Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 11/08/2025 at 12:51, svartevarg said:

Τι προτείνεις; 27άρα ή 32άρα ;;
Είδα ότι ήδη υπάρχουν 42άρες.
Όμως δεν βγαίνουν τα μάτια και αρχίζουν οι ζαλάδες με τόσες ίντσες σε κοντινή απόσταση;

Εγώ προσωπικά έχω 32" οθόνη 144hz δεν θα άλλαζα την διάσταση γιατί με έχει βολεψει, οπότε μάλλον θα πάω στην αντίστοιχη 32" με τα καλύτερα specs

On 11/08/2025 at 13:12, NiKoSmile said:

Ουσιαστικά, στα 540 Hz κάθε frame διαρκεί ~1,85 ms, ενώ στα 360 Hz διαρκεί ~2,78 ms — αυτό σημαίνει ότι αντιδράς ελάχιστα πιο γρήγορα, κάτι που σε eSports μπορεί να μετράει.

Για rainbow six siege η μετάβαση από 60hz σε 144hz σε εμένα έκανε μεγάλη διαφορά στην πράξη. Πιστεύω ότι με ένα διπλάσιο rate σε hz πάνω από τα 144 που έχω τώρα θα μου δώσει μερικά kills που τώρα τα χάνω.

15 hours ago, Odyss3us said:

ετσι κι αλλιως θα χρειαστει ενας δυνατος επεξεργαστης μαζι με μια  RTX 5080/5090 για να maxarei αυτο το refresh rate σε αυτη την αναλυση

Μια τέτοια οθόνη είναι επένδυση, γιατί σήμερα μπορεί να μην την maxαρουμε αλλά σε ένα δύο χρόνια από τώρα σίγουρα θα μπορούμε. Προσωπικά αγοράζω οθόνη κατά μέσο όρο κάθε 5-6 χρόνια οπότε είναι κάτι που μένει καιρό.

• Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, spykapo21 said:

δεν ισχυει αυτο, κανενα game περα του lol που δεν ειναι καν απαιτητικο, δεν πιανει τοσα fps, με καμια 5090 στα low ισως. αλλα και να τα πιασεις , αυτο που κερδιζεις ειναι ενα μηδαμινο πλεονεκτημα στα fps games. δεν νομιζω να αξιζουν τα 1000€++

Οι μεγάλες κάρτες πιάνουν αρκετά, από εκεί και πέρα δεν αγοράζεις κάθε 3 και λίγο οθόνη, άνετα μπορείς με επόμενη γενιά GPU να τα πιάσεις σε ακομα περισσότερα games, με low settings ασφαλώς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 minutes ago, soter79 said:

Εγώ προσωπικά έχω 32" οθόνη 144hz δεν θα άλλαζα την διάσταση γιατί με έχει βολεψει, οπότε μάλλον θα πάω στην αντίστοιχη 32" με τα καλύτερα specs

Για rainbow six siege η μετάβαση από 60hz σε 144hz σε εμένα έκανε μεγάλη διαφορά στην πράξη. Πιστεύω ότι με ένα διπλάσιο rate σε hz πάνω από τα 144 που έχω τώρα θα μου δώσει μερικά kills που τώρα τα χάνω.

Μια τέτοια οθόνη είναι επένδυση, γιατί σήμερα μπορεί να μην την maxαρουμε αλλά σε ένα δύο χρόνια από τώρα σίγουρα θα μπορούμε. Προσωπικά αγοράζω οθόνη κατά μέσο όρο κάθε 5-6 χρόνια οπότε είναι κάτι που μένει καιρό.

συμφωνοι, στη δικια μου οθονη σε καποια παιχνιδια κατεβασα αναλυση για να δω διαφορα στα 240Hz απο τα 120Hz δεν καταλαβα διαφορα, ουτε στο κουνημα παραθυρου σε σχεση με τη μεγαλη διαφορα που ειδα απο τα 60Hz στα 120Hz

δειλα δειλα ολο και περισσοτερες οθονες ανεβαζουν refresh rate, σε καποια esports εχει μια βαση, αλλα ενα ΑΑΑ παιχνιδι σε 4Κ αναλυση ποτε δεν προκειται να ξεπερασει τα ~150fps γιατι πριν κοψει η Gpu θα κοβει ηδη ο επεξεργαστης (ποτε = οχι σαυτη τη δεκαετια παντως)

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ.

