Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,
Από το 2010 χρησιμοποιώ Mac, αλλά θέλω να έχω και ένα desktop PC με dual boot για δοκιμές σε software που φτιάχνω.
Επειδή είμαι ψιλοάσχετος με το θέμα, σκέφτηκα να ξεκινήσω με κάτι οικονομικό. Βρήκα λοιπόν μια αγγελία εδώ στην πόλη μου για ένα Infinity Gear Alpha.
Το είχαν πάρει εκθεσιακό από τον Κωτσόβολο και τώρα μου το δίνει 230€.

Χαρακτηριστικά
Intel Core i5-12400
Intel UHD Graphics
Ram 16GB πέρνει max 64
NVME στα 250
Τροφοδοτικό 400w

Αξίζει η αγορά για χρήση κυριώς σε Software Development που θα τρέχει Docker ?(Εννοείτε μετά το Ram upgrade)
Με προβληματίζει το εκθεσιακό αν και μου είπε έχει εγγύηση για άλλα 2 χρόνια.

Επεξ/σία από karanikolasms92
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Αγορά PC Infinity Gear! Να το πάρω?
Δημοσ.
3 hours ago, karanikolasms92 said:

Καλησπέρα σε όλους,
Από το 2010 χρησιμοποιώ Mac, αλλά θέλω να έχω και ένα desktop PC με dual boot για δοκιμές σε software που φτιάχνω.
Επειδή είμαι ψιλοάσχετος με το θέμα, σκέφτηκα να ξεκινήσω με κάτι οικονομικό. Βρήκα λοιπόν μια αγγελία εδώ στην πόλη μου για ένα Infinity Gear Alpha.
Το είχαν πάρει εκθεσιακό από τον Κωτσόβολο και τώρα μου το δίνει 230€.

Χαρακτηριστικά
Intel Core i5-12400
Intel UHD Graphics
Ram 16GB πέρνει max 64
NVME στα 250
Τροφοδοτικό 400w

Αξίζει η αγορά για χρήση κυριώς σε Software Development που θα τρέχει Docker ?(Εννοείτε μετά το Ram upgrade)
Με προβληματίζει το εκθεσιακό αν και μου είπε έχει εγγύηση για άλλα 2 χρόνια.

Κατ αρχην δεν μας ειπες τι προγραμματα θα τρεχεις μεσα στο Docker και τι ακριβως εννοεις οταν γραφεις ''software development''? 

To συστημα αυτο ειναι barebone με φτηνα components και υποθετω τροφοδοτικο no name Κινεζικο.

Περα απο προγραμματα δεν θα τρεξεις καποτε,εστω και αραια,καποιο παιχνιδι?Να γινεις ποιο αναλυτικος ως προς την χρηση που θα κανεις στον υπολογιστη και τι συγκεκριμενα προγραμματα θελεις να τρεχεις, για να σου πουμε.Παντως ,οχι να μην αγορασεις αυτο τον υπολογιστη που αναφερες. Δεν ειναι ευκαιρια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.infinitygear.gr/product/infinity-gear-alpha-5s/

Δεν αναγράφεται πουθενά κανένα απο τα χαρακτηριστικά του μηχανήματος πέραν τον βασικών ονομαστικών.

Αυτό τις περισσότερες φορές είναι παγίδα καθώς δε μπορείς να κάνεις συγκρίσεις.

Παράδειγμα:

16gb Ram → δεν αναφέρει πόσα στικ (σημαντικό αν είναι 1 ή 2) ούτε η ταχύτητά τους μαζί με το cl

400w psu → μάρκα, μοντέλο, κατηγορία άγνωστα, ειδικά στα τροφοδοτικά καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί

Αν σου βάλω οτι πιο φθηνό βρίσκω αυτή τη στιγμή στο e-shop, το φτιάχνεις καινούργιο στα 308€ και θα έχεις 3 έτη εγγύησης.

Spoiler

image.png.dc3a3ef0fcb9f767bc2b104d9b59dd1a.png

Αξίζει να μπλέξεις με μεταχειρισμένο;

Έχει καλύτερα κομμάτια από αυτό που σου λέω;
Χωρίς αναλυτικά χαρακτηριστικά δεν γίνεται να σου πει κανείς με ακρίβεια.

Το μηχάνημα βλέπω περιλαμβάνει και γνήσια εγκατάσταση windows, οπότε στα 230€ είναι μάλλον δελεαστική η τιμή, το θέμα είναι μην πάρεις κάτι που σέρνεται και δεν αξίζει.

Αν μπορείς μάθε τα χαρακτηριστικά, πες τη χρήση που θες να κάνεις και επέστρεψε να τα ξαναπούμε.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 10/08/2025 at 06:47, nickol-us said:

https://www.infinitygear.gr/product/infinity-gear-alpha-5s/

Δεν αναγράφεται πουθενά κανένα απο τα χαρακτηριστικά του μηχανήματος πέραν τον βασικών ονομαστικών.

Αυτό τις περισσότερες φορές είναι παγίδα καθώς δε μπορείς να κάνεις συγκρίσεις.

Παράδειγμα:

16gb Ram → δεν αναφέρει πόσα στικ (σημαντικό αν είναι 1 ή 2) ούτε η ταχύτητά τους μαζί με το cl

400w psu → μάρκα, μοντέλο, κατηγορία άγνωστα, ειδικά στα τροφοδοτικά καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί

Αν σου βάλω οτι πιο φθηνό βρίσκω αυτή τη στιγμή στο e-shop, το φτιάχνεις καινούργιο στα 308€ και θα έχεις 3 έτη εγγύησης.

Hide contents

image.png.dc3a3ef0fcb9f767bc2b104d9b59dd1a.png

Αξίζει να μπλέξεις με μεταχειρισμένο;

Έχει καλύτερα κομμάτια από αυτό που σου λέω;
Χωρίς αναλυτικά χαρακτηριστικά δεν γίνεται να σου πει κανείς με ακρίβεια.

Το μηχάνημα βλέπω περιλαμβάνει και γνήσια εγκατάσταση windows, οπότε στα 230€ είναι μάλλον δελεαστική η τιμή, το θέμα είναι μην πάρεις κάτι που σέρνεται και δεν αξίζει.

Αν μπορείς μάθε τα χαρακτηριστικά, πες τη χρήση που θες να κάνεις και επέστρεψε να τα ξαναπούμε.

Κοίτα αυτό με τα 230ευρω είναι ότι είναι, θεωρώ πως εάν στήσει κάτι θα του πάει πάνω απο 400αρη.

Αντί h610->b760, αντί 12400 ->14400, αντί 16gb->32/64gb αντί για μάπα psu->κάποιο επώνυμο κτλ,κτλ

Προσωπικά θα έλεγα ότι αξίζει για διάφορους λόγους, αλλά εάν θέλει να ξεμπερδευει με 230 ευρώ το έτοιμο είναι οκ σαν τιμή.

Στην τελική εάν δεν του κάνει το ξαναπουλαει με μικρή χασουρα.

Το κύριο πρόβλημα είναι ότι μιας και είναι σε Mac και έχει καιρό να καταπιαστεί με pc δεν ξέρει τι ανάγκες έχει.Μπορει να χρειαζετε μηχάνημα του 1000ρικου τελικά, μπορεί από την άλλη να είναι μια χαρά με τον 12400.

Προς ts-> όταν λες dual boot εννοείς win και macos?

Θέλει ψάξιμο αυτο.

Επεξ/σία από @topos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...