Ntinaras Δημοσ. Παρασκευή στις 03:56 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:56 μμ 2 ώρες πριν, imr είπε Μόνο 16 έχει με αέριο? Αν ναι είναι πολύ καλή περιπτωση Με αέριο είναι στα 16.600 Λογικα μεταχειρισμένο θα είναι ακόμα πιο φτηνό. 1
Byron_91 Δημοσ. Σάββατο στις 02:12 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:12 πμ 14 ώρες πριν, GiorgosT είπε Πραγματική κατανάλωση (μετρημένη βάσει χιλιομέτρων και ποσότητας καυσίμου) ήμουν κάπου στα 7-7,5λ/100χλμ εγώ, 5,5λ/100 η σύζυγος. Συναρτήσει της τιμής του LPG, ήταν πράγματι οικονομικότατο. Καλά, τι να λέμε για τους FIRE, σκυλιά σε αξιοπιστία και αντοχή και πραγματικά, αν όχι ο καλύτερος, σίγουρα από τους καλύτερους κινητήρες για LPG. Δε νιώθανε τίποτα. Τώρα που πήγανε και βάλανε τον pure crap σε όλα τα μοντέλα δε θες να ακουμπήσεις... Αν και χθες ανακοινώθηκε από τη Stellantis ότι προχωράει σε ανάπτυξη νέου τετρακύλινδρου κινητήρα. Οψόμεθα... Από περιέργεια, με το 1.6 αντιμετώπισες ποτέ το θέμα που έσκαγε σε πολλούς με τον εγκέφαλο (έλιωναν οι κολλήσεις λόγω τοποθέτησης της ECU σε σημείο όπου αναπτύσσονταν υψηλές θερμοκρασίες); Ίσως θέμα κιτ, ρύθμισης ή εγκαταστάτη; Εγώ, επειδή το άκουγα αυτό από πολλούς, το δοκίμαζα περιστασιακά ανάμεσα σε βενζίνη και LPG και ποτέ δεν είδα να αλλάζει η συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Ναι! Αλλαξα εγκεφαλο το 2022 και του αλλαξα και την θεση, τον βιδωσα πανω στο κουτι για την μπαταρια για να μην ακουμπαει κινητηρα και εκτοτε δεν μου εβγαλε θεμα. Το αμαξι το ειχα κανονικα μεχρι τον Φεβρουαριο μεχρι που μου εβγαλε αλλο θεμα και αποφασισα πως ηρθε η ωρα για κατι καινουργιο. Αμα ειχα το 1200αρι,μπορει να μην το αλλαζα
GiorgosT Δημοσ. Κυριακή στις 06:15 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:15 μμ (επεξεργασμένο) Στις 30/8/2025 στις 2:12 ΠΜ, Byron_91 είπε Ναι! Αλλαξα εγκεφαλο το 2022 και του αλλαξα και την θεση, τον βιδωσα πανω στο κουτι για την μπαταρια για να μην ακουμπαει κινητηρα και εκτοτε δεν μου εβγαλε θεμα. Το αμαξι το ειχα κανονικα μεχρι τον Φεβρουαριο μεχρι που μου εβγαλε αλλο θεμα και αποφασισα πως ηρθε η ωρα για κατι καινουργιο. Αμα ειχα το 1200αρι,μπορει να μην το αλλαζα Αυτό ρε γαμώτο με τον εγκέφαλο το πάθανε σχεδόν όλοι όσοι είχανε το 1,6. Επισκευαζόταν μεν πανεύκολα με ένα κολλητήρι, αν έπιαναν τα χέρια σου, αλλά ήταν ένα κατασκευαστικό ελάττωμα. Γενικά πάντως, πολύ καλό αυτοκίνητο, άνετο, πρακτικό και με φοβερό, για την εποχή του, εξοπλισμό. Και εγώ, πριν 2 βδομάδες το έδωσα και να πω την αλήθεια, το σκέφτηκα πολύ πριν το δώσω και αν ήταν στο χέρι μου πάλι σε FIAT με FIRE θα πήγαινα. Έλα όμως που τα τελευταία χρόνια το οδηγούσε αποκλειστικά σχεδόν η σύζυγος, καθώς το Tipo που πήραμε της φάνηκε πολύ μεγάλο και το φοβόταν λόγω μήκους (4,53μ.), επομένως το οδηγώ εγώ αυτό. Οπότε, πήγαμε σε καρότσα Β και σε FIAT επιλογές δεν είχαμε. Το Punto το έχουν κόψει από το 2018 (και ουσιαστικά από 2010 δεν είχαν αλλάξει τίποτα). Είναι να απορεί κανείς με τους Ιταλούς. Στην κατηγορία Β ήταν κάποτε ο κυρίαρχος κατασκευαστής, μπορεί να πει κανείς ότι επί της ουσίας η FIAT την όρισε, και φτάσανε στο σημείο να μην έχουν καν μοντέλο σε αυτήν!!! Εμείς καταλήξαμε σε Clio V με dci. Διαστάσεις μαζεμένες, καλοί χώροι, κινητήρας διαμάντι και όμορφο (υποκειμενικό αυτό). Λίγο ρίσκο με τα ηλεκτρικά, όπως όλα τα γαλλικά, αλλά σε καμία περίπτωση το χάλι που ήταν προ 10-15 ετών. Επεξ/σία Κυριακή στις 06:18 μμ από GiorgosT