όσοι λέτε πως βλέπετε διαφορά πάνω από τα 60 fps/hz έχετε φάει φοβερό placebo. και τα 60 πολλά λέω γύρω στα 40 κάνει cap η φάση από την ανθρώπινη βιολογία με ελάχιστες εξαιρέσεις ανθρώπων στα όρια του στατιστικού λάθους. είστε όλοι τόσο "πιλότοι";

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Snolly είπε

όσοι λέτε πως βλέπετε διαφορά πάνω από τα 60 fps/hz έχετε φάει φοβερό placebo. και τα 60 πολλά λέω γύρω στα 40 κάνει cap η φάση από την ανθρώπινη βιολογία με ελάχιστες εξαιρέσεις ανθρώπων στα όρια του στατιστικού λάθους. είστε όλοι τόσο "πιλότοι";

ή απλα δεν τα βλέπεις εσύ

• Like 1
Δημοσ.

540Hz λέει. Και όλα τα «και καλά» high tech παλικάρια θα τρέξουν να την αγοράσουν!

1. Δεν υπαρχει κάρτα γραφικών που να υποστηρίζει 

2. το ανθρώπινο μάτι κατά μέσω όρο βλέπει 50-60Hz. 

Τρεχάτε 

Δημοσ.

ενταξει ισως να παιζει και το αλλο οτι εαν την βαλεις στα 240 hz θα παιζει χαλαρα απο οτι μια οθονη των 240 hz πικ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, mader said:

540Hz λέει. Και όλα τα «και καλά» high tech παλικάρια θα τρέξουν να την αγοράσουν!

1. Δεν υπαρχει κάρτα γραφικών που να υποστηρίζει 

2. το ανθρώπινο μάτι κατά μέσω όρο βλέπει 50-60Hz. 

Τρεχάτε 

QHD = 2560x1440 x 540 refresh rate μας δινει λιγο κατω απο 60Gbps bandwidth, συνεπως μια χαρα υπαρχουν καρτες που την υποστηριζουν, 
υπαρχουν και πιο απαιτητικες οθονες απο τη συγκεκριμενη

οταν πας απο 60Hz σε 120Hz monitor θα καταλαβεις τη διαφορα

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Odyss3us said:

Για την ακρίβεια, όταν κάτσεις στα 120-165hz κάμποσο καιρό και μετά πέσεις στα 60. 😛

• Like 1
Δημοσ.
Στις 11/8/2025 στις 10:25 ΜΜ, 6xXx6 είπε

Χωρίς λόγο ύπαρξης απλά marketing από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάρτα γραφικών που μπορεί να πιάσει 2κ 540 fps

γενικα ΔΕΝ  υπάρχει λογος ύπαρξης ( για  την συχνοτητα σαρωσης ) σαν οθονη γενικά  πενα εινα  

9 ώρες πριν, Odyss3us είπε

QHD = 2560x1440 x 540 refresh rate μας δινει λιγο κατω απο 60Gbps bandwidth, συνεπως μια χαρα υπαρχουν καρτες που την υποστηριζουν, 
υπαρχουν και πιο απαιτητικες οθονες απο τη συγκεκριμενη

refresh rate  τα  ζερτζ που λετε και ξανα λετε !!!!ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΣΗς  καθετα και οριζοντια ... το λετε στα εγλικα το λετε και λαθος..  πηγα απο 70 στα 240 και ? χεστηκε ο φοραδα στο αλωνι 

12 ώρες πριν, Snolly είπε

και μακαρι να ηταν αυτο... εδω δεν ξερουν καν τι σκατα  ειναι τα hertz  που λεει το αρθο.. πρεπει να νιωθουν " ιδιαίτεροι'" πρεπει ναι ειναι " καλύτεροι " συν οτι το ανεβάσεις την  συχνοτητα ΣΑΡΩΣΗΣ  οχι ανανέωσης ((το κερατο μ το λενε και λαθος..)) ειναι τσαμπα λευτα για αυτους.. va  panelakia  απο την  δεκαετια του 1990 τα πουλανε 500 και 600 ευρω. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...