iaiwannis2005 Δημοσ. Δευτέρα στις 12:42 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:42 πμ 1 ώρα πριν, hant είπε 4700u 16/512 90€ αγορά από temu? Τι έφτιαξες εκει Φίλε πραγματικά απίστευτη τιμή μιλάμε έστω και για barebone.20 τεμάχια είχε όλο και ολο.Main pc το έχω για όλες τις χρήσεις.Σουπερ εκτός ότι το ανεμιστηρακι ακούγεται λίγο παραπάνω. 1
devaggos Δημοσ. Δευτέρα στις 08:25 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 08:25 πμ 12 ώρες πριν, csdump είπε Ευχαριστώ @devaggos ! Σκέφτομαι να πάρω τα πιο high-end MINI PCs της εταιρίας γιατί βασικά τα θέλω για καθημερινή χρήση, προγραμματισμός, εργαλεία σουίτας, networking, streaming κ.α, και θέλω να κρατήσει 3 χρόνια τουλάχιστον. Σκέφτομαι το NucBox K10 Intel® 13. Core i9-13900HK, είναι 70 ευρώ φθηνότερο από μοντέλο αντίστοιχων χαρακτηριστικών της bee-link, έχω bee-link και είμαι ευχαριστημένος. Να προχωρήσω σε αγορά; Όσοι έχετε προϊόντα της gmktec είστε ευχαριστημένοι; είναι αξιόπιστα; Εγώ είμαι κάτοχος του k8 plus με τον 8845hs. Πολύ ευχαριστημένος ειδικά για τα λεφτά του. Πήρα το barebone στα 340 και έβαλα δικά μου ram/ssd. Είναι καλή επιλογή θεωρώ
Vasilis 07 Δημοσ. Δευτέρα στις 11:30 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:30 πμ (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, iaiwannis2005 είπε Για να σας καλύψω όλους.Εχω ένα firebat t8 pro plus n100/16 με home assistant os και παίζει εδώ και 9 μήνες ασταμάτητα.Ενα chuwi n100/12 με Zima os και ένα Ryzen 7 4700u 16/512 (90€ αγορά από temu παρακαλώ)ως βασικό pc.Ολα αγοράστηκαν 100€ το καθένα και παίζουν ασταμάτητα και απίστευτα γρήγορα τα πάντα.Επενδυστε άφοβα .Ρωτήστε ότι θελετε Μήπως κάνεις λάθος ? γιατί και εγώ το πήρα τότε στα 116 αλλά ήταν 8GB RAM-256GB SSD.Δε λέω και πάλι καλό deal .Του έβαλα επιπλέον 8GB RAM και άλλαξα τον SSD με 512GB. Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:31 πμ από Vasilis 07
mpregos Δημοσ. Δευτέρα στις 02:30 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:30 μμ Για nas κάνει;ξέρει κανείς;έχει δοκιμάσει
dimoskoutr Δημοσ. Δευτέρα στις 03:03 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:03 μμ 31 λεπτά πριν, mpregos είπε Για nas κάνει;ξέρει κανείς;έχει δοκιμάσει nas με ssd δεν είναι και τόσο καλή ιδέα γενικά. Τώρα αυτό νομίζω παίρνει μόνο δύο δίσκους εσωτερικά. Θες εξωτερικό bay δίσκων. Γενικά mini pc για nas δεν προτείνεται.
nek4d Δημοσ. Τρίτη στις 12:01 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:01 πμ 9 hours ago, mpregos said: Για nas κάνει;ξέρει κανείς;έχει δοκιμάσει Υπαρχουν αλλα μοντελα mini pc για nas (τσεκαρε θεματα προσφορων εδω και παραδιπλα με "Mini PC NAS Server AOOSTAR", αλλα ισχυει οτι σου ειπε ο dimoskoutr, "nas με ssd δεν είναι και τόσο καλή ιδέα γενικά". Στα αναφερα παντως, γιατι αυτα εχουν ετοιμα bays δισκων 2,5", οποτε διαλεγεις ssd η hdd.