Byron_91 Δημοσ. χθες στις 02:07 πμ Δημοσ. χθες στις 02:07 πμ 7 ώρες πριν, GiorgosT είπε Αυτό ρε γαμώτο με τον εγκέφαλο το πάθανε σχεδόν όλοι όσοι είχανε το 1,6. Επισκευαζόταν μεν πανεύκολα με ένα κολλητήρι, αν έπιαναν τα χέρια σου, αλλά ήταν ένα κατασκευαστικό ελάττωμα. Γενικά πάντως, πολύ καλό αυτοκίνητο, άνετο, πρακτικό και με φοβερό, για την εποχή του, εξοπλισμό. Και εγώ, πριν 2 βδομάδες το έδωσα και να πω την αλήθεια, το σκέφτηκα πολύ πριν το δώσω και αν ήταν στο χέρι μου πάλι σε FIAT με FIRE θα πήγαινα. Έλα όμως που τα τελευταία χρόνια το οδηγούσε αποκλειστικά σχεδόν η σύζυγος, καθώς το Tipo που πήραμε της φάνηκε πολύ μεγάλο και το φοβόταν λόγω μήκους (4,53μ.), επομένως το οδηγώ εγώ αυτό. Οπότε, πήγαμε σε καρότσα Β και σε FIAT επιλογές δεν είχαμε. Το Punto το έχουν κόψει από το 2018 (και ουσιαστικά από 2010 δεν είχαν αλλάξει τίποτα). Είναι να απορεί κανείς με τους Ιταλούς. Στην κατηγορία Β ήταν κάποτε ο κυρίαρχος κατασκευαστής, μπορεί να πει κανείς ότι επί της ουσίας η FIAT την όρισε, και φτάσανε στο σημείο να μην έχουν καν μοντέλο σε αυτήν!!! Εμείς καταλήξαμε σε Clio V με dci. Διαστάσεις μαζεμένες, καλοί χώροι, κινητήρας διαμάντι και όμορφο (υποκειμενικό αυτό). Λίγο ρίσκο με τα ηλεκτρικά, όπως όλα τα γαλλικά, αλλά σε καμία περίπτωση το χάλι που ήταν προ 10-15 ετών. Πραγματικά! Πολύ καλό αυτοκίνητο για τα χρόνια του, όλοι παθαίνανε πλάκα που είχε μαλακό πλαστικό στο ταμπλό(άσχετα που στο υπόλοιπο τα πλαστικά ήταν αίσχος). Και καλοί χώροι, και πολύ γερό αμάξι. Βέβαια είχα 3θυρο, οπότε η πρακτικότητα ήταν περιορισμένη. Δυστυχώς έμεινε με 5 εκδόσεις του 500αρακιου, το Panda και το Tipo. Άμα είχαν βγάλει κάτι αντίστοιχο στο Β, θα είχα πάρει! Το Tipo ενώ απ'εξω μου άρεσε, πιστεύω το αδίκησαν πολύ στο εσωτερικό του. Πολύ όμορφο το Clio V, το έχει η δικιά μου,αξιόπιστο και σπιρτόζικο,και δεν εχει βγάλει θέματα. Εγώ κατέληξα με Fabia του 23, από σπόντα πιο πολύ γιατί το βρήκα σε καλή τιμή από πολύ κοντινό μου πρόσωπο. Τουλάχιστον είναι πρακτικό και βλέπεται, αν και μου λείπει λίγο η ''αγριάδα'' που έβγαζε το Stilo. Από τις τελευταίες φωτογραφίες του πριν μας αφήσει για τον άλλο κόσμο 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. χθες στις 07:50 πμ Δημοσ. χθες στις 07:50 πμ 13 ώρες πριν, GiorgosT είπε Οπότε, πήγαμε σε καρότσα Β και σε FIAT επιλογές δεν είχαμε. Το Punto το έχουν κόψει από το 2018 (και ουσιαστικά από 2010 δεν είχαν αλλάξει τίποτα). Είναι να απορεί κανείς με τους Ιταλούς. Στην κατηγορία Β ήταν κάποτε ο κυρίαρχος κατασκευαστής, μπορεί να πει κανείς ότι επί της ουσίας η FIAT την όρισε, και φτάσανε στο σημείο να μην έχουν καν μοντέλο σε αυτήν!!! Κοίτα η stellantis δυστυχώς έχει μια νοοτροπία υπέρ ενοποίησης. Μοντέλα που ήταν αποκλειστικά fiat δεν χωράγανε. Οπότε τώρα 100% focus στα suv όλων των μεγεθών. Και η fiat τις δικές της πλατφόρμες μόνο σε άλλες χώρες. Βλ. Τουρκία. Οσον αφορά τους fully integrated robotised engine. Ηταν μια γενιά που έρχεται από πολύ παλιά αυτό τους καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικός. Αλλά για να πετύχουν ρύπους και καλή ισχύ χρειάζονταν multiair και μάλιστα το multi 2ης γενιάς και σε εισαγωγή και σε εξαγωγή που δεν ήρθε ποτέ... Όμως οι ατμοσφαιρικοι fire δεν έχουν καθόλου ροπή. Έχει το χάνουν. Ο 1.2 8v είναι 1250cc και αποδίδει 65αλογα και γύρω στα κιλά ροπής. Ο skoda ohv 1.3 είναι 1289cc και αποδίδει λίγο πολύ τα ίδια νούμερα. Όμως κάτω από τις 2500σαλ είναι 2φορες πιο δυνατός. Έχει φουλ ροπή στις 2600 και ουλάχιστον το 70% από τις 1200 Ο fire εκεί δεν έχει τίποτα. Σε περνάει και παπάκι
GiorgosT Δημοσ. χθες στις 08:38 πμ Δημοσ. χθες στις 08:38 πμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Κοίτα η stellantis δυστυχώς έχει μια νοοτροπία υπέρ ενοποίησης. Μοντέλα που ήταν αποκλειστικά fiat δεν χωράγανε. Οπότε τώρα 100% focus στα suv όλων των μεγεθών. Και η fiat τις δικές της πλατφόρμες μόνο σε άλλες χώρες. Βλ. Τουρκία. Οσον αφορά τους fully integrated robotised engine. Ηταν μια γενιά που έρχεται από πολύ παλιά αυτό τους καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικός. Αλλά για να πετύχουν ρύπους και καλή ισχύ χρειάζονταν multiair και μάλιστα το multi 2ης γενιάς και σε εισαγωγή και σε εξαγωγή που δεν ήρθε ποτέ... Όμως οι ατμοσφαιρικοι fire δεν έχουν καθόλου ροπή. Έχει το χάνουν. Ο 1.2 8v είναι 1250cc και αποδίδει 65αλογα και γύρω στα κιλά ροπής. Ο skoda ohv 1.3 είναι 1289cc και αποδίδει λίγο πολύ τα ίδια νούμερα. Όμως κάτω από τις 2500σαλ είναι 2φορες πιο δυνατός. Έχει φουλ ροπή στις 2600 και ουλάχιστον το 70% από τις 1200 Ο fire εκεί δεν έχει τίποτα. Σε περνάει και παπάκι Προφανώς, τεχνολογία του '80 είναι. Αλλά και οι T-Jet κατά βάση FIRE ήταν και αποδείχτηκαν εξαιρετικοί σε όλα τους. Όπως είπες, το κυνήγι των ρύπων έβαλε ταφόπλακα σε πολύ καλά μηχανικά σύνολα. Ο 1.242cc 16V του Stilo είχε, αν θυμάμαι καλά, 11,4 κιλά ροπής. Προφανώς ανεπαρκής ποσότητα για το βάρος του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, κάτι για το οποίο έχω ίδια πείρα. Το ζήτημα είναι ότι σε επίπεδο Stellantis επέλεξαν ένα αποδεδειγμένα ελαττωματικό μοτέρ βενζίνης, έκοψαν και τους Multijet που είναι κορυφαίοι κινητήρες (3,5 χρόνια με τον 1,6MJ2 και δεν τον αλλάζω με τίποτα) για χάρη των όχι και τόσο αξιόπιστων HDi, οι οποίοι έχουν βγάλει τα θεματάκια τους (π.χ. το γνωστό πρόβλημα με την αλυσίδα του εκκεντροφόρου). Είναι και θέμα εσωτερικών συμφωνιών, θεωρώ. Πλέον, βέβαια, δεν έχει καν diesel στους καταλόγους, οπότε με τους άθλιους pure crap... Επεξ/σία χθες στις 10:57 πμ από GiorgosT 1
11osmikrosmhtsos Δημοσ. χθες στις 08:46 πμ Δημοσ. χθες στις 08:46 πμ 7 λεπτά πριν, GiorgosT είπε Multijet Οι multijet ειναι οτι καλυτερο εχει βγει απο FPT μετα τους παλαιοτερους JTD 5 κυλινδρους. 1
alimentas Δημοσ. χθες στις 06:57 μμ Δημοσ. χθες στις 06:57 μμ 10 ώρες πριν, GiorgosT είπε Προφανώς, τεχνολογία του '80 είναι. Αλλά και οι T-Jet κατά βάση FIRE ήταν και αποδείχτηκαν εξαιρετικοί σε όλα τους Οι t jet 1.4 που φοράει το abarth 595 είναι αξιόπιστοι??Έχουν βγάλει γνωστά προβλήματα???
GiorgosT Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 12 ώρες πριν, alimentas είπε Οι t jet 1.4 που φοράει το abarth 595 είναι αξιόπιστοι??Έχουν βγάλει γνωστά προβλήματα??? Στο 595 έχουν βγάλει και λογικό όταν "στύβεις" τον κινητήρα. Άλλο 180 και άλλο 120 ίπποι από το ίδιο μοτέρ. Οι T-Jet που μπήκαν σε Punto, Bravo κλπ σκυλιά βγήκαν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα