dith Δημοσ. χθες στις 12:13 πμ Δημοσ. χθες στις 12:13 πμ 1 ώρα πριν, tzotzo είπε Το έχω δουλέψει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Σε ψεκαστήρα αραιωμένο 1:10 δεν θα κάνει καμμία ζημιά. Γενικά το στρώμα του ύπνου πρέπει αν ξεπλυθεί και να αεριστει καλά και να στεγνώσει να μην έχει χημικά. Ναι, πάντα ψέκασμα τρίψιμο στο χέρι και η σκούπα να έχει μόνο καθαρό νερό - το διαβάζω παντού σαν σωστότερη χρήση. Άρα προτείνεις Pol Star που είναι πιο ήπιο και με ουδέτερο pH, που λέει η κατασκευάστρια οτι ειναι οκ μέχρι και για alcantara (αυτό εμένα μου φωνάζει οτι παραείναι ήπιο). Και όχι MZR με pH 12,5 που το δίνει για σπασιμο ρύπων δρόμου (αυτοκίνητο), νικοτίνης, λιπαρών λεκέδων, και λοιπά που παραπέμπουν σε ισχυρό καθαριστικό το οποίο μπορείς να αραιώνεις περισσότερο για χαλαρή χρήση. Καρφί για MZR πήγαινα μέχρι που μου κοψε τη φόρα το θέμα με τον παραπάνω αφρισμό. Βέβαια φαντάζομαι οτι με λίγη προσοχή ή με κάποια πατέντα για σπιτικά αντιαφριστικά (διαβάζω πχ για λίγο αλάτι ή μαλλακτικό ρούχων στο δοχείο βρώμικου) θα είμαι οκ
tzotzo Δημοσ. χθες στις 08:54 πμ Δημοσ. χθες στις 08:54 πμ το alcantara είναι συνθετικο υλικό δεν χαλάει με τα καθαριστικα. κάμπους κάνει από την χρήση. Ο αφρισμος δεν έχει να κάνει με το ph αλλα με τα συστατικά που το κάνει να αφρίζει. Αν ο καναπές ή το κρεβάτι έχει ρύπους δρόμου, νικοτίνη και λιπαρούς λεκέδες τοτε το πρόβλημα δεν ειναι το ποσο αφριζει το καθαριστικο. Ολες οι σκουπες(η bissell δεν ξερω) έχουν ενα φλοτέρ και μολις σηκωθει το μπαλάκι είτε απο τους αφρους είτε απο νερο σταματανε την λειτουργια τους.
tasoe Δημοσ. χθες στις 01:53 μμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 01:53 μμ Να πω μια βλακεία? Άμα στα χαλιά και στον καναπέ ρίξω λίγο νεράκι να γίνουν νωπά και μετά τρίψω με πράσινο σαπούνι που καθαρίζει πολύ καλά, και μετά βάλω τη σκούπα να ρίξει νερό και να το τραβήξει-ξεπλύνει κλπ κλπ, θα έχω κάποιο πρόβλημα? Ουσιαστικά θέλω να ρωτήσω για ποιο λόγο χρειάζομαι τόσο εξειδικευμένα καθαριστικά? Ας πούμε το αμάξι το πλένω πάντα με υγρό κρεμοσάπουνο και είναι σε τέλεια κατάσταση. Δε βρήκα ποτέ την ανάγκη για πιο δυνατό καθαριστικό. Κάποτε είχα πάρει ένα koch chemie και δεν είχα δει καμιά διαφορά, άντε μόνο στις ζάντες καθάριζε λίγο πιο γρήγορα τη βρώμα.
Ukforthemoment Δημοσ. χθες στις 02:08 μμ Δημοσ. χθες στις 02:08 μμ 13 λεπτά πριν, tasoe είπε Να πω μια βλακεία? Άμα στα χαλιά και στον καναπέ ρίξω λίγο νεράκι να γίνουν νωπά και μετά τρίψω με πράσινο σαπούνι που καθαρίζει πολύ καλά, και μετά βάλω τη σκούπα να ρίξει νερό και να το τραβήξει-ξεπλύνει κλπ κλπ, θα έχω κάποιο πρόβλημα? Ουσιαστικά θέλω να ρωτήσω για ποιο λόγο χρειάζομαι τόσο εξειδικευμένα καθαριστικά? Ας πούμε το αμάξι το πλένω πάντα με υγρό κρεμοσάπουνο και είναι σε τέλεια κατάσταση. Δε βρήκα ποτέ την ανάγκη για πιο δυνατό καθαριστικό. Κάποτε είχα πάρει ένα koch chemie και δεν είχα δει καμιά διαφορά, άντε μόνο στις ζάντες καθάριζε λίγο πιο γρήγορα τη βρώμα. Ο σκοπος ειναι να καθαρίζει με την λιγότερη δυνατή κούραση.Αν χρειάζεται να το τρίβεις....... Αν δεν σε πειράζει μια χαρά ειναι και έτσι όπως το κάνεις.
tasoe Δημοσ. χθες στις 04:15 μμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 04:15 μμ I see. Άρα είναι θέμα κούρασης. Ξεκινάω τότε κανονικά με το πράσινο σαπούνι και βλέπω στην πορεία αν θα καταφύγω στα πιο επαγγελματικά καθαριστικά.
gakost Δημοσ. χθες στις 06:21 μμ Δημοσ. χθες στις 06:21 μμ Αν αγοράσεις από την αρχή δες αν θες να πάρεις κάποια που έχει εξάρτημα για ταπετσαρίες για ευκολία και μόνο. Μπορείς να κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου με οποιαδήποτε σκούπα ρουφάει υγρά. Αν έχεις ήδη ηλεκτρική που κάνει για υγρά δεν υπάρχει λόγος για κάτι άλλο. Η διαδικασία είναι απλή χρειάζεσαι κάτι να ψεκάσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι ψεκαστηρα θέλεις και ότι απορυπαντικό θές είτε μάρκας vax bisell αλλά και του εμπορίου https://www.sklavenitis.gr/aporrypantika-eidi-katharismoy/katharistika-genikis-chrisis/katharistika-chalion/ . Το omimo bianco είναι αφρός και ξερένεται οπότε θέλέι να βάλεις με τον ψεκαστήρα υγρό οταν το τριψεις. καλύτερα σαμπουαν. Το αφήνεις μερικά λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες και τριβεις με βούρτσα είτε μηχανική είτε με ένα τρυπάνι και βούρτσα. Δεν θέλει ούτε πολύ νερό ούτε πολύ δύναμη η βούρτσα να την πατάς. Μέχρι εδώ αν δεις δεν χρειάζεσαι σκούπα την σκούπα την χρειάζεσαι μετά για να ρουφήξεις την υγρασία. Μερικά tip: όταν φτιάξεις το σαμπουάν βάλε ζεστο νερό και χρησιμοποίησε το αμέσως οσο είναι ζεστό. Θα μπεις στον πειρασμό να το μουσκέψεις καλά αυτό που καθαρίζεις. Στην ουσία όμως καθαρίζεις την επιφάνεια οπότε το πιο πολύ νερό το μόνο που κάνει είναι να αργεί να στεγνώει πιο πολυ αυτό που καθαρίζεις. Οσο πιο πολύ επιμείνεις στο ρούφηγμα τόσο πιο γρήγορα θα στεγνώσει, θέλει σιγά σιγά. Αν κάτι είναι πολύ βρώμικο θέλει να ψεκάσεις λίγο τρίβεις μαλακά πολυ ώρα και ρουφάς. Αν δεν καθαρίσει ξαναψεκάζεις ξανατρίβεις και ξαναρουφάς. Μην το μουλιάσεις. Τα περισσότερα στρώματα που έχω δοκιμάσει δεν μπορώ να πω ότι είχαν φοβερή διαφορά σε αντίθεση με καναπέδες και το αυτοκίνητο. Ίσως ένα κάλυμα στρώματος όταν το αγοράζεις καινούργιο να είναι καλύτερη επιλογή από το να λες έχω τη σκούπα και θα το πλύνω. Το αυτοκίνητο αν πλύνεις και μοκέτες θέλει αρκετή ώρα να στεγνώσει. Πρέπει να υπολογίσεις πότε θα το κάνεις και που δηλαδή να μπορείς να το αφήσεις να στεγνώσει. Αν το κλειδώσεις βρεγμένο θα μυρίζει σαν βρώμικη κάλτσα μετά και ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ εκτός και αν είσαι σίγουρος τι κάνεις. Πολλοί ουρανοί έχουν υλικό σαν χαρτόνι κάτω από το ύφασμα ή χρησιμοποιούν κόλλα σαν αφρός που ξεκολλάει με νερό. Καλή επιτυχία! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα