Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1.Μικρή αύξηση 

2.αρα μικρή ανάπτυξη ως συνήθως ανάμεσα σε μοντέλα.

3 κανονικά πρέπει να ξεκινάει απο 2000 το απλό μοντέλο με 16γιγα μνήμη μιας και φτάσαμε όλα τα κινέζικα να έχουν 1000+ αλλιώς παει η αίγλη της απλ γίναμε ολοι ίσα

4.αν βαλει και αί δωρεαν πρεπει να ανέβει και αλλο 

Αντε να παρει σειρά η σαμσουνγκ μετα

• Like 1
  • Haha 1
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Super Moderators
Δημοσ.

Πιο πιθανό μου φαίνεται να αυξηθούν οι τιμές των μικρών/φτηνότερων παρά των Pro.

• Thanks 1
Δημοσ.

Τιμές ναυαρχίδας iPhone στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια.

12 pro max 256gb:  1499€

13 pro max 256gb:  1499€

14 pro max 256gb: 1719€

15 pro max 256gb: 1499€

16 pro max 256:  1499€

• Like 2
Δημοσ.

Λιγα μου φαινονται τα 50 δολλαρια. Ελλαδα λογικα μια 200αρα στο νερο και παλι λιγο θα μου φανει. Γενικα το high end πρεπει να εχει και τιμη high end. Η πανε για τα πολλα δηλαδη κινητα 1500 2000 ευρω η κατσε στο value for money στα 300 με 400 ευρω που υπαρχουν εξαιρετικα κινητα. 

2 ώρες πριν, nikos5800 είπε

Ε και? Και εκατό δολλάρια αύξηση να έχει δεν είναι μεγάλο ποσό,λεφτά υπάρχουν τουλάχιστον για τους iphonaκιδες

Στο μεταξυ ποτε δεν θα καταφερω να δικαιολογησω μια τετοια τιμη σε ενα κινητο το οποιο ειναι ευκολο να στο κλεψουν ειναι ευκολο να σε πεσει και μετα κλαφτα και γενικα καπου εχει ξεφυγει το πραγμα σε κατι τοσο αναλωσιμο και ευθραυστο οπως ειναι το κινητο. Συν οτι για ενα 10% καλυτερο overall κινητο θες τα τριπλασια σε λεφτα ειτε για samsung ultra ειτε για pro max ειτε για τα ultra της xiaomi. Καποτε το midrange στο ελεγε οτι ειναι midrange ακομα και τα τοπ μοντελα πχ καποτε το S2 που ειχε 800 ευρω που ηταν το τοπ δεν ηταν και τιποτα σοβαρο ουτε απο οθονη soc και τα midrange ειτε κατι σαπακια που κολλαγαν μολις τα ανοιγες. Ενω σημερα βρισκεις οθοναρες oled 120hz cpu flagship πχ 8 gen 3 12gb ram και κορυφαιες καμερες με ενα 400αρι που παντα θα αναρωτιεμαι για πιο λογο τα 1500 και 2000 οταν με 400 παιρνεις κατι εξαιρετικο που θα σε κρατησει ανετα 5-6 χρονια. Ακομα και στις αναβαθμισεις που εκει ηταν πισω τα πιο φθηνα κινητα σιγα σιγα λενε για 4 και 5 χρονια μεγαλων αναβαθμισεων γιατι το συγκεκριμενο προσον το ακουγες συνηθως για τα πολυ ακριβα κινητα. 

• Like 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Thresh είπε

Πιο πιθανό μου φαίνεται να αυξηθούν οι τιμές των μικρών/φτηνότερων παρά των Pro.

Το φθηνο δεν μπορει να αυξηθει γιατι αυτος που θελει να δωσει 600-700 εχει μεχρι εκει να δωσει. Ενω στα μεγαλα που συνεχως αυξανονται γιατι τους πηραν χαμπαρι οι εταιριες ειτε 1500 ειτε 2000 ειναι το ιδιο και το αυτο. Κατι αντιστοιχο συμβαινει και με τις gpu που ειτε 800 ειτε 1200 το ιδιο και το αυτο. Βεβαια φετος και εκει ξεφυγαν με τα 3000 της 5090 που πολλοι που ειχαν παρει 4090 εκαναν πισω οποτε και στα κινητα τα τοπ προσπαθουν να βρουν το οριο αυτων που "δεν εχουν οριο" για ενα κινητο. 

1 ώρα πριν, kinitos είπε

1.Μικρή αύξηση 

2.αρα μικρή ανάπτυξη ως συνήθως ανάμεσα σε μοντέλα.

3 κανονικά πρέπει να ξεκινάει απο 2000 το απλό μοντέλο με 16γιγα μνήμη μιας και φτάσαμε όλα τα κινέζικα να έχουν 1000+ αλλιώς παει η αίγλη της απλ γίναμε ολοι ίσα

4.αν βαλει και αί δωρεαν πρεπει να ανέβει και αλλο 

Αντε να παρει σειρά η σαμσουνγκ μετα

Δες τι παιρνεις με 450 ευρω. 

6500 μπαταρια

12gb ram

512gb rom

50mb καμερα με ois

Soc αντιστοιχο με το περσινο 8 gen 3

OLED 120hz

Απολυτα λογικο να αναρωτιεσαι τι σ@@ παραπανω δινουν πραγματικα τα κινητα που εχουν 3-4 φορες πανω τιμη. 

Η καλυτερα υπαρχει εστω 1% του κοσμου που θα κανει χρηση αυτων των κινητων που τα αγοραζουν? 

Screenshot-2.png

• Like 5
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Arkin είπε

Το φθηνο δεν μπορει να αυξηθει γιατι αυτος που θελει να δωσει 600-700 εχει μεχρι εκει να δωσει. Ενω στα μεγαλα που συνεχως αυξανονται γιατι τους πηραν χαμπαρι οι εταιριες ειτε 1500 ειτε 2000 ειναι το ιδιο και το αυτο. Κατι αντιστοιχο συμβαινει και με τις gpu που ειτε 800 ειτε 1200 το ιδιο και το αυτο. Βεβαια φετος και εκει ξεφυγαν με τα 3000 της 5090 που πολλοι που ειχαν παρει 4090 εκαναν πισω οποτε και στα κινητα τα τοπ προσπαθουν να βρουν το οριο αυτων που "δεν εχουν οριο" για ενα κινητο. 

6500 μπαταρια

12gb ram

512gb rom

50mb καμερα με ois

OLED 120hz

Απολυτα λογικο να αναρωτιεσαι τι σ@@ παραπανω δινουν πραγματικα τα κινητα που εχουν 3-4 φορες πανω τιμη. 

Η καλυτερα υπαρχει εστω 1% του κοσμου που θα κανει χρηση αυτων των κινητων που τα αγοραζουν? 

Screenshot-2.png

Δεν παίρνεις τπτ τρομερο περα απο δυνατά specs   .  Καμερα συμφωνα με δοκιμες   τπτ το εξωπραγματικό κ oveheating στο 5 λεπτο οταν ο soc χρειαστει να  δουλέψει εντονα + η μπαταρια του δεν διαρκεί οσο περιμεναν καποιοι .  

• Like 2
Δημοσ.

Παρακαλούμε η αύξηση να αφορά όλα τα μοντέλα, μη μείνουν κάποιοι αγοραστές στην απέξω και νοιώθουν μειονεκτικά.

• Haha 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, vargas77 είπε

Δεν παίρνεις τπτ τρομερο περα απο δυνατά specs   .  Καμερα συμφωνα με δοκιμες   τπτ το εξωπραγματικό κ oveheating στο 5 λεπτο οταν ο soc χρειαστει να  δουλέψει εντονα + η μπαταρια του δεν διαρκεί οσο περιμεναν καποιοι .  

Το θεμα με τα δυνατα specs ειναι οτι πχ βρισκω 8 elite και σε κινητο 650 ευρω και στα 400 βρισκω last flagship soc που σκοτωνει. Στις καμερες θεωρω προσωπικα οτι δινουν το κατι παραπανω αλλα σε τι ποσοστο? Σε blind test χαμπαρι δεν επαιρναν οι περισσοτεροι αν η φωτογραφια ηταν απο κινητο 1500 ευρω η 500 ευρω. Απορω αν οντως δινει αυτο το κατι παραπανω ενα τοσο ακριβο gadget ρεαλιστικα παντα. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Arkin είπε

6500 μπαταρια

12gb ram

512gb rom

50mb καμερα με ois

OLED 120hz

Screenshot-2.png

Κρατάω ότι πλέον όλοι μας θεωρούμε τα 600€-700€ φθηνό. Κάποτε ήταν η τιμή των Flagship. Εμείς φταίμε, αυτοί μας δίνουν ότι ζητάμε στην μεγαλύτερη τιμή που είμαστε διατεθιμένοι να το αγοράσουμε. πχ Δεν μας έφτανε η μια κάμερα θέλουμε 4 και οπτικό ζουμ,

Έχει διαφορές και μην ξεχνάμε ότι αν βάλεις bleeding edge tech κοστίζει περισσότερο.

Από ChatGPT (με μια γρήγορη ματιά μου φάνηκε σωστό)

Αναφορά σε κείμενο

Feature Xiaomi Poco F7 5G Samsung Galaxy S25 Ultra
Processor Snapdragon 8s Gen 4 (4 nm), up to 3.21 GHz, Adreno 825 GPU Snapdragon 8 Elite (3 nm), top-tier CPU/GPU/NPU performance
RAM / Storage 12 GB RAM; 256 GB or 512 GB UFS 4.1 storage 12 GB / 16 GB RAM; 256 GB–1 TB storage
Display 6.83″ 1.5 K (~2772×1280) AMOLED, 120 Hz, ~3200 nits, Gorilla Glass 7i 6.9″ QHD+ (3120×1440) LTPO AMOLED 2X, 1–120 Hz, 2600 nits, Gorilla Armor 2
Rear Cameras 50 MP main (Sony IMX882) + 8 MP ultra-wide 200 MP main (OIS) + 50 MP ultra-wide + 50 MP periscope (5×) + 10 MP telephoto (3×)
Front Camera 20 MP 12 MP
Video Recording Up to 4K@60 fps, slow-mo 960 fps Up to 8K@30 fps, advanced AI video features
Battery 6500 mAh, 90 W wired, 22.5 W reverse wired 5000 mAh, 45 W wired, 15–25 W wireless, reverse wireless
OS / UI MIUI (Android base) One UI 7.0 (Android 15) with Galaxy AI
Special Features Dolby Vision, Pro HDR, high touch sampling S Pen support, Wi-Fi 7, UWB, 7-year software updates
Target Segment High-value performance mid-range Premium flagship

Καταλαβαίνω ότι  θες να πεις αν πραγματικά χρειάζεται κάποιος να πάρει τόσο ακριβό. Θα σου πω κατα συντριπτική πλειοψηφία όχι βάζοντας και τον εαυτό μου μέσα.

• Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Arkin είπε

Το θεμα με τα δυνατα specs ειναι οτι πχ βρισκω 8 elite και σε κινητο 650 ευρω και στα 400 βρισκω last flagship soc που σκοτωνει. Στις καμερες θεωρω προσωπικα οτι δινουν το κατι παραπανω αλλα σε τι ποσοστο? Σε blind test χαμπαρι δεν επαιρναν οι περισσοτεροι αν η φωτογραφια ηταν απο κινητο 1500 ευρω η 500 ευρω. Απορω αν οντως δινει αυτο το κατι παραπανω ενα τοσο ακριβο gadget ρεαλιστικα παντα. 

Αυτά είναι η σάλτσα. Η υλοποίηση στα apps έχει σημασία. Όσο καλό android και να έχεις δεν θα φτάσεις ποτέ ποιότητα σε social media ακόμα και του φθηνότερου iPhone. 

Της κοπελιάς μου το IPhone 13 mini σκοτώνει το S23U μου στο Instagram και στο τικ τοκ. Όχι απλά το σκοτώνει, το σκοτώνει, το φτύνει και το θάβει κιόλας. 

• Haha 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Κρατάω ότι πλέον όλοι μας θεωρούμε τα 600€-700€ φθηνό. Κάποτε ήταν η τιμή των Flagship. Εμείς φταίμε, αυτοί μας δίνουν ότι ζητάμε στην μεγαλύτερη τιμή που είμαστε διατεθιμένοι να το αγοράσουμε. πχ Δεν μας έφτανε η μια κάμερα θέλουμε 4 και οπτικό ζουμ,

Έχει διαφορές και μην ξεχνάμε ότι αν βάλεις bleeding edge tech κοστίζει περισσότερο.

Από ChatGPT (με μια γρήγορη ματιά μου φάνηκε σωστό)

Καταλαβαίνω ότι  θες να πεις αν πραγματικά χρειάζεται κάποιος να πάρει τόσο ακριβό. Θα σου πω κατα συντριπτική πλειοψηφία όχι βάζοντας και τον εαυτό μου μέσα.

Oχι δεν ειναι φθηνα τα 600 700 για αυτο και πανω απο 400 δεν εχω δωσει ποτε για κινητο ειναι το οριο μου και συνηθως τα κραταω 6 8 χρονια και μιλαμε για power user με solid explorer και καμια 150 εφαρμογες multitasking κτλ. Και οι διαφορες μεταξυ s25 ultra και poco f7 τουλαχιστον στα χαρτια ειναι αυτες που αναφεραμε νεο soc περισσοτερα MP καμερας και λιγο υψηλοτερα ppi στην οθονη που δεν θα καταλαβεις ποτε μετα τα 350. Θεωρω οτι απλα το margin ειναι τεραστιο σε τετοιου ευρους κινητα πχ ενα s25 ultra στα 1500 θα αφηνει στη samsung πανω απο 500-600 ευρω καθαρα λεφτα ενω ενα poco που εχει 400 θα αφηνει το πολυ κανα 100αρικο στην xiaomi ισως λεω και πολλα. 

8 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Αυτά είναι η σάλτσα. Η υλοποίηση στα apps έχει σημασία. Όσο καλό android και να έχεις δεν θα φτάσεις ποτέ ποιότητα σε social media ακόμα και του φθηνότερου iPhone. 

Της κοπελιάς μου το IPhone 13 mini σκοτώνει το S23U μου στο Instagram και στο τικ τοκ. Όχι απλά το σκοτώνει, το σκοτώνει, το φτύνει και το θάβει κιόλας. 

Social δεν χρησιμοποιω καθολου περα απο ενα viber δεν εχω τιποτα αλλο εδω και πολλα χρονια τωρα κατι spotify κατι tuneinradio κατι mx player και revanced πηγαινουν σφαιρα οποτε δεν ξερω τι παραπανω εχουν στο ios οι συγκεκριμενες εφαρμογες. Που οκ δεν λεμε για android vs ios μιας και ios βρισκεις και με 400 ευρω αλλα για 1500 ευρω κινητα vs performance vfm κινητα των 400 ευρω.

Δημοσ.

Mε 400-500 ευρω παιρνεις δυνατο κινητο....πλαστικο.
Με 1000+ παιρνεις αλουμινιο
και ΤURBO πουσαρισμενα χαρακτηριστικα με την αναλογη καταναλωση.

Η δικαιολογια ΟΣΩΝ παιρνουν flagship ειναι :
"Θα το κρατησω 5 χρονια"
για να δικαιολογησουν τα λεφτα που βγαινουν απο τσεπη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...