KonstasK Δημοσ. Τρίτη στις 03:41 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:41 πμ Καλησπέρα, έχει κάποιος εμπειρία από το μαγαζί; έχω παραγγελία από 2 Αυγούστου το GMKtec NucBox G3 Plus Intel® Twin Lake N150 Intel Twin Lake N150 / Grau / 8GB RAM+256GB SSD στα 101€ με το κωδικό Newsletter αλλά δεν έχει φύγει ακόμα. Αργει τόσο πολύ η αποστολή;
iaiwannis2005 Δημοσ. Τρίτη στις 06:13 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:13 πμ 15 ώρες πριν, dimoskoutr είπε nas με ssd δεν είναι και τόσο καλή ιδέα γενικά. Τώρα αυτό νομίζω παίρνει μόνο δύο δίσκους εσωτερικά. Θες εξωτερικό bay δίσκων. Γενικά mini pc για nas δεν προτείνεται. Κάνει και παρακάνει.zima os τρέχω εγώ και είναι σφαίρα με δύο εξωτερικούς 4+5tb 18 ώρες πριν, Vasilis 07 είπε Μήπως κάνεις λάθος ? γιατί και εγώ το πήρα τότε στα 116 αλλά ήταν 8GB RAM-256GB SSD.Δε λέω και πάλι καλό deal .Του έβαλα επιπλέον 8GB RAM και άλλαξα τον SSD με 512GB. Όχι φίλε μου αυτές ήταν οι τιμές.
dimoskoutr Δημοσ. Τρίτη στις 09:28 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:28 πμ 3 ώρες πριν, iaiwannis2005 είπε Κάνει και παρακάνει.zima os τρέχω εγώ και είναι σφαίρα με δύο εξωτερικούς 4+5tb Όχι φίλε μου αυτές ήταν οι τιμές. Δεν είπα πουθενά ότι δεν γίνεται. Είπα ότι δεν είναι καλή ιδέα. Τώρα αν εσύ θες τα δεδομένα σου να είναι μόνο σε usb εξωτερικούς(λογικά σε raid) είναι άλλο θέμα. Πέρα από όλα τα άλλα δηλαδή να εξαρτάσαι και από τους usb controllers. Οχι ευχαριστώ. Για έξτρα backup ένας usb εξωτερικός ναι, για πρώτο backup με τίποτα. No go για μένα χωρίς εσωτερικούς sata had δίσκους. Δεν είναι θέμα ταχύτητας του υπολογιστή, εγώ έχω ένα Synology nas πιο αργό από τον n150. Είναι θέμα μικρότερης αξιοπιστίας γιατί δημιουργείται και ένα ακόμη μέρος (usb) να πάνε στραβά τα πράγματα.
devaggos Δημοσ. Τρίτη στις 09:42 πμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 09:42 πμ 5 ώρες πριν, KonstasK είπε Καλησπέρα, έχει κάποιος εμπειρία από το μαγαζί; έχω παραγγελία από 2 Αυγούστου το GMKtec NucBox G3 Plus Intel® Twin Lake N150 Intel Twin Lake N150 / Grau / 8GB RAM+256GB SSD στα 101€ με το κωδικό Newsletter αλλά δεν έχει φύγει ακόμα. Αργει τόσο πολύ η αποστολή; Εγώ είχα κάνει παραγγελία το άλλο με τον 8845hs στις 15 Ιουλίου, 17 έγινε αποστολή, 24 παρέλαβα... Περίεργο που αργεί τώρα
iaiwannis2005 Δημοσ. Τρίτη στις 10:37 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:37 πμ 1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε Δεν είπα πουθενά ότι δεν γίνεται. Είπα ότι δεν είναι καλή ιδέα. Τώρα αν εσύ θες τα δεδομένα σου να είναι μόνο σε usb εξωτερικούς(λογικά σε raid) είναι άλλο θέμα. Πέρα από όλα τα άλλα δηλαδή να εξαρτάσαι και από τους usb controllers. Οχι ευχαριστώ. Για έξτρα backup ένας usb εξωτερικός ναι, για πρώτο backup με τίποτα. No go για μένα χωρίς εσωτερικούς sata had δίσκους. Δεν είναι θέμα ταχύτητας του υπολογιστή, εγώ έχω ένα Synology nas πιο αργό από τον n150. Είναι θέμα μικρότερης αξιοπιστίας γιατί δημιουργείται και ένα ακόμη μέρος (usb) να πάνε στραβά τα πράγματα. Φίλε δε συγκρίνεται Synology αλλά μιλάμε και για 5 φορές πάνω κόστος.εδω μιλάμε για 100€
dimoskoutr Δημοσ. Τρίτη στις 11:19 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:19 πμ (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, iaiwannis2005 είπε Φίλε δε συγκρίνεται Synology αλλά μιλάμε και για 5 φορές πάνω κόστος.εδω μιλάμε για 100€ Αν θες nas πηγαίνεις σε ότι πιο οικονομικό do it yourself μηχάνημα 200-250 ευρώ ας πούμε. Στήνεις ότι λειτουργικό θες και βάζεις εσωτερικούς δίσκους όχι εξωτερικούς. Το θέμα μου είναι εκεί. Οχι στο synology ή στο qnap ή δεν ξέρω και εγώ πού αλλού. Γι αυτό δεν πρότεινα την χρήση του σαν nas. Για να μην περιμένει ο αγοραστής σοβαρή υλοποίηση nas αγοράζοντας το και βρεθεί προ εκπλήξεως. Α και το κόστος για να είμαστε πιο κοντά δεν είναι 5 φορές παραπάνω για ένα 2 bay synology, αν θυμάμαι εγώ το 220+ το πήρα 300. Όχι ότι έχει σημασία. Θεωρώ ότι ακόμη και ένα μεταχειρισμένο παλιότερο pc με χώρο για δύο εσωτερικούς δίσκους είναι καλύτερη επιλογή για nas. Για όλα τα άλλα είναι εξαιρετική επιλογή. Επεξ/σία Τρίτη στις 11:23 πμ από dimoskoutr
iaiwannis2005 Δημοσ. Τρίτη στις 11:58 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:58 πμ 38 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Αν θες nas πηγαίνεις σε ότι πιο οικονομικό do it yourself μηχάνημα 200-250 ευρώ ας πούμε. Στήνεις ότι λειτουργικό θες και βάζεις εσωτερικούς δίσκους όχι εξωτερικούς. Το θέμα μου είναι εκεί. Οχι στο synology ή στο qnap ή δεν ξέρω και εγώ πού αλλού. Γι αυτό δεν πρότεινα την χρήση του σαν nas. Για να μην περιμένει ο αγοραστής σοβαρή υλοποίηση nas αγοράζοντας το και βρεθεί προ εκπλήξεως. Α και το κόστος για να είμαστε πιο κοντά δεν είναι 5 φορές παραπάνω για ένα 2 bay synology, αν θυμάμαι εγώ το 220+ το πήρα 300. Όχι ότι έχει σημασία. Θεωρώ ότι ακόμη και ένα μεταχειρισμένο παλιότερο pc με χώρο για δύο εσωτερικούς δίσκους είναι καλύτερη επιλογή για nas. Για όλα τα άλλα είναι εξαιρετική επιλογή. Δε μίλησα για σοβαρή υλοποίηση αλλά για απλή υλοποίηση.Με ότι βολεύεται ο καθένας πάντα.Αγοραστε άφοβα είναι το θέμα τα μηχανάκια αυτά.
dimoskoutr Δημοσ. Τρίτη στις 12:07 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:07 μμ Εγώ αυτό που με προβληματίζει σε αυτά τα n100/n150 είναι η απόδοση τους σε κατανάλωση περιεχομένου σε 4k. Στα περισσότερα reviews που βλέπω κάνουν λίγα σπασίματα. Τα πιο πολλά είναι με ddr4 μνήμη. Ενα δύο που είδα με ddr5 μνήμη (12gb) είναι ενσωματωμένη η ram και δεν αναβαθμίζεται. Εκείνα παίζουν λέει καλά 4k…είναι αυτό που με σταματάει από το να πάρω ένα. Το θέλω κάτω από την tv να αντικαταστήσω τον γερασμένο j5005 για να πάει σε δεύτερο nas αυτός.
KonstasK Δημοσ. Τρίτη στις 01:08 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:08 μμ 3 ώρες πριν, devaggos είπε Εγώ είχα κάνει παραγγελία το άλλο με τον 8845hs στις 15 Ιουλίου, 17 έγινε αποστολή, 24 παρέλαβα... Περίεργο που αργεί τώρα Δεν έλεγα και τίποτα άλλο; Πριν λίγο ήρθε mail ότι έφυγε σήμερα. Αυτο που με προβληματίζει είναι ότι έκανα παραγγελία από το eu κατάστημα και έφυγε από HK με Fedex λέτε να έχω τελωνείο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα