Αυτό το app δείχνει μόνο live - είναι μόνο για κινητό, btw. Τίποτε άλλο. Μόνο μέσα πχ απ' το kodi θα μπορούσε να ψάξει τα επεισόδια που δεν είδε. Ή μέσω browser να πάει στη σελίδα τού Alpha. Σαν να μπαίνεις από υπολογιστή, δηλαδή. Είναι το ίδιο. 

Στο δεύτερο σκέλος, σου απάντησαν. Νομίζω είναι το πιο βολικό για εκείνον. 

Δημοσ.
18 minutes ago, micos000 said:

Αυτό ακριβώς. Αν έχει ο γιος  cozmote tv τότε πάρε τον αποκωδικοποιητη της εταιρίας (skyworth), βάλε τους κωδικούς του γιου και θα βλέπει ο άνθρωπος κανονικα τα πάντα και θα έχει και το replay TV.

Χρειάζεται να πάρουμε τον αποκωδικοποιητή, ή μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας απλά εγκαθιστώντας την εφαρμογή της cosmote στο tv stick; Το ρωτάω διότι ο γιος βρίσκεται σε άλλη πόλη, και είναι και λίγο περίεργος (γι'αυτό και ασχολούμαι εγώ, και όχι ο γιος όπως βλέπετε)

Δημοσ.

Την εφαρμογή θέλεις. Πρόσεχε όμως με το xiaomi tv stick καθώς έχει αναφερθεί κάνει συχνά αποσυνδέσεις (wifi μόνο, τρομάρα του) και ότι χάνει το τηλεκοντρόλ και θέλει επανεκκίνηση. Θα προτιμούσα ένα μποξάκι με ethernet εκτός αν δεν είναι εφικτή η σύνδεση με lan.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